yeremiash
20.12.10, 12:24
Mam pytanie , czy świadczenia urlopowe ulegają przedawnieniu ? W paru słowach - przez siedem lat pracowałem w pewnej firmie na stanowisku Przedstawiciela Handlowego , nigdy nie było czasu na urlop a to plan sprzedaży a to windykacja i tak jakoś zeszło . Druga sprawa aż bałem się pytać czy się nalezy(dziś wiem że to taki mały mobbing był ) ,wiecznie pod telefonem itd. Pewnego razu nie wytrzymałem i zwyczajnie porzuciłem pracę inaczej nie dało się rozwiązać umowy , nie miałem możliwości awansu bo byłem blokowany z góry , nie mogłem zostać P.H. "koncernowym" identyczna blokada .Otrzymałem oczywiście odpowiednie Świadectwo pracy :) ale z tym sie liczyłem , nie odesłano mi natomiast nic co zostało złożone w kadrach , poprzednie świadectwa pracy , świadctwa ukończenia szkoły ,weksla -itp.Od tamtego czasu minęły już 3 lata (w międzyczasie prowadziłem działalność gospodarczą ) ale w dobie kryzysu firma "zdechła" potrzebuje pracy i takie papiery mogły by się przydać, a w związku z tym że jestem spłukany fajnie by było odzyskać troszkę kasy za urlop .Jest to wogóle możliwe ?