Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Erg bieruń moteks

19.10.10, 17:27
    vitae chciałabym otrzymać parę informacji na temat moteksu na erg-u ,
    czy to prawda że jest tam akort?
    jaka umowę otrzymują tzvv. ,,nove,,?
    mam jeszcze pytanko donośnie czasu pracy,czy prawdą jest że panie pracują tam po 9/10 h? i soboty też? obowiązkowe?a zarobek netto wynosi 600 zł? z sobotami i nadgodzinami?
    proszę o odpowiedz,mam dylemat pracuję jako ekspedientka ale chciałabym przenieś się na produkcję tylko nie vviem czy się opłaca:| vvasza opinia pomogłaby mi rozwiązać dylemat :) bo wiadomo nie chciałabym sobie pogorszyć .bardzo proszę o opinię :) i z góry dziękuję pozdrawiam :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: takajednasobie Re: Erg bieruń moteks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 14:42
        tak, to prawda, że zarabia się ok.600zł. Umowę dostaje się najpierw w formie o dzieło, czyli ile przerobisz, tyle dostaniesz kasy. Zarobek jest właśnie taki, gdyż nowi pracowni nie mają doświadczenia i nie są w stanie w pierwszy dzień wyrobić nawet połowy normy. Nadgodziny i soboty nie są przymusowe, ale warto zostawać po godzinach albo przyjechać w sobotę do pracy, bo można więcej zarobić, zdobyć większe dośw. Ogólnie warunki są bardzo dobre i ludzie też są w porządku. Trzeba się przyzwyczaić do wczesnego wstawania:P pozdrawiam:)
      • Gość: kiki Re: Erg bieruń moteks IP: *.media-com.com.pl.123.142.83.in-addr.arpa 28.06.13, 23:51
        Moi drodzy nie ufajcie tej firmie.Dziwie się że inspekcja pracy jeszcze tam nie dotarła.Niedawno tam pracowałam i odeszłam bo warunki są katastroficzne a pracownika traktują jak śmiecia.Norma produkcji jest bardzo duża jak na 8godz.pracownicy żeby się wyrobić nie jedli śniadania ani nie korzystali z toalety.Paru pracowników się zbuntowało i zaczeli się domagać swoich praw.Pani prezes ustaliła 20 minutową obowiązkową przerwe i wyjście do toalety.Ale niestety norma jest taka sama jak była na 8godz. a gdy pracownik nie wyrobi się w normie jest obciążony karą pieniężną.Niedawno było zajście że młodej dziewczyni zrobiło się słabo z upału i ściągneła fartuszek a koleżanka otworzyła okno poczym weszła pani technolog i nakazała założyć fartuch dziewczyna powiedzała że jest bardzo gorąco a ona ma fartuch bardzo gruby i boi się że upadnie na maszynę zakończoną dwoma metalowymi prętami pani technolog ponownie nakazała ubrać fartuch poczym dziewczyna odpowiedziała że nie ubierze bo co będzie jak zemndleje nato pani technolog TO PANI ZEMDLEJE....... i to jest właśnie podejście do pracownika.Ta dziewczyna po paru dniach się zwolniła. Hala jest bardzo stara brak klimatyzacji j panuje straszny upał pani prezes nawet niezadbała o to aby stawić chociaż po 2wiatraki na hale poczym pani technolog ma pomieszczenie w cieniu i siedzi sobie wygodnie przy wiatraczku jak i pani prezes.Pozatym panuje tam jedna bonanza bo pani brygadzistka lata do pani prezes i nadaje na pracowników a do pracowniów nadaje na panią prezes i panią technolog.Kochani pracowałam tam pare miesięcy i takich warunków jeszcze na żadnym zakładzie nie widziałam i nie życzę nikomu takiej pracy.A jeśli chodzi o zarobki to niewarto chodzić do takiego zakładu pracy dla paru złotych[6zł za godz śmieszne]Jeśli pani prezes to czyta to niech się zastanowi nad tym wszystkim bo ludzie to nie śmieci i mają dzieci rodziny i dom pozdrawiam
        • Gość: pracownica Re: Erg bieruń moteks IP: *.media-com.com.pl.123.142.83.in-addr.arpa 19.07.13, 19:01
          pracownika traktuja jak smiecia? dziwne jak dla mnie pani prezes ns nie jednym zakładzie moga pozazdroscic , jest luźny klimat , owszem jest cieplo ale juz nie przesadzajmy , do toalety mozna isc kiedy komu sie podoba nie ma tak ze tylko w czasie przerwy !!! norme mozna wyrobic spokojnie ale trzeba checi ja jak przyjelam sie tam pod koniec czerwca w pierwszy dzien zrobilam 600 w dniu dzisiejszym brakuje mi 100 do normy? wcale nie jest praca trudna. jaka kara pieniezna wikszej glupoty nie slyszalam . a przy wyrobieniu normy kazdego dnia bez prwmi wychodzi sie kolo 1400zł to tlyko poczatki sa takie slabe .
          • Gość: maltretowana Re: Erg bieruń moteks IP: *.media-com.com.pl.123.142.83.in-addr.arpa 06.08.13, 17:03
            bzdura bzdura i jeszcze raz bzdura. chyba jesteś upośledziona umysłowo i pracujesz tam jako osoba z grupą inwalidzką i tyle zarabisz.bo ja tam pracuje 13 lat i 1300 zł dostawałam jak siedziałam nadgodziny.a teraz panuje tam wiekszy mobing,oczywiscie jest tylko jedna pracownica która ma przywileje,jest młoda i zaniedbała własne dziecko żeby dostawac niezłą kase i oczywiscie siedzi u pani prezes na kawce i nadaje na na nas .moze sobie podać ręke z naszą brygadzistką która też liże dupe prezesce i jej wspaniałym koleżankom.szukajcie kochani innej pracy.to jest list ku przestrodze.
            • Gość: Prawda Re: Erg bieruń moteks IP: *.media-com.com.pl.123.142.83.in-addr.arpa 06.08.13, 17:18
              Zgadzam się z poprzednikiem..!!!
              A dodatkowo większość załogi cierpi na bóle rąk ,kręgosłupa.
              Mało tego nie które panie maja już zrobione operacje rąk...
              Po czym kiedy pracownik idzie na l-4 jest wyśmiewany przez załogę i tym samym Brygadzistkę co gó... robi.... Technolog.... Która powinna sie zajmowac przewodem a zajmuje sie pierdołami... I Te dwie Panie Ciągle lataja z telefonami.... A jest zakaz Używania na terenie Moteksu... Tym samym przykład idzie z Góry...
              • Gość: Zuzza Re: Erg bieruń moteks IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 19:46
                A co to to ten moteks?????
                • Gość: p Re: Erg bieruń moteks IP: 176.122.244.* 10.08.13, 20:33
                  moteks znajduje sie na terenie fabryki nitroerg sa tam zwijane zapalniki elektryczne ktore bo calkowitym montazu sa wysyłane na kopalnie jako ladunki wybuchowe i nie tylko na kopalnie bo do wojska takze
              • Gość: kasia Re: Erg bieruń moteks IP: 5.172.252.* 17.10.13, 20:50
                Ciekawa jestem czy brygadzistka potrafi coś więcej oprócz kapowania???
                • Gość: gość Re: Erg bieruń moteks IP: *.media-com.com.pl.123.142.83.in-addr.arpa 31.10.13, 22:05
                  tak,lody:)
                • Gość: nik Re: Erg bieruń moteks IP: *.media-com.com.pl.123.142.83.in-addr.arpa 12.03.14, 13:25
                  potrafi latać z plotkami ze skargami kawy parzyć
                  i smiać się jak ci... do nowych majtek
            • Gość: p Re: Erg bieruń moteks IP: 176.122.244.* 10.08.13, 20:29
              ta pracownice kazdy zna i nikt nie lubi bo jak mozna nadawac na innych skoro lepszym sie nie jest? jak mozna wyslalac dziecko z ponad 39 stopniowa goraczka do kolezanki i isc do pracy? chore.tyle ze pani prezes akurat na nia nie da sobie nic powiedziec i mam wrazenie ze juz druga tam bedzie taka sama chyba szwagierka nie jestem pewna bynajmniej z rodziny mimo ze pracuje dluzej niz inne robi mniej i do tego jest chwalona i dostaje najlepsza robote do zwijania no chyba ze jej niema to traci bo inne to dostaja . dziwi mnie to bo kumpela tam ostatnio zarobila prawie 1500 chyba ze to zalezy od tego czy siedzisz caly czas i zwijasz czy tez jestes na innych stanowiskach . bo prawda jest taka ze czesto jest sie wysyłanym gdzies indziej... a dopoki nie zmienili bolcow to fajnie sie pracowalo odkad bolce zostaly zmienione na grubsze mozna miec siniaki na rekach ale to juz wymysł podobno montazu
            • Gość: p Re: Erg bieruń moteks IP: 176.122.244.* 10.08.13, 20:55
              a jesli chodzi o fartuchy czy zawsze były one takie beznadziejne ? slyszalam ze kiedys ktos zalatwil dobrych pare lat temu takie fatuchy w ktorych dalo sie pracowac i nawet bylo kilka osob ktore akurat w te upaly ostatnie wlasnie w takich pracowali
            • Gość: emerytka Re: Erg bieruń moteks IP: *.media-com.com.pl.123.142.83.in-addr.arpa 12.03.14, 13:21
              oj boże kobiety jak byście w tym syfie przepracowały z 30 lat w szkodliwych warunkach
              tak jak my to musiały byście dostać miano NAJWIĘKSZYCH NIEWOLNIKÓW
              W POLSCE na myśl o ergu i tych na stołkach WYMIOTOWAĆ MI SIE CHCE
              a te brygadzistki to tak jak w obozie te co pomiatały pracownicami jak szmatami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka