Dodaj do ulubionych

Łomiankowskie Sowa i przyjaciele

01.11.18, 23:58
Nic dodać nic ująć.
Dno a właściwie jeszcze niżej.
wetransfer.com/downloads/311b874ed38d46cdb8fd44f362e4e02d20181101020524/38537a96f40389ddb623e9933ea6e35920181101020524/8446fd/grid?fbclid=IwAR34Yzn0kYF09Pl8xT6J1j1zHv8-i0QRaJldgkcjjtHtXqlhzA7IWFdZ-QU

Dla koneserów jako dodatek do wyżej zamieszczonej lektury dodam jeszcze
www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-10-31/bede-wozil-pijakow-za-cwiartke-radny-lomianek-zglosil-podejrzenie-przestepstwa-wyborczego/
Obserwuj wątek
    • zdzislawsztorm Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 02.11.18, 00:18
      Najbardziej zdumiewa mnie to, że internauci złoszczą się i ubolewają nad tym, że w święto, w tak szczególny dzień prowadzi się ohydną, brudną politykę i oczernia biednego Burmistrza.
      A tymczasem Pan Burmistrz z Zastępcą wcale nie są poruszeni nagraniami, bo razem wizytowali cmentarz. Na samym początku zdziwienie, że 1 listopada razem na cmentarzu, zamiast z rodzinami? Może są pedałami, co kto lubi, jestem tolerancyjny. Prawda jest prostsza niż by się wydawało. O 19:30 było spotkanie jakiejś grupy wyznaniowej i wspólne odmawianie różańca. Jednym słowem - pokazówa. Proszę, oddajcie na mnie swój głos, bo wsadzą mnie do więzienia.
      • zdzislawsztorm Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 02.11.18, 00:30
        Grunt się pali pod nogami. Ściągnęli nawet żołnierzyka z Sochaczewa.
        burakzlomianek? Jesteś tam?
        Ile skapnęło z tegorocznej bitwy?
        • jwc3 Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 02.11.18, 07:25
          Wszystko wskazuje na to, że wieczorny różaniec to nie wymysł naszej władzy kochanej, ale "odgórne" wytyczne jedynie słusznej partii trzymającej władzę w Polsce. 31 października odwiedziłem groby na cmentarzu parafialnym w powiecie garwolińskim. Okazało się, że wszyscy pracownicy Urzędu Gminy zostali również zaproszeni na wspólną modlitwę różańcową. Oburzenie okolicznych mieszkańców trudne do opisania. No cóż, w sytuacji beznadziejnej pozostaje tylko modlitwa.
          • num.ero Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 02.11.18, 11:45
            Gertych będzie ich wszystkich bronił w sądzie?

• tytus_andronicus Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 02.11.18, 14:14
              Również pojadę jutro do Świętego Krzyża pomodlić się o natchnienie oraz odsunięcie głównego sprawcy afery taśmowej.Widać gdzie mają naukę chrześcijańską. Władza, władzunia, władziusia, Powinni iść do spowiedzi a później na kolanach na pielgrzymkę Na Jasną Górę, grzech ciężki wobec własnego elektoratu i sumienia. Ale czy to któreś z nich pojmie?
              • anonymous6 Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 02.11.18, 17:10
                Nauka chrześcijańska? A co to takiego? :-D
    • k.jurek Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 04.11.18, 22:24
      Komuś się wydawało, że nieźle zamąci przed drugą turą wyborów. To, że ludzie rozmawiają o koalicjach i obiecują sobie stanowiska jest zjawiskiem normalnym na wszystkich szczeblach państwowych. Na szczęście żadne obietnice o przyjęciu imigrantów nie były poruszane bo takie rzeczy są szczególnie groźne. Publikowanie takich taśm i innych dyrdymałów jest dla mnie po prostu śmieszne - nawet nie chciało mi się tego słuchać.
      • 2lanser Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 05.11.18, 08:09
        Jednak to stało się przysłowiowym gwoździem. Co teraz z całym nowodworskim zaciągiem? Jak żyć gdy trzeba będzie szukać pracy a NDM wszystko już pozajmowane?
    • anonymous6 Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 09.11.18, 12:52
      Czyj jest ten "główny" głos? Ten, który mówi o sępach nad Łomiankami.
      www.lomianki.info/document.php?did=4407
      • zdzislawsztorm Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 16.11.18, 22:14
        Według nieocenzurowanego nagrania i oświadczenia głównego zainteresowanego na FB, to Piotr Cerynger.
        Stary Cerynger i Osieniecki to chyba wieloletni pracownicy Polmo, zaczynali tam od zera, teraz obejmują chyba jakieś kierownicze stanowiska. Polmo jako niegdyś jeden z większych lokalnych chlebodawców i budowniczych infrastruktury miało jak na tamte ciężkie czasy duży wkład w rozwój Łomianek. Z historii najnowszej, to parę razy na terenie Polmo organizowano taką zapomnianą imprezę pod tytułem "Dni Łomianek". Nie znam tej historii, ale wygląda na to, że ojciec z synem są w konflikcie, stary ma olej w głowie, a młody chce mieć pełną kabzę? To pewnie dopiero wierzchołek góry lodowej.
        Rzecz nie do pomyślenia, ale generalnie kiedyś rządzący liczyli się ze zdaniem mieszkańców i lokalnych firm, jak przebudowywano drogi to myślano o miejscach parkingowych przy sklepikach, o zjazdach itd.
        Mam nadzieję, że powrócimy do tego.
        • 2lanser Re: Łomiankowskie Sowa i przyjaciele 17.11.18, 12:30
          Wiekszosc ma taka nadzeje.Mniejszosc ma teraz problem z ogarnieciem terazniejszosci. Dlaczego?skoro bylo tak super,co teraz?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka