Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gra o staż !!! CZY macie wyniki

IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.10, 10:57

Czy macie wyniki gry o staż ? Już maj a w maju miały być. Dajcie jakiś znak
    czy już kto do was dzwonił czy co?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kk Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 02.05.10, 14:05
        Chyba Grasz o staż, jeśli już... Wypadałoby wiedzieć, w czym się brało udział.
      • Gość: tukan Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.10, 16:09
        Ten sam pies. Ma już kto wyniki?
        • Gość: gość Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.10, 00:44
          Stary. Pytasz w niezielę? W środku długiego weekendu?
          • Gość: luz Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.clienti.tiscali.it 03.05.10, 10:33
            Luz... Beda wyniki, w srodku dlugiego weekendu nikt do nikogo dzwonic
            nie bedzie, a sprawdzenie kilkuset prac pewnie troche czasu wymaga (nie
            wspominajac ze dla osob ktore to sprawdzaja czytanie po raz 10-ty tego
            samego nudne musi byc jak cholera...) Maja byc w maju, beda w maju,
            pewnie w tym tygodniu lub przyszlym,
            ciesz sie sloncem
            • Gość: gościówa Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.10, 12:29
              Proponuję, żeby osoby, które otrzymały już upragnionego SMS-a od organizatorów
              podzieliły się tutaj swoją radością, wpisując przy okazji temat zadania, które
              rozwiązały oraz nazwę firmy oferującej staż :)
              • Gość: irek Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.10, 18:57
                Podtrzymuję. Niech osoba która będzie miała wyniki się nimi podzieli.
      • Gość: mister dex Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 14:46
        Podłączam się. Ma kto te wyniki? Piszcie jak coś już będziecie mieli !!!!!!!!!
        • Gość: boss Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 16:09
          Najpierw podaliście na tacy swoje pomysły za bezcen, a teraz sracie w gacie czy
          jaśnie państwo oddzwonią. Ogłupiania społeczeństwa ciąg dalszy.
      • Gość: byly "stażysta" Jestescie wszyscy zalosni !!!! zebrac o 'staz' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:31
        buahahahahhahaha !!!!!!!

to jest nie do pomyslenia, ze istnieje w UE taki kraj, gdzie ludzie musza jakies dodatkowe "teoretyczne" widzimisie siusmajtkow-pracownikow/szefow rozwiazywac, aby dostac sie na "staz". polecam wycieczke "za granice", aby zobaczyc, jak to sie robi w "normalnych krajach" (wiecej ciekawych proj. na uczelni, mniej HR-wskiego g*wna, wiecej mozliwosci rozmow bezposrednio z przedstawicielami firm).

to przepraszam bardzo - jesli bedzie brac udzial w "grasz o prace". to rozumiem, ze bedziecie jesc ku.py ? bo przeciez praca > staz, wiec trzeba isc dalej z ta cala zafajdana przebojowoscia i pomyslowoscia ?

hahaha... smieszne, zalosne doprawdy jakie cuda sie dzieja. i wy sie ludzicie, ze po takim stazu macie 100% pewki, ze was wezma ? a kogo za rok beda chcieli jak bedzie kolejna "edycja" ? was ? <lol2>

wspolczucia.... lepiej ten czas i energie bylo poswiec na swoj wlasny plan... np zakup jakichs czesci i probowania samemu pobawienia sie i zrobienia "cos" z "niczego" a nie czekanie az ktos wam nakaze jego widzimisie. lepiej miec wlasny pomysl poki umysl mlody i cialo sprawne.
        • Gość: blablablablablabla Re: Jestescie wszyscy zalosni !!!! zebrac o 'staz IP: 217.153.255.* 04.05.10, 16:38
          1. Grasz o staż to prestiżowy konkurs
          2. "Staż" to noralnie płatna praca
          3. "Stażyści" są preferowani i spory % jest zatrudniany
          4. Staże oferują tak nic nie znaczące firmy jak np. PwC

Daję sobie rękę obciąć że zrobisz gorszą karierę niż 99% laureatów tego konkursu.

I mówię to jako osoba która nie brała w nim udziału i w żaden sposób nie jest z nim związana.

no ale buahahahahahaha !!!!!! the joke's on you.
          • Gość: leah wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:51
            na facebookowym profilu Grasz o staż są aktualne wiadomości i wpisy od uczestników; już 2 tygodnie temu dzwonili m.in. do osób, które rozwiązywały zadanie z zarządzania zasobami ludzkimi, ale np. osoby rozwiązujące zadania dziennikarskie muszą czekać jeszcze z tydzień na pierwsze wyniki
            • Gość: leah Re: wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:53
              a poza tym w regulaminie jest zapis, że zaproszenia na rozmowy będą przez cały maj i nawet na początku czerwca, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość
              • Gość: gościówa Re: wyniki IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.10, 19:48
                hm...w takim razie szkoda, że nie mogę zajrzeć na ten profil, bo za każdym razem
                kiedy klikam w link podany na stronie grasz.pl jestem przekierowywana na stronę
                główną facebooka...może ktoś z was miał ten sam problem i sobie z nim poradził? :)
                • helena_5 masz swoje konto na facebooku? n/t 06.05.10, 22:32
                  • Gość: gościówa Re: masz swoje konto na facebooku? n/t IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.10, 13:10
                    tak, mam konto na facebooku, a mimo to nie mogę się dostać na profil Grasz o
                    Staż. Najdziwniejsze, że jeszcze klika dni temu facebook przekierowywał mnie na
                    stronę główną, z kolei teraz po kliknięciu w link do facebooka na stronie
                    grasz.pl otzymuję informację, że dana strona nie może być znaleziona...
      • Gość: tukan Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 19:56
        Do mnie nikt nie dzwonił. Raczej przegrałem rywalizacje. Przeważnie przegrywam.
        Fuck ile bym dał aby to zmienić. Postrałem się teraz i rozwiązałem 3 zadania w
        tym w jedno sie wgłębiłem ale nic z tego.

Co do konkursu. To polenizowałbym z tym ile to firmy oszczędzają na
        rozwiązywaniu zadań. Kto widział zadania to raczej wie że większość z nich to
        teoria a nie jakieś odkrycie naukowe.

Oczywiście jest to jakieś odbicie naszego rynku pracy. Oto grupa młodych ludzi
        walczy i ściga się o możliwość pracy. Nie samą pracę ale szansę na pracę. Jest
        to lans wyścigu szczurów i pokazanie, że praca jest dobrem luksusowym. Tylko
        najlepsi mają prawą pracować.

Z drugiej strony realia sa jakie są i łatwo się ich nie zmieni. Nieraz trzeba
        zaakceptować. Sam staż jest płatny i daję jakieś tam doświadczenie. Jeżeli nawet
        nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi. Raczej korzyści więcej. Tym bardziej, że
        zdarza się niektórym zahaczyć w dobrej firmie na stanowisku zgodnym z ich
        zainteresowaniami.

Czyli to dobry konkurs dla ludzi zgadzających sie na szczurzy wyścig.
      • Gość: mister dex Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.10, 14:34
        I co ma kto co?
      • Gość: asd już są ! dostała się Marylka, ta co tak IP: *.chello.pl 05.05.10, 15:58
        dobrze ssie
        • Gość: qwer Re: już są ! dostała się Marylka, ta co tak IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.10, 14:53
          A na poważnie ktoś coś ma.???
      • Gość: tukan Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.10, 18:09
        MA JUŻ KTOŚ WYNIKI DO CHOLERY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: lilly Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.10, 20:02
          tukan, a co ty taki nerwowy jesteś? niektóre zadania już są sprawdzone, niektóre jeszcze nie (zapewne te najpopularniejsze czyli np. dziennikarstwo, logistyka, HR, badania rynku) - zależy więc co rozwiązywałeś; a poza tym organizatorzy podkreślają, że przez cały maj i początek czerwca będa zaproszenia na rozmowy (bo czasem jest np. tak, że ktoś z dobrym wynikiem wybrany na rozmowę rezygnuje, a wtedy bierze się tych z gorszymi rezultatami ;-))
      • Gość: mister dex Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.10, 19:24
        Podbijam wątek. Ma ktoś już wyniki? dostał ktoś sms ?
      • Gość: Vertigo nie ma się co denerwować... IP: *.eimperium.pl 09.05.10, 12:34
        ze mną w tym roku skontaktowali się już pod koniec kwietnia, ale w poprzednim
        dopiero w połowie maja, więc nie ma co się już teraz denerwować. Wszystko zależy
        do zadania i firmy.
        • Gość: kombinator Re: nie ma się co denerwować... IP: *.dauphine.fr 10.05.10, 14:58
          ja tez czekam, ale wiem ze w zeszlym roku niektore osoby dostawaly odpowiedzi
          dopiero w polowie maja.. no wiec czekamy
      • Gość: mister dex Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.10, 18:40
        Podbijam czy są już jakie informacje? ktoś do was dzwonił
        • Gość: gościówa Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.zdv.Uni-Mainz.DE 17.05.10, 16:32
          czy zaglądają tu osoby, które rozwiązywały zadanie z internetowej kampanii
          społecznej? Macie jakieś informacje od organizatorów?
          • Gość: Qaz Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.93.classcom.pl 19.05.10, 10:00
            Czy ktoś rozwiązywał case z badań rynku i mam jakieś informacje o wynikach?
            • Gość: James Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 18:39
              Ja mam już wyniki, dostałem się do PwC, E&Y
              • Gość: kk Re: gra o staż !!! CZY macie wyniki IP: 217.153.6.* 26.05.10, 15:39
                Taaa... bo E&Y oferował praktyki w GoS - nie rozśmieszaj mnie ludziku
      • Gość: lilly wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 11:14
        maj się już kończy, więc i z łudzeniem się trzeba skończyć ;-) pewnie już wszystko wyjaśnione i praktyki obsadzone... gratulacje dla tych, którym się udało! :-)

ja niestety jestem w gronie tych, którzy się na staże nie nadają, bo nikt się ze mną nie kontaktował, ale to w sumie było do przewidzenia, bo rozwiązywałam najpopularniejsze zadania, więc i konkurencja była ponadprzeciętna :-(
        • Gość: kk Re: wyniki IP: 217.153.6.* 26.05.10, 15:38
          Ja parę lat temu miałam rozmowę 1.czerwca, więc jest jeszcze szansa :)
      • Gość: lilly można już sprawdzić liczbę zdobytych punktów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 21:18
        oficjalnego maila od organizatorów jeszcze na ten temat nie dostałam, ale zalogowałam się dziś na swoje konto konkursowe i znalazłam tam już oceny z zadań z komentarzami
        oceny okazały się nadspodziewanie wysokie, komentarze bardzo miłe - ale niestety, 8/10pkt z każdego zadania nie wystarczyło na choćby 1 zaproszenie na rozmowę :-(
        wygląda na to, że praktyki zgarniają sami prymusi z wynikami 10/10 ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka