split-fire 19.03.11, 13:39 Młodzi bez złudzeń obniżyli aspiracje - "Panie... chociaż te tysiąc złotych... w rączku całuję..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: linie lotnicze Re: Młodzi i bez złudzeń IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 19.03.11, 13:59 E co tam zaraz tysiac, toż i 2 zlote wystarczy. Po co przepłcać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko PO jesteśmy zieloną wyspą, rajem dla Młodych Wykszt.. IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 15:29 ...ałconych z Wielkich Miast ten artykuł to jakis pisior niedouczony musiał napisać przecież dobrze się powodzi młodym w Polsce o wezmy taką np. córke Rostowskiego - stanowisko prestiżowe Sobiesiakówna też na pewno nieźle daje radę Michał Tusk znany i ceniony reporter międzynarodowy.... nie kwękać pisiory nie kwękac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: circus Re: jesteśmy zieloną wyspą, rajem dla Młodych Wyk IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 17:18 Nie wiem czemu ale przeczytałem Młodych Gwałconych z Wielkich Miast :-b Chociaż jakby się tak głębiej zastanowić nad realiami ich życia... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_znafca Re: jesteśmy krajem w którym jedyne mafia 20.03.11, 09:55 kościelna i solidarnościowa ma sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oberprokurator Zadanie dla specjalistów HR-owych IP: *.217.146.194.generacja.pl 19.03.11, 14:10 „A co jest najważniejsze w pracy? Musi być dobrze płatna (50 proc.) [...]”. Trzeba im te niebezpieczne bzdury wybić z głowy. Najważniejszy jest Duch Korporacji, Przynależność i Duma. Dla nich trzeba pracować. Najlepiej za darmo, a jeżeli prawo na to nie zezwala, za okolice najniższej krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjolog Re: Zadanie dla specjalistów HR-owych IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 14:32 ktoś mógłby tej pseudo pani socjolog powiedzieć skąd bierze się ogólna róznica płac. po prostu mężczyźni wybierają cięższe, lepiej płatne prace na budowach czy w przemyśle, które kobiety też mogłyby wykonywać ale nie chcą lub nie są w stanie. i to tyle. rozumiem, gdyby za to samo stanowisko, np. urzędnika czy kogokolwiek płacono inaczej kobietom czy mężczyznom ale tak nie jest. płaca jest za określoną płacę, i prawda jest taka, że te wybierane przez mężczyzn są lepiej płatne, są cieższe ale i bardziej zyskowne Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Re: Zadanie dla specjalistów HR-owych 19.03.11, 14:54 Nie oczekuj wnikliwości i myślenia od HR-darmozjadów. Takie wynik statystyczne pasują do z góry przyjętej i politycznie poprawnej tezy o wykorzystywaniu kobiet, więc nikt nie będzie zgłębiał pradziwych przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zadanie dla specjalistów HR-owych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 19:30 Jednak badania pokazują, że kobiety pracując właśnie na TAKICH SAMYCH stanowiskach, w tych samych firmach co mężczyźni, zarabiają mniej. NP. " Mediana wynagrodzeń mężczyzn wynosi 2900 PLN i jest wyższa o 26% od mediany płacy kobiet. Panie zarabiają mniej na każdym szczeblu organizacji, przy czym największe różnice widoczne są na stanowiskach kierowniczych. [...]Mężczyźni mają wyższe dochody niezależnie od wieku, stażu pracy, wielkości i rodzaju firmy." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxcc Re: Zadanie dla specjalistów HR-owych IP: *.tktelekom.pl 19.03.11, 16:29 Spoko, spoko panowie i panie z Lewiatana skutecznie wyjaśnią, że w imię elastyczności rynku pracy należy wprowadzić możliwość zatrudniania bez zapłaty przez okres pierwszych 10 lat, a następnie podpisać umowę na czas określony za najniższą krajową na poziomie 250 zł brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_kkkk Młodzi i bez złudzeń 19.03.11, 14:29 Najwazniejsze jest to ze maja wybor: Anglia, skandynawia, teraz Niemcy. Nikt ich tu pod pistoletem nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: circus Re: Młodzi i bez złudzeń IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 17:08 Jestem młody. Mam nadzieję, że dożyję czasów kiedy to nie ja będę musiał stąd wyjeżdżać. Zamiast mnie wyjadą "byskupy", "polytyki" i "byznesmeny", swołocz okupująca ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Młodzi i bez złudzeń IP: *.dynamic.mm.pl 19.03.11, 14:42 Z artykułu wynika, że młodzi są krótkowzroczni a winą za swoje niepowodzenia najchętniej obarczają innych. Na rynek pracy wkraczałem w 2006 będąc jeszcze na studiach. Pensja to było ostatnie kryterium przy wyborze stażu/pierwszej pracy. Czasem warto jest przemęczyć się przez kilka miesięcy u jakiegoś 'wyzyskiwacza', jeśli dzięki temu możemy uczestniczyć (aktywnie!!!) w ciekawym projekcie. Trzeba myśleć perspektywicznie, a nie tylko kalkulować ile wpłynie na konto przy wypłacie. Co do znajomości - to jest bardzo wygodna wymówka, ale już coraz mniej aktualna. Bo niby jakie znajomości mieli ci, którzy przyjechali na studia z małych miasteczek a później dostawali się do dużych międzynarodowych firm? Żadnych, byli po prostu ambitni, zdeterminowani i pracowici. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Młodzi i bez złudzeń 19.03.11, 15:10 ot,mentalność niewolnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_k Re: Młodzi i bez złudzeń IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 19.03.11, 15:52 Nie miejcie zludzen wyjezdzajcie za granice ja dzisiaj za 4 godziny pracy, w tym 2 zajal mi dojazd zarobilem rowniutkie £300 -tax :) Nasz wyjazd z polski byl najlepsza decyzja procz zrobienia 2 wspanialych dzieci mojej wspanialej zonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotany Re: Młodzi i bez złudzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 21:07 Mam takie pytanie, w jakim mieście i z jaką pracą udało ci się zrealizować to marzenie ? Bo mam takie samo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kazjenka Re: Młodzi i bez złudzeń 19.03.11, 21:28 Ot, mentalność pasożyta społecznego. Bo lepiej leżeć do góry brzuchem, aż z nieba spadnie dobrze płatna, umysłowa praca w zawodzie. Wmawiać sobie, że bez doświadczenia i znajomości języków dostanie się takową. Bo się przecież wybrzydza, jakby się miało z czego. W końcu zawsze można zwalić na znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Młodzi i bez złudzeń IP: 151.59.17.* 19.03.11, 15:52 Gość portalu: rob napisał(a): > Z artykułu wynika, że młodzi są krótkowzroczni a winą za swoje niepowodzenia na > jchętniej obarczają innych. Bredzisz, kogo interesuje twa historyjka? Jest dana ilość stanowisk pracy która ciągle się zmniejsza ,jest tez dana ilość ludzi bez pracy która mimo ucieczki z kraju tez się zwiększa. I żadne brednie "JAK PISAĆ CV" czy też , ja zaczynałem wcześniej i znam lepiej... TEGO NIE ZMIENI jesli jest 30 miejsc pracy a kandydatów 100, to nadal tak zostanie nikt lepszym kandydatom nowego stanowiska pracy nie stworzy lecz oni co najwyżej zabiorą pracę innym. Kurw.... to jest tak proste że aż debilne,(CZY TEGO NIE WIDZICIE?) , wy się dalej żryjcie kto ma lepsze wykształcenie i CV, he he oni będą was podjudzać pisząc ze młodzi nic nie umieją. Żałosne... ps. Rada walki o pracę ci co przeżyją "będą pracować" zbiór będzie wyglądał 35/30, i nie będzie bzdurnych CV i debilnych kłótni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Trzeba być nienormalnym by pracować za 1500zł... IP: *.croy.cable.virginmedia.com 19.03.11, 18:59 Ceny w Polsce są takie same jak w Anglii a czasami wyższe... Ustawowe minimum to ok 6 funtów za godzinę czyli około 27 złotych. Jeżeli będziecie pracować tylko około 170 godzin miesięcznie to zarobicie 27 x 170 = 4590zł... A to jest absolutne minimum od którego się startuje, a pracować można 230 i więcej, godzin miesięcznie. Ta bezczelna świnia która proponuje wam 1500 złotych okrada was na 3000 miesiąc w miesiąc. I nie dajcie sobie wmówić, że w Polsce jest niższa wydajność. Wasza wydajność zależy od organizacji pracy a to robota waszego szefa/menedżera. To oni są niewydajni i niekompetentni, ale zarabiają tyle co ich [kompetentni] odpowiednicy w Anglii. ________________ Ostatni gasi światło Odpowiedz Link Zgłoś
sprocket74 Re: Trzeba być nienormalnym by pracować za 1500zł 19.03.11, 20:19 Taaa, jasne - ceny są "identyczne". Chyba w Londyn z Lądkiem Zdrój pomyliłeś chłopcze... A co do "okradania" przez tych złych pracodawców: załóż firmę, i zatrudnij ludzi po studiach za 4500zł. Ktoś Ci broni? Prawo nie pozwala? Prawda jest bardzo prosta: pseudouczelnie wyprodukowały tysiące pseudomagistrów którzy myśleli, że sam "papier" da im od razu przepustkę do lepszego świata. Głównie są to absolwenci kierunków humanistycznych których, i tak mierna, wiedza jest na współczesnym rynku pracy zwyczajnie zbędna. Pokażcie mi bezrobotnego po politechnice i kierunku informatycznym. Na moje ogłoszenie o zatrudnieniu programisty C++ odpowiedziały przez tydzień 4 osoby... Jak słucham maturzystów oburzonych na powrót obowiązkowej matmy... już widzę kolejne zastępy bezrobotnych... Większość z nich myśli, że jak są słabi z matmy to od razu czyni ich to humanistami - a to nie tak. To, że nie chciało się uczyć matematyki oznacza tylko i wyłącznie, że jesteś głąbem a nie czyni z ciebie od razu materiał na pisarza, dziennikarza czy poetę... Młodzi na politechniki! A problemu z pracą nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Trzeba być nienormalnym by pracować za 1500zł 19.03.11, 21:00 Jak kazdy bedzie studiowal informatyke to sie rynek w koncu nasyci i dla informatykow tez nie bedzie pracy. Po politechnikach nie ma zbyt wielu bezrobotnych ale tylko dlatego, ze to zazwyczaj ludzie obrotni i myslacy wiec doskonale wiedza, ze w Polsce nie ma pracy dla inzynierow i wiekszosc pracuje na stanowisku inzyniera sprzedazy, po polsku - akwizytor albo juz dawno wyemigrowala i wybrala fizyczna robote na budowach europy zamiast nedznie platnej pracy inzyniera utrzymania ruchu. Prawdziwych inzynierskich ofert w Polsce jest malutko ! Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Trzeba być nienormalnym by pracować za 1500zł 19.03.11, 21:01 > .. Większość z nich myśli, że jak są słabi z matmy to od razu czyni ich to huma > nistami - a to nie tak. To, że nie chciało się uczyć matematyki oznacza tylko i > wyłącznie, że jesteś głąbem a nie czyni z ciebie od razu materiał na pisarza, > dziennikarza czy poetę... Młodzi na politechniki! A problemu z pracą nie będzie rozbawiles mnie;) gdzie ,co ,z czym? przeciez w Polsce prawie nie ma przemyslu i jest nadprodukcja w takich dziedzinach jak Chemia czy inzynieria srodowiska ,nawet inzynierowie budownictwa przęda tak sobie.. informatyka? ,a czy to jedyna godna uwagi kariera obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrek programistow jest jak psow IP: *.centertel.pl 19.03.11, 21:46 W samym tylko Wroclawiu kierunki zwiazane z IT konczy rocznie ok. 1000 absolwentow. Jesli zalozymy, ze polowa z nich nadaje sie do pracy, to i tak mam 500 ludzi rok w rok. W programistach mozna przebierac jak w ulegalkach. Jest jedno ale... sa to ludzie zdolni, majacy solidne podstawy, ale wymagaja wdrozenia do narzedzi i technologii stosowanych w konkretnej firmie. A pracodawcy wola nie zatrudnic nikogo, niz dac miesiac czasu absolwentowi na wdrozenie sie w projekt. Fakt, jesli ktos szuka programisty majacaego akurat opanowane tych 10 narzedzi i technologii stosowanych w danej firmie, to znalezc raczej trudno. Szukales programisty C++? A jakie dales wymagania co do znajomosci narzedzi, srodowisk i frameworkow? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiojezyna.pl_popstar Re: Trzeba być nienormalnym by pracować za 1500zł 20.03.11, 02:09 > Taaa, jasne - ceny są "identyczne". no bo sa, bylem tydzien temu w pl i sie za glowe zlapalem za chwile dojdzie do tego ze bede musial oszczedzac zeby do polski na pare dni skoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Tylko IDIOTA wymaga doświadczena od absolwentów IP: *.croy.cable.virginmedia.com 20.03.11, 11:13 6 funtów za godzinę zarabia robotnik na taśmie... a do tego nie trzeba kończyć studiów. Programista bez doświadczenia zaczyna od 12-15... i pierwsze pół roku uczy się specyfiki danej firmy - to normalne. Tylko IDIOTA wymaga od absolwenta doświadczenia... Jak ktoś nie umie zorganizować ludziom pracy to zawsze zwala winę na pracowników. A prawda jest taka, że to on nie powinien zajmować się biznesem... bo się na tym nie zna. Zaraz usłyszę: Ja się nie znam, zarabiam duże pieniądze.... Zarabiasz, okradając swoich pracowników - żerując na ich desperacji. Przenieś firmę do Bangladeszu - tam znajdziesz jeszcze tańszych. Co do cen... 90% cen w Londynie jest zbliżonych do cen w Gdańsku. Jedynie ceny wynajmu mieszkań są nieco wyższe. Kawalerka w słabej dzielnicy to około 600Ł/m, a bardzo dobrej (Wimbledon Park) 800-1000Ł. Ale 1) nie trzeba mieszkać w dobrej dzielnicy, bo ta najgorsza i tak jest lepsza niż w Polsce; 2) jak ktoś zaczyna może wynająć sobie pokój, to... normalne. ____________________________________________________________ Grzech żerowania na ludzkim nieszczęściu nie powinien być odpuszczany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Trzeba być nienormalnym by pracować za 1500zł IP: *.play-internet.pl 23.03.11, 19:29 Otóz wez pod uwagę mądralo, ze jak wszyscy, co zdadzą choćby na minimum matmę pójdą na politechniki, to za parę lat humaniści wszędzie znajdą pracę a na twoje ogłoszenie odpowie 40 inżynierów, z czego 35-ciu będzie miało dyplom, którym będą mogli jedynie podetrzeć cztery litery. Nie tędy droga jak ktoś nie ma zdolności z matmy, to znaczy, ze ma szansę na naukę jednego z tysięcy zawodów, nie opartych na tym przedmiocie, a ile zawodów opiera sie na matmie, może kilkadziesiąt, wliczając i ekonomistów i inżynierów. A jak jesteś ślepy i nie widzisz ilu ekonomistów i marketingowców, którzy swą edukację oparli o królową nauk jest bezrobotnych, to zarejestruj się do okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Re: Trzeba być nienormalnym by emigrować do UK 20.03.11, 01:52 Gość portalu: H2O napisał(a): > Ceny w Polsce są takie same jak w Anglii a czasami wyższe... Ustawowe minimum t > o ok 6 funtów za godzinę czyli około 27 złotych. Nie SZPANUJ i nie mąć ludziom w głowach. Za owe 6 funtów kupisz w UK zaledwie 1 kg kurczaka, półtorej kostki masła, trzy bochenki chleba..... itd itp ... tzn. to samo i tyle samo , ile za 6 PLN kupisz w Polsce. Tak więc prawda jest taka że tam 1 funt = 1 zł. Mało tego, tam jesteś tylko robolem albo parobkiem . W Polsce natomiast pracownik zarabia 1 - 15 zł za godzinę, a nawet więcej , a nie 6 jak w UK. Skoro tak dobrze jest w UK to dlaczego Polacy tak bardzo chcą wracać ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiojezyna.pl_popstar Re: Trzeba być nienormalnym by emigrować do UK 20.03.11, 02:15 Za owe 6 funtów kupisz w UK >zaledwie 1kg kurczaka chciales napisac 10 filetow z kurczaka >półtorej kostki masła, co najmniej 3, oraz zapomniales dodac ze prawdziwego masla nie jakichs chemicznych wynalazkow > trzy bochenki chleba chleb za dwa fule tam to w pl by chyba z 50 pln kosztowal, zreszta nie jem chleba > Tak więc prawda jest taka że tam 1 funt = 1 zł. benzynka wam ostatnio staniala do 1.20 ? Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Ceny każdy może sobie zobaczyć 20.03.11, 12:20 To nie trzeci świat: www.mysupermarket.co.uk/ I zapewniam cię że większość towarów jest w podobnych albo w niższych cenach niż w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-RABARTROLL Zamknij ryj i nie kradnij babce renty, tępy ch...u! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 02:10 Takich ćwierćinteligentów po Óniwerkah jest na pęczki. Za Gierka byś skończył zawodówkę i został tapicerem a teraz to sobie żryj trawę, tylko przestań babce rentę kraść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karrollka Młodzi i bez złudzeń IP: *.aster.pl 19.03.11, 23:29 Ciekawe teorie poruszane są w tym artykule... U mnie w bloku, niestety kilka mieszkań jest wynajmowana studenciakom. Wszyscy jak jeden mąż w markowych ciuchach, z wypasionym sprzętem grającym (co niestety słychać głównie w godzinach nocnych), jeźdzący samochodami z salonów (góra 1-2 letnimi), na mocno prowincjonalnych numerach. Zdaje się dorabiają sobie, bo coraz lepszymi brykami jeźdzą. Ciekawe czy to za te półtora tysia ;) (jakoś mi się wierzyć nie chce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk rozwarstwienie IP: *.centertel.pl 20.03.11, 00:14 W Polsce drastycznie rosnie rozwarstwienie materialne spoleczenstwa. W PRL zdecydowana wiekszosc ludzi zyla na podobnym poziomie. W szkole wiekszosc kolegow miala to samo, na studiach prawie wszyscy zyli tak samo. Teraz rozwartwienie jest ogromne. W jednej klasie panstwowej podstawowki sa dzieci dodtajace 1000 zl kieszonkowego i dzieci nie majace na zeszyty i ksiazki. Na studiach w jednej grupie sa studenci jezdzacy autami za 150 000 zl i studenci zyjacy na 700 stypendium. Nauczeni egalitaryzmu nie dajemy sobie rady z zaakceptowaniem tak duzych roznic. Tym badziej, ze nieprawda okazaly sie wszystkie te reguly,ktore nam wpojono: bogactwo bierze sie z nauki, pracowitosci i oszczednosci. W III RP bogactwo na ogol bralo sie z przekretow, cwaniactwa, w najlepszym razie z prostych prac fizycznych, a nie pracy umyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: rozwarstwienie IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.11, 08:14 Bogactwo bierze się od pieniędzy. Kto ma lepiej ten co ma 1 000 000 i z odsetek ma 100 000 nie robiąc nic czy kasjerka pracująca za 1000zł/miech. Widzicie jak system działa, promuje wierchuszkę w piramidzie na szczycie. Reszta zdycha! Odpowiedz Link Zgłoś
split-fire Tak samo można i polibudę skończyć,,, 19.03.11, 23:37 Przez 5 lat chlać, kombinować, zwalać i płacić za projekty, a później z dyplomem w ręku mieć problem ze znalezieniem pracy. Znam ludzi, którzy mając tytuł inżyniera mają problemy z rozwiązywaniem zadań liniowych, a niektórzy w dodatku są jeszcze hmm... mało komunikatywni powiedzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijak Re: Tak samo można i polibudę skończyć,,, IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 10:07 Bo przecież wiadomo że każdy student to pijak. A każdy pijak to złodziej. Tłumaczenie sytuacji przez neoliberałow jest genialne w swojej prostocie. Wszyscy którzy nie znaleźli sensownej pracy to pijaki, nieuki, debile, ćwoki, lenie i ogólnie społeczna swołocz. Odpowiedz Link Zgłoś
etygrys Młodzi i bez złudzeń 19.03.11, 23:42 Mylisz się Rob. Na dzień dzisiejszy dla absolwentów Politechniki ?dzienne!/ - zero zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Los polskich parobków , wyborców Tuska 20.03.11, 01:39 Ja, kiedy studiowałam , pracy było mnóstwo. zarabiałam w czasie studiów dużo pieniędzy. Na trzecim roku wzięłam również stypendium fundowane - ta forma stypendiów była bardzo powszechna, dzięki niej , po skończeniu studiów , miałam zapewnioną prace i mieszkanie. Obecny ustrój jest antyludzki, antyspołeczny i antypolski. Rządzący tylko kombinują jak się maksymalnie nachapać. Tuskołaki szykują kolejny wielki skok na majątek Poczty Polskiej i lasów państwowych. A młodzież , głosując na PO, jak bydło idzie na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Los polskich parobków , wyborców Tuska IP: *.dclient.hispeed.ch 20.03.11, 01:53 Glupia jestes! I pewnie dosc stara ... Takich cwaniakow jak ty (w tych czasach) posrednio utrzymywali inni ... choc to do ciebie i tak nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijak Re: Los polskich parobków , wyborców Tuska IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 10:23 Dla odmiany sprawdź ilu cwaniaków teraz utrzymujemy. Obawiam się że dużoooooo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats ...ustroj jest antyludzki antsypoleczny antypolski 20.03.11, 05:03 Antyludzki: ksieza to nie ludzie. Ksieza to superludzie. Antyspoleczny: krzyze w szkolach - jakby to wszyscy byli reigijni Antypolski - bo watykanski. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats To jak to będzie po polski na dzień dzisiejszy? 20.03.11, 04:56 "Wśród osób między 19. a 26. rokiem życia pracuje około połowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: To jak to będzie ?Tusk grabarz Polski ! IP: 110.32.101.* 20.03.11, 08:41 Tusk i PO z rzadem polskim to grabarze Ojczyzny!!!! Wszyscy Polacy ida do wyborow na jesien .Tuskowi i jego kolesiom- dowidzenia. Aby Polska byla Polska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlag by to Re: To jak to będzie ?Tusk grabarz Polski ! IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 10:20 Tak samo jak PIS, SLD i cała reszta. Tylko dzięki rzece kasy od emigrantów i z funduszy unijnych ten kraj jeszcze jako tako funkcjonuje. Nie ma w tym żadnych zasług dla żadnego rządu. Przypomnij sobie debili którzy jeszcze straszyli nas Unią. Tak, Kaczyńskie też. Inaczej bezrobocie podchodziło by pod 40% niczym w krajach trzeciego świata z perspektywą kolejnej rewolucji. Co te rządy przez 20 lat zrobiły dla tego kraju??? Wyprzedały za bezcen a ostatki majątku rozdały Kościołowi, Mirom, Zbychom i reszcie chołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steam whistle Re: To jak to będzie ?Tusk grabarz Polski ! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.11, 16:40 racja w 100 procentach. zj..y kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany 1000 zł to na waciki 21.03.11, 17:46 Tyle potrafi zarobić żul zbierający złom albo dzieciak handlujący na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
kazjenka Re: 1000 zł to na waciki 23.03.11, 20:31 1000zł to ja zarabiałam przez pierwszy miesiąc obecnej pracy. Pracy umysłowej, zbliżonej do zawodu, który chcę wykonywać. Potrafiłam się z tego sama utrzymać, wynajmując pokój w mieście wojewódzkim. Przypominam bohaterów tego tekstu, niektóre zdania są niemalże wprost o mnie. Nie jest mi źle z tym, ile zarabiam, choć na kredyt mieszkaniowy póki co sobie nie mogę pozwolić. Mam obniżone oczekiwania finansowe i sporo się poświęciłam znalezieniu pracy. Uważam, że warto było. Jako fryzjerka zarobiłabym więcej, ale trudno by mi było pogodzić się z pracą poniżej kwalifikacji. Jako skuteczny handlowiec zarobiłabym więcej, ale kompletnie nie mam predyspozycji sprzedażowych. Zarabiam mało, ale się realizuję. Osoby zarabiające po kilka tysięcy w najlepszym wypadku dziwią się temu, ale to rynek dyktuje takie warunki humanistom z niewielkim lub żadnym doświadczeniem. Ponadto ludziom z pokolenia moich rodziców często zdaje się, że młodzi to zarabiają od 3 tysięcy netto wzwyż. Ich perspektywę potrafię zrozumieć, bo nie znaleźli się w takiej sytuacji jak ja. Twojej, Wycofany, nie pojmuję. Wytłumacz mi, dlaczego lepiej lepiej siedzieć na bezrobociu bez prawa do zasiłku i zakładać kolejne wątki na forum pt. "O jak mi źle!" zamiast pójść do pracy za 1000zł? Zatrudnienie daje nie tylko pieniądze, lecz także oznacza kontakt z ludźmi i nowe umiejętności. I nie chodzi mi o to, że sam nie możesz sobie znaleźć pracy. Tylko o to, dlaczego wyśmiewasz się z pracujących, którzy i tak zarabiają więcej, niż Ty sam? Akurat Twoje nastawienie, stosunek do innych ludzi jest w 100% od Ciebie zależny. Obok rabarta ciągle jęczysz na forum, że pracujący Cię nienawidzą. Bo Tobie wolno pogardzać pracującymi, a im nie wolno wkurzać się na obraźliwe posty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-RABARTROLL A ty jesteś gorszy od nich, bo zarabiasz 0 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 02:11 Typowy tępaczek po Óniwerkó, oderwany od pługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Młodzi i bez złudzeń IP: *.play-internet.pl 23.03.11, 19:35 A ja tyle zarabiam, żyję za to od paru już lat i jeszcze mi coś zostaje. A tobie też coś takiego by się przydało, nauczyłbyś się cwaniaczku pokory i szcunku do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj pisory ! Re: Młodzi i bez złudzeń IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 00:35 oj pisoiry, leniwe pisiaki, batem was po tych wąsatych polskich czerwonych wściekłych mordach by człek przeciągnął. Zrozumcie pisory, WSZYSCY NIE MOZE posaożytować na coraz mniejszej klasie REALNIE pracującej czyli PO. pisaków może być góra 20-30% , reszta musi coś realnego robić , nei tylko pierdzieć w kanapy. Odpowiedz Link Zgłoś