wycofany 05.04.11, 16:58 Ja jestem przykładem. I nie piszcie głupot, że na telemarketera zatrudniają każdego, bo zatrudniają studentów za których nie płacą ZUS. ___ Wycofany. Legendarny bezrobotny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 05.04.11, 18:32 W wikeu 30 lat wypadaloby miec juz paroletnie doswiadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 19:11 Jeżeli twój brak jakiegokolwiek doświadczenia wynika z choroby, problemów osobistych, jesteś synem milionerów, to można zrozumieć. Jeżeli jest inaczej, to wydajesz się dziwny, bo ludzie już w gimnazjum podejmują jakąkolwiek pracę zarobkową. Do tego mieliśmy falę emigracji m.in. na Wyspy - co wtedy robiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 05.04.11, 19:59 Do tego mieliśmy falę emigracji m.in. na Wyspy - co wtedy robiłeś? A co jeśli ktoś nie ma pieniędzy na wyjazd na Wyspy, znajomych, a w Polsce nikt nie chce go zatrudnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 13:07 A McDonalds? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 14:11 McDonalds to zbyt niski poziom dla wycofanego. Przecież on skończył uniwersytet na kierunku humanistycznym, nie jest byle kim. Chciałbym mieć tyle wolnego czasu co on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhsgiohsgo Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.sta.asta-net.com.pl 08.04.11, 22:50 Może nie wszyscy wiedzą, więc objawię wam pewną prawdę. Nie w każdym mieście jest McDonalds! A największy problem z pracą jest z reguły w małych miejscowościach, gdzie jest niewiele zakładów pracy i niewielka rotacja na stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 09.04.11, 09:32 Otóż to - np. w moim 20-tys. mieście nie ma zbyt wielu firm, w których mógłbym pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do najmądrzejszy Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 22:50 gó...arz po gimnazjum najtępszy :-) a w kosmos może go wyślemy baranku zryty, mają i w gimnazjum ,,galeriank" i np. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 05.04.11, 19:49 Pewnie, że można. Ja mam ponad 30 lat i jedynie pół roku stażu z PUP, ale większości pracodawców i tak to nie interesuje, bo przecież wszyscy wiedzą (a przynajmniej myślą, że wiedzą) co się robi na stażach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cis Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dyn.as47377.net 05.04.11, 20:55 Żaden problem, na szczęście nie ma w Polsce obowiązku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
sahara9 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 05.04.11, 21:38 Racja! Ja mam 35 lat i szukam pracy od długiego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.lublin.hypnet.pl 08.04.11, 17:42 Ja skończyłam w tym roku gimnazjóm ale jeszcze nie pracowałam, a ktoś wyżej napisał, że pracował. No i nie znam nikogo kto by pracował. Więc o co wambiega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikiriki Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 21:15 ??? ale egzaminy przeciez jutro? Jeszcze się nie ciesz, że skończyłaś. z taką polszczyzną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 08:49 jak widać można, jesteś tego doskonałym przykładem. No cóż, jak się nie chce d... ruszyć tylko trzęsie sie portkami przed nowa pracą - a z roku na rok bedzie trudniej, to tak jest :) Przyjmują do call center każdego! tylko tobie jest wstyd. A i taka rada, mozesz sobie zrobic z nia cokolwiek- idz na psychoterapie, a jak juz chodzisz to ja przedłuż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.ups.com 06.04.11, 10:09 Nie p#eprz glupot, osoby po studiach sa zatrudniane w call center i innych tego typu pracach na podst umowy o dzielo, tez nieoskladkowanej umowy cywilnej! Wierzyc mi sie nie chce ze osoba 30letnia mogla nigdy nie pracowac... Kradniesz czy wyludzasz pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 23:14 A co jeśli ktoś ma wadę wymowy i nie może być kasjerką, sprzedawcą czy telemarketerem????gdzie mam szukać pracy jeśli mam problemy z mówieniem?szukam juz 2 lata i nawet w MC Donalds mnie nie chcą....rozumiem autora wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xn Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 23:45 doprawdy? w takim razie coś leży "po twojej stronie" Niegdyś pracowałam z osobami długotrwale bezrobotnymi i taki oto widok mi pojawił: praca jest możliwa, ale... i tu zawsze ale - za daleko - za blisko - wada wymowy - noga mnie boli - a ja ochłapów nie chce zarbaiać - che być kierownikiem i 1001 innych powodów by pracy nie podjąć? dlaczego? Bo to zmiana. Najczęściej bezrobotni bali się zmian (wynika to z niskiego myślenia o sobie). Gorzej jak to idzie w parze z winą za cały świat. Można psioczyć na pracodawców i często jest to racja, ale jak trwa taki stan za długo to już warto się zastanowić co JA mogę poprawić, albo co MNIE ogranicza. Jak ktoś przez długi czas nie mógł znaleźć pracy to potem boi się podjęcia jakiejkolwiek, nawet jakby chciał, bo boi się ośmieszenia. to wewnętrzne przekonanie a wymówki? to tylko wymówki by się z tym nie skonfrontować. Bezrobotni to na ogół są z "wyuczoną bezradnością" i tendencją ucieczkową. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 14:09 Nie trolluj-zresztą nieudolnie to robisz bo widać które posty podpisane inaczej i tak są od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xn Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 15:09 troll nie troll, nie odwracaj uwagi, bo to nie mnie prawda boli najbardziej ;). A spojrzenie w siebie i zastanwoienie sie "co TY" mozesz zmienić, jest chyba niewykonalne, co? Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 06.04.11, 11:14 Bzdura, do call center nie przyjmują każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 12:18 Na obierak do warzyw też nie przyjmują każdego, tylko, że trudno znaleźć oferty mniej wymagające niż call centre. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 06.04.11, 16:25 Jeśli nie jesteś studentem to jesteś na przegranej pozycji i do call centre cię raczej nie przyjmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 17:30 Nieprawda, znam takich co nigdy nie studiowali, a mają umowę na czas nieokreślony - w W-wie można znaleźć nawet za 2tys. netto podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
smile-80 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 22:27 JAKI JEST TWOJE WYKSZTALCENIE ? JAKIE STUDIA SKONCZYLES ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 15:03 Do call center nie przyjmują każdego. Mnie na przykład nie przyjęli ze względu na wadę wymowy, o której nawet nie wiedziałam że ją mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 15:11 Jednak większość ludzi nie ma wady wymowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 23:46 to pewnie bzdura, musiało to być coś innego. Ja akurat tez mam wadę wymowy - fatalny zgryz a jakoś pracowałam ;). jak nie to call center to inne. Ludzie myślcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byznesmen MLM I to wszystko bez wychodzenia z domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 10:34 Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 06.04.11, 11:14 No chyba żartujesz. Mam wpaść w spirale długu z której nigdy się nie wypłacę? Genialny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 12:16 Wiesz co rabart? Mam wrażenie, że jakby Tobie nawet zafundować studia na Oxfordzie, a później dać jeszcze Tobie 100 tys. pln w kieszeń, żebyś miał na bilety, to i tak by to nic nie dało, bo byś był bez pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 15:43 O jakiej spirali długów piszesz? W UK twoim zdaniem jest Eldorado, więc z pierwszej wypłaty oddasz dług i już tylko świetlana przyszłość cię czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 06.04.11, 16:26 Nigdy nie pisałem że w UK jest Eldorado.Za to na pewno jest lepiej niż w Polsce(kraju który w wskażnikach jest za krajami Afryki często, a bywa ze za Albanią). Wiem ile wynoszą odsetki w Providencie, bo moja rodzina zastanawiała się nad wzięciem tam pożyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 16:50 Żaden sąd ci nie zasądzi wyższych odsetek niż maksymalne, choćby nie wiadomo co Provident pisał w umowie. Zresztą ile ci się może uzbierać tych odsetek do 1 wypłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 06.04.11, 16:57 O to już kombinujesz bym do sądu szedł. Ładna mi propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 17:26 A niby o co miałbyś się sądzić? Miałam na myśli sytuację, kiedy to oni cię pozwą za hipotetyczne niespłacanie pożyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Stwórz sobie własną działalność! IP: *.uznam.net.pl 06.04.11, 13:26 W swoim wykładzie Pan Byznesmen nie powiedział tylko jednego: że trzeba być założycielem takiej sieci. Wtedy można żyć z jej członków. Jeśli jest się członkiem to wychodzi się na ...członka. Mercedesów nie ma, jest tylko frustracja. Taka gospodarka w rodzaju wzajemnego podkradania sobie bielizny ze sznurków. Ludzie muszą się dowiedzieć, że bez wytwarzania nie ma realnego dochodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byznesmen MLM Re: Stwórz sobie własną działalność! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 14:05 Co w tym złego że można żyć z dochodu wytworzonego przez swoją organizację, toż to właśnie dochód pasywny. Przecież właściciel firmy też żyje z tego co wypracują jego podwładni. A w byznesie networkowym każdy sobie sam tworzy swoją strukturę, czyli od niego samego zależy kogo do niej przyjmie, jak wyszkoli itd. Od tego właśnie będzie zależeć stabilność i wysokość jego dochodu. To jest właśnie kwintesencja wolnej przedsiębiorczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Stwórz sobie własną działalność! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 20:30 Bo to kolejny przykład piramidy finansowej "JAK WYRUCHAĆ RESZTĘ". Członek zostanie wydymany bez poślizgu "POGRZEBACZEM". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byznesmen MLM Jest różnica między MLM a piramidą finansową! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 21:35 W piramidzie finansowej nie ma żadnego produktu ani usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Call center - Du....zawracacze 06.04.11, 16:58 Cały dzień zawracają ludziom d***. Na forum też nie dają spokoju. Ludzie ich nienawidzą (ja też), niektórzy podobno wyzywają, rzucają słuchawką itd. Kiedy do takich miejsc aplikowałem, znajomi się ze mnie nabijali, mówili że to praca dla studentów i niedorozwiniętych. I to prawda. Nigdzie mnie nie wzięli bo nie mieszkam w mieście (co oznacza, że zarobki tam są bardzo niskie). Zdecydowanie nie mój poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Call center - Du....zawracacze 08.04.11, 17:06 Nigdzie nie znajdziesz firmy "na twoim poziomie" bo nie ma firm zatrudniających wyłącznie sfrustrowanych nierobów bez doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonna Re: Call center - Du....zawracacze IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 08:31 Nigdzie mnie nie wzięli b > o nie mieszkam w mieście > (co oznacza, że zarobki tam są bardzo niskie). > Zdecydowanie nie mój poziom. A co to znaczy ze nie mieszkasz w miescie? Chyba glupi jestes chlopie, jesli podajesz miejsce zameldowania w CV. pewnie tez tak samo glupkowato podajesz stan cywilny? juz nikogo to nie interesuje, podaje sie nr. tel a twoje doswiadczenie i usmiech ze zdjecia maja mowic wszystko za siebie. Po drugie teksty "to nie moj poziom" swiadcza o tym, ze g... wiesz o pracy w call center, a skad zreszta mozesz wiedziec skoro sam przyznajesz ze nigdy tak nie pracowałeś.. wiesz tylko co ci znajomi powiedzieli, a co ci znajomi robia? Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Call center - Du....zawracacze 09.04.11, 09:45 To, że za takie psie pieniądze nie opłaci się nic wynająć. A telemarketing to jedna z tych prac, które przeczą powiedzeniu, że żadna praca nie hańbi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonna Re: Call center - Du....zawracacze IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 10:45 > To, że za takie psie pieniądze nie opłaci się nic wynająć. > A telemarketing to jedna z tych prac, które przeczą powiedzeniu, że żadna praca > nie hańbi. > No jasne, z taki podejściem to tobie opłaci się tylko kupić linę i iść do lasu. Sory ale jak bez doświadczenia chcesz zdobyć pracę normalną na umowę o pracę? Ja akurat miałam takie szczęście że po studiach od razu taką pracę miałam i zdobyłam i to za fajne pieniądze, ale teraz jest inna sytuacja na rynku i to widać, moja firma splajtowała po paru latach i szukając innej pracy robię to co robię i tobie też bym radziła robić coś, a w międzyczasie szukać czegoś sensownego. Chyba że 30-letniego synusia utrztmuje mamusia i nie musi w ogóle nic robić tylko narzekać że pracy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonna Re: Call center - Du....zawracacze IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 10:47 > To, że za takie psie pieniądze nie opłaci się nic wynająć. > A telemarketing to jedna z tych prac, które przeczą powiedzeniu, że żadna praca > nie hańbi. > hańbi życie na czyiś koszt w wieku 30 lat i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Call center - Du....zawracacze 09.04.11, 15:58 Tak lepiej umrzeć z głodu bo nie ma się znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikiriki Re: Call center - Du....zawracacze IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 21:20 rabart= wycofany. ten sam poziom i mentalność ;) "nie ma dla mnie pracy z moim wykształceniem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Call center - Du....zawracacze 11.04.11, 21:30 O psychopata z chello który sam sobie odpowiada pod innymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hwi Re: Call center - Du....zawracacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.11, 00:52 jezeli nie masz znajomosci w wieku 30 lat, to cos jest z Toba mocno niehalo. Wsrod Twoich kolegow i kolezanek ze szkoly powinno byc juz co najmniej pare osob na stanowiskach. Jest oczywiste, ze wsrod nich szuka sie pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Call center - Du....zawracacze 12.04.11, 01:08 Niby jak? Mam zadzwonić i powiedzieć-cześć załatw mi pracę? Wybacz ale kompletnie nie wiedziałbym jak to zrobić. Zresztą większość moich znajomych też ma problemy ze znalezieniem pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Call center - Du....zawracacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:43 wycofany napisał: > Cały dzień zawracają ludziom d***. Na forum też nie dają spokoju. Ludzie ich ni > enawidzą (ja też), niektórzy podobno wyzywają, rzucają słuchawką itd. > Kiedy do takich miejsc aplikowałem, znajomi się ze mnie nabijali, mówili że to > praca dla studentów i niedorozwiniętych. I to prawda. Nigdzie mnie nie wzięli b > o nie mieszkam w mieście > (co oznacza, że zarobki tam są bardzo niskie). > Zdecydowanie nie mój poziom. ja rowniez nigdy nie podjalbym pracy w call center Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic nowego Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 20:26 Pewnie, że można ja mam prawie 31, skończyłem technikum później studia informatyczne, pracowałem na czarno w Szwecji przez wakacje w takcie studiów bo w Polsce nigdzie nie można było dorobić, póżniej zero pracy, po dwóch latach przestało mi się nawet chcieć wysyłać cv, kolejne 2 lata na czarno po znajomości tłumaczenia robiłem no i giełda. Na giełdzie pomnożyłem 50 tys na 100 tys. I w zasadzie siedzę w domu i oglądam notowania, mam jeszcze ziemię coś koło 200tys. Dochodze do wniosku że nie można normalnej pracy w Polsce dostać, ochłapy za 1200zł przy obecnych kosztach to chyba lepiej jakby rozdali pistolety albo zezwolili na kupno. Ja nie chce być nikogo niewolnikiem to już wolę sobie palnąć, wypisać się z tego burdelu. Jednego będzie mniej w kolejce po ochłapy do obozu pracy "Arbeit macht frei". Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Twój poziom to poziom call center 07.04.11, 16:18 Jesteś takim samym nieudacznikiem zawracającym ludziom d... i wpie...się na chama gdzie ciebie nie chcą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: chyc sie jakiejs roboty trutniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 15:36 a niw wypisuj pie...na Forum. Cale zycie maja ciebie rodzice utrzymywac glabie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaoma Re: Twój poziom to poziom call center IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 23:49 skoncz wasc wstydu oszczesc, pasożycie. Bo o ile poczatkowo chciało sie tobie pomóc, to teraz mam ochotę cie kopnąc w 4 litery! Jestes paskudnie roszczeniowym człowiekiem, któremu nigdy sie nie dogodzi. Lepiej jest biadolić na forum i mieć uwagę innych osób, typowe dla egocentryków i to poważnie zaburzonych. Idź na terapię zajęciową, może tam się odstresujesz, może się czegoś nauczysz od pozostałych, chociazby nie patrzenia wilkiem na innych i zwrocienia sie tez na inne osoby, a nie tylko ja, ja, ja, ja. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Twój poziom to poziom call center 11.04.11, 14:08 Hehe, widać że masz problemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korwinobot Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 22:27 Wycofany jak ukrywasz taki okres bezrobocia w CV? Przecież dla pracodawcy jesteś podejrzany. Powinieneś wyjechać z kraju bo tu raczej roboty nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.ups.com 08.04.11, 13:08 Rabart - poza twoja niesamowita umiejetnoscia poslugiwania sie tak egzotycznym i niespotykanym jezykiem... Wycofany - poza tak wysokim poziomem jaki soba reprezentujesz i z ktorego nie zejdziesz ani o milimetr... ...w jakiej branzy sie widzicie, na jakim stanowisku? To tak z ciekawosci, bo kazda sugestia mozliwej pracy jest przez was wysmiewana i ignorowana. Tak z reka na sercu, nie majac zadnego doswiadczenia, na jaka prace byscie sie laskawie zgodzili? Tak zeby bylo to zgodne z waszymi kwalifikacjami i reprezentowanym "pomagisterskim" poziomem? Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 16:58 > Rabart - poza twoja niesamowita umiejetnoscia poslugiwania sie tak egzotycznym > i niespotykanym jezykiem... I am sure you can ask the same question in English. Or can you? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disgusted Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: 213.156.122.* 11.04.11, 01:05 Fluency in English or any other European language is nothing unusual these days. I would recommend you to reconsider your self-esteem and stop being an useless member of the society. From what I've read on these forums, the problem doesn't lie in the labor market (although I am not saying that situation in Poland is good). In that case it's caused by YOUR attitude (and attitude of other people like wycofany etc.). It might sound harsh, but that's the truth. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 01:21 Fluency in English or any other European language is nothing unusual these days It is in Poland, where only a minority of people speak or are able to understand this language. stop being an useless member of the society. Being unemployed or employed doesn't tell us if somebody is useless member of society-and the very idea that one has to be of "use" to society smells of some pretty bizarre social beliefs. We certainly aren't a hive of ants, and what actually is "useful" for society is quite subjective and depends on the ideology of moral beliefs of a person anyway. In the end we all die anyway. It might sound harsh, but that's the truth. A person claiming that he knows the truth, now that's something new. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek gliwice rabart ma chyba krotkiego peniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 12:33 inaczej by sie nie chwalil tym angielskim. przypominam, ze piszesz na polskim forum, gdzie jezykiem urzedowym jest polski, zatem wypadaloby pisac po polsku, trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 14:01 rabart napisał: > Being unemployed or employed doesn't tell us if somebody is useless member of s > ociety-and the very idea that one has to be of "use" to society smells of some > pretty bizarre social beliefs. Si l’on qualifie les règles établis par la communauté dans laquelle l’on vit de « bizarres », on ne peut pas s’étonner d’être rejeté par elle et confronté à son aversion voire l’hostilité. We certainly aren't a hive of ants, Certains d’entre nous sont quand même des payeurs d’impôts qui ne souhaitent pas d’entretenir des parasites. Ja też się chwalę jenzykiem, a co. Teraz prosze mnie dawać prezesowski stołek i dwadzieścia koła na miesiąc, bo mniej to nie bedzie godna pensja, panie. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 14:05 Teraz prosze mnie dawać prezesowski stołek i > dwadzieścia koła na miesiąc, bo mniej to nie bedzie godna pensja, panie. Masz wygórowane wymagania. Mi wystarczyłaby normalna praca ze średnią krajową bym był zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 14:30 rabart napisał: > Masz wygórowane wymagania. Mi wystarczyłaby normalna praca ze średnią krajową bym > był zadowolony. Jakie wygórowane? Jo przecie magistra mom i podyplomufkie. I jenzyk łumie, i jeszcze jeden jenzyk, i jeszcze ze dwa jenzyki sie znajdom. I taniec brzucha uprawiam (żebyś widział, jak shimmy robię). I mam talent literacki poświadczony przez jedną zawodową pisarkę i jednego zawodowego krytyka. Sam chyba rozumiesz, że dla kogoś tak wszechstronnie utalentowanego i wyjątkowego stołek niższy od prezesowskiego i pensja wyrażona mniej niż pięcioma cyframi to obelga. Przecie nie po to studiowałam, żeby teraz być byle referentem czy sekretarką za gó...ane trzy tysiące. Dobra, dosyć ironizowania, którego i tak nie zrozumiesz, wracam do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 17:05 Ależ ja piszę dokładnie to samo i tak samo jak ty, wycofany i ten trzeci. Nawiasem mówiąc, nie odniosłeś się ani słowem do merytorycznej części mojej odpowiedzi na twój ostatni post, w którym usiłujesz przekonać świat (a jeszcze bardziej samego siebie), że "ja angielski to perfekt". Argumentów brak czy ze znajomością języków obcych nie jest u ciebie tak dobrze, jak próbujesz nam i sobie wmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 17:58 Zieeww, idż trollować gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 18:07 rabart napisał: > Zieeww, idż trollować gdzie indziej. Ot, i mamy "umiejętność argumentacji i płynnego wysławiania się". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA Tak to właśnie jest z tymi tępaczkami po Óniwerkah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 18:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfg Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 08:05 no jak to na jaką? na prezesurę. tylko i wyłącznie. osoba z wyższym wykszt. tylko na kierownika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 23:53 jemu się nie chce pracować. on w rzeczywistyosci pracy nie szuka. gada tylko, ze jak on pragnie pracy itd, a tak naprawde to działania iluzoryczne. najwieksza kara byloby dla niego aby ta pracę miał. Nikt by na niego nie zwracał uwagi. Jest to osoba samotna i niesamodzielna. on jest podejrzany nie tylko dla pracodawcy. Boi się zmian! Też chyba bym go nie zatryudnił, chociażby za to, że nie ma podstawowych umiejętności interpersonalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 14:07 Załóż sobie stałe konto, bo gołym okiem widać jak sam odpowiadasz sobie na swoje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Still don't know any word in English do you 08.04.11, 00:31 You don't even know how to speak any other language besides vomiting the same chaotic insults all over again. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_myszkina Re: Still don't know any word in English do you 08.04.11, 13:20 You don't even know how to speak any other language besides vomiting the same c > haotic insults all over again. Twoja angielszczyzna jest godna pożałowania. Proponuję przestać się popisywać i zacząć zwracać wagę na kontekst użycia słów w zdaniu. Bo nie wystarczy wybrać pierwsze lepsze ze słownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Still don't know any word in English do you IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 15:15 I tu chyba widać przyczynę dlaczego rabart nie ma pracy. Pewnie on, tak jak i tysiące innych absolwentów, jest przekonany, że zna angileski biegle, kiedy w rzeczywistości zna go na poziomie komunikatywnym. Pewnie tak samo wpisuje w CV, że zna Excel bardzo dobrze, kiedy zna podstawy; wydaje mu się, że jest interesującą osobowośćią z szeroką wiedzą o świecie, kiedy tak naprawdę nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Still don't know any word in English do you 08.04.11, 16:50 I am quite certain, that my knowledge of English language is sufficient enough to be described as fluent. Unfortunately I am not in possession of any amount of money to buy entry into further exams that would result in obtaining new certificates, that would be even above the level my current papers prove. And I also have hunch, that like all people who loudly manifest disdain at those claiming to know English, you would struggle to construct a single sentence with any meaning whatsoever in that particular language. Of course, you are free to prove me wrong. But somehow, I have a feeling that we will never see it.... But this is somewhat besides the point, in Poland neither your language abilities nor computer skills matter, what matters are connections. Without them you are as good as dead. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Still don't know any word in English do you IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 19:58 Te certyfikaty to nikomu nie są potrzebne. Na rozmowie można w ciągu kilku minut sprawdzić jak posługujesz się językiem. Ja spokojnie pracowałem kilka lat dla Anglików, mimo iż mój angielski daleki jest do "proficient". Chyba w tej firmie nikt nie miał certyfikatu. Twój angielski jest w miarę poprawny (choć są tu błędy), ale stylistyka do bani. Widać, że nie masz praktyki. Po prostu nie brzmisz w ogóle jak native speaker, a jak Polak, tylko, że w angielskich słowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Still don't know any word in English do you IP: 178.73.49.* 08.04.11, 20:46 Najlepiej wyszło ci "sufficient enough" :-) > what matters are connections And this, my friend, is bullshit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA Tak jak pisałem,rabart to zwykły tępak po Óniwerkó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 21:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Still don't know any word in English do you IP: *.adslplus.ch 09.04.11, 00:11 och jak ja lubie tych polskich glupiomodrych co chca ludzi akcentu nauczyc albo wymowy jak native - tu chodzi o komunikacje, o zalatwienie sprawy i pokazanie swojeje uzytkowosci a nie o akcent i kontekst. Pracuje z roznymi nacjami i slysze rozne akcenty ale zawsze wsrod polakow zanjda sie tacy co tylko krytykuja - liczy sie komunikacja i efektywnosc, angole tez o tym wiedza i sie dostosowuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Still don't know any word in English do you IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 16:26 Ciekawa uwaga. Mogę prosić o jakieś szczegóły merytoryczne? Bo takie jałowe krytykowanie niczego konkretnego nie wnosi, a ja z chęcią się czegoś nowego dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fish_flesh_fowl Re: Still don't know any word in English do you 08.04.11, 17:58 Gość portalu: cho napisał(a): > Ciekawa uwaga. Mogę prosić o jakieś szczegóły merytoryczne? Bo takie jałowe kry > tykowanie niczego konkretnego nie wnosi, a ja z chęcią się czegoś nowego dowiem Błędy, które rzucają się na pierwszy rzut oka: * all over again - powinno być over and over again * interpunkcja - przed "that" nigdy nie stawiamy przecinka * to buy entry into further exams - ??? ewidentna kalka z polskiego * have a hunch * all the people who... * disdain for * beside the point Poza tym... "vomiting insults"? Nie ma takiej kolokacji, chyba nawet w języku potocznym, ale tu nie jestem pewna. rabart napisał: >You don't even know how to speak any other language besides vomiting the same chaotic insults all over again. > I am quite certain, that my knowledge of English language is sufficient enough > to be described as fluent. Unfortunately I am not in possession of any amount o > f money to buy entry into further exams that would result in obtaining new cert > ificates, that would be even above the level my current papers prove. > > And I also have hunch, that like all people who loudly manifest disdain at thos > e claiming to know English, you would struggle to construct a single sentence w > ith any meaning whatsoever in that particular language. > > Of course, you are free to prove me wrong. But somehow, I have a feeling that w > e will never see it.... > > But this is somewhat besides the point, in Poland neither your language abiliti > es nor computer skills matter, what matters are connections. Without them you a > re as good as dead. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Still don't know any word in English do you 08.04.11, 18:09 Nie ma takiej kolokacji, chyba nawet w języku p > otocznym, ale tu nie jestem pewna. Dowson hopelessly drunk at the end screaming with rage and vomiting insults The Book of Absinthe: A Cultural History by Phil Baker Więcej lektur polecam. Disdain for i all over again są całkowicie w porządku. Podobnie jak beside the point. W żadnym przypadku nie ma tu błędu. Have a hunch rzeczywiście, "a" w rozpędzie mi uciekło. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Still don't know any word in English do you 08.04.11, 18:16 disdain for disdain at those: The Poetry of allusion: Virgil and Ovid in Dante's Commedia - Strona 53 Just as we marvel at a new effect (or fact), not being able to perceive the cause, so, as soon as we know the cause, we look down with a certain disdain at those vomiting insults The Collected Works of Oscar Wilde Volume 5 This man is forever vomiting insults against me Ouregano: a novel Paule Constant, Margot Miller Beretti approached the doctor and, hanging on the window, he belched his threats, vomiting insults Jak widzisz ty też możesz się czegoś nowego nauczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Do Fisza Flesza IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 21:52 Rabart nie brzmi może autentycznie, ale przynajmniej nie wygłupił się tak jak Ty:) Typowa panna przemądrzalska, pewnie po anglistyce, której się przez to wydaje, że "angielski to perfek, pani droga". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Still don't know any word in English do you IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 22:52 Pytanie było do zacietrzewionej mamuśki i dotyczyło tylko jednego zdania, które mamuśka oceniła jako "pożałowania godne", nie popisując się przy tym niczym poza swoim jadowitym podejściem do świata. A ty w tym zdaniu skrytykowałaś wyłącznie "all over again", zresztą niesłusznie. Aha - w ramach poprawności językowej: "Błędy, które rzucają się na pierwszy rzut oka"...? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Still don't know any word in English do you 08.04.11, 16:52 You are free to correct my mistakes. Or even demonstrate your own abilities. But-just this this tiny "but"-something tells me you don't even know what this sentence means in the first place. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba Re: Still don't know any word in English do you IP: *.lublin.hypnet.pl 08.04.11, 17:50 Człeniu, ze miliard ludzi mówi na świecie po angielsku. Jeśli to jedyne co umiesz to masz sporą konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Still don't know any word in English do you 08.04.11, 18:09 And yet-you are not one of them. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Still don't know any word in English do you 08.04.11, 18:19 Don't you have a diaper to change or something "mom"? :D Odpowiedz Link Zgłoś
wycieczkowicz111 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 13:15 ja mam 31 lat i ostatnio dzwoniono do mnie na telemarketera ja wiem ze to praca scierwo i wyzysk ale gdybys wytrzymal ze dwa lata to potem moglbys z tym doswiadczeniem starac sie o jakas prace w banku jako doradca klientaitp. Odpowiedz Link Zgłoś
tequil.a Re: humanista rozumiem? 08.04.11, 15:50 U nas do Call Center wzięli faceta, który nie słyszał na jedno ucho :) Wydaje mi się, że jeśli się nie ma w głowie to się później nie ma w cv. Nie można sobie pozwolić na taką przerwę! Stary, zapisz się na dwa wolontariaty i jakiś kurs (mniemam, że możesz sobie na to pozwolić, skoro sobie mogłeś pozwolić na nicnierobienie). Zajmij się jakimś ciekawym hobby. Wbrew pozorom nie tylko praca wypełnia cv. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: humanista rozumiem? 08.04.11, 17:09 Oczywiście. Na innych forach się żalił jakie to ciężkie jest życie humanisty z wykształceniem, że nikt nie docenia jego możliwości (jakich?!?), i że wszyscy po technicznych kierunkach to tępe robole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 16:17 jesli masz 30 lat, to pracodawcy z pewnoscia wola zatrudniac mlodych tuz po studiach tzn, nie ze oni chca ich zatrudniac, ale jesli juz mamy patrzec kto ma latwiej, to predzej 24 latek niz 30-latek, zakladajac ze 30-latek ma male lub zerowe doswiadsczenie w branzy w ktorej dziala dana firma Odpowiedz Link Zgłoś
sanczez_80 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 16:17 a co robiles jak byles w wieku studenckim. "gratuluje" Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 17:09 Jak to co? Trzymał swój poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ar Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 06:15 Odczep się od krzyża tępy żebraku,który masz przewrócone w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
sahara9 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 15.04.11, 13:49 Ja mam 35 lat i szukam pracy już pół roku. Nie jest łatwo. Mam spore doświadczenie w sprzedaży, ale nienawidzę tej pracy i chciałabym zmienić na jakąkolwiek biurową. Nie ma szans chyba,bo cisza jak makiem zasiał.Macie jakąś radę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdfg Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 19:19 trudno o poradę skoro nie znamy ciebie, jedynie jedno zdanie o twoim doświadczeniu. Może umów się z doradcą? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 17:12 No bo wszystkie etaty torreadorów już są zajęte. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 19:46 Można. Tam, gdzie nie są wymagane żadne kwalifikacje, zatrudnia się przede wszystkim studentów, za których nie trzeba płacić składek albo stażystów w ramach darmowych staży albo takich, którym pensje wypłacają urzędy pracy. Taka praca nie pozwala uzyskać żadnych kwalifikacji, więc później delikwent nie ma wielkiej szansy podeprzeć się doświadczeniem zawodowym i w każdej innej pracy jest nadal traktowany jak absolwent bez doświadczenia zawodowego. Taka praca czy staże to co najwyżej może pozwolić nawiązać kontakty i znajomości z ludźmi, którzy będą chcieli delikwenta albo sami zatrudnić, albo polecić komuś. Ale to też bardziej pobożne życzenie, niż rzeczywistość. I jak ktoś nie ma żadnego doświadczenia, nie jest też ani absolwentem ani studentem, nie zna nikogo, kto mógłby mu pomóc w znalezieniu pierwszej pracy, to faktycznie może mieć duży problem. Ile można pracować w supermarkecie na kasie albo przy wykładaniu towaru, bądź stać na bramce, albo robić za kelnera. Zwłaszcza, że nie są to lekkie prace i jeszcze za śmiesznie małe pieniądze. I też bez perspektyw rozwoju. Natomiast mało prawdopodobne jest, żeby ktoś nie miał w rodzinie ani wśród znajomych rodziny nikogo, kto pomógłby mu znaleźć pracę. Chociażby taką poniżej kwalifikacji, ale stałą i z możliwością jakiegoś awansu albo zmiany na ambitniejszą zaraz po tym jak delikwent nabierze doświadczenia życiowego i wykaże się. Każdy jest pociotkiem jakiegoś ciotka, który albo sam może go zatrudnić albo iść na wódkę z kimś kto może. W dzisiejszych czasach jest to chyba jedyna realna możliwość dostania pracy w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 20:06 Coś w tym jest. Ostatnio rozmawiałem z dyrektorem banku i powiedział mi, że te oferty pracy, które znajdują się na portalach to jakaś 1/30 rynku - reszta idzie po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
unkn_0wn Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 04.06.11, 19:30 Jeśli chodzi o najlepiej płatne wakaty, wymagające dużego doświadczenia, to na portale trafiają tylko te oferty na które nie udało się znaleźć kogoś konkretnego wśród dotychczasowych pracowników, osób poleconych przez znajomych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 21:35 Ja też kiedyś będę taka bogata :D Odpowiedz Link Zgłoś
kazjenka Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 08.04.11, 22:55 > Ja też kiedyś będę taka bogata :D Też tak planuję :D Trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llaszczewski Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 22:10 telemarketerzy pracują zwykle na umowę zlecenia czyli mają płacony ZUS a do tego zarabiają całkiem nieźle. Dobry pracownik zarabia spokojnie 2500 - 3000 pln netto. Pracowałem w tej branży dłuższy czas zatem mam informacji z pierwszej ręki :-) Telemarketing jest też świetnym początkiem do pracy w handlu czego jestem przykładem. Od czegoś trzeba zacząć. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonna Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 08:23 Dokladnie, ja tak samo pracuje w Call center w branzy telekomunikacyjnej w Warszawie w sprzedazy biznesowej... na zarobki nie narzekam, po drugie jest to dobra praca na okres po studiach, jesli akurat stracisz prace i jest to praca przejsciowa, jest tu duzo ludzi w wieku po 30, 40 roku zycia, ktorzy maja taka sytuacje, ze np. firma splajtowala, ja sama pracowalam przez pare lat na umowe o prace w fajnej firmie, ale splajtowala i teraz tak pracuje i sie tego nie wstydze, a uwierzcie mi, bardzo wiele mozna sie nauczyc w takiej pracy, jesli chodzi o umiejetnosci sprzedazowej, poslugiwanie sie odpowiednim jezykiem, dykcja, sposob przedstawienia oferty itd, to wszystko sie potem przydaje, np ludziom, ktorzy jak ja w przyszlosci chca miec swoja firme. Ja mam tu wlasnego maila, wlasny telefon itd, umowa zlecenie, ale wszystkie skladki sa odciagane, takze dobrowolna chorobowa, wiec moge isc na platne L4 w razie choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonna Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 08:26 a jezeli interesuje cie taka praca to jest caly czas rekrutacja, wiec zapraszam... jesli taki zdesperowany jestes... pewnie az tak nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watchman No to masz... IP: *.compower.pl 08.04.11, 22:28 tik taka zamiast mózgu. I z.....e życie ...........chyba że zakład usług komunalnych! Tak! To max co może z ciebie być! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18 lat Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 08:10 Mam 18 lat i już rok prac dorywczych za sobą, głównie na czarno. Stawka najczęściej 7 zł/h. Większość moich rówieśników podejmuje już różne prace, niektórzy mają nawet na stałe w jednym miejscu, więc chyba coś z tobą jest nie tak, a nie z pracodawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 09.04.11, 09:41 Praca dorywcza i na czarno to nie jest praca. Praca jest na umowę o pracę. Wtedy masz prawa pracownicze. W innym wypadku to tylko dorabianie lub niewolnictwo. Ale co w wieku 18 lat możesz na ten temat wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonna Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 10:45 > Praca dorywcza i na czarno to nie jest praca. > Praca jest na umowę o pracę. Wtedy masz prawa pracownicze. W innym wypadku to t > ylko dorabianie lub niewolnictwo. Ale co w wieku 18 lat możesz na ten temat wie > dzieć? a co ty w wieku 30 lat możesz o tym wiedzieć skoro nigdzie nie pracowałeś oprocz stażu i tylko narzekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaoma Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 23:56 hahaha, no tak, pracy nie ma i kazdą praca gardzi. Chłopak dobrze ci powiedział! Człowieku zejdź na ziemię - NIKT ci nie da pracy na um o pracę!!!! WIększość i tak haruje na zlecenia. Powinienieś sobie nawet dorobić, czasem bardziej się opłaca. Nie pracując nic nie będziesz miał, a tak zawsze coś: 1. pracę 2. swiadczenia- zus, bo wbrew pozorom dziubusiu odprowadzany jest zus, wiec ubezpieczenie masz i dobrze chłopaczek ci powiedział. Z toba jest coś nie tak. oczywiście sie uniesiesz, obrazisz, rzucisz miesem itd. typowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 11.04.11, 21:29 Jeżeli miałbym pracować z takimi jak ty, to wolę nigdy nie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaoma Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 21:36 hahaha, wcale mnie to nie dziwi ;) nie pracowałbyś z nikim i nigdzie. Good night and good luck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachaaaa77000 Re: Można mieć 30 lat i zero pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.11, 12:02 no tu sie nie zgodze. bo pracodawca woli zatrudnic osobe uczaca sie, za ktora nie placi skladek. podobnie jest z emerytami, rencistami, studentami. Odpowiedz Link Zgłoś
filipinska.zaraza.prezydenta Re: Można mieć 30 lat i zero pracy 09.04.11, 15:31 Załóż firmę doradztwa pracy. Bo widzę, że w tym jesteś jedyny po prostu :] Nawiasem mówiąc - może rzeczywiście trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i pomyśleć o swoim interesie? UE i państwo mają kilka projektów dofinansowań dla początkujących przedsiębiorców. Odpowiedz Link Zgłoś