Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kasa vs. challenge

11.02.02, 23:44
    czy zetkneliscie sie z takim zjawiskiem, ze podczas rozmowy kwalifikacyjnej
    HRowcy "wymuszaja" mowienie zalezy wam tak bardzo na "czelendzu" , ze wlasciwie
    nie pracujecie dla kasy. A moze ktos powiedzial, ze zalezy mu na kasie i dostal
    prace?

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dziobak Re: kasa vs. challenge IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 14:04
        Mój koleś był na rozmowie kwalifikacyjnej w Wawie, w przedstawicielstwie dużej
        niemieckiej firmy na Polskę, i dyrektor tejże firmy bez większych ceregieli,
        nie czekając na popisy krasomówcze kandydata, od razu wypalił, że on chce, żeby
        pracownik był zadowolony i z radością przychodził do pracy, a droga do tego
        jest tylko jedna - odpowiednia kasa. Wszelkie "czelendże", "sprawdzania się" i
        inne mity traktował wyraźnie z przymrużeniem oka.
        • muuu Re: kasa vs. challenge 12.02.02, 20:41
          kasa, dziobi, Poznan? to moze byc tylko jedna osoba ;-)
          napisz czasem do kolegi losiu.
          • Gość: Dziobak Re: kasa vs. challenge IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 21:53
            to nie ja, niestety.. tzn ja :) ale chyba nie ten czlek, o ktorym myslisz :)...
            • Gość: Slav Re: kasa vs. challenge IP: 213.77.14.* 13.02.02, 10:04
              Do nas kiedyś do pracy przyszedł taki gostek i stwierdził że "jego nie
              interesują pieniądze, tylko sukces". Jakoś to się rozeszło po firmie i wróciło
              ze złośliwym komentarzem: "toś gościu chyba źle trafił" :)
      • Gość: Paweł Re: kasa vs. challenge IP: 192.168.14.* 17.02.02, 01:04
        >czy zetkneliscie sie z takim zjawiskiem, ze podczas rozmowy kwalifikacyjnej
        > HRowcy "wymuszaja" mowienie zalezy wam tak bardzo na "czelendzu" , ze wlasciwie
        >
        > nie pracujecie dla kasy. A moze ktos powiedzial, ze zalezy mu na kasie i dostal
        >
        > prace?

1. Jak się już ma kasy dość to można sobie pracować dla zabicia czasu - czyli po
        to by mieć challenge a kasa nieistotna.
        2. Jak się nie ma dość kasy to się dopiero ma challenge - żedne inne challenge
        temu jednemu nie dorównują. Szczególnie jak się ma rodzinę na utrzymaniu.

A jak ktoś tego nie rozumie i się o tak oczywiste rzeczy pyta to znaczy ze w HR-
        ze zatrudniają jeszce większych durniów niz myślałem. Albo jest to pytanie na
        szczerość - czają czy gość powie prawdę czy będzie kręcił.

Paweł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka