Dodaj do ulubionych

Łomianki Dolne Chopina

06.02.13, 12:51
Witam forumowiczów. mam pytanie odnośnie Chopina i w ogóle Łomianek Dolnych.Czy w ogóle jest planowany asfalt na Chopina w najbliższych 40 latach ;-) W tej chwili nie da się poruszać po Chopina są takie dziury. Mam wrażenie że dawniej częściej ulica była równana. Czy w ogóle ktos sie tym interesuje?pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fregata10 Re: Łomianki Dolne Chopina 06.02.13, 14:53
      jest forum łomianki chopina na FB jest tam więcej informacji. Pozdrawiam
    • kazanowski2 Re: Łomianki Dolne Chopina 06.02.13, 14:53
      rtmpl napisał(a):
      > Witam forumowiczów. mam pytanie odnośnie Chopina i w ogóle Łomianek Dolnych.Czy
      > w ogóle jest planowany asfalt na Chopina w najbliższych 40 latach ;-) W tej ch
      > wili nie da się poruszać po Chopina są takie dziury. Mam wrażenie że dawniej cz
      > ęściej ulica była równana. Czy w ogóle ktos sie tym interesuje?pozdrawiam

Człowieku. jak chcesz zobaczyć cywilizację zajrzyj na ul. Szczytową. Nowiutkie latarnie, kosteczka :) Ech. się rodzinka ustawić potrafi :)

• fregata10 Re: Łomianki Dolne Chopina 06.02.13, 15:04
        na pewnych ulicach trzeba mieć "sąsiada " co ogarnia budżet i zarazem ulicę jak widać.
        Wspólna też ma blisko 100 metrów asfaltu od strony Szymanowskiego,....ale to pewnie przypadek
      • rtmpl Re: Łomianki Dolne Chopina 06.02.13, 15:54
        Aaa rozumiem że mieszka tam jakaś szycha. Nie, ale tak serio abstrahując od polityki rozumiem że nie ma szans na jakiś asfalt? wiem że to naiwne pytanie ale może jak położą kanalizację to będzie można chociaż zacząć marzyć?dzięki za wszystkie odpowiedzi
        • robwsp Re: Łomianki Dolne Chopina 28.02.13, 22:56
          A tu absurd.
          Ostatnio Panowie z dużej firmy budowlanej pobierali próbki gruntu i stwierdzili ,że będą utwardzac. Byc może nie długo będzie asfalt jeszcze przed kanalizacją...
          • nortal Re: Łomianki Dolne Chopina 28.02.13, 23:04
            Nie chce mi się wierzyć ale cuda się zdarzają..
      • rtmpl Re: Łomianki Dolne Chopina 21.05.13, 12:30
        Błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli;-).
        Na Chopina pojawiły się zakazy wjazdu. Cos się dzieje.
        ...no zobaczymy co z tego bedzie...
    • malarzpokojowy Re: Łomianki Dolne Chopina 06.02.13, 15:51
      Mnie interesuje.

Mieszkam przy Paderewskiego. Juz wjeżdzając w tą ulicę od Rolniczej można stracić koło bo się asfalt wypłukał. Dalej już konsekwentnie dziura na dziurze.

• nortal Re: Łomianki Dolne Chopina 07.02.13, 08:19
        Ja na Kościelnej Drodze i tu też jest tragiczna droga . Mimo iż jeżdżę powoli to już wiem że muszę robić zawieszenie. Nie ma gdzie mijać tych dziur bo cała droga od początku do końca jest nimi wysłana. W zeszłym roku było to samo...też musiałem robić zawieszenie po zimie. Samochód dostawczy mały - niezbędny do zarabiania na chleb bo mam w nim wszystko co potrzebne do wykonywanej działalności. Nie za bardzo mogę sobie pozwolić na odstawienie u mechanika, bo puki nie będzie zrównana to nie ma sensu, a i naprawa trwa, a bez tego samochodu to nie mam na przysłowiowy chleb. Mam nadzieję że przejedzie jakiś spychacz to będę mógł naprawić zawieszenie - bo obecnie nie ma sensu. Nie wiem czy budżet przewiduje w najbiższym czasie przejazd spychaczem... jeśli nie teraz to doczekamy się we Wrześniu :-) przed ,,Bitwą pod Łomiankami,, - A do Września jeszcze sporo czasu... :-)
        A nie ma jakiegoś Radnego - czy Sołtysa z naszej okolicy by popchnął temat ?
        A może ktoś ma majla do Burmistrza to byśmy wysłali trochę majli ? Może to by coś dało , bo takie nasze biadolenie na forum nic nie da. Musimy działać - a nie czekać do Września.
        • drabbu Re: Łomianki Dolne Chopina 07.02.13, 08:33
          nortal napisał: > A może ktoś ma majla do Burmistrza to byśmy wysłali trochę majli ?

Na stronie Urzędu www.lomianki.pl/lomianki2/# jest okienko "Zadaj pytanie burmistrzowi", a pod danymi teleadresowymi adresy i telefony do całej ekipy. Myślę, że to dobry pomysł, chociaż wydaje mi się, że lepiej byłoby zrobić to na piśmie. Wtedy masz dowód nadania, datę i adresata obowiązuje określony czas na odpowiedź - o ile wiem, miesiąc.
        • kmsanczia Re: Łomianki Dolne Chopina 07.02.13, 10:01
          nortal napisał:
          > A nie ma jakiegoś Radnego - czy Sołtysa z naszej okolicy by popchnął temat ?

Jest sołtysa: www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=139# (i Chopina i Ł.Dolne, nie wiem do których należysz).
          Chopina miały mieć nowe wybory do rady sołeckiej w styczniu, ale do tej pory nic nie słychać.
          • drabbu Re: Łomianki Dolne Chopina 07.02.13, 11:03
            Też niedawno przejeżdżaliśmy Kościelną Drogą - biorąc pod uwagę stan "drogi", sołtys albo radny
            powinien zacząć roznosić po sąsiadach wzór pozwu wobec urzędu o odszkodowanie za uszkodzenia aut. Ktoś z Chopina także.
            • 90procent Re: Łomianki Dolne Chopina 07.02.13, 17:08
              drabbu napisał:

> Też niedawno przejeżdżaliśmy Kościelną Drogą - biorąc pod uwagę stan "drogi", s
              > ołtys albo radny
              > powinien zacząć roznosić po sąsiadach wzór pozwu wobec urzędu o odszkodowanie z
              > a uszkodzenia aut. Ktoś z Chopina także.

Drabek, ty zaczynasz zupełnie jak przed referendum byle jak, aby tylko podstawić swą kozią raciczkę. Poza ty nie sądzę byś jechał ostatnio na swej hulajnodze, nie widziałem
              Cię .
              • drabbu Re: Łomianki Dolne Chopina 07.02.13, 21:16
                Jeżeli rzeczywiście jest tak, że odnawianie ulic postępuje według poparcia okazywanego burmistrzom, to i odwrotnie - ze stanu ulic można śmiało wnioskować o poziomie tego poparcia.
                I wtedy ów stopień widać znacznie wyraźniej niż w referendum, gdyby bowiem przy wielu ulicach nie był żaden, to mieszkańców zaszczycono by ich remontem. Na przykład, na Warszawskiej od Wiślanej do ronda nikt burmistrza nie popiera i to po obu stronach. A domów jest dużo. Panom burmistrzom wyraźnie zabrakło pomysłu, że poziom poparcia można podnieść dzięki remontom dróg, a w każdym razie - że warto spróbować takiego rozwiązania.
                • nortal Re: Łomianki Dolne Chopina 08.02.13, 08:34
                  Witam
                  Ja w sprawie dróg naszych napiałe do Burmistrza tu : www.lomianki.pl/lomianki2/?csw=0 Prośba aby więcej mieszkańców napisało, wtedy może będziemy mieli zrobione te drogi. Nie sądzę że przejazd spychacza to duży wydatek dla Gminy. Raczej może być większy jak kierowcy zaczną składać wnioski o zwroty pieniędzy za naprawy zawieszeń samochodów.
                  Proszę o wysyłanie do Burmistrza próśb o wysłanie tego spychacza czy zajęciem się naszą sprawą. Czym nas więcej tym większa nadzieja.
                  Pozdrawiam
                  Darek
                  • rtmpl Re: Łomianki Dolne Chopina 08.02.13, 10:59
                    Faktycznie może dobry pomysł z tym pismem do Burmistrza. Władze jakoś zapomniały o Łomiankach na północ od Rolniczej...Dziś spadł śnieg więc równanie nie ma sensu. Mam nadzieje że w momencie jak już będzie można przeprowadzić akcje spychaczem, ten pojawi się na Chopina. Mimo tej naszej Holes Avenue i tak dobrze sie mi tu mieszka...pozdrawiam
                    • 11chwilka Re: Łomianki Dolne Chopina 01.03.13, 20:50
                      A odkąd burmistrz Dąbrowski liczy się z mieszkańcami?
                      Szybciej wystawi kolejna biała księgę w urzędzie po nominacji kolejnego papierza!
                      • nasze.lomianki Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 08:51
                        Proszę powiedzieć chwilko kto oficjalnie doprowadził do powstania planu zagospodarowania obecnych Łomianek Dolnych osiedli Chopina - Paderewskiego?
                        Tam gdzie na wiosnę pasły się krowy po pęciny w wodzie?
                        Komu zależało na tym by na bagnistych małowartościowych łąkach ,,paśli się,, deweloperzy?

Może był to Dąbrowski? Którzy byli radni podnosili ochoczo ręce w górę na znak swego lokalnego guru?
                        Pewnie też ci od Dąbrowskiego?
                        W końcu, czemu Łomiankowicze wystawili wam żółtą kartkę za 4 lata sprawowania władzy i inwestowania tam gdzie można było /prywatnie/ zarobić?

Odkąd poprzednia ekipa liczyła się z mieszkańcami? Uważam że jednak dotknęła cię ciężka choroba psychiczn,a lub bynajmniej ciężka amnezja , spowodowana opadem klapy na pusty baniak, w 11chwilkę po przegranym referendum. Pewnie na ,,to to,, poszli świadomi mieszkańcy?

Krowa z Łomianek Dolnych by się uśmiała, a jej mleko trąciłoby trutniowym miodem.

Nie pieprz takich głupot jak i tych że do ORMO i PRON należeli ludzie nie chcący skorzystać z koniunktury i nieświadomi układzików . Biedni i niewinni wydali rozkaz pałowania ludzi i pacyfikowania kopalń/Wujka międzyinnymi też/
                        Historia was osądziła.

• 11chwilka Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 09:17
                          Studium zagospodarowania uchwalał o ile się nie mylę Sokołowski. Więc z tymi trafiasz w jak zwykle kulą w płot. A początek tej historii miał miejsce w czasach dawniejszych gdy zdejmowano blokadę terenów pod centrum Korczakowskie. To nie dopuszczało do wcześniejszego wygnania krówek z tych terenów, a nie co innego, człowieku małej wiedzy. Paralele które wyciągasz z sufitu pomiędzy PRON a ZOMO są najzwyczajniej śmieszne, w dodatku nigdy nie wypowiadałam się na temat ZOMO.
                          A Fakt pozostaje faktem że tysiące nowych osiedleńców, zresztą w rożnych częściach Łomianek mieszka bez drogi, wody i kanalizacji i to jest obecny problem burmistrza. A o drogi nawet szutrowe czy inne należy w dobie społeczeństwa zmotoryzowanego dbać. Dużo lepszy jest dla mieszkańców asfalt na drodze szutrowej, niż idiotyczna koncepcja rozwoju transportu publicznego do Czosnowa i Nowego Dworu za blisko 1 mln zł, szkoda że Dąbrowski o tym nie wie! forum.gazeta.pl/forum/w,229,142458527,142458527,Wyrzucone_937_tys_zlotych_a_wielka_rura_.html
                        • robwsp Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 13:39
                          CZŁOWIEKU DO KOGO PIJESZ?
                          JAKIE KROWY? JAKIE BEZWARTOŚCIOWE ŁĄKI?
                          WIDZIAŁEŚ DZIELNICE WARSZAWY 20-30 LAT WSTECZ.
                          BRÓDNO, BIAŁOŁĘKA, SIEKIERKI I WIELE INNYCH PRZYKŁADÓW.
                          KAŻDY MA SWÓJ INTERES. ZALEŻY TO OD PUNKTU SIEDZENIA I WIDZENIA.
                          DEVELOPERZY TROSZKĘ ZAROBILI, GMINA POBIERA PODATKI, PRZYBYSZE Z POLSKICH WSI UDAJĄ WARSZAWIAKÓW. SAME KORZYŚCI. JEDYNE CO MARTWI TO TO ,ŻE CAŁA GMINNA INFRASTRUKTURA LEŻY I NIE ZDĄŻA ZA ROZWOJEM. WINA CHYBA NIE DO KOŃCA WŁODARZY. RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY A NAJWIĘKSZY CYRK MAMY NA SAMEJ GÓRZE.
                          • nortal Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 18:36
                            Brawo. Popieram w całej rozciągłości. Krowy to się pasly na całe ew na pastewniku czyli za jęz Pawlowskim . Ale nie w wodzie... i kiedy to było ... 40 lat temu ...
                            • ani51 Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 19:00
                              Obojętne co się pasło. My toniemy i nie możemy przejechać. I tak jest od lat każdego roku. I ciągle nam nowy burmistrz wam to zrobi, a my ciągle dajemy się na to nabierać. Teraz w zawiązku z dotacją wodę, gmina na to wyda tyle kasy,że na pewno sprawa odsunie się na kolejne lata.
                              Ile można czekać i płacić podatki. Bo burmistrz ma dobrze i mieszka przy asfaltowej drodze, tak jak lokalny vive Burmistrz ! Kpina i zgroza.
                              • nortal Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 19:14
                                No jeśli chodzi o drogę i dojazd to faktycznie mają nas w d. Nie można dojechać bo doły okropne w lato kurz teraz i doły i kałuże . Będzie bitwa pod Lomiankami to spychacz przejedzie .... A tak to aby płacić podatki i robić będą tylko tam gdzie widać czyli w centrum. ej.. co my możemy. Wszyscy są najlepsi przed wyborami po to już każdy zapomina... ale na różne imprezy kasa jest i z czego poza sponsorami ? z naszych podatków. Jak nie będziemy upominać się to gucio nam zrobią...ale podatki to chętnie
                                • drabbu Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 20:40
                                  Nortal, pisałeś, że napisałeś do burmistrza w sprawie tych dróg. Dostałeś jakąś odpowiedź?
                                  • nortal Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 21:11
                                    Co Ty...
                                    Ale Vice odpisał na innym ,,portalu,, że dopilnuje sprawy Czas pokaże . Mam nadzieję że to coś da .ale Wiesz ... nadzieja ..... Przypomnę mu się tam jeszcze raz - bo w sumie coś tam obiecal . A jak będzie zobaczymy. Czy mają nas tylko do podpisu czy faktycznie chcą coś robić dla mieszkańców. Ja uważam że 50/50.
                                    • sen.sindaco Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 21:22
                                      Ta, wice od inwestycji - potocznie zwany: wiecznie nieobecnym.
                                      Obieca , a później zapomni.
                                      Lub co gorsze przyklei się do sukcesu , jeżeli dziwnym zrządzeniem losu droga powstanie.

Powinien nazywać się obiecanek cacanek z kłódką w kieszeni.
                                • 90procent Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 21:17
                                  nortal napisał:

> No jeśli chodzi o drogę i dojazd to faktycznie mają nas w d. Nie można dojechać
                                  > bo doły okropne w lato kurz teraz i doły i kałuże . Będzie bitwa pod Lomiankam
                                  > i to spychacz przejedzie .... A tak to aby płacić podatki i robić będą tylko ta
                                  > m gdzie widać czyli w centrum. ej.. co my możemy. Wszyscy są najlepsi przed wyb
                                  > orami po to już każdy zapomina... ale na różne imprezy kasa jest i z czego poz
                                  > a sponsorami ? z naszych podatków. Jak nie będziemy upominać się to gucio nam z
                                  > robią...ale podatki to chętnie

PROPONUJĘ WYDAĆ CAŁĄ KASĘ INWESTYCYJNĄ, NA SEZONOWE KORTY W DZIEKANOWIE BAJKOWYM.
                                  TAK BY DEWELOPER NAPISAŁ / W FOLDERKU / ŻE OSIEDLE POŁOŻONE PRZY KORTACH TENISOWYCH I DO NAJLEPSZEJ SZKOŁY W SADOWEJ RZUT BERETEM. HAHAHA
                                  • samly Re:Woli przypomnienia ŁD 02.03.13, 22:34
                                    90procent napisał(a): > PROPONUJĘ WYDAĆ CAŁĄ KASĘ INWESTYCYJNĄ, NA SEZONOWE KORTY

Dla każdego dewelopera najważniejszy był, jest i będzie dojazd czyli dobry stan drogi. Korty mniej się liczą. Ale twoja propozycja jest w twoim stylu, czyli głupia jak zwykle.
                                    • 11chwilka Re:Woli przypomnienia ŁD 03.03.13, 13:36
                                      I jak zwykle poPISujący się gołosłowiem zwolnicy burmistrza zwalają winę na jakieś boisko. W dodatku na to boisko, dla którego przez zaniechanie urzędu nie będzie dotacji!
                                      A problem dróg gruntowych jest i niestety będzie przez wiele lat bolał osoby mieszkające przy nich. I taka jest prawda, jak widać nie do zaakceptowania przez obecną ekipę.
                                    • 90procent Re:Woli przypomnienia ŁD 03.03.13, 16:20
                                      Mówisz głupia propozycja?
                                      głupotą jest branie uposażeń i nieróbstwo lub niechlujstwo legislacyjne.
                                      Lepszym byłoby oddanie części środków na Szpital w Dziek .Leśnym.
                                      Stać was na taki gest?
                                      Sądząć po zadowolonych fizys, raczej nie.
                                      Szermujecie dobrem mieszkańców , niektórzy drugi lub / ukłony dla sindy/, trzeci sezon.
                                      Ale by podjąć się pomocy?
                                      Najłatwiej dbać o swoje cztery litery. Wymiankę autka . Szpital?
                                      e, po co. To właśnie jest wasze dbanie o publiczne sprawy.
                                      Ale wybory się zbliżają, mam nadzieję że ktoś wam da k...a w tyłek.

Korty? a gdzie szpital. a przychodnia,a drogi, a kanalizacja?
                                      ech, płakać się chce. Hipokryci.
                                      • samly Re:Woli przypomnienia ŁD 03.03.13, 16:44
                                        No właśnie, co z tymi drogami? Co z tymi drogami? A co drgnęło w kanalizacji po otrzymaniu dotacji? Są może plany, zamierzenia, kolejność robót? Bo co i rusz podziwiamy nowe zdjęcia z zadowoloną fizys burmistrza, tylko o tych sprawach bardzo cicho na gminnym portalu.
                                        • rtmpl Re:Woli przypomnienia ŁD 04.03.13, 13:27
                                          Widzę wątek popłynał - ale to dobrze może ktos w końcu usłyszy nasz głos. Myslę że Chopina jest już na tyle zabudowana że by można było "rzucic asfalt". Pewnie mamy jakiegos reprezentanta w urzędzie co by temat popchnął. Ta ulica nie istnieje od 2 lat i najwyższy czas wynagrodzić jej mieszkańcom kurz latem i dziury cały rok. Myslę że większości mieszkańców jest obojętna stricte polityka i wyzwiska pod adresem tego czy tamtego burmistrza. Czekamy na asfalt i może będzie to w końcu karta przetargowa przy następnych wyborach. Tylko tym razem spychacz od 7.00 rano w niedziele wyborczą obecnych władz (przynajmniej w oczach mieszkańców chopina) nie uratuje...dziekuje za wpisy.pozdrawiam
                                          • wolo_p Re:Woli przypomnienia ŁD 04.03.13, 15:51
                                            Witam,

pod koniec ubiegłego roku miasto odkupiło od właścicieli dwie działki pod drogą na odcinku pomiędzy Szymanowskiego, a Paderewskiego. Teraz wszystkie działki w pasie drogowym Al. Chopina należą do miasta (na w/w odcinku), w zeszłym tygodniu został ogłołszony przetarg na wykonanie nakładki asfaltowej na tym odcinku drogi. Chopina od Wiślanej do Szymanowskiego jeszcze długo pozostanie bez nawierzchni asfaltowej, bo w tamtej cześci jest bardzo dużo działek prywatnych w pasie drogowym, a na wykup nie ma kasy. Trzymam rękę na pulsie i pilnuję tej inwestycji, na chwilę obecną nie jest zagrożona, pozdrawiam:
                                            Piotr Wolanin, radny Rady Miejskiej i mieszkaniec al. Chopina.
                                            • 90procent Re:Woli przypomnienia ŁD 04.03.13, 17:37
                                              wolo_p napisał:

> Witam,
                                              >
                                              > pod koniec ubiegłego roku miasto odkupiło od właścicieli dwie działki pod drogą
                                              > na odcinku pomiędzy Szymanowskiego, a Paderewskiego. Teraz wszystkie działki w
                                              > pasie drogowym Al. Chopina należą do miasta (na w/w odcinku), w zeszłym tygodn
                                              > iu został ogłołszony przetarg na wykonanie nakładki asfaltowej na tym odcinku d
                                              > rogi. Chopina od Wiślanej do Szymanowskiego jeszcze długo pozostanie bez nawier
                                              > zchni asfaltowej, bo w tamtej cześci jest bardzo dużo działek prywatnych w pasi
                                              > e drogowym, a na wykup nie ma kasy. Trzymam rękę na pulsie i pilnuję tej inwest
                                              > ycji, na chwilę obecną nie jest zagrożona, pozdrawiam:
                                              > Piotr Wolanin, radny Rady Miejskiej i mieszkaniec al. Chopina.

Wow!! radny Wolanin. Teraz wiem czemu Radny przesiaduje u Burmistrza/wice, Bodzia/
                                              • robwsp Re:Woli przypomnienia ŁD 04.03.13, 20:54
                                                A PO PÓŁ ROKU ZRYWAC. A CO TAM? OT NASZA GOSPODARNOŚC I ROZRZUTNOSC .
                                                NA LOGIKĘ NALEŻAŁOBY ZACZĄC OD KANALIZACJI?........
                                                RĘCE OPADAJĄ...
                                                • wolo_p Re:Woli przypomnienia ŁD 04.03.13, 22:20
                                                  Jeśli kiedykolwiek byłeś na al. Chopina, powinieneś dostrzec, że jest szeroka. Nakładka zostanie połozona tak, że rury wod-kan będą kładzione obok. Przyłącza po drugiej stronie będą realizowane poprzez wiercenia pod nakładką. Kikt niczego nie będzie zrywał.
                                                  • nortal Re:Woli przypomnienia ŁD 04.03.13, 22:24
                                                    Ok , a co z Kościelną ? Z niej jest dojazd do kilku osiedli ... Ta zostane pominięta ?
                                                  • wolo_p Re:Woli przypomnienia ŁD 04.03.13, 23:32
                                                    Zostanie i to pewnie na długo. Koledzy z Urzędu Miasta i ci z Radnych, którzy dbają o reelekcję, nie powiedzą tego wprost. Wymogi Unii Europejskiej dotyczące skanalizowania aglomeracji miejskiej w 90%, praktycznie zabrały nam budżet inwestycyjny na najbliższe lata. Uzyskaliśmy dofinansowanie do budowy sieci w wysokości ok. 30 mln. zł, ale środki własne, które musimy zaangażować w tę inwestycję, to ok. 60 mln zł. Miasto będzie musiało wziąć kredyty na tę inwestycję i do (to moja opinia) 2020 roku, nasz budżet inwestycyjny wystarczy jedynie na "łatanie spodni". Zakup nowych, to pieśń przyszłości. Iskierką nadziei w tym wszystkim, jest budżet UE na kolejne lata. Może tam znajdziemy środki na inwestycje. Taka jest prawda. Pozdrawiam.
                                                  • nortal Re:Woli przypomnienia ŁD 05.03.13, 08:21
                                                    Mi chodzi o to czy spychacza możemy się spodziewać na koscielnej bo o asfalcie nie marzymy .A tak na serio to z Kościelnej jest dojazd do większej ilości domów niż Chopina. Bo na Kościelnej jest dużo osiedli. Asfaltu nie będzie bo gmina musi wykupić po ok 10 m ziemi po długości a nie ma za co. Skoro wydane były zezwolenia na budowę zrobiono prąd.spychacz też też mógłby przejechać od czasu do czasu bo jazda Kościelną to horror. A co z gazem? ogromną ilość domów go nie ma. jak są mrozy spore to kominkiem można nie zdolac ogrzać. Pozostaje węgiel który nie jest wygodny i nie każdemu pasuje
                                                  • malarzpokojowy Re:Woli przypomnienia ŁD 05.03.13, 12:37
                                                    Żeby dostać kase z Unii trzeba mieć wkłąd własny. W tej sytuacji gdzie forsa idzie na kanalizacje ciezko przewidziec czy takie pieniadze sie znajda.
                                                  • robwsp Re:Woli przypomnienia ŁD 18.03.13, 14:32
                                                    A CZY WIADOMO COŚ ODNOŚNIE NAKŁADKI NA WSPÓLNEJ I PADEREWSKIEGO?
                                            • rtmpl Re:Woli przypomnienia ŁD 05.03.13, 11:07
                                              wolo_p napisał:

> Witam,
                                              >
                                              > pod koniec ubiegłego roku miasto odkupiło od właścicieli dwie działki pod drogą
                                              > na odcinku pomiędzy Szymanowskiego, a Paderewskiego. Teraz wszystkie działki w
                                              > pasie drogowym Al. Chopina należą do miasta (na w/w odcinku), w zeszłym tygodn
                                              > iu został ogłołszony przetarg na wykonanie nakładki asfaltowej na tym odcinku d
                                              > rogi. Chopina od Wiślanej do Szymanowskiego jeszcze długo pozostanie bez nawier
                                              > zchni asfaltowej, bo w tamtej cześci jest bardzo dużo działek prywatnych w pasi
                                              > e drogowym, a na wykup nie ma kasy. Trzymam rękę na pulsie i pilnuję tej inwest
                                              > ycji, na chwilę obecną nie jest zagrożona, pozdrawiam:
                                              > Piotr Wolanin, radny Rady Miejskiej i mieszkaniec al. Chopina.

Jeżeli to wszystko prawda to byłaby bardzo dobra wiadomosć. Przynajmniej część mieszkańców pożegnałaby sie z dziurami. Czy jet Pan w stanie określic kiedy moglibyśmy ujrzeć te nakładkę an wspomnianym odcinku?;-) Z pewnością procedury trwają ale może uda sie okreslić jakis termin.Mam jesszcze pytanie techniczne: nakładka to sama część asfaltowa bez pobocza i oczywiście bez chodników,ale czy to jest taki asfalt który zapadnie się pod pierwszą lepszą szambiarką?dzięuje za odpowiedzi...

• rtmpl Re:Woli przypomnienia ŁD 17.04.13, 14:15
                                              Witam,

Czy cos nowego pojawiło sie w temacie?
                                              • z.lomianek Re:Woli przypomnienia ŁD 17.04.13, 23:19
                                                A co ma być wiadomo. Szczytowa zrobiona, to nasze ulice g... obchodzą Piotrka. Chopina, Wspólna, Szymanowskiego, Paderewskiego miały być już dawno wylane asfaltem alei ten pomysł Pszczółkowskiego się nie podobał koledze. Nawet wyasfaltowany kawałek wspólnej najchętniej by rozebrał.
                                • gazeta60 Re:Woli przypomnienia ŁD 04.03.13, 14:43
                                  Mieszkam w Centrum Łomianek od 23 lat i mam drogę gorszą niż na Chopina.... Także niekoniecznie robi się tylko centrum Łomianek. U mnie ani kanalizacji, ani drogi. Za to od roku mam latarnie.... Nie wiem czym się kieruje gmina, bo czas oczekiwanie na pewno nie jest brany pod uwagę, gdyby tak było, to na Chopina zrobią drogę za pół wieku, czego oczywiście ani wam ani sobie, ani nikomu nie życzę. Dla mnie w tej chwili drogi ważniejsze od kanalizacji bo kręgi szyjne odmawiają posłuszeństwa i wyboje nieźle naruszają mój kręgosłup.
                                  • rekind Re:Woli przypomnienia ŁD 04.03.13, 16:21
                                    Poczekajcie, czas szybko płynie i przed wyborami nie tylko drogi proste jak szyba nam będą obiecać w całych Łomiankach, ale i metro, i tramwaj ( wyborczy ) nowoczesne klimatyzowane autobusy jeżdżące co do sekundy z najtańszymi biletami w regionie, scieżki rowerowe, chodniki, oświetlenie, placyki, gaz tam gdzie nie ma, wodociąg , kanalizację , oświetlenie na każdym skrzyżowaniu, parki, kina , teatr, a jak ktoś chce to i operetkę mu ,,ktoś,, obieca :-). Był bym zapomniał : Umocnienie wałów Wiślanych - a może i obwodnicę po wale wraz z mostem do Legionowa. Nowe wozy i sprzęt dla Straży Pożarnej.
                                    Darmowy internet hot-spot, darmową kablówkę wraz z kanałami Łomiankowskiej TV :-)
                                    Następny nabór do dotacji na ,,solary czy inne cuda jak pompy ciepła,filtry wody, czy wiatraki ,,
                                    itd, itp, ect
                                    Zejdźmy na ziemię .... skończy się tym że ten spychacz przejedzie dopiero na jesieni przed piknikiem ,, Bitwy Pod Łomiankami ,, bo nie ma teraz na spychacz kasy. W ogóle nie ma na nic kasy ...

