Dodaj do ulubionych

gdzie po drewno kominkowe

08.10.13, 12:11
hej
gdzie w łomiankach najlepiej podjechać z przyczepa po drewno kominkowe , dobrze wysuszone?
Obserwuj wątek
    • sat.1 Re: gdzie po drewno kominkowe 15.10.13, 18:44
      4roger napisał:

> hej
      > gdzie w łomiankach najlepiej podjechać z przyczepa po drewno kominkowe , dobrze
      > wysuszone?

nie testowałem wszystkich Łomiankowskich dostawców drewna, ale kilku mi się zdarzyło
      jeśli osobiście podjedziesz i zobaczysz co Ci załadują to śmiało
      ja brałem z dostawą i niestety pierwszy transport w każdym przypadku był super, a kolejny albo drewno mokre, albo zmieszane dąb z brzozą, albo zamiast drewna poprzywożone "patyki" (tzn. jakieś drobiazgi a nie kawałki)
      przez telefon zapewniają, że drewno suche - nie zobaczysz = nie wierz
      w ogóle ceny łomiankowskie są nieco kosmiczne

nie wiem czy nie lepiej rozejrzeć się nieco dalej za drewienkiem i zamówić większej ilości, gdy już znajdzie się dobry dostawca
      • danaw52 Re: gdzie po drewno kominkowe 03.10.17, 09:01
        Kupiłam drewno w łomiankach na Terenów.Drewno nie było wysuszone, i nie trzymało wymiarów, było mieszane i dużo było karp. Przez telefon obiecują że będzie suche i wymiarowe, po zwaleniu część drewna zabrali na wymianę i nie wymieniono.Za zabrane drewno nie zapłaciłam ale transport mnie kosztował, więc jak zabraknie to znowu za transport będę płacić. Firma jest nie solidna, chociaż obsługa uprzejma, co nie zmienia faktu lekceważenia po klienta po uiszczeniu zapłaty.
    • tgserwis Re: gdzie po drewno kominkowe 15.10.13, 18:52
      4roger napisał:

> hej
      > gdzie w łomiankach najlepiej podjechać z przyczepa po drewno kominkowe , dobrze
      > wysuszone?

Możesz spróbować kawalątek za Ł.
      Pomiędzy OPEK-iem a stacją BP w Pieńkowie, po lewej, jadąc w stronę Czosnowa. Trzeba wjechać w drogę opaskową jak do Sadowej i od razu w prawo w opaskę. Posesja przed drogą do Adamedu.
      Nie wiem czy suche, nie wiem w jakich cenach, ale na pewno możesz obejrzeć i wybrać.
      Ja nie miałem nigdy problemów z tym dostawcą, nawet jeśli po ułożeniu było moim zdaniem zbyt mało, to dowiózł bez problemu. W tym roku jeszcze u niego nie byłem.
      • tgserwis Re: gdzie po drewno kominkowe 15.10.13, 18:54
        Masło maślane mi wyszło :)
        Z trasy w lewo do Sadowej ( na światłach, tuz przed Centrum Witek) i od razu w prawo w opaskę.
        • 4roger Re: gdzie po drewno kominkowe 15.10.13, 22:58
          dziekuje
      • krzysiom_nowy Re: gdzie po drewno kominkowe 15.10.13, 20:00
        Każdemu życzę sukcesów z szukaniem firmy OPEK...........
        • nicco Re: gdzie po drewno kominkowe 17.10.24, 20:16

maps.app.goo.gl/gQiDkXZ9eAZKwsqt8
    • krzad Re: gdzie po drewno kominkowe 17.10.13, 01:31
      Jeśli cena nie gra roli, to miejsc w Łomiankach i okolicy jest sporo.
      Np. naprzeciwko Biedronki za myjnią w stronę Warszawy, koło MarcPola na Trenów, w Mościskach na Estrady przed Arkuszową, przed stacją BP w Pieńkowie jadąc na Gdańsk.
      Co jakiś czas robię badanie rynku, po czym kolejny sezon zamawiam w okolicach Konstancina, Wołomina czy Mińska MAzowieckiego, bo z dowozem kilku m3 dębina/grabina wychodzi taniej niż u lokalsów :(
      Rada praktyczna - wejdź na Allegro, wpisz drewno kominkowe, wybierz promień 50 km od Łomianek i dogadaj się telefoniczne. To wychodzi najtaniej.
      Życzę sukcesu negocjacyjnego i ciepełka przy domowym ognisku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka