Gość: rqwer Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.chello.pl 18.09.10, 15:24 tak jest zawsze facetowi nie zależy na laskach i lecą na niego hurtem ma w nosie frmę fizyczną a na setkę prawie jak zawodowy sportowiec ma w nosie geniusz matematyczny i mamy "Buntownika bez powodu" radzę Panu zagrać na giełdzie - albo z 40 000 zł zrobi się po roku 400 000 albo zero i nie będzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Candy Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.elsnerow.waw.pl 18.09.10, 15:48 Na Twoim miejscu oddalabym, nadwyzke gosciowi ktory sie podpisal "smutny ojciec". On by wiedzial jak te pieniadze spozytkowac, a Ty baki zbijasz. A jak sie nie zgadzasz daj mi, bo nie mam na samochod akurat i musze maly remont w mieszkaniu zrobic, jakies 20 k wystarczy :) Jestem pod mailem candy_2009@gazeta.pl jakby co :) Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotna1984 Też tak miałam 18.09.10, 15:49 Jako młoda osoba (20-22 lata), będąc na utrzymaniu rodziców, zarabiałam dla mnie "duże" pieniądze (wprawdzie nie tyle co Ty, ale zarobiona kasa w całości mi zostawała i zastanawiałam się co z nią zrobić). I w zasadzie wszystko kisiło się na koncie. Związałam się z facetem - na początku związek na odległość - i kasa zaczęła iść na dojazdy, wspólne wypady, przyjemności, prezenty, wakacje, kolacje itp. Ale wciąż miałam jej w nadmiarze. A potem skończyłam studia (=rodzice przestali mnie utrzymywać), nie mogłam znaleźć pracy i żyłam z oszczędności. I tak starczyło na grubo ponad rok. Ja oszczędzam na wyjazdy, podróże, bo to moja pasja. Oszczędzaj, bo nigdy nie wiesz kiedy mogą cięższe czasy (np. choroba czy bezrobocie). Przecież wyprowadzisz się z domu (chyba jako dwudziestoparoletni gość nie będziesz już mieszkał z rodzicami), a zobaczysz jak duże są koszty życia samemu. Znajdziesz kobietę, a kasa zacznie umykać coraz szybciej i większych ilościach. Nawet się nie obejrzysz jak zaczniesz mówić że te 4-5 k to za mało... W Twojej sytuacji oszczędzałabym na mieszkanie. Zawsze możesz je wynająć i pomnażać zyski. 22 lata to jeszcze młody wiek, Twoje poglądy bardziej dojrzeją jak spotkasz "drugą połówkę", dorośniesz do stwierdzenia że mieszkanie z rodzicami to obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbiter Elegantiae Re: Też tak miałam IP: *.centertel.pl 19.09.10, 01:11 >dorośniesz do stwierdzenia że mieszkanie z rodzicami > to obciach. Znacznie mniejszy obciach niż zaciągnięcie kredytu hipotecznego, mniej więcej taki sam jak bycie najemcą i niewiele większy niż kupienie mieszkania za odłożoną własną gotówkę (w obecnej sytuacji na rynku nieruchomości)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 15:54 Ja właśnie zruciłem z klifu mojego zabytkowego Bentleya. Znudził mi się. Teraz został już tylko jeden taki. Mam 19 lat i na consultingu zarabiam po prostu za dużo. Co mogę począć z życiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody pracownik Wiem już co zrobię z tymi pieniędzmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 16:05 Kupię sobie nowy, szybki motocykl. Będę nim jeździł daleko, długo i szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
osika4 Re: Wiem już co zrobię z tymi pieniędzmi 18.09.10, 21:02 Jeżeli chcesz jeździć szybko, to nie wiem czy długo pojeździsz. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jakub_burski Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić 18.09.10, 16:07 09114020040000370255168737 Bądź tak dobry i przelej 2 tysiące :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić 18.09.10, 16:10 zazdroszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena2505 Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.multimo.pl 18.09.10, 16:52 troll, jak nic!! Odpowiedz Link Zgłoś
lemoniada_gazowana Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić 18.09.10, 16:55 najwidoczniej nie masz pomysłu na życie lub jesteś po prostu dupą wołową, ktorej akurat trafila sie taka kasa. coz.zycie.zdarza sie. jednakowoż możesz: 1) zaczac zyc na wlasny rachunek tj. wynajac/kupic mieszkanie (z kredytem nie bedzie problemu) , a wtedy problem z nadmiarem kasy zniknie w mig 2) inwestować 3) wspomóc dom dziecka/schronisko dla zwierząt/zoo/przytulek dla bezdomnych/dom starcow/szpital/przedszkole/ 4) pomóc jakiemuś choremu dziecku którego rodzice nie mają pieniędzy na leczenie 5) zwiedzić troche swiata bo chyba nigdy nie stałeś nawet przy przejściu granicznym, o czym swiadcza twoje rozterki i dylematy zyciowe 6) kupic troche zlota- tak na przyszlosc 7) zafundowac rodzicom super wakacje ( skoro ciebie wyjazdy nie kreca) 8) ożenić sie 9) przelewać ta kwote na moje konto. ja mam pomysly na spozytkowanie kazdej sumy. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić 18.09.10, 17:19 Haha. Albo weź kredyt hipoteczny, co by uniezależnić się od rodziców (urządzanie mieszkania to też worek bez dna) albo załóż lokatę. Jak założysz rodzinę, to świnkę skarbonkę rozbijesz. Ach, zapomniałam. Ucz się języków, studia za granicą - to też kosztuje a jest niezłą inwestycją w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachela180 Daj mi. IP: *.magma-net.pl 18.09.10, 18:40 Ja zarabiam mniej więcej tyle, ile Ty wydajesz, a muszę pomagać 2 niepełnosprawnym. Nawet palenie rzucam, bo za dużo kasy na fajki idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
corregidor Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić 18.09.10, 18:51 Ożeń się :))))))))) Od razu będziesz miał -40 000 a nawet -400 000 (PLN lub EUR lub CHF), jeżeli żonka namówi na mieszkanko z kredyciku, bo przecież nie można mieszkać byle jak :)))))))))))))))))))))))))) Tymczasem korzystaj z życia dziecko :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firek Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.10, 18:56 Znajdz sobie chłopaka, bo aby życie mialo smaczek raz dziewczyna ,raz chłopaczek.Sproboj najpierw trawkę , a póżniej poleci, marycha i sens zycia dopalacze, a jak przez to przejdziesz to znajdziesz cel w zyciu.A jak nie znajdziesz to się wykończysz to także sens zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: 217.98.103.* 18.09.10, 18:57 Radze to co wiekszosc tutaj - usamodzielnij sie! Jesli nie chcesz kupowac mieszkania to przynajmniej idz na wynajem, na to juz cie stac, a pozatym jak juz spotkasz dziewczyne to nie bedzie problemu gdzie pojsc:) I wlasnie co do dziewczyn, piszesz ze jestes nieatrakcyjny - dlaczego? Bo jesli to problem typu krzywe zólte zeby i pryszcze, to na to pieniadze potrafia zaradzic i atrakcyjnosc wzrasta. Do tego majac troche wolnej kasy latwiej zapisac sie na kurs jezykowy, kurs fotografi, szkole tanca - akurat tam chodzi wiele fajnych mlodych kobiet, ktore maja cos w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annep Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: 91.91.218.* 18.09.10, 18:59 Jaki ten swiat niesprawiedliwy ! jedni maja tak duzo pieniedzy a drudzy umieraja z glodu ! Jezeli chcesz to podam Ci adres w Kongo gdzie dzieci potrzebuja pomocy. Mozesz posylac jakiemus maluchowi na jego szkole i utrzymanie. Mam tam przyjaciolke, ktora opiekuje sie dzicmi i chce odbudowac szkole, zniszczona przez wojne. Nie maja pradu i ona szuka sponsorow na instalacje "panneaux voltaïques", ktore daja prad ze slonca....(12 000€). A jezeli chcesz to napewno i w Polsce mozesz znalezc przytolki i schroniska dla dzieci lub zwierzat, ktore z checia przyjma Twoja pomoc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grg kup obiad biednemu dzieciakowi IP: 194.181.22.* 18.09.10, 19:16 wiesz co - zrob tak. pojdz do pobliskiej szkoly, zapytaj jakies nauczycielki ktore z dzieciakow nie ma oplacanych obiadow w szkole bo nie stac na to jego starych. pojdz do stolowki - powiedz ze placisz dokladnie na tego chlopaczka/dziewczynke abonament na obiady. pozniej przyjdz za pare dni w porze obiadu i zobacz jak je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.10, 19:19 Moja siostra ma to samo, zarabia mniej od ciebie, ale reszta się zgadza. Od zawsze pieniądze się jej trzymały. Wydaje kasę na ciuchy, ale rozsądnie i nadal sporo zostaje. Ona gromadzi kasę na koncie, narazie nie ma planów co z nimi zrobić. Za mało żeby kupić mieszkanie, nie chce się wiązać kredytam i stresować później możliwością utraty pracy. Jedynie co ci mogę doradzić to zbieraj kasiorę, za kilka lat uzbiera się niezła suma i może pojawią się nowe wyzwania na horyzoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
htoft Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić 18.09.10, 19:21 Co za głupi wątek (nie wierzę, że to nie prowokacja). Widać, że w tym kraju jest ,,parcie", żeby wszystkie zarobione pieniądze wydawać (tak robi większość ludzi, nie tylko ci, którzy żyją od pierwszego do pierwszego). Masz 22 lata, za 4 lata będziesz miał już kasę na niewielkie mieszkanie (jak nie przechlasz tego, co zaoszczędziłeś). Po prostu żyj, jak żyłeś. Cel znajdzie się po drodze sam; niewydawanie wszystkiego to nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody pracownik Nie chcę klitki, a wolnostojący dom jednorodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 19:26 Nie będę wydawał kilkuletnich oszczędności na jakiś kąt w bloku z hałasującymi sąsiadami. Chcę taki domek, jaki mają moi rodzice - wolnostojący, jednorodzinny, z dwoma garażami, piwnicą, piętrem, strychem i trawnikiem z altanką. Walą mnie jakieś klity, to wolę mieszkać u rodziców, wychodzi na to samo (mam swoją łazienkę). Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Nie chcę klitki, a wolnostojący dom jednorodz 19.09.10, 01:50 Taki domek jest bardzo drogi w utrzymaniu, ale faktycznie to będzie najlepsza lokata. A teraz zaczynam się zastanawiać - jeśli piszesz, ze wydajesz 1000 zł/mc, to może byś zaczął partycypować w tych kosztach razem z rodzicami? Koszty ogrzewania tego całego domu z piętrem, strychem i garażem, energia, woda, gaz, podatek od nieruchomości, systematyczne remonty itp na pewno uszczkną coś z tego Twojego bogactwa. ------------------ Zwycięzca bierze wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.chello.pl 18.09.10, 19:27 > Co za głupi wątek (nie wierzę, że to nie prowokacja). Wątek kretyński, a najgrosze ze dziennikarze GW pchają takie wątki na główną. Niedlugo bedziemy doradzac nastolatkom jak im pierwszy pryszcz na dupie wyrosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el.rubio Przelej mi na konto. Chcesz nr ror'u? IP: 80.48.187.* 18.09.10, 19:31 Odpowiedz Link Zgłoś
mgz Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić 18.09.10, 19:53 Zacznij sie leczyc, na glowe. Najlepiej prywatnie, to ci kase skasuja, a i debilnych wpisow moze nie bedziesz robil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody pracownik 1 września wpłynęło mi na konto 3500+1128=4628 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 19:56 Od tego czasu wydałem 150 zł... W tym miesiącu nie zamknę wydatków w 500 zł :/ CO MAM SENSOWNEGO ZROBIĆ Z PIENIĘDZMI???!!! Nie widzę sensu dalszej pracy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
abcd777 Re: 1 września wpłynęło mi na konto 3500+1128=462 18.09.10, 20:03 KONiecznie przelej mi nadwyżki na konto! POdam w następnym poście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze szczerego serca Re: 1 września wpłynęło mi na konto 3500+1128=462 IP: *.leon.com.pl 18.09.10, 20:18 idź gdzieś gdzie jest dużo ludzi, zapisz się na jakiś kurs : tańca, rugby, fotografii,języka żeby zająć czas, gadaj z nimi, rozwiązanie same przyjdzie, a jak nie, to przynajmniej przestaniesz zadawać sobie takie pytania pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memek Re: 1 września wpłynęło mi na konto 3500+1128=462 IP: *.home.aster.pl 18.09.10, 20:28 zacznij pić.. to dobry relax i stać cię na to. pozdrawiam. brandy, koniaczek, dobre wina... Odpowiedz Link Zgłoś
super_benek Re: 1 września wpłynęło mi na konto 3500+1128=462 18.09.10, 20:44 Bosssszzee, 150 pln przez prawie 3 tygodnie? A co robisz po pracy? Masz jakiś znajomych? Bo zwykle jednak młodzi ludzie mają życie towarzyskie - wydają na knajpy, prezenty, alkohol na posiadówy. Do tego książki, płyty, gadżety, inne hobby, odkładanie na cokokolwiek...Albo jesteś strasznie nieciekawym typem, albo skąpym. Albo tym i tym. I naprawdę nie ma co szpanować, bo kwota nie poraża, za to brak wyobraźni bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: 1 września wpłynęło mi na konto 3500+1128=462 IP: *.centertel.pl 19.09.10, 01:25 >I naprawdę nie ma co szpanować, bo kwota nie poraża, za > to brak wyobraźni bardzo. Martw się o swoją wyobraźnię, jeśli dla ciebie sprowadza się ona do kupowania. Byc może facet ma tak bogatą wyobraźnię, że nie musi się pocieszac kompulsywnym wydawaniem pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdołowany 22 lat i 3500 podstawy, ja tyle nigdy nie dostalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 05:12 mam 35 lat i nigdy tyle nie dostalem pensji czemu ten swiat jest taki chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terapeuta Troll, kochani, zwykły troll IP: *.icpnet.pl 19.09.10, 13:56 Pewnie siedzi przed kompem, wpierdziela gorący kubek, macha śmierdzącą stopą i ma radochę, że ludzie mu odpisują. Z domu nie wychodzi, bo wisi własnej babci 500 zł i gania go sąsiad, że kradnie mu jabłka z sadu. TROLL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an odpowiedz na pytanie:) IP: *.146.238.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.09.10, 20:13 inwestuj. gielda albo fundusze. mozna troche sie pobawic, mozna zyskac, mozna tez stracic, ale to bardzo nie bedzie Cie bolalo, zgodnie z tym co mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nifto Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.chelm.mm.pl 18.09.10, 20:24 niftomam dwuletnią córeczkę, nie mam pracy i realnych szans na nią (56 lat, "umysłowy", Polska B - Chełm...). podzielisz się kasą? nifto@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.dsl.bell.ca 18.09.10, 20:42 Kup dom/mieszkanie, usamodzielnij sie wtedy wiecej troszke zaczniesz wydawac.Ciagle bedziesz mial nadmiar - jest wiele fundacji na ktore mozesz przekazac pieniadze - WOSP Caritas czy z pewnoscia lokalne mniejsze i wieksze charytatywne organizacje - Domy Dziecka czy nawet Rodzinne Domy Dziecka tez potrzebuja wsparcia - idz do szkoly i zapytaj czy jakies dzieci nie potrzebuja wsparcia by wykupic im obiady - przysponsorowac mozesz dzieciakowi czy nawet dwojgu obiady na caly rok.Jak ktos chce to znajdzie potrzebujaca dusze a jest ich w Polsce wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukewarma Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.home.aster.pl 18.09.10, 21:16 Rany, człowieku, żyjesz w zupełnie innym świecie... W wieku 22 lat mój Mąż miał już dwoje dzieci, w wieku 24 - troje. Jego pensja dopiero niedawno przewyższyła Twoją, ja nie zarabiam. Żyjemy na przyzwoitym poziomie. Moja rada: oszczędzaj, bo prawdopodobnie przyjdzie taki moment, że będziesz potrzebował dużo kasy. A już na pewno przyjdzie taki moment, gdy docenisz posiadanie oszczędności dla samego komfortu psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forex Re: Zbiera mi się kasa i nie wiem co z nią robić IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.10, 21:29 wrzuc do polbanku na konto mocno oszczedzajace (5 % netto), lub kup gdzies ziemie rolna..nie kupuj auta bo to strata kasy, poza tym chyba masz sluzbowy (najlepszy na swiecie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spanian No to ładnie nakarmiliście TROLLA! IP: 212.180.160.* 18.09.10, 21:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forex Re: No to ładnie nakarmiliście TROLLA! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.10, 22:23 dobre rady kazdemu sie przydadza, a ze troll... to mniejsza z tym.. Odpowiedz Link Zgłoś