Problem w tym że każdy ,,władca,, u żłoba łącznie z tymi wysoko nie jest rozliczany ze swoich obietnic i jak już zostaje wybrany i udaje że rządzi to się śmieje po cichu pod nosem z wyborców, a jedyną odpowiedzią na sporadyczne zarzuty jest to że nie spodziewał się tego co zastał po poprzedniku. Nie zabraknie jedynie na nagrody za dobre rządzenie dla całej ekipy ,,swojaków,, Po kadencji jest nachapany i ma wyrobione kontakty - więc nie zginie ani on ani jego rodzina i ekipa.
                                    A nic złego po kadencji mu się nie stanie bo nie praktykuje się rozliczenia ,,władcy,, z jego obietnic ( czytaj. oszustw )
                                    A przydało by się cofnąć ze 2 wieki i wprowadzić publiczne batogi np na środku skwerka przy Urzędzie Gminy albo lepiej przed ICDS-em. Nawet jak by na tą imprezę biczowania i potem włożenia do beczki z fe...liami wprowadzić bilety po wysokich cenach to sądzę że frekwencja by była 100% bo już w połowie kadencji bilety by były wyprzedane.

Żarty - żartami . Nie doczekamy się spychacza ani na Chopina, ani na Szymanowskiego, Paderewskiego, Kościelnej ... nie prędko doczekamy się gazu, wodociągu, kanalizacji, chodników i oświetlenia ulicznego.
                                    Ale.............. spodziewajmy się wyższych podatków, bo niby blisko Wawy, nowych radarów i kontroli wszelakich Straży Miejskiej i Policji, czy segregujemy, czy nie ściągamy muzyki i filmów, czy płacimy abonament, pomiary czy aby nie płacimy za mało bo może się rozbudowaliśmy i postawiliśmy Burkowi budę za którą powinniśmy płacić podatek, czy nie wynajmujemy sąsiadowi garażu nie płacąc podatku, czy płacimy abonament RTV od każdego rtv który mamy, czy nie hodujemy prosiaczka, królików czy kur bez zgłoszenia ( by nie jeść klopsików wołowo wieprzowych które okazują się koniną ) i czy mają kolczyki czipowe, czy nasz Burek i Mruczek ma badania, kolczyk czipowy w d...e i w nosie z adresem i danymi właściciela i czy opłaciliśmy za nich podatki i czy aby jeszcze nie chowamy po cichu na ,,waleta,, Reksia i Filemona bo można mieć tylko 1 psa i 1 kota... Czy mamy kwit z akcyzą na węgiel i drewno i jest to legalnego pochodzenia, i czy akurat w naszym rejone Łomianek możemy palić węglem i drewnem ( gucio obchodzi władcę czy mamy gaz czy nie - zakaz to zakaz - jak nie to kolegium ... )
                                    Zakaz, Nakaz , Kara...
                                    Zakaz, Nakaz, Kara...
                                    Zakaz, Nakaz, Kara...Kolegium lub odsiadka...
                                    Teraz to już się człowiek gubi co można, a czego nie można... A najlepiej to się zamknąć w domu i nikomu obcemu nie otwierać. Nie chwalić się sąsiadom i znajomym bo najwięcej US ma pracy z donosów a większość to bzdety pisane przez sąsiadów bo każdy jest szczuty na każdego...

Oj, źle się dzieje i nic nie wskazuje na to że się poprawi...

o spychaczu nie ma co marzyć :-(
    • ani51 Re: Łomianki Dolne Chopina 09.03.13, 10:53
      Faktycznie możemy świętować, bo kawałeczek drogi zrobią. A resztę kiedy? A kiedy inne takie drogi. Żyjemy jak w średniowieczu i w dodatku płacimy z własnego portfela za uszkodzone zawieszenie, tony błota dowożone na ogrody. Bo komuś się nie chciało dopilnować by nie wydawano pozwoleń bo nie ma dojazdu drogą gminna, bo ktoś nie dopatrzył że teren winien być wpierw uzbrojony zanim zacznie się budować i tak dalej i dalej.
      Mieszkamy i mamy domy legalnie, płacimy podatki i mamy prawo oczekiwać na dobry dojazd!
      • ziomalreaktywacja Re: Łomianki Dolne Chopina 15.03.13, 15:22
        Żenujące wypowiedzi Urzędników piszących na forum. Porównywanie mieszkańców z pasącymi się krowami to podobna retoryka do stosowanej przez Pana Rusieckiego - wstyd ze ktoś taki jest wiceburmistrzem.

Wymiana oświetlenia na nowe w pobliżu domu Pana Rusieckiego to chyba największy skandal. No ale cóż Pan Rusiecki czerpie z osób, którzy kiedyś mówili że

władza sama się wykarmili

To taki smutny obrazek, z którego można wnioskować, że Dąbrowski jest burmistrzem wyłącznie znajomych, kolesi i układu deweloperskiego
        • vincent.wega8 Re: Łomianki Dolne Chopina 15.03.13, 16:21
          ziomalreaktywacja napisał:

> Żenujące wypowiedzi Urzędników piszących na forum. Porównywanie mieszkańców
          > z pasącymi się krowami
          to podobna retoryka do stosowanej przez Pana Rusieck
          > iego - wstyd ze ktoś taki jest wiceburmistrzem.
          >
          > Wymiana oświetlenia na nowe w pobliżu domu Pana Rusieckiego to chyba naj
          > większy skandal. No ale cóż Pan Rusiecki czerpie z osób, którzy kiedyś mówili ż
          > e
          >
          > władza sama się wykarmili

>
          > To taki smutny obrazek, z którego można wnioskować, że Dąbrowski jest burmis
          > trzem wyłącznie znajomych, kolesi i układu deweloperskiego

ziomalreaktywacja reakcyjne łomiankowskiE podziemie.
          WUJEK SAMO ZŁO
          • prochownia2 Re: Łomianki Dolne Chopina 18.03.13, 14:41
            etam kolejne wcielenie pronówy
            • 11chwilka Re: Łomianki Dolne Chopina 19.03.13, 11:28
              Ktoś ma obsesję, a może to paranoja z tym zomo, maturą i innymi sprawami. Może deficyt w samoocenie! A może choroba umysłowa!
              • stefanprawo Sprawa jest poważna 19.03.13, 16:41
                Bardzo mi się podoba ulica Szczytowa, chciałbym wiedzieć jak jej mieszkańcom udało się doprowadzić do realizaccji tej pięknej ulicy z kostki , jednokierunkowej i oświetlenia...Może mieszkańcy ul.Szczytowej nas oświecą...Ja też chcę żeby moja ulica tak wyglądała!!
                • robwsp Re: Sprawa jest poważna 20.03.13, 08:41
                  PEWNIE MIESZKA NA NIEJ KTOŚ KTO KONKRETNIE ZAJĄŁ SIĘ TEMATEM.
                  NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM PANA KTÓRY ZAMIESZKUJE NA ÓW SKWERKU ALE POWDZIWIAM JEGO DETERMINACJĘ I DĄŻENIE DO CELU. PRZYDAŁBY SIĘ KTOŚ TAKI NA CHOPINA...
                  • z.lomianek Re: Sprawa jest poważna 11.05.13, 21:03
                    Panie Rusiecki czy może Pan coś zrobić w końcu z dziurami na drogach. Czytałem że olewa Pan mieszkańców i nie będzie gmina robiła tam gdzie nieznany jest właściciel ale my płaćmy podatki. Kiedyś Pan Rusiecki mówił że to żadna łaska że burmistrz równa drogę a dziś ma nas w d...
                    • z.lomianek Re: Sprawa jest poważna 19.06.13, 21:14
                      Niestety, wielki PAN odkąd został burmistrzem ma nas w d... Od dwóch miesięcy nie można doczekać się na wyrównanie Paderewskiego i innych dróg na naszym osiedlu. Ale w gazecie Łomiankowskiej już napisali że droga wyrównana , na pewno.
                      • j.urek Re: Sprawa jest poważna 19.06.13, 22:09
                        Jak będą wybory, to wam tam traktorkiem z napisem "Tomasz Dąbrowski" wyrówna :))))
                        • robwsp Re: Sprawa jest poważna 19.09.13, 18:43
                          SZANOWNI PAŃSTWO,

PRAGNĘ ZWRÓCIC UWAGĘ NA PIRATÓW ZAMIESZKAŁYCH NA ZIELONYCH POLACH.
                          LUDZIE PRZYPOMNIJCIE SOBIE DEFINICJĘ SKRZYŻOWANIA RÓWNORZĘDNEGO.
                          JAK ROZPĘDZACIE SIĘ JADĄC PADEREWSKIEGO OD UL ROLNICZEJ UL.WSPÓLNA JEST Z PRAWEJ STRONY I POWINNIŚCIE USTĘPOWAC PIERWSZEŃSTWA.
    • marcindobraklima Re: Łomianki Dolne Chopina 07.11.24, 14:08
      Tekst linku

po pompy ciepła zapraszamy do Dobrej klimy z łomianek
      sprzedaz montaż serwis

www.dobraklima.com
    • jojcorz Re: Łomianki Dolne Chopina 11.12.24, 12:20
      Myślę że ekipa burmistrza ma odpowiedną wiedzę kto, kiedy, jak i za ile (milionów), czarny asfaltowy chodniczek rozwinie w rzeczonym pasku gminnej ziemi.
      A póki co, taplajta się albo kupta łelektryki i po kłopocie.
      Myjnia w rejonie Kościelnej drogi z utęsknieniem czeka. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka