Gość: mówią: pracy brak IP: *.aster.pl 09.03.11, 16:23 Tak wygląda prawdziwy obraz warcholstwa: praca.gazetaprawna.pl/artykuly/494006,u_bezrobotnych_brak_zainteresowania_praca.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jestem_zerem Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 09.03.11, 16:32 Tak, najłatwiej powiedzieć, że brak zainteresowania pracą. Tylko gdzie tej pracy szukać np. w 20-tys. mieście? Większość ofert pracy jest "ustawiona", a jeśli nawet nie to w PUP są oferty typu: mechanik, sprzątaczka czy stolarz. A gdzie oferty dla ludzi po studiach? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 09.03.11, 16:37 Rozumiem, że 20-tys. miasta są położone na pustyniach i komunikacji z większymi ośrodkami brak? Sama mieszkam w 18-tys. mieście i dojeżdżam do pracy 20 km. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 09.03.11, 16:45 Nie wiem, gdzie mieszkasz, (to i tak nieważne, bo ja nie napiszę, gdzie mieszkam) ale na pewno komunikacja jest lepiej rozwinięta 18 km od Warszawy niż w takiej odległości od przysłowiowej "Koziej Wólki". Ja np. do najbliższego miasta powyżej 100tys. mieszkańców mam ok. 150km. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 10.03.11, 08:17 Nie mieszkam blisko Warszawy, a miasto w którym pracuję nie ma żadnego bezpośredniego połączenia komunikacją miejską z miastem, w którym mieszkam. Chcesz powiedzieć, że praca jest tylko w miastach powyżej 100 tys. mieszkańców? Zapewniam cię, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_69 Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 10.03.11, 21:26 Kochana dojeżdżać to ja dojeżdżałam 25 km przez 20 lat,czego Ty pewnie nie przepracowałas jeszcze ,a zwolnili mnie na nadopiekuńczośc(pielegniarkę) i kiedy chodzę po szpitalach i przychodniach ,wszyscy odpowiadają mi ,że nie potrzeba pielegniarek,wiec ostrżnie z tym ocenianiem Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 10.03.11, 22:09 Nie wierzę, że w Twojej miejscowości nie ma nikogo, kto potrzebowałby usług pielęgniarskich, starszych osób do opieki, ludzi, którzy nie potrafią sobie zrobic zastrzyku.... zakładaj działalnośc gospodarczą i do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówią: pracy brak Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji IP: *.aster.pl 09.03.11, 16:49 Jak jeden z drugim absolwencik głodem przymrze i zagrozi mu eksmisja do baraku socjalnego za niepłacenie czynszu, to wyciągnie zadarty nos z chmur, spuści powietrze ze swojego nadętego ego "Ja Magister" i skwapliwie pójdzie na mechanika, sprzątaczkę albo stolarza. Głodem i zimnem należy brać zarozumiałych magisterków i licencjacików, którzy nie mają ochoty brać dostępnej pracy, bo gadają, że oni są mają studia i są stworzeni do wyższych zadań. Kurza nóżka, hrabiowe spod pośredniaka i opieki społecznej się znaleźli! Byle robota, jaka jest im nie pasi i czekają na -tu cytat z jednego śmierdziela- "coś godnego, spełniającego moje oczekiwania i aspiracje". Feudalizm jednak był znacznie efektywniejszym systemem od tej parszywej demokracji. Za pysk, głodem i eksmisjami do baraków na przedmieścia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.11, 17:01 A gó... cię obchodzi czy ktoś chce pracować jako mechanik czy nie. To jest jego prywatna sprawa. Największymi śmierdzielami są tacy ludzie jak ty, którzy nieproszeni wtykają nos w nieswoje sprawy. Pracujesz? Wnioskuję że tak. To śmigaj łopatą czy czym tam masz pod ręką i nie interesuj się tym czy ktoś jest bezrobotny czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 10.03.11, 09:15 Gość portalu: boss napisał(a): > A gó... cię obchodzi czy ktoś chce pracować jako mechanik czy nie. To jest jego > prywatna sprawa. masz rację. Niemniej jednak dobrze by było by do jakiejś roboty się wziął... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Gdzie ty masz mózg? 09.03.11, 17:05 Czy ty byłeś zarejetrowany w urzędzie pracy? Jeśli nie, to z łaski swojej cię poinformuję, że tam nigdy nie ma pracy. Zdarzają się oferty dla hydraulików, mechaników i budowlańców z kilkuletnim doświadczeniem i po szkole zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówią: pracy brak Re: Gdzie ty masz mózg? IP: *.aster.pl 09.03.11, 17:17 Nie rozśmieszaj mnie, że w pośredniaku pracy nie ma. Oto przykład - Radom, miasto z wysokim "bezrobociem" i 4 strony ofert pracy: tinyurl.com/68vy9vu PRACA JEST! Obojętne, czy po zawodówce, po maturze, czy po studiach. JEST PRACA i tu jest na to dowód! A mówią, że w Radomiu jest 23% bezrobocia! To znaczy w Radomiu 23% ludzi w wieku produkcyjnym jest warchołami chcącymi tylko załatwić sobie ubezpieczenie albo i zasiłek! Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Gdzie ty masz mózg? 09.03.11, 17:26 23% to tylko zarejestrowani. Zamiast czytać oferty sprawdź, ile osób na każdą aplikuje. W Radomiu pewnie setki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówią: pracy brak Re: Gdzie ty masz mózg? IP: *.aster.pl 09.03.11, 17:31 Weź i nie żartuj! Najstarsze oferty wiszą od września ubiegłego roku, więc jakie setki ludzi aplikuje? Te oferty tyle wiszą, bo nikt do tej roboty nie chce iść! Każdy bezrobotny warchoł uważa, że te oferty są nie dla niego, on jest stworzony do wyższych celów niż sprzedawca albo sprzątaczka. Powtarzam raz jeszcze: LENIWE WARCHOŁY!! Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Gdzie ty masz mózg? 09.03.11, 17:41 W moim urzędzie też wiszą nieaktualne oferty, bo leniwym biurwom nie chce się zdjąć. EOT, kończ tą prowokację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Gdzie ty masz mózg? IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 14:40 Akurat to ile ofert pracy i jakie oferują UPy to jakaś kpina. Czy jak ktoś chce pracować jako piekarz lub mechanik to musi czekać aż pojawi się ogłoszenie w UPie, żeby zadzwonić do piekarni albo warsztatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotna27 bezrobotny też człowiek IP: *.ssnet.pl 21.03.11, 23:27 Ludzie którzy oceniają innych przez pryzmat braku pracy to są osoby,które same pracują bo mamusia albo tatuś załatwili prace w biurze bez wysiłku bo za komuny można było kraść a bylecw... wysoko się pchał to teraz dzieci kradną ale już w demokracji.Taka jest prawda,że każdy normalny i uczciwy człowiek w życiu miał taki czas że szukał albo był bez pracy.Odnoszę wrażenie że z bezrobotnego dzisiaj chce się zrobić dziada, głupka,alkoholika czy tak trudno zrozumieć że my tylko chcemy godnej pracy i godnej płacy.Mam wyjść na ulice i dać dupy byle zarobić?Albo pracować na akord i nocki na umowę o dzieło za najniższą krajową jak mam studia skończone? Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: bezrobotny też człowiek 22.03.11, 01:48 > Ludzie którzy oceniają innych przez pryzmat braku pracy to są osoby,które same > pracują bo mamusia albo tatuś załatwili prace w biurze bez wysiłku bo za komuny > można było kraść W PRL obowiązywała ideologia: "Bogaty? Znaczy, że kradnie". Dziś zrobiliśmy duży krok naprzód: "Pracuje? Znaczy, że kradnie". Warto też zwrócić uwagę na oryginalną logikę tego wywodu. > Taka jest prawda,że każdy normalny i uczciwy człowiek w życiu miał taki czas że szukał albo był bez pracy. Taka nie jest prawda. Takie są twoje urojenia, którymi próbujesz racjonalizować swoją postawę. > Albo pracować na akord i nocki na umowę o dzieło za najniższą krajową jak mam studia skończone? Nie masz "studiów skończonych", tylko bezwartościowy papirek z napisem "dyplom". Wykształcenie to między innymi umiejętność poprawnego pisania i formułowania myśli we własnym języku, a ty ani jednego, ani drugiego nie opanowałaś. "Najniższa krajowa" to wynagrodzenie adekwatne do twojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Dość komuszo-UPRowskiej propagandy 22.03.11, 16:29 Bezrobocie to nieodłączna część każdego systemu ekonomicznego. Bezrobocie może być ukryte, sezonowe, długotrwałe, strukturalne etc. ale zawsze JEST. Tylko Gierek i Korwin-Mikke wmawiali ludziom, że wszyscy będą bogaci gdy ich posłuchają. Obaj skończli na śmietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA JKM uważa, że bezrobotni są potrzebni, ośle jeden. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 16:49 Nędzarze muszą być, aby matka mogła swojemu synkowi pokazać ich palcem i powiedzieć: "Jeżeli nie chcesz skończyć tak, jak ten pan, to nie idź na Óniwerek". Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: Gdzie ty masz mózg? 09.03.11, 17:30 Według informacji ze strony: www.pupradom.pl/?id=331 w PUP Radom zarejestrowanych jest prawie 40 tys. bezrobotnych, więc 36 ofert pracy to chyba nie jest zbyt wiele, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówią: pracy brak Re: Gdzie ty masz mózg? IP: *.aster.pl 09.03.11, 17:36 To aż śmieszne, aby w na 40 tysięcy sztuk "bezrobotnych" w Radomiu dotąd nie znaleźli chętnych pracę oferowaną w ogłoszeniach z zeszłego miesiąca i wcześniej. Nikt nie spełniał tak wysokich wymagań na fryzjerkę, sprzątaczkę, cholewkarza i pomocnika magazyniera? Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: Gdzie ty masz mózg? 09.03.11, 17:39 Może być tak ( w moim PUP często tak bywa ), że pracodawca daje ogłoszenie, a już od samego początku ma kogoś na to stanowisko i oferta pracy po prostu "wisi" na stronie przez pewien czas, ale od samego początku jest nieaktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
knokkelmann1 genialny wpis!!! 09.03.11, 17:08 ha ha, dobrze napisane - szpaownie i wesolo. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 16:52 Ja pracuję ale nie wiem co jest lepsze, czy mieć pracę czy jej nie mieć bo co z tego że mam pracę jeśli siedzę w domu. Jestem na przymusowym urlopie bezpłatnym bo firma niema pracy dla pracowników. Zycie kosztuje, czynsze, opłaty, zadłużenie moje rośnie a ja od stycznia i prawdopodobnie do końca kwietnia zostałem czasowo bez pracy i bez pieniędzy. Jak tu utrzymać rodzinę ? Niby mówią że praca jest a w Urzędzie Pracy brak ofert pracy. Zazdroszczę tym co na państwowych posadkach mają pewną pracę i co miesiąc jest wypłata i jeszcze narzekają że im mało. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 10.03.11, 09:10 jestem_zerem napisał: > Tak, najłatwiej powiedzieć, że brak zainteresowania pracą. Tylko gdzie tej prac > y szukać np. w 20-tys. mieście? Większość ofert pracy jest "ustawiona", a jeśli > nawet nie to w PUP są oferty typu: mechanik, sprzątaczka czy stolarz. A gdzie > oferty dla ludzi po studiach? rozumiem ze piszac to twierdzisz ze ludzie po studiach sa za głupi i mają dwie lewe rece i nawet prostej pracy nie sa w stanie wykonać? Sądzę ze byliby Twoim myśleniem nieco urazeni... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 10.03.11, 09:57 To Ty napisałeś, a nie ja! Próbowałeś kiedyś pójść do pracodawcy, który wymagał wykształcenia średniego (np. zawodowego) mając wykształcenie wyższe? Większość pracodawców patrzy podejrzliwie na kandydatów, którzy mają wykształcenie wyższe i aplikują do pracy, do której potrzeba niższego wykształcenia. Boją się, że kandydat szybko zrezygnuje z pracy i będą musieli znowu przeprowadzać rekrutację. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji 10.03.11, 11:07 jestem_zerem napisał: > Próbowałeś kiedyś pójść do pracodawcy, który wymagał wykształcenia średniego (n > p. zawodowego) mając wykształcenie wyższe? prawdę mówiac nie spotkałem sie z ty, by ktos przy przyjmowaniu do pracy odstrzeliwał tych z wyższym, bo wymagał średniego. Odwrotnie - zdarzało sie. Na stanowiska typu "wymagane średnie" bardziej liczyło sie co delikwent potrafi, a nie czy ma średnie czy wyższe. Dlatego można kogoś po szkole wyzszej spotkac na stanowisku pompowego na stacji benzynowej czy na kasie w sklepie. > Większość pracodawców patrzy podejrz > liwie na kandydatów, którzy mają wykształcenie wyższe i aplikują do pracy, do k > tórej potrzeba niższego wykształcenia. Boją się, że kandydat szybko zrezygnuje > z pracy i będą musieli znowu przeprowadzać rekrutację. raczej nie. Zazwyczaj nauczeni sa smutnym doswiadczeniem ze taki delikwent/delikwentka szczególnie po "humanistycznych" studiach po prostu nie nadaje sie do roboty bo nic nie potrafi poza głoszeniem wykutych na studiach regułek. To akurat mało komu jest potrzebne. No, może poza urzędami, ale one też maja swoja pojemnośc i nawet w tych świątyniach nieróbstwa ktoś jednak od czasu do czasu musi coś zrobić... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 14:48 Rzucasz truizmy i bzdety o tym jak to gorzej pracują ludzie po studiach. Do prostych prac chyba jednak lepiej po prostu wziąć osobę 'prostą' bo: 1. bo jak nie ma żadnych innych kwalifikacji ani potencjału to będzie się cieszyć z tej pracy jak głupek 2. bo nie będzie świadomy swoich praw i tego kiedy boss go wykorzystuje 3. bo taki człowieczek jest podatniejszy na manipulację I jeszcze jedno: ludzie ambitniejsi i zdolniejsi intelektualnie zawsze są wyśmiewani przez tych mniej zdolnych. Taki równanie do dołu widoczne już jest w szkole w podstawowej. Wg robotników to 'ci' w biurze to nie pracują. Zawsze tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanśFasola Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji IP: *.opole.hypnet.pl 12.03.11, 18:25 > prawdę mówiac nie spotkałem sie z ty, by ktos przy przyjmowaniu do pracy odstrz > eliwał tych z wyższym, bo wymagał średniego gdzies ty sie uchował? przeciez to standard, ze odwala sie kandydatów ze zbyt wysokimi kwalifikacjami. wiem, bo staram sie o stanowiska ponizej kwalifikacji i jesli w ogóle jest jakis odzew to slysze, ze startuje w nieswojej konkurencji. moja motywacja do pracy nikogo nie interesuje. nie pasujesz - won. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Znowu debilna propaganda 09.03.11, 17:09 Zamiast czytać głupie artykuły, zapisz się do urzędu pracy i zobaczysz jak to wygląda. Owszem, interesuje mnie ubezpieczenie. Nie szukam tam pracy ani szkoleń, bo gdybym miał szansę dostać, to bym dostał kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrutny joe Re: Znowu debilna propaganda IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 19:57 jakbyś był człowiekiem uniwersytetu to byś prace i dom i rodzine miał jak ja i wszyscy polscy absolwenci . a tak nie chciało się nosić teczki musisz dzwigać osiołku cięzkie woreczki hehehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soliter Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji IP: *.ejedrzejow.pl 10.03.11, 00:02 Ale świr założył ten wątek...Ciekawe czy kiedykolwiek był zarejestrowany w PUP i sprawdzał dostępność oraz rzetelność przedstawionych tam ofert? Przecież po bliższym rozpoznaniu tematu można wywnioskować że skoro jakaś oferta/oferty pracy wiszą od dłuższego czasu i nikt spośród OGROMNEJ liczby bezrobotnych z wielorakim wykształceniem tej oferty nie chce przyjąć tzn. że coś z nią nie tak....Albo pracodawca płaci ochłapy za pracę po 12h przez 6 dni w tygodniu w ciężkich warunkach albo ma wymagania nijak mające się do realiów albo oferta jak ktoś już wcześniej wspomniał wisi ale od dawna jest nieaktualna...Pracy w Polsce (tej konkretnej poza akwizytorstwem i jej pochodnymi) jest bardzo mało jak na 40 mln naród i wszelkie próby zaciemniania tego faktu ze strony wszelkiej maści prowokatorów są po prostu żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezr Re: Cała prawda o bezrobotnych - kamieniu u szyji IP: 193.239.63.* 12.03.11, 20:53 zgadza się że to oszustwo beszczelne i świńskie ... NIE temu portalowi już nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz pan Re: Cała prawda o analfabetach- kamień u "szyji" IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 00:41 oj pisoiry, leniwe pisiaki, batem was po tych wąsatych polskich czerwonych wściekłych mordach by człek przeciągnął. Zrozumcie pisory, WSZYSCY NIE MOZE posaożytować na coraz mniejszej klasie REALNIE pracującej czyli PO. pisaków może być góra 20-30% , reszta musi coś realnego robić , nei tylko pierdzieć w kanapy. Odpowiedz Link Zgłoś