Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rekrutacja Idea Bank

IP: *.acn.waw.pl 05.05.11, 17:18
    Czy ktoś brał udział w rekrutacji na stanowisko doradcy do tego banku? Ponoć pierwszy etap to assesment centre? Wiecie coś na ten temat. Ciekawe jakie stawki oferują w wawie...Będę wdzieczna za info, priv zirk@op.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: gosc Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.acn.waw.pl 10.05.11, 17:06
        A ktos moze wie, ile zarabia doradca w idea bank? Czy ktos tam w ogole pracuje?
        • Gość: Anonim ŻENADA IP: *.moneymakers.pl 13.05.11, 15:08
          daj sobie spokój, to jakiś krzak a nie bank!
          • Gość: moneymakers.pl Re: ŻENADA IP: 67.159.5.* 11.01.12, 17:13
            uderz w puchar. nie obruszaj się, uderz w dolara !
        • Gość: as Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 30.09.11, 03:44
          junior 2200 brutto a bankier o 150 zł więcej, dodatkowo masz działalność gosp. bez której nie dostaniesz ani złotówki z prowizji:) , a co najlepsze po 3 m-cach dochodzi Ci plan , który w 100 proc. jest niewykonalny, np. żeby dostać cokolwiek z prowizji to musisz mieć 35% planu czyli ok 800000 tyś zł w kredytach, ja dałem sobie z nimi na luz.
          • Gość: yazzik Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.11, 16:00
            JEŚLI NIE POTRAFISZ ZROBIC 8 MILIONÓW W KREDYTACH TO JESTES DUPA A NIE BANKIER A PLAN JEST WYKONALNY NAWET DLA AMATORA I DOBRZE ZA NIEGO PŁACA , POZA TYM ABY ZROBIC PLAN MOŻESZ SPRZEDAWAC INNE PRODUKTY NP INWESTYCYJNE .
      • Gość: ja Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.acn.waw.pl 17.05.11, 11:58
        Brałam udział w rekrutacji do tego banku- czekam teraz na wynik. Było AC- czyli kilka zadań- ponoć szukają dobrych sprzedawców, których będą mogli wyposażyć w wiedze w czasie szkolen ;)) Ale nie wiem nic o wynagrodzeniu na stanowisku doradcy klienta, czy ktos ma jakies info jak wyglądają zarobki w IDEA BANK
        • Gość: Mila Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 08:52
          Brałaś udział w rekrutacji i nie wiesz, jakie zarobki? Już na pierwszym spotkaniu (AC) była o tym mowa. Nieuważnie słuchałaś chyba. To jest bank, gdzie możesz zarobić tyle, ile potrafisz.
          • Gość: szukam pracy Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.icpnet.pl 27.05.11, 23:01
            no ale chyba jakies podstawy sa? slyszalem ze do 3 tys brutto i dzialanosc, jesli wiecie cos to napiszcie. Ide na roxzmowe do Idei zonaczymy. Napiszcie prosze jakie zadania byly na AC?
            • kitanaa Re: Rekrutacja Idea Bank 01.07.11, 12:01
              A więc byłam na rozmowie. Jest się zatrudnionym na pełny etat na umowę o pracę. Dostaje się podstawy 2200 brutto, a więc niecałe 1600 zł na rękę. Dodatkowo trzeba otworzyć własną działalność, bo za sprzedane produkty jest prowizja i chcą, aby za to wystawiać im fv. Jak bank płaci za pracownika cały ZUS to otwierając działalność płaci się tylko składkę zdrowotą, a więc ok. 230 zł miesięcznie. Progi prowizyjne są dosyć ciekawe. Oferta unikatowa. Prowizję dostaje się za każdy sprzedany produkt. Co najważniejsze prauje się pod szyldem banku, dostaje się opiekę medyczną laptopa i komórkę. Pracodawca nie oczekuje, aby pracownik działał w terenie i był mobilny, można siedzieć cały czas w oddziale. Ale też nie trzeba, są dyżury. Wiadomo, że dobrze jest pozyskiwać klientów, bo w końcu za to nam płacą, ale można tez bazować na tych przychodzących do oddziału "z ulicy", dostaje się też leady z internetu i bazę do obdzwonki. Jest ryzyko, mam też kilka obaw, ale kto nie ryzykuje ten nie ma, nie prawdaż? Ja byłam tylko na 1 etapie, zwyczajna rozmowa. Opowiedziałam o swoim doświadczeniu, metodach pozyskiwania klientów oni opowiedzieli jak wygląda praca, czego wymagają, jakie są warunki i plany sprzedażowe. Następnego dnia zadzwonili do mnie, że chcieliby abym dla nich pracowała. Zgodziłam się choć zdaję sobie sprawę, że jest to jakieś ryzyko. Jedzie się na 2 tyg na szkolenie do Warszawy - oni pokrywają koszty. 1 dnia podpisuje się tam umowę o pracę i od razu dostaje laptopa i telefon. Działalność zakłada się dopiero po powrocie ze szkolenia. Jak ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe info to proszę o odpowiedź.
              • Gość: max Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.ostrowmaz.mm.pl 26.08.11, 11:18
                Idealnie dla firm - nie idealnie dla pracowników
                U mnie była taka historia. Byłem na spotkaniu, okazało się, że bardzo się spodobała moja kandydatura, że mam przybyć na szkolenie. Potem się okazało, że nie mam miejsc już na najbliższym szkoleniu i mam przybyć na kolejne. Po pewnym czasie dostałem maila, że poprzednie maile były pomyłkowo wysłane i mam nie przyjeżdzać ani na najbliższe ani na następne szkolenie a dyrektor oddziału wprowadził mnie w błąd.
                To jest dopiero IDEALNY profesjonalizm!!!
                • Gość: Aśka Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 30.09.11, 04:02

Za medicovera płacisz sam/a, na oddział nie ma auta(koszt po Twojej stronie, nie licz na zwrot), co do szkolenia zwrócą Ci tylko za pociąg lub auto w tej cenie, musisz podpisać lojalkę na 6 m-cy, jak nie to płacisz za marne szkolenia 5 tyś zł, o czym dowiesz się na miejscu, po szkoleniu:) Junior dostaje tak jak ktoś już pisał "2200 brutto a bankier o 150 zł więcej, dodatkowo musisz mieć działalność gosp. bez której nie dostaniesz ani złotówki z prowizji:) , a co najlepsze po 3 m-cach dochodzi Ci plan , który w 100 proc. jest niewykonalny, np. żeby dostać cokolwiek z prowizji to musisz mieć 35% planu czyli ok 800000 tyś zł w kredytach, ja dałem sobie z nimi na luz." no i as zapomniał dopisać, że obok kredytów sprzedajesz lokaty( z nich nie ma prawie nic sama zrobiłam ich na ok 60 tyś a dostałam premii 30 zł:) ) konta, kredyty, ubezpieczenia, a za jakiś czas klapki z Chin. A NAJGORSZE JEST ZERO SZACUNKU DLA CZŁOWIEKA !!!!!
                  • kitanaa Re: Rekrutacja Idea Bank 07.10.11, 21:08
                    Z tym Medicoverem to trochę przesadziłaś, bo jakoś nikt nie kazał nam za to płacić. Dostaliśmy karty i kolega nawet korzystał ich usług bezpłatnie.
              • Gość: Aśka Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 30.09.11, 04:00
                Niestety tak to nie wygląda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POZDR. CENTRALĘ IDE BANK Za medicovera płacisz sam/a, na oddział nie ma auta(koszt po Twojej stronie, nie licz na zwrot), co do szkolenia zwrócą Ci tylko za pociąg lub auto w tej cenie, musisz podpisać lojalkę na 6 m-cy, jak nie to płacisz za marne szkolenia 5 tyś zł, o czym dowiesz się na miejscu, po szkoleniu:) Junior dostaje tak jak ktoś już pisał "2200 brutto a bankier o 150 zł więcej, dodatkowo musisz mieć działalność gosp. bez której nie dostaniesz ani złotówki z prowizji:) , a co najlepsze po 3 m-cach dochodzi Ci plan , który w 100 proc. jest niewykonalny, np. żeby dostać cokolwiek z prowizji to musisz mieć 35% planu czyli ok 800000 tyś zł w kredytach, ja dałem sobie z nimi na luz." no i as zapomniał dopisać, że obok kredytów sprzedajesz lokaty( z nich nie ma prawie nic sama zrobiłam ich na ok 60 tyś a dostałam premii 30 zł:) ) konta, kredyty, ubezpieczenia, a za jakiś czas klapki z Chin. A NAJGORSZE JEST ZERO SZACUNKU DLA CZŁOWIEKA !!!!!
          • snajper55 Re: Rekrutacja Idea Bank 27.05.11, 23:10
            Gość portalu: Mila napisał(a):

> Brałaś udział w rekrutacji i nie wiesz, jakie zarobki? Już na pierwszym spotkan
            > iu (AC) była o tym mowa. Nieuważnie słuchałaś chyba. To jest bank, gdzie możesz
            > zarobić tyle, ile potrafisz.

Czyli szukają akwizytorów a wynagrodzenie jest prowizyjne. Zresztą to wynika z oferty:

Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za:
            aktywną sprzedaż produktów bankowych i usług,
            samodzielną realizację założonych celów sprzedażowych,
            Nasze oczekiwania:
            doświadczenie w sprzedaży produktów finansowych
            • wysoko rozwinięte umiejętności interpersonalne,
            silna motywacja ukierunkowana na realizację zadań i osiąganie założonych celów,
            Oferujemy:
            • atrakcyjne wynagrodzenie, adekwatne do poziomu realizacji zadań

S.
            • Gość: Anonim Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.ideabank.pl 30.07.11, 12:42
              Wszystko się zgadza, ale szkolenie, które jest warte może 2000 wycenione zostało przez firmę na 5000 zł. Podpisujesz lojalnościówkę, w której zobowiązujesz się pracować przez pół roku od szkolenia, albo zwracasz te 5000 zł. Firma zapewnia koszt noclegów i śniadania, więc przejdź na dietę, gdyż obiady i kolacje w własnym zakresie. Komputer gwarantują, ale dostaniesz go wraz z telefonem tuż przed wyjazdem ze szkolenia, więc wszystkiego uczysz się "na sucho". Zakwaterowanie w hotelu 1-dno gwiazdkowym, który znajduje się kilka km od budynku szkoleniowego. Musisz więc dojeżdżać z hotelu do miejsca szkolenia i też na własny koszt. Powodzenia
              • Gość: Remik Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 20:56
                A po 3 miesiącach okresu próbnego podsuwają pod nos aneks, zmieniający warunki pracy w banku. 1/16 etatu + 100 zł brutto. Rewelacja
                • kitanaa Re: Rekrutacja Idea Bank 28.09.11, 19:23
                  A jak nie przedłużysz umowy po tym 3 miesięcznym okresie prónym to musisz oddawać kasę za szkolenie jak jest zapisane w umowie?
                  • Gość: rrrrr Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 30.09.11, 04:15
                    nie musisz chyba, że sama im wypowiesz lub oni tobie
            • Gość: Olek Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 30.09.11, 04:12
              rozumiem, że centrala idea bank płaci od postu ale bez takich bzdur.Nikt nie mówił mi na pierwszym spotkaniu ile dostanę i jest to niemożliwe bo aplikujesz na doradcę, a tak naprawdę oni ustalają czy idziesz na juniora czy bankiera.Krótko i na temat mydlą oczy super zarobkami , a jak przychodzi co do czego to d , pomijając już fakt że to jedne z najdroższych kredytów na rynku, ja już dzięki Bogu mam to za sobą, bo w tym banku liczy się firma, nie człowiek. IDEA BANK praktycznie dla firm nie ludzi:)
              • Gość: tomi Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.centertel.pl 14.06.12, 23:55
                odradzam, nie dajcie sie skusic nawet jak by Ci obiecywali zlote gory! to w koncu sprzedawcy..
                moge napisac o tzw internetowym odziale-jedna wielka porazka !
                zarobki -2000brutto, plus prowizje ktore podobno sa wyplacane po 3m, ale wiekszosc ludzi po tym okresie juz tam nie pracuje, czasem odchodza bo nie widza sensu siedziec dalej a czesciej raczej to im sie dziekuje sie za wspolprace-mimo tego, ze to ludzie ktorzy naprawde chcieli zrobic co tak dobrego i zarobic. Ale to sie nie liczy, czym bardziej wyh&^*^ klienta tym lepiej dla Ciebie. Podsumowujac mijaja 3 mce okresu probnego, nie dostajesz kasy, mowia Ci dziekujemy za wspolprace, a na Pracuj.pl jest kolejne ogloszenie.
                -praca, atmosfera miedzy pracownikami bardzo ok-i to jedyny plus! Wiecej plusow nie ma, bezplatne nadgodziny a zapomnij o wyjsciu o 17... Zmiany 9-17, 12-20 ale i tak dymasz za frajer ile wlezie -jak sie nie podoba "zyczymy powodzenia na rynku pracy"-jedyny tekst motywujacy przechodzacy przez gardlo kds`om(menagerom) niedowartosciowani, niewyksztalceni, 25latkowie ktorzy dorwali sie do wladzy i moga Cie mieszac z blotem.
                jesli chcesz stracic czas, byc udreczonym, siedziec po 10h w pracy, sluchac ze jestes matolem-zapraszam;)
                • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 16.06.12, 15:25
                  kolo.. jesteś w mega błędzie... wybacz ale matołów, ludzi z poziomem 0 nie chce mi się pouczać..
                • Gość: bankier Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.ideabank.pl 04.07.12, 11:35
                  Widocznie za mało jeszcze potrafisz skoro nie udało Ci się w tej firmie zarobić. To jedyny chyba pracodawca w tej branży, który nie dość, że płaci adekwatnie do Twoich wyników (a nie regionu, oddziału, itd.), to jeszcze klientów podaje na tacy (call center umawia spotkania). Pracuję w IB od początku i nie powiem, nie było łatwo. W tej chwili jednak nie wyobrażam sobie innego systemu pracy. Owszem, pracuję nieraz po 12 godzin, ale coś za coś. Zarabiam więcej niż dyrektor regionalny banku, w którym pracowałem wcześniej. (A dodam, że pracuję w mieście raczej średniej wielkości)
                  • agulenka34 Re: Rekrutacja Idea Bank 23.02.15, 15:16
                    Pracujesz, nie ma kiedy żyć. Nie pracujesz, nie ma za co żyć. Jednak szanować się trzeba. .
                    Po co mi taka praca w której mam siedzieć non-stop i nic nie mieć z tego życia. Żadne życie siedzenie w pracy po 12 godzin, pieniądze to nie wszystko chociaż żyć pomagają :)
                    Szanujmy chociaż trochę swoje zdrowie fizyczne i psychiczne.
        • Gość: ffunduszz@wp.pl dodatkowy zarobek w idea banku przeczytaj! IP: *.dynamic.mm.pl 04.10.12, 18:24
          Witam serdecznie,
          jestem klientką Idea Banku, podpisałam umowę planu inwestycyjnego Multi w
          Axa ze składką dla Idea Banku. Po czasie stweirdziłam, że jednak chcę się
          wycofać z inwestycji i tutaj moja oferta skierowana do wszystkich
          bankierów. Otóż bankier, który pomoże mi w znalezieniu osoby
          zainteresowanej cesją (transakcja musi dojść do skutku) otrzyma odemnie
          300 zł.

Dane dotyczące polisy:

plan Multi w Axa ze składką dla Idea Banku
          Axa obligacji z możliwością alokacji
          10 lat
          opłacone 1/10
          saldo 3550 zł
          składka 300zł/mc
          termin następnej składki 28.03.2013 r.
          cena sprzedaży: do negocjacji

W miarę możliwości proszę przesłać do osób, bankierów, którzy mogliby być
          zainteresowani dodatkowym zarobkiem.
          kontakt ffunduszz@wp.pl
        • Gość: Tula Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 17:29
          Witam.Proszę powiedzcie czym zajmuje się Doradca Klienta Direct w Idea Banku?
      • camilla_maggio mialo byc coolzajebi... 20.09.11, 12:48
        A mialo byc tak pieknie... Podstawa (mała) plus premia, umowa na 3 miesiace, potem na czas nieokreslony, super analitycy, ktorzy predziutko rozpatruja wnioski. Spoko luz...Po 4 miesiacach wyglada to tak: podstawa, z ktorej niewyzyjesz, premii brak bo od 2 miesiecy kilkanascie wnioskow ciagle w analizie, gina im tam w Wawie dokumenty, ciagle chca czegosc dodatkowego...Dla ludzi z branzy: np zaswiadczenie za lata 2008, 2009 od spolki celowej powstalej w 2010 r....itp bzdury. Premii mim zdaniem nie bedzie, bo skoro nie analizuja wnioskow, a klienci mi rezygnuja, to z pustego nie naleje...A umowa przyszla, a jakze...na 2 lata, bez mozliwosci negocjowania warunkow wynagrodzenia...Do dupy ta praca, ide szukac innej.
        • Gość: santiago Re: mialo byc coolzajebi... IP: 87.207.225.* 22.09.11, 20:32
          Byłem dzisiaj na rekrutacji na stanowisko opiekuna klienta, w ogłoszeniu jak byk pisało UMOWA O PRACĘ, a na rozmawie informacja że trzeeba mieć działalność gospodarczą. Kłamią w ogłoszeniu to i pewnie w późniejszej współpracy kręcą. Wstałem i wyszedłem. Bezczelność, marnują tylko czas osób które przychodzą na takie spotkania
          • Gość: gorge Re: mialo byc coolzajebi... IP: *.elblag.vectranet.pl 25.09.11, 13:08
            pracuje w tym baku od lipca. Owszem miałem watpliwoći czy się uda. Po 3 miesiącach moge powiedziec ze nie żaluje swojej decyzji. Mimo to iz musiałem załozyc swoją działalnośc dalej mi się to op laca a nawet powiedziałbym że lepiej na tym wychodze. mam podstawę plus dzialalośc. W koncu zacząłem zarabiac przyzwoite pieniadze. Trzeba się troszkę napracować ale warto. Inwestuja w pracownika i dają ludziom zarobić. Moje premie to nawet 20 tyś z brutto.
            • Gość: aluran Re: mialo byc coolzajebi... IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 16:24
              ha ha ha ha ha ha kolego komu Ty takie bajki opowiadasz? chyba, że cały twój oddział tyle wyrabia w co wątpię:)
              • Gość: Bankier Re: mialo byc coolzajebi... IP: *.ideabank.pl 27.09.11, 11:12
                Nie polecam firmy .
                • Gość: jakkolwiek Klauzula IP: *.home.aster.pl 29.09.11, 17:00
                  Napiszcie mi prosze czy w cv mam napisać że wyrażam zgodę na przetwaanie danych osobowych zgodnie z..? bo w ogłoszeniu napisane tylko żeby podać informacje, o których mowa w .... i tu paragrafy

pozdrawiam
                  • Gość: Jola Re: Klauzula IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.13, 10:30
                    W każdym CV i liście motywacyjnym trzeba podawać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, bo bez nich te dokumenty stają się bezużyteczne. Pracodawca praktycznie może je wyrzucić do kosza. Polecam tu trochę porad znalezionych w sieci na temat aplikowania do pracy w banku:

Rozmowa kwalifikacyjna: www.rozmowa.kwalifikacyjna.pl/kasjer-banku.html
                    List motywacyjny: www.listmotywacyjny.net/kasjer-banku,426.html
                    O Curriculum Vitae: www.curriculum.pl/kasjer-banku.html

Z tym, że nie wiem czy IdeaBank nie ma też takiego modelu zatrudnienia, że od pracowników nie wymaga prowadzenia własnej DG.
              • Gość: bankowiec Re: mialo byc coolzajebi... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.11, 20:15
                Wierzę ze można zarobić takie pieniądze w Idea Bank, a ty kolego pisząc ten tekst nie masz bladego pojęcia o robocie. Bank ten jako jeden z nielicznych daje nieograniczone możliwości zarabiania, wystarczy tylko chcieć i mieć coś w głowie. Bo niestety na rynek pracy wyszli teraz wypicowani kolesie na luzie którzy myślą że swoją postawą " zaczarują" świat. Niestety w tej branży arogancja i tępo klepane regułki których sam autor do końca nie rozumie nie sprawdzi się. Trzeba lata doświadczeń, zaangażowania, nauki, pracy z klientem, profesjonalizmu, inteligencji, sprytu, analitycznego myślenia w celu poszukiwania optymalnego rozwiązania. Jeśli decydujesz się być doradca przygotuj się na pracę na pełnych obrotach nawet po 12 godzin dziennie.Jeśli nie - daj sobie spokój i idź pracować do MC Donalda.
          • agulenka34 Re: mialo byc coolzajebi... 23.02.15, 15:18
            Umowę o pracę dają żeby dać ci podstawę do zarobienia. A na działalności zarabiasz swoje. Taki dziwny bank. Co zrobić?
      • Gość: as Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 30.09.11, 03:48
        junior 2200 brutto a bankier o 150 zł więcej, dodatkowo masz działalność gosp. bez której nie dostaniesz ani złotówki z prowizji:) , a co najlepsze po 3 m-cach dochodzi Ci plan , który w 100 proc. jest niewykonalny, np. żeby dostać cokolwiek z prowizji to musisz mieć 35% planu czyli ok 800000 tyś zł w kredytach, ja dałem sobie z nimi na luz. no i lojalka jak zerwiesz umowę to płać 5000 zł za h nie szkolenia no i na dodatek zapomnij o dietach i licz się z wstecznym podpisywaniem aneksów do umowy o pracę bo wstępnie żeby nie płcić diet będziesz miał w-wę , później aneks, że niby np. Łódź, diety i tak nie wypłcą
      • Gość: minka Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.elblag.vectranet.pl 03.10.11, 15:34
        ktoś aplikował na stanowisko kasjer?? uważacie, że to "bardzo" odpowiedzialna praca? i czy też rozwiązywaliście na to stanowisko test?
        • kitanaa Re: Rekrutacja Idea Bank 07.10.11, 21:12
          Praca kasjera? To jedno wielkie nic nie robienie! Zarobki? Coś ok. 1700 - 1800 netto.

I co racja to racja. IDEA BANK - praktycznie dla firm! Ludzie się nie liczą! Nie ma to jak zatrudnianie osób na niepotrzebne stanowiska i tym samym "cięcie kosztów" obniżając wynagrodzenie Bankierom... Ciekawe komu będzie się to kalkulowało?!?
          • Gość: aga Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.de.db.com 10.10.11, 11:51
            Czy ktoś wybiera się na szkolenie z Idea Bank do Warszawy 07.11?
            • Gość: Kika Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 21:51
              Tak, ja wybieram sie na to szkolenie 07.11, jestem z Legnicy.
              • Gość: zbyszek szczecin Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 26.10.11, 19:08
                hej
                i jak wasze nastawienie do pracy w idea banku
                mam dylemat, bo nie wiem czy odejsc z dotychczasowej pracy gdzie mam pewna ale marna płącę i przejsc do ryzykownego idea banku z dzial gosp i podstawa okolo 1350 pln brutto a docelowo zatrudnieniem na 1/16 etatu od 1 stycznia. nie wiem jak się sprzedają produkty tego banku, czy uda sie wypracowac choc minimalna premie aby wyjsc w bilansie zyskow i strat przynajmniej na 1500 pln netto,
                czekam na info o tym jak sie sprzedaja te kredyty i inwestycje
                • Gość: IdeaMan Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.polanka.net.pl 29.10.11, 23:17
                  Powiem Ci tyle, rpzez 2 lata pracowałem w bezposrednim biurze Aegonu. Idea sprzedaje produkty Aegonu jesli mowa o regularach i lokata jest lokatą aegonowską, tam mi nikt nie dawał podstawy tylko prowizje a dzialalnosc tak samo oplacic trzeba, nie tylko zdrowotne jak w banku ale takze społeczne, wiec o tyle lepiej tutaj. Jeśli miałeś wczesniej doczynienia z produktami inwestycyjnymi, masz wiedze rynkową i wiesz jak to sprzedawac to o wyniki nie masz sie co bać. ja przeszedłem do Idei mimo mniejszej prowizji jak w Aegonie ( tam 45-55%), w banku (28-35%). Ale jest jak najbardziej pozytywnie.
              • Gość: daro Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 194.183.32.* 15.08.12, 08:56
                hej i jak tam sie pracuje w idea bank w legnicy, mam mieć spotkanie rekrutacyjne i chce wiedzieć czy warto marnować swój czas, aa no i stanowisko na pracownika placówki, pewnie jak sie domyślam to pewnie inne stanowisko, ale chciałbym zasięgnąć opinii jak to wygląda w legnicy, podro
          • Gość: wiedzacy Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 22:19
            UCIEKAJCIE od tego banku jak najdalej. Mobbing na porzadku dziennym. Najgorszy syf made in LC group ( produkty drogie, przyznawalnosc SLABA - jesli masz swoja baze klientow ABSOLUTNIE nie marnuj jej na ten syf ).

nie szanuja czlowieka, a zarzadzaja tym "bankiem" typowe sz....je
          • agulenka34 Re: Rekrutacja Idea Bank 23.02.15, 15:23
            Nie zgodzę się z tym, że na stanowisku kasjera to nic nie robienie. Praca z pieniędzmi to odpowiedzialność za powierzone środki. Po pierwsze trzeba mieć uprawnienia kasjerskie. Trzeba uważać żeby nie przyjąć fałszywych pieniędzy, trzeba uważać jak się liczy pieniądze żeby się nie pomylić. Trzeba liczyć uważnie. Przed Tobą już kolejka klientów, którzy narzekają bo długo już stoją, jest stresujące. Praca rzeczywiście nie jest trudna, ale stresująca i odpowiedzialna
      • Gość: lol Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 11:59
        Bank nastawiony tylko i wyłącznie na zarabianie pieniędzy człowiek sie nie liczy.
        Za nic nie zwracają a jak juz to trwa to bardzo........ długo. Zwrot za paliwo zapomnij, masz robic sprzedaż ale za swoje a bank zarabia. Idioci w cetrali tylko imprezują niczego nie można się dowiedzieć można liczyć tylko na siebie , porazka jeastem zmniesmaczonoa tym towarzystwem.
        • Gość: Monika Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.net.pulawy.pl 04.01.12, 21:42
          Chciałabym zapytać o stanowisko Asystentki Oddziału Idea Bank, poniewaz trwa rekrutacja na to stanowisko w Lublinie. Czy zakres obowiazkow jest rzeczywiscie taki jak w ofercie, czy tez dokladane sa plany sprzedazowe i czy jest umowa o prace czy dzialalnosc

pozdrawiam
          • Gość: Jarek Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.96.232.135.tvksmp.pl 05.01.12, 00:18
            Pracuję w tym banku piąty miesiąc, Asystentka oddziały siedzi sobie, wita klientów, zaprasza do stanowiska, informuje Bankiera że klient na niego czeka, oraz prowadzi kalendarz spotkań. To tyle jej obowiązków, nie ma żadnej działalności tylko umowe o pracę (działalności mamy my -sprzedawcy), ale raczej zarabia niewiele, zresztą za takie obowiązki chyba nie da sie wiecej zapłacic bo ona naprawdę siedzi i wita klientów, robi kawę. Nie ma nic wspólnego ze sprzedawaniem, nawet raporty czy tego typu sprawy robi Office Manager a nie Asystentka. Więc jak lubisz taką pracę gdzie nie ma zbyt dużo odpowiedzialonosci to na pewno fajna praca:-)
            • Gość: Ano Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 14:55
              a może wiesz ile mniej więcej może zarobić taka asystentka????????
            • Gość: Monika Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.net.pulawy.pl 05.01.12, 15:37
              W żadnym banku nie spotkałam się z takim stanowiskiem Asystentki Oddziału, a takie obowiązki wykonują zazwyczaj stażyści, a nie etatowi pracownicy. Do tej pory pracowałam w banku i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie ta sprzedaż i to, że trzeba wiedzieć od rana, że sprzedam np. 4 konta. Widocznie nie mam żyłki handlowca niestety, no ale nie każdy nim musi być :)
              • Gość: Jarek do Moniki IP: *.96.232.135.tvksmp.pl 05.01.12, 23:21
                Jeśli nie masz żyłki sprzedażowca to to stanowisko nie jest sprzedazowe. ono własciwie powinno sie nazywac REcepcjonistka a nie Asystentka. Idea nie zatrudnia stazystów:-) Ale kasa marna, dokładnie sie nie interesowałem ale plotka głosi ze 2000-2500.....brutto. No ale zauwaz ze obowiazki naprawde lajtowe i zero sprzedazy w banku:-)
                • hanka2501 Re: do Moniki 07.01.12, 00:30
                  Witam. W moim mieście właśnie otwierają oddział Idea Bank i trwa rekrutacja. Zastanawiam się nad stanowiskiem office managera, asystentki lub kasjera. Proszę o informację, czy na podanych stanowiskach są plany sprzedażowe, jaki jest mniej więcej zakres obowiązków i jakie wynagrodzenie? Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
                  • Gość: Jarek Re: do Moniki IP: *.96.232.135.tvksmp.pl 07.01.12, 09:29
                    Na tych stanowiskach nie ma żadnych planów sprzedazowych, a ponieważ nie ma planów to wynagrodzenie jest słabe. Jest to umowa o pracę na cały etat. No i jeszcze zalezy czy myslisz o asystentce oddziału-pisałęm o tym wyżej, czy o asystentce kredytowej-bo to inna bajka.
                    • hanka2501 Re: do Moniki 07.01.12, 09:45
                      Ta asystentka to raczej odpada. Najbardziej satysfakcjonowałaby mnie praca office managera bo tam wyższe wymagają na kasjera tylko średnie. Ale kasjerowi nie mówię nie. Obecnie pracuję w PKO BP. Na kasie też siedzę a każdy wie jaki zapierdziel ma kasjer w PKO BP. Lubie jednak mieszać w gotówce. A jaka płaca u office managera i kasjera? Obecnie mam 2800 brutto. Jestem skłonna mieć mniej za większy spokój psychiczny.
                      • hanka2501 Re: do Moniki 07.01.12, 09:48
                        A ta asystentka kredytowa co robi, ma plany i ile zarabia? Na razie nie ma takiej oferty na moje miasto ale skoro oddział otwierają to i może to stanowisko z czasem się pojawi. Bardzo Ci Jarku dziękuję za pomoc. Mogę się z Tobą jakoś na priv skontaktować aby porozmawiać?
                        • hanka2501 Re: do Moniki 07.01.12, 17:36
                          podbijam :)
                          • hanka2501 Do Jarka.... 09.01.12, 10:12
                            Będę wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania. Bardzo mi zależy bo przypuszczam, że lada dzień zaproszą mnie na rozmowę. Interesuje mnie Office manager oraz kasjer.
                            • Gość: Jarek Re: Do Jarka.... IP: *.96.232.135.tvksmp.pl 10.01.12, 21:37
                              Ale ja juz odpowiedziałem na Twoje pytania.
                              • hanka2501 Re: Do Jarka.... 10.01.12, 21:41
                                No na poprzednie tak :) Dziękuję. Nie wiem jednak nadal jak się kształtuje podstawa na stanowisku Office Managera i Kasjera? Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź.
                                • magda.p1982 Re: Do Jarka.... 10.01.12, 22:08
                                  Szczerze mówiąc to nie wiem jakie mają stawki bo nigdy nie pytałem "ile zarabiasz" ale wiem ze w Ideabanku jest tak ze jak nie sprzedajesz to kokosów nie zarabiasz.
                                  • Gość: Jarek Re: Do Jarka.... IP: *.96.232.135.tvksmp.pl 10.01.12, 22:13

hanka napiszę ci na gazetowego meila
                                    • hanka2501 Re: Do Jarka.... 10.01.12, 22:20
                                      Jarku jesteś wielki. Serdecznie Ci dziękuję ;*
                              • Gość: gość Re: Do Jarka.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.12, 21:18
                                Pracuję w tym banku od paru miesięcy.Mam duże doświadczenie na różnych stanowiskach.
                                Zarobki mega małe.Kasjer 2500 brutto Office również tak samo.Bałagan nieprzeciętny we wszystkim.Tylko im wysłać kontrolę .Oj mieli by co robić.
                                W samym banku układy układziki.Niech nikt nie liczy na jakiś awans,bo to idzie tylko po znajomośćci..... Pan prezes obstawił się kolesiami z Expandera i ci kolesie są po prostu do dupy.Do zarządzania to im daleko....Każdemu odradzam.LUDZIE NIE WCHODŻCIE W TO GÓWNO.
                                Każda inna praca,oby nie ta.Na stanowisko menagera zatrudniają osoby po studiach bez doświadczenia,ale za to z wielkimi ambicjami do rządzenia i złego traktowania ludzi.
                                Panie Czarnecki niech Pan się zainteresuje jak wygląda rekrutacja w Pana Banku....i jak ludzie są traktowani.
                                • maargeeritka Re: Do Jarka.... 11.01.12, 21:21
                                  zgadzam się w pełni z przedmówcą
                                • hanka2501 Re: Do Jarka.... 11.01.12, 22:41
                                  Na managera zaraz po studiach bez doświadczenia??? A ja zastanawiałam się czy mam szansę na to stanowisko z 10 letnim stażem w banku. :)
                                  Co do pensji to obecnie mam 2800 brutto ale robię dosłownie wszystko. OD bankomatu poprzez obsługę kasową i szczerze powiem, że jeśli miałabym dostać 2500 brutto będąc kasjerem bez planów sprzedażowych to wchodzę w to. Wyślę dokumenty aplikacyjne. A co mi szkodzi :)

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Dzięki.
                                  • kacha-84 Re: Do Jarka.... 12.01.12, 11:31
                                    2800 ?? bez planów sprzedażowych.. to dla ciebie mało ?? Czy wiesz ile obecnie można zarobić w bankach ?? podstawa to 2200-2500 brutto + premia za sprzedaż ! Więc nie masz co narzekać.
                            • kacha-84 Re: Do Jarka.... 12.01.12, 11:26
                              Office Menager - zajmuje się dokumentacją bankową, procedurami itp, podlega bezpośrednio pod dyrektora i nie ma nikogo pod sobą.
                              Kasjer - siedzi na kasie, przyjmuje wpłaty itp, nie ma planów sprzedażowcyh.
                              • hanka2501 Re: Do Jarka.... 12.01.12, 13:53
                                No właśnie za te 2800 mam plany dlatego wolę 2500 bez planów :)
                • Gość: gggg! Re: do Moniki IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 17:13
                  nie gadaj bzdur.. skoro tam nie pracujesz...
                  Kasjer w IB miał kiedyś 2500 brutoo=1800 na reke. ale od grudnia mądry Zarząd wpadł na pomysł, aby zlikwidować wszystkie stan.kasjerskie, dlatego obniżyli podstawe (aż!) o 500 brutto. to kupa forsy. Odpowiedz. kasowa taka sama,do tego coraz więcej roboty, do tego zjebane raport, raporciki itd..
                  a więc muszę wyprowadzić Cie z błędu.. to nie tylko 'obowiązki lajtowe', ale też zapie....
                  wiem co mówie..
          • agulenka34 Re: Rekrutacja Idea Bank 23.02.15, 15:34
            Asystentka nie ma żadnych planów sprzedażowych bo nic nie sprzedaje. Asystentka ma za zadanie umawiać klientów na spotkania z doradcami, dba o dobry wizerunek oddziału, o prawidłowy przepływ informacji i dokumentów, zajmuje się wysyłką korespondencyjną i archiwizacją. Jednak powiem szczerze taka praca dobra jest dla młodych dziewczyn rozpoczynających swoją karierę zawodową. Dla kobiet które potrzebują stałej pracy bo mają mężów i dzieci to strata czasu. Poza tym spokojna osoba nie da sobie rady, trzeba mieć odpowiedni wzrost i donośny wyraźny głos.
      • hanka2501 Niestety Jarku nie otrzymałam żadnych info 11.01.12, 19:19
        od Ciebie :(
        • Gość: gość Re: Niestety Jarku nie otrzymałam żadnych info IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.12, 21:20
          i nic nie straciłaś.....uwierz
          • Gość: max Re: Niestety Jarku nie otrzymałam żadnych info IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 02:08
            Ludzie wy za bankierów robicie z pensją 2500 brutto?
            To sprzątaczka więcej zarobi :)

Że Wam się chce i to do tego w tak śmieciowym "banku".
            • hanka2501 Re: Niestety Jarku nie otrzymałam żadnych info 12.01.12, 08:39
              A jaki bank według Ciebie nie jest śmieciowy? Według mnie nie ma takich.
      • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 12.01.12, 11:41
        Stary wątek.. ale odświeżę go obecnymi warunkami zatrudnienia w IB stanowisko: Bankowiec
        1. Zatrudnienie / Zarobki
        Osoba w Banku zatrudniona jest na umowę o prace ( cały etat ) bo okresie próbnym nie ma przejścia na 1/16 etatu. Dodatkowo zakłada się działalność gospodarczą, na której nie płaci się całego ZUS-u lecz tylko składkę zdrowotną, która cała wrzucana jest w koszty i obniża nam podatek. Na etacie ma się najniższą krajową czyli 1500 zł brutto - do tego dochodzą wysokie premie za sprzedaż. Plany są spokojnie do wyrobienia...
        2. Szkolenie
        Odbywa się tygodniowe szkolenie w Warszawie.
        3. Klienci
        Jest wew call-center, które umawia spotkania, do tego można pozyskiwać pośredników, działać przez referencje itp.
        4. Dostaje się laptopa, komórkę służbową.

Obecnie pracuje w Banku X podstawy mam 2600 zł brutto - premie nierealne do wyrobienia, jestem po rozmowie do IB i mam nadzieję że mnie przyjmą !
        • Gość: gość Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.internetia.net.pl 12.01.12, 17:12
          hahaha:) nie nastawiaj się na żadne premie, tym bardziej na wysokie. Raczej na wstyd przed klientami, gdy będziesz po raz 3 prosiła ich o ten sam dokument, bo w centrali wszystko gubią... Bałagan nie do opisania, analiza wniosków kredytowych trwa niemal 2 miesiące- w tym czasie klienci uciekają do prawdziwych banków. warunki zatrudnienia bardzo zmienne i stresujące, plany przy tak drogich i słaboprzyznawalnych warunkach nie do zrobienia.
          Omijajcie ten cyrk szerokim łukiem! Dobrze Wam radzę...
          • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 12.01.12, 17:19
            Nie przesadzaj ! 100 czy 300 tyś kredytu to żadne plany !
          • Gość: sialala Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.jmdi.pl 12.01.12, 19:20
            Mialam przyjemność być na rozmowie i powiec szczerze ze to jakaś kpina co oni proponuja. normalnie wyzysk jak nic. wogole caly ten getin holding to jakas porażka. ręka rękę myje. Wszystko po znajomości. nie włazisz nikomu w dupe to nic nie masz. układy, układziki i tyle.
        • Gość: Akinom Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 31.6.248.* 22.01.12, 20:52
          Witam, chciałabym zasięgnąć jakichkolwiek informacji o sposobie rekrutacji na stanowisko Office Manager. Czy ktoś z Forumowiczów miał okazję brać w niej udział?
          Kilka dni temu dowiedziałam się, że otwierają nowe Oddziały m.in. w miejscowości, w której chętnie się zatrudnię. Odpowiedziałam już na ogłoszenie i teraz...........właśnie, chciałabym wiedzieć jak długo się czeka na jakąkolwiek odpowiedź, czego oczekują od kandydatów, co jest mile widziane. Myślę, że mam to co jest w budowaniu nowego oddziału najważniejsze, czyli doświadczenie. Byłam pracownikiem administracyjnym w firmie finansowej przez 2 lata, przez ostatnie pół pełniłam obowiązki Kierowniczki Oddziału (ponieważ osoba na tym stanowisku była na L4), mimo, że nie mam wykształcenie ekonomicznego ani administracyjnego. Posiadam dobre referencje od mojego byłego Pracodawcy. Proszę o podpowiedź czy mam szanse na prace na tym stanowisku, mam 25 lat.
          • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 26.01.12, 19:36
            Pewnie :) jak cię zaproszą musisz się po prostu "sprzedać" powiedzieć co umiesz.. i jakie masz ambicje, pamiętaj Bank stawia na osoby chcące coś osiągnąć..
            • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 26.01.12, 19:37
              ktoś jedzie na szkolenie 13-go lutego ??
        • Gość: MIA Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.net156.okay.pl 14.02.12, 13:54
          Witam!
          W pażdzierniku wysłałam cv na ogłoszenie kasjer IB, odezwała się Pani i zaprosiła na rozmowę - nie mam żadnego doświadczenia w pracy w banku. Praca miała być od listopada-wtedy otwierali placówkę. Zakwalifikowałam się na II etap rozmowy o czym telefonicznie poinformowała mnie Pani cyt. Gratuluję zakwalifikowała się pani do 2 etapu. w ciągu tygodnia ktoś do pani oddzwoni poinformowac o terminie spotkania....czekałam do lutego. 2 tyg. temu zadzwoniła pani zapraszając na rozmowę - pierwszy etap na stanowisko asystent klienta (czy. junior bankier)niczego więcej niż na poprzedniej rozmowie nie dowiedziałam się, szkolenie tygodniowe w Warszawie, pensja stała+prowizja, zaproszono mnie po tygodniu na kolejną rozmowę. Padły słowa m.in. chciałabym pania widzieć i widze w naszym zespole, pensja 1500 brutto + prowizje od sprzedanych produktów. Na tym etapie przykład kredyt hipoteczny 400 tys. z kontem coś około 3 tys prowizji + ponad 300 punktów. Ponoć miesięcznie trzeba na tym stanowisku wyrobić brzydko mówiąc normę 200 pkt, które ponoć zbliżają do awansu na bankiera, a prowizje wówczas są dwukrotnie wyższe. Ponoć wystarczy jedna taka transakcja miesięcznie żeby te 3 tys dodatkowo zarobić i wyrobić plan. Czy zechcesz i dasz radę więcej zależy od ciebie. Pani kazała wypełnić test (o kredytach, ofertach bankowych, generalnie znajomości branży...), powiedziała że teraz wysyła test do centrali i że dostanę skierowanie na badania trzeba je szybko zrobić, jeszcze przed wyjazdem. Szkolenie w warszawie. dojazd na własny koszt - trzymać bilety oni zwrócą za nie.W Warszawie 5 dni roboczych trwa szkolenie. Zakwaterowanie zapewniają, śniadania również. resztą musze się sama martwić. Czy chcę przemyślec czy podjąć już decyzję? No to podjęłam - szukam pracy od 2 lat! ucieszyłam się ogromnie - to był czwartek. Z centrali do Pani zadzwonią podadzą termin szkolenia, adresy i już oni będą się kontaktować. dziś jest wtorek - nikt nie dzwoni - piszecie że ten test to pierwszy etap rozmowy - w moim przypadku to był etap 2. Po słowach pani dyr. oddz. przekonana byłam, że dostałam "tę fuchę", teraz już nie wiem czy jestem zatrudniona czy nie? Czytam straszne rzeczy na tym forum - że trzeba lojalkę podpisać - a czy to jest wogóle zgodne z prawem? że 5 tys trzeba zwrócić za szkolenie jeśli chcesz odejść przed 6 miesiącami? że trzeba jakieś potworne normy wyrabiać? no a jesli nie wyrobię? Dostane gołe 1500 brutto? O tym, że trzeba będzie działalność założyć dowiedziałam się na tym 2 spotkaniu, na zasadzie, że jest to polecane bo bardziej się opłaca. że jest do dyspozycji księgowa pierwsze 3 mies. za symboliczną złotówkę potem abonament za 70 zł. Nic nie słyszałam o żadnych laptopach, komórkach....wogóle czytając to formum jestem już skołowana. Chciałam się dowiedzieć jak wygląda to szkolenie ile godzin dziennie trwa, czego tam uczą, czy to jest "praktyka" w placówce czy typowe szkolenie na materiałach prowadzone w grupach? teraz boję się bardziej niż kiedy uwierzyłam że zostałam przyjęta.
          Czy ktoś jest w stanie opowiedzieć jak szkolenie wygląda? Ja jestem z drugiego jak to sie mówi końca Polski. Boję się jak dam sobie radę bo w życiu w Warszawie nie byłam! gubię się w Krakowie a co dopiero w stolicy :) ponoć nie zwracają za transport będąc już na tym szkoleniu czyli za bilety komunikacji miejskiej też nie? BAAAAAArdzo proszę niech ktoś wreszcie napisze jakieś konkrety!!!!
          Pozdro
          • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 14.02.12, 17:30
            hej, może tak od początku, ja właśnie wróciłam z tego szkolenia

1. potwierdzenie szkolenia i cały harmonogram dostaniesz na e-maila podanego w CV
            2. Zwracają za dojazd bilety PKP - max 2 klasa TLK, jeśli pojedziesz np. IC to zwrócą tylko tyle ile by kosztował bilet w 2 klasie TLK
            3. Komórkę służbową i laptop dostajesz - pod koniec szkolenia w Wa-wie.
            4. Szkolenie jest wstępne - kredyty, inwestycje.. itp. Test który pisałać, ma pokazać wiedzę jaką masz i dostosować szkolenie w wawie.
            5. Lojalka jest - ale nie masz się nią co przejmować, w każdej firmie teraz są. Nawet nie zauważysz jak minie te 6 m-cy.
            6. Musisz założyć działalność - aby wypłacali ci prowizję. Będąc zatrutniona w IB na pełen etat ( najniższa krajowa) na działalności nie płacisz całego ZUS, lecz tylko składkę zdrowotną, gdzie w 81 % wrzucasz ją w koszty i obniżasz sobie podatek. Nie musisz mieć księgowości u nic tzn przez Tax Care, zawsze możesz się rozliczać sama lub mieć inne biuro księgowe.
            7. Dojazd z hotelu do siedziby jest prosty, pamiętaj że nie jedziesz wtedy sama, 70 % osób jest kwaterowanych w hotelu.
            8. Plany są takie jak piszesz na juniora 200 pkt, czyli jakiś kredycik 100 tys + jakaś inwestycja. Do wyrobienia.

Znam osoby, które już pracują tam 5-7 mcy.. i zarabiają ładną kasę :)
            • Gość: MIA Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.net156.okay.pl 15.02.12, 11:29
              Serdeczne dzięki za informacje. A jak długo od momentu kiedy dowiedziałaś się że cię przyjmą i masz czekać na tel z centrali czekałaś? No ja się trochę niecierpliwię bo to już tydzień od tej rozmowy na której mi powiedziano, że od teraz centrala się ze mną kontaktuje...cisza w eterze :/. Ja już swoje bejbiątko do żłoba wcisnęłam (czekałam na miejsce od lipca) i teraz jak się okaże że nici z cudownej pracy w IB to mam 200zł w plecy co miesiąc bo miejsca już puścić nie mogę - za długo czekaliśmy na nie. Kurcze boję się że nie zadzwonią choć jakiś chłopak pisał że czekał długo na to szkolenie i co chwilę mu je przekładali aż w końcu przeszkolili na miejscu - u mnie jest nowa placówka więc to raczej w grę nie wchodzi. Ale jeśli możesz napisz jeszcze - jak mniej więcej to szkolenie godzinowo się rozkłada, tzn. na którą przychodzisz, czy to jest 8 godzin tak jak zwykła praca, jakieś przerwy może...czy to jest szkolenie typu spotykamy się w sali (powiedzmy) wykładowej i tak w gronie kilku, kilkunastu osób jakiś miły pan opowiada o tym i owym, czy to jest bardziej praktyczne szkolenie na zasadzie 15 minut kłapania a potem "stajesz" przy jakimś pracowniku i on ci opowiada jak praca wygląda....sorry że tak dopytuję ale skoro właśnie stamtąd wróciłaś to zdaje się że od ciebie mogę takie informacje wyjąć - mam nadzieję że te akurat nie są owiane klauzulą poufności :), człowiek chciałby po prostu mniej więcej wiedzieć jak to wygląda, prawda - z góry dzięki
              • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 16.02.12, 21:17
                No ja byłam w tej sytuacji, że placówka już jest otwarta, wiem również, że czasem "bankierzy" czekają nawet z miesiąc żeby było miejsce, ponieważ grupy są tylko 20 - osobowe. zadzwoń lub napisz e-maila do Dyrektora placówki i się dowiedz.
                Jeśli chodzi o samo szkolenie ( moje trwało 5 dni pn-pt ) teraz trwa 7 dni rob. Zaczyna się o 9.00 kończy 18.00, chodź czasem udało się wcześniej wyjść. W tym są krótkie przeryw na kawę czy też papieroska i godzinna na obiad. Trener mówi o rzeczach ważnych, śmiało można pytać o wszystko :)
                • Gość: Akinom25 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 31.6.248.* 20.02.12, 22:02
                  Hej i jak u Was, osoby startujące do nowych oddziałów, Office Manager'owie, Doradcy, itd. itp, ruszyło coś jakiś odzew był???? U mnie totalna cisza. Czas wysyłania aplikacji zakończył się 5 lutego, ja wysłałam swoje cv 20 stycznia dzisiaj mamy 20 lutego już i zero null, ale widzę, że bank ostro szuka dalej Doradców nie wiem już co o tym myśleć, chyba czas odpuścić a szkoda :(
                  Powiedzcie co u Was?
                  • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 21.02.12, 21:07
                    Ja aplikowałam jakoś 11 stycznia chyba i też cisza. A nadal widzę oferty na doradcę do mojego miasta.
              • agulenka34 Re: Rekrutacja Idea Bank 23.02.15, 15:39
                Jak masz małe dziecko to daj sobie spokój z pracą w tym banku.
      • Gość: niedoszłyhhhhh Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.e-wro.net.pl 12.01.12, 20:20
        Byłem tam na rozmowie w listopadzie (Wro). Moim zdaniem ta instytucja niepoważnie traktuje kandydata. Na rozmowie zaproponowano mi sensowną podstawę (ok 2000 netto) + prowizje z działalności gospodarczej i po okresie próbnym wybór: albo 1/16 etatu i wysokie prowizje albo etat + niższe prowizje, określono też zasady współpracy z pośrednikami. wydało mi się to trochę zbyt korzystne i miałem rację. Przez 2 miesiące zwodzono mnie, że to problemy w kadrach, a to problemy ze szkoleniem, a to rekrutacja zawieszona na kilka tygodni, a potem kontakt się urwał. Szczęście, że obecną pracę zachowałem.
        • rifma1 Re: Rekrutacja Idea Bank 21.02.12, 16:24
          bagno pracowałem tam bardzo krótko zero etyki zawodowej i koleśiostwo
      • Gość: Alex Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 21:01
        tak jak ktoś pisała na dole 2200 jako junior bakier parę stów więcej . Takie limity są na całą Polskę, a po trzech m-cach idziesz na najniższą krajową , bez komentarza
        • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 12.01.12, 21:16
          No to jednak daje sobie spokój z tą pracą. Wysłałam na Office Managera. Jak się odezwą to pójdę i zobaczę co mi zaproponują. Na kasjera nie wysyłam.
          • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 13.01.12, 13:34
            Szybko się poddajesz :)
            • Gość: gosc Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 18:54
              czy ktoś z was pracuje na stanowisku /młodszego spec./specjalisty ds.ubezpieczeń?
              jakie są zarobki na tym stanowisku?
            • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 13.01.12, 20:16
              Pewnie nie czytałaś ale obecnie pracuje w banku i chcę sobie raczej polepszyć a nie pogorszyć. :)
              • Gość: inka Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.oswiecim.vectranet.pl 14.01.12, 18:11
                Na kasjera możesz śmiało iść - ja pracuje na tym stanowisku i jest OK , bez planów sprzedażowych, pensja 2500 brutto ( ale na więcej nie masz co liczyć - to jest kwota obowiązująca na całą Polske )
                • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 14.01.12, 21:47
                  A jak długo pracujesz?? Poza kasą robisz coś jeszcze?? I jak wyglądają godziny pracy?? Tzn. ile godzin na kasie?
                  • Gość: młoda_mama Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.180.14.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.12, 17:34
                    A zmieniła się teraz podstawa na doradcę ?? Słyszałam o 2200 brutto... a mi zaproponowali minimalną 1500 zł / brutto.
                    • Gość: Czytajaca forum Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.maxnet.biz 15.01.12, 18:15
                      Czy ktoś się orientuje czy na stanowisko Asystentki Oddziału oraz Kasjera w Gdyni poszkukuja do Placówki na Ul Władysława IV, czy też do oddziału TAX CARE na Świetojańskiej?Jeżeli ktoś wie, to prosiła bym o odpowiedź.

Pozdrawiam
                      • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 15.01.12, 20:57
                        A czy na spotkaniu rekrutacyjnym na stanowisko Office Managera czy Kasjera przeprowadzany jest Assessment Center?
                      • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 16.01.12, 13:13
                        HEJ, z tego co wiem szukają tu i tu... więc składaj CV i trzymam kciuki za przyjęcie :)
                        • Gość: MD Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.korbank.pl 20.01.12, 13:00
                          A czy ktoś może się orientuje na jakie zarobki może liczyć analityk?
                          Prowadzą obecnie rekrutacje na stanowisko "Analityk ds wyceny nieruchomości".
                  • Gość: inka Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.oswiecim.vectranet.pl 24.01.12, 21:51
                    Pracujesz 8 godzin na 2 zmiany od 8do 16 lub od 10 do 18, Tak naprawde nic więcej ni robisz poza obsługą kasowa - czasami trzeba coś wskanować doradcą itp . Kasjer i menager mają tylko ogólną rozmowe kwalifikacyjną. Na dzień dzisiejszy są to stanowiska dosyć dobre ale coś za coś kokosów niezarobisz :)
                    • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 24.01.12, 23:10
                      Dziękuję bardzo :) No ja już się nasprzedawałam. Szukam czegoś spokojniejszego. Może kiedyś mi się odmieni :)
                      • Gość: anturium Re: Idea Bank IP: *.123.221.244.gl.digi.pl 05.08.14, 16:11
                        zostałam oszukana przez pracownika Idea Bank . Chciałam kredyt a dołączono mi do tego polisę w Tu na Życie. Handryczę się już z Idea bankiem niecałe 2 lata o zwrot pieniędzy.Mam już wszystkie dokumenty przygotowane do Sądu ale takie sprawy trwają latami.Czy jest jakiś w miarę uczciwy i przyzwoity pracownik Idea Bank czy z innego banku który mógłby mi cokolwiek doradzić jak odzyskać swoje pieniądze,a kwota jest niebagatelna.Pozdrawiam
                        • Gość: grzegorz535 Re: Idea Bank IP: *.waldex.3s.pl 27.08.14, 18:48
                          Jestem w takiej samej sytuacji,przez manipulację pracownika banku i niedomówienia istotnych kwestii zostałem obuty w kredyt z ubezpieczeniem o składce złodziejskiej.Nikt z banku nie pomoże bo taki mają przykaz by nieuczciwie wciskać polisy ,klient się nie liczy.......płacz i płać ....Oczywiście pracownik banku nie ma sobie nic do zarzucenia ,a centrala milczy......
                          • barbara0608 Re: Idea Bank 02.04.15, 13:02
                            Jednak odzyskałam swoje pieniądze,oczywiście nie obyło się bez prokuratury ,bo inaczej Idea Bank nie miał zamiaru rozstać się z moimi pieniędzmi.Tak że warto walczyć o swoje i nie dać sie złodziejom i oszustom !!!!!!!
                    • Gość: Akinom25 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 31.6.248.* 25.01.12, 00:02
                      Dziękuję bardzo za informacje, są dla mnie bardzo cenne. Kokosów nie zarobisz, tzn. na co można liczyć 2500 brutto????
                      A co pracą z dokumentacją, przecież szukają kogoś z doświadczeniem administracyjnym???? To w takim razie po co jest to stanowisko skoro wykonuje się to samo co kasjer????
                      Pozdrawiam
                      • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 25.01.12, 00:15
                        Hej :) JA cieszyłabym się z 2500 brutto skoro to praca bez planów a zapierd... mogę ostro.
                        Niestety ja doświadczenie w administracji nie mam ale to chyba nie jest warunek konieczny.
                        • Gość: Akinom25 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 31.6.248.* 25.01.12, 15:12
                          Ja tez byłabym zadowolona z 2500 zł, co do doświadczenia administracyjnego, sugerując się ogłoszeniem można wywnioskować, że go oczekują, natomiast czytając wypowiedzi z forum potrzebują sprzedawcy, handlowca. Już nie wiem do czego mam się ustosunkować :(
                          • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 26.01.12, 19:38
                            ktoś jedzie na szkolenie 13-go lutego ??
                            • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 26.01.12, 20:37
                              Widzę, że zostałaś zatrudniona. Możesz powiedzieć jak długo czekałaś od wysłania aplikacji do czasu odzewu z ich strony?
                              • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 26.01.12, 21:02
                                nie cały tydzień :) potem miałam 2 rozmowy.. pierwsza jak każda.. a na drugą musiałam się przygotować, dostałam materiały ( kredyty, inwestycje ) i musiałam grać doradcę a Dyrektor był klientem :)
                                • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 26.01.12, 21:38
                                  To szybciutko. No ja pewnie jak mnie zaproszą będę miała jedna rozmowę bo aplikowałam na OM a tam nie ma planów i sprzedaży.
                                  • Gość: Akinom25 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 31.6.248.* 26.01.12, 22:11
                                    Bardzo szybko odpowiedzieli, też bym chciała wiedzieć czy zostanę zaproszona, szkoda, że u nas nie ma zwyczaju informowania kandydatów nawet jeżeli jego aplikacja nie została wzięta pod uwagę. Ja też startuję na OM, z ogłoszenia wynika ze jeszcze 9 dni do końca, może odezwą się wcześniej.
                                    Kacha-84 Gratuluję i życzę przyjemnej pracy!
                                    • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 26.01.12, 22:21
                                      Liczę, że będzie dobrze :) nowy Bank.. mniej procedur jak w innych Bankach, nie ma klientów indywidualnych :) czas pokaże jak będzie, grunt że mam pozytywne nastawienie.
                                      • hanka2501 Re: Rekrutacja Idea Bank 26.01.12, 22:26
                                        Jak to nie ma indywidualnych???
                                        • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 27.01.12, 12:19
                                          Jest to bank obsługujący firmy, spółki itp. I ich jest pełna obsługa ( kredyty, konta, inwestycje ) - ewentualnie indywidualni to tylko lokaty, fundusze.
                                          • Gość: BYŁY PRACOWNIK pracowalem w tychlamie - ku przestrodze IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 23:57
                                            Pracowałem w tym banku jako senior bankier w oddziale we wroclawiu, ale uwierzcie na slowo w calej polsce jest identycznie. Pensja początkującego junior bankiera to najniższa krajowa czyli 1500 brutto. Oczywiscie trzeba zalozyc wlasna dzialanosc gospodarcza i co miesiac placic 254 zl na ZUS. Dodatkowo z pensji leci 54 zl na karte do medicover (tylko placowki wspolpracujace). Praca w godzinach 10-18. Wasza praca polega przede wszystkim na sprzedawaniu inwestycji: axa, aegon i inne... Oczywiscie wszystko pod przykrywka IKE. Kredyty oczywiscie tez - ale ich jakby nikt nie zauwaza, tutaj liczy sie przede wszystkim inwestycja. Za nic innego nagrody nie bedzie a na mailu firmowym tylko o tym pisze sie do bolu. Plany sa małe, ale uwerzcie mi jego wyrobienie wcale nie chroni przed wyrzuceniem. Jesli dyrektor ma parcie to wyrzuca osoby nawet ze zrealizowanym planem. Zreszta i sam dyrektor moze poleciec nawet wtedy gdy jego oddzial robi plany. Na szkolenie 7 dniowe nie liczcie, jest wyjatkowo beznadziejne i ma sie wrazenie ze prowadza je osoby ktore sie ani troche na bankowosci nie znaja. Codziennie pranie mozgu, nie slyszycie o niczym innym jak o "wbitach na waldka" itp czyli - manipulacjach majacych na celu wcisniecie klientowi beznadziejnego produktu. Powiem wiecej organizuja nawet ogolne prania mozgu w takich miejscach jak hilton w warszawie. bralem udzial w tym praniu i wydawalo mi sie to wrecz smieszne. oklaski puszczane z plyty, jakies tanie tancereczki w podskokach niczym striptiz a wszystko jakby nieudolnie zmontowane na podstawie ksiazki cialdiniego. w niektorych oddzialach dyrektor kaze robic pracownikom kredyty i inwetycje na swoje konto by blyszczec w statystykach wielkoscia sprzedazy. uwierzcie na slowo - to nie jest prawdziwy bank. niedawno powstalo stowarzyszenie poszkodowanych przez getin bank, wcale mnie nie zdziwi jak podobne powstanie przciw ideabankowi. prowizje? tak rzeczywiscie są - czasem zeby nie byc jednostronnym nawet niezle. jednakze musicie miec wlasnego klienta bo najlepsze lidy spadaja do wybranych osob. wiecie co? najlepsza wizytowka w pelni oddajaca charakter tej instytucji jest dyrektor sprzedazy, ciagle wszystkim przypominajacym o gordonie gekko, skadinad przestepcy. dyrektor sprzedazy nie nosi marynarki, ubrany jest jak fircyk w zalotach i ani troche nie przypomina powaznego czlowieka z powaznej instytucji. nawet w trakcie "powaznych" wystapien ubrany jest jak klubowicz a nie jak dyrektor. najgorsze jest w tym wszystkim to, ze kazdorazowo wszystkim mowi ze dobra prezencja to podstawa - oczywiscie on sam takowej nie posiada. najlepsze sa jednak anglicyzmy w jego nowomowie - uzywa jej tak jakby wstydzil sie swojej narodowsci, wyglada to wrecz wiesniacko. bank tylko dla opornych. dla doswiadczonych bankierow na pewno nie jest to dobre miejsce.
                                            • Gość: Farciarz z wyboru Re: pracowalem w tychlamie - ku przestrodze IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.10.12, 15:42
                                              Prawdziwa historia -2012 - ku przestrodze i uświadomieniu.

Jako, że wspominali w mediach, że kończy się w tym roku nieuchronnie program „Rodzina na swoim, Singiel na swoim”.. itp., syn mój 23 letni (student 4 roku Politechniki Warszawskiej), poszedł do doradcy finansowego w firmie Home Broker. Zobaczył ładne biuro, klimatyzowane, elegenckie meble, dookoła miłych, ładnie ubranych, zadbanych ludzi.
                                              Zaproponowali kawę i co chwilę powtarzali hasło: „Państwa zadowolenie jest naszym priorytetem, bo działamy przecież z polecenia”.

Doradca rozpoczął standardową procedurę analizy klienta, wyrysował tabelki, wykresy, opcje kredytowe, możliwości inwestowania w programach inwestycyjnych itp, itd, etc.

Znalazł syn mieszkanie na rynku pierwotnym, u dewelopera, w budowie, w interesującej go lokalizacji spełniające wymagania żeby kwalifikowało się do programu „Rodzina na swoim”.

Udał się do doradcy, że ma już podpisaną umowę przedwstępną z deweloperem i chce kredyt na zakup mieszkania. Okazało się, że my, jako rodzice, musimy w kredycie uczestniczyć, bo student ma za małe dochody i nie ma zdolności kredytowej
                                              Doradca zaproponował mu 4 banki. Syn miał jeszcze jeden, swój, upatrzony, bo czytał rankingi, słyszał, że daje dobre warunki, popytał znajomych i byli zadowoleni. Po zebraniu wszystkich dokumentów podpisaliśmy wnioski kredytowe do każdego z tych 5 banków. Co kilka dni dostarczaliśmy doradcy jeszcze dokumenty dodatkowe, wymagane przez bankowców na etapie analizy wniosków. Kilka razy dodatkowo musieliśmy jeździć, uzupełniać i podpisywać - ale no cóż, takie wymagania czy fanaberie bankowców - trudno.
                                              Doradca zapewnił nas solennie, że 3-4 tygodnie i kredyt będzie:)….

Do tego momentu wszystko szło jakby całkiem nieźle i wydawało się normalne.

Minął wspomniany okres, syn zaczął wydzwaniać do doradcy (średnio) co drugi dzień, albo nawet i codziennie, za każdym razem słysząc, że właśnie rozmawiał w jego sprawie z bankiem jednym czy drugim (czy coś podobnego) i za kilka dni propozycja kredytu z banku już na pewno będzie. Minęło 4-5 tygodni a doradca stwierdził, że musimy przynieść jeszcze raz zaświadczenia z pracy, bo tamte się przeterminowały. Trochę nas to zdziwiło, no ale pomyśleliśmy czego te banki nie wymyślają. Minał kolejny tydzień i dostaliśmy na odczepne informację, że z powodów formalnych jeden wniosek został odrzucony, w sumie to doradca nie wie czemu ale postara się dowiedzieć. Do tej pory minęło 6 tygodni! Po kilku naszych telefonach z pytaniem „jak sytuacja” dowiedzieliśmy jeszcze, że w jakimś banku nie mamy zdolności kredytowej (chociaż bardzo dobrze zarabimy). Tak minęły kolejne dwa tygodnie i już zaczęliśmy żyć w nerwach, bo przecież niebawem kończył się okres umowy przedwstępnej, którą syn podpisał na zakup mieszkania (+ oczywiście wpłacona zaliczka, którą można stracić).

I teraz najlepsze.
                                              (Przypomnę, w tym miejscu, że minęło już, dokładnie 3 miesiące od czasu podpisania umowy przedwstępnej. Byliśmy po terminie wpłaty pierwszej transzy, która powinna wpłynąć z kredytu, deweloper mógł wycofać się z umowy i zatrzymać wpłacone 15.000 zł. Byliśmy też po terminie składania wniosków o kredyt z dopłatą z Banku Gospodarstwa Krajowego w ramach programu „Rodzina na swoim” co powodowało, że wylatuje syn z programu i może nie liczyć na dopłatę, która mogła wynieść co najmniej 46.000 zł. Razem - 61.000 zł. w plecy!!!)

Doradca oznajmił nam, że niestety jeden wniosek nie zostanie rozpatrzony bo bank zwlekał i coś tam, w drugim banku nie mamy zdolności kredytowej, albo bank jest nieatrakcyjny bo chce ubezpieczeń, dodatkowych zabezpieczeń itp, .......ale podsunał nam (miał gotową umowę!) jeden bank (Getin Bank ), w którym dostaniemy kredyt na pewno i to od ręki!!! Zaraz dowiedzieliśmy się też, że oferta jest jedną z najlepszych i wciągu kilku dni zostanie załatwiona!! Pomyśleliśmy sobie - super!

Ale, ale.......... po krótkim przemyśleniu, braku jakiegokolwiek wyboru pomiędzy ofertami choćby dwóch wybranych banków, po lekturze forów internetowych zorientowaliśmy się, że mamy dwa wyjścia:

1. Jeżeli jesteśmy mocno zdesperowani - bo mamy u dewelopera zawalankę terminową, jesteśmy napaleni bo znaleźliśmy super mieszkanko, całkiem niedrogie, w super miejscu i - przestajemy czytać, myśleć, analizować, podpisujemy umowę z Getin Bank-iem i ........... w tym momencie jest już za późno - jesteśmy w d.....ie po same uszy, z kosmicznie drogim kredytem na najbliższe 20lat!!!

2. Jeżeli uda nam się załatwić z deweloperem aneks terminowy, wtedy nie jesteśmy zdesperowani zawalonymi terminami, perspektywą utraty zadatku u dewelopera itp, to oświadczamy doradcy, że nie podpisujemy umowy z najdroższym bankiem na rynku i zaczynamy samodzielną (ale jedynie słuszną) drogę przez mękę i osobiście składamy wnioski, rozmawiamy z bankami, uzupełniamy dokumentację i dobieramy najkorzystniejszy dla siebie kredyt.

W międzyczasie w bankach (do których poszły nasze wnioski) zapytaliśmy o status naszego, poprzednio złożonego przez doradcę wniosku. Dowiedzieliśmy się, że Doradca owszem złożył nasz wniosek kredytowy, ale z powodu rażących braków w dokumentacji (a przecież my dostarczyliśmy doradcy wszystkie wymagane dokumenty) wniosek w ogóle nie został rozpatrzony, wisi w systemie banku ale nie poszedł do analityka, bo nie było co analizować. Analizuje się przecież dołączoną dokumentację a nie tylko sam wniosek!
                                              (dokładnie taką samą informację usłyszeliśmy w 4 pozostałych bankach, do których poszły nasze wnioski).

Takie działania są ewidentnym działaniem na niekorzyść klienta, na wszelkie możliwe sposoby klient jest oszukiwany i tak wmanewrowywany, żeby wziął kredyt w jednym z banków należących do Getin Holding S.A. i .................był szczęśliwy, że w ogóle dostał kredyt.

Nasze wyjątkowe szczęście polegało tylko na tym, że deweloper poszedł nam na rękę i podpisał z nami aneks przedłużający termin wpłaty pierwszej transzy. Ruszyliśmy samodzielnie do 3 banków (które były już przez nas wnioskowane, a w których podobno nie mieliśmy zdolności kredytowej czy czegoś tam jeszcze), złożyliśmy wnioski od nowa, przeszliśmy całą procedurę, która trwała nie więcej niż 6 tygodni i mamy kredyt w banku, który zaoferował nam najlepsze warunki.

Wnioski:
                                              - firmy takie jak Home Broker, czy Open Finance, są składnikami grupy kapitałowej, która jest
                                              właścicielem kilku banków, towarzystw ubezpieczeniowych i kapitałowych (lista poniżej)
                                              - gdy pójdziesz do którejkolwiek instytucji z listy poniżej, będziesz obsłużony dokładnie tak samo jak w
                                              Home Broker.
                                              - doradcy naciągną Cię na bank, z którego mają największą prowizję a największą mają z banków z
                                              własnej grupy kapitałowej, która ma z czego im płacić wysokie prowizje, bo żeruje na naiwnych
                                              sprzedając im najdroższe na rynku produkty
                                              - dodatkowo wcisną Ci pakiet ubezpieczeniowy w najdroższym towarzystwie (Europa), z którego
                                              również mają najlepszą prowizję.
                                              - z usług doradcy finansowego korzystaj tylko, jeżeli to jest ktoś z najbliższej rodziny lub na prawdę
                                              godny zaufania i sprawdzony.
                                              - skarżenie na doradcę do jego przełożonych nie ma sensu, bo każdy jego przełożony robi dokładnie
                                              to samo bezpośrednio z innymi klientami lub pośrednio, bo szkoli podwładnego jak wcisnąć klientowi
                                              najdroższy kredyt, z którego jest największa prowizja dla firmy doradczej, która dzieli się z doradcą.
                                              - musisz zabrać się za to sam, czytać w NET-cie, pytać znajomych, pytać w bankach, porównywać i
                                              wybrać najmniejsze zło kredytowe (bo każdy kredyt to zło konieczne)

Spółki GETIN HOLDING S.A.
                                              Banki:
                                              Get Bank (dawniej Allianz Bank, wydzielony z Holdingu)
                                              GETIN Bank (wcielony do Get Bank)
                                              Noble Bank (wcielony do Get Bank)
                                              Metro Bank (wcielony do Getin Bank)
                                              DomBank (wcielony do Getin Bank)
                                              Idea Bank S.A.(dawniej GMAC Bank Polska SA)
                                              Ubezpieczenia
                                              Grupa Kapitałowa EUROPA
                                              TU Europa S.A.
                                              Towarzystwo Ubezpieczeń na
                                              • euro-news Re: pracowalem w tychlamie - ku przestrodze 24.10.12, 21:58
                                                miałam podobna sytuacje 6 lat temu. poszłam do doradcy w firmie NOTUS w Krakowie. Było obiecywanie, donoszenie papierow i mnostwo problemow. Az zadzwonilam do BIKu i dowiedzialam sie, ze tam nawet nie mieli jeszcze mojego wniosku, mimo, iz doradca zarzekal sie, ze go zlozyl.
                                                Tez prawie stracilam kase za pierwsza wplate, ale deweloper poszedl mi na reke i podzielil mi jedna transze na pol, co bylam w stanie pozyczyc od rodziny.
                                                Potem sama zlozylam papiery i dostalam kredyt, moze nie w najlepszym banku, ale przynajmniej wiem, ze nie wmanipulowal mnie w niego jakis "doradca".
                                                Od tamtej pory wiem, zeby unikac doradcow i wszystkim to powtarzam. Oni zyja z tego, zeby wyjelenic ludzi.

Co do Idei Banku, to bylam tam pare razy i jestem zdegustowana dress codem tam panujacym. Dziewczyny chodza ubrane jakby nie pracowaly w banku, tylko w domu publicznym, wysokie szpile i miniówy. moze to ma wplywac na facetow, zeby przestawali myslec, nie wiem, ale na mnie to dziala odwrotnie. Podobnie jest w Open finance. Ma sie wrecz wrazenie, ze Ci ludzie przechodza przez te same kiczowate szkolenia.
                                                • Gość: Tom Re: pracowalem w tychlamie - ku przestrodze IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.12.12, 11:52
                                                  Nie podzielam Twojej opinii na temat doradców.
                                                  Bardzo możliwe, że trafiłaś na raczkującego doradcę, któremu obiecywano złote góry - jak to zwykle bywa w większych przedsiębiorstwach. Takiego doradcę na początku swojej pracy można porównać do natrętnego akwizytora, który na siłę chce wcisnąć klientowi najdroższy produkt, żeby po pierwsze lepiej zarobić (aby spełniły się jego marzenia o szybkim wzbogaceniu się), po drugie - taka jest polityka dużych firm. Zatrudnić na prowizję, gdzie pracownik zakłada działalność (tutaj brak kosztów po stronie pracodawcy), szybkie szkolenie i wyrzucić "na miasto". Z takim założeniem średni czas zatrudnienia doradcy w danej firmie wynosi około 3 miesiące. Jeśli komuś szczęśliwie się powiedzie i zarobi coś w ciągu tych trzech miesięcy, przetrwa kolejne 3. Tylko niewielki ich odsetek zostanie na dłużej. Dlatego w takich firmach rotacja pracowników jest bardzo duża i dlatego właśnie jest duże prawdopodobieństwo natrafienia na początkującego doradcę. Firma zatrudni kolejne osoby, które będą oddawały znaczą cześć zarobionej prowizji dla pracodawcy i koło się zamyka.
                                                  Dlatego zanim skorzysta się z pomocy doradców warto zorientować się wcześniej z którą firmą najlepiej zacząć współpracę. Popytać ludzi, przeszukać w internecie.
                                                  W dzisiejszych czasach trudno jest szczególnie początkującym doradcom. Świadomość Polaków dotycząca finansów jest na coraz wyższym poziomie (chociaż w porównaniu do krajów zachodnich dalej raczkujemy), czasy świetności rynku kredytowego minęły więc wygra ten doradca, który da lepszą cenę. Proste.
                                                  Podsumowując, zanim się z czegoś skorzysta trzeba włożyć odrobinę wysiłku i samemu wybadać trochę rynek. Nikt nie bronił Tobie również skorzystać równolegle z usług innego doradcy i porównać oferty...
                                                  Łatwo jest coś potępić, rozpropagować, aby w przyszłości zapanowała dana opinia na ten temat. Stereotyp i tyle!
                                              • Gość: qwerty Re: pracowalem w tychlamie - ku przestrodze IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 10:13
                                                chyba za gmac to kupili wylacznie licencje...
                                            • Gość: MD Re: pracowalem w tychlamie - ku przestrodze IP: *.play-internet.pl 16.10.12, 10:50
                                              Wiesz co, ja pracuję prawie rok w IB, nikt mi nie każe sprzedawać inwestycji jestem JB, zajmuję się kredytami, teraz pracujemy od 8 do 20, za kartę medicover - NIKT NIE PŁACI - chyba że chcesz pakiet exclusive, nie wiem jakiego miałeś dyrektora, ale w IB obowiązuje code dress czyli konkretny strój a nie fircyka w zalotach. Szału może nie ma...ale jeśli angażujesz się w swoją pracę i robisz to tylko dla siebie (bo po prostu chcesz zarobić) to nie ma na co narzekać
                                          • Gość: Niki Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 12:08
                                            Witam,
                                            Zatstanawiam sie nad praca w ideabank. Jak tak naprawde wyglada. wiem że podstawa na etat to 1500 brutto plus premia na działaności za każdy abonament. Ile ma sie netto za kazdy taki abonament i ile takich abonamentów ma sie na poczatku.Czy działaność jest od razu czy dopiero po trzech miesiacach.Jak często wypłacane są premie, co miesiąc czy co trzy miesiace.Co w przypadku urlopu i l4 czy tylko goła podstawa? Czy księgowość dla klientów to taks Care a pracując tylko sprzedaję abonamenty i doradzam jaki rodzaj działaności itp.Jak wygląda taka praca. Nigdy nie pracowałam w handlu, ale mam doświadczenie w biurzeachunkowym i szkoliłam kiedyś ludzi z rozpoczynania działaności gospodarczej.Zastanawiam sie czy to praca dla mnie. Interesują mnie szczegóły bo mam mało czasu na podjecie decyzji a muszę byc jej pewna.Byłam juz na rozmowie. Jak wygląda szkolenie, czy duzo daje jeśli chodzi o wdrożenie sie do pracy.
                                          • agulenka34 Re: Rekrutacja Idea Bank 02.04.15, 14:49
                                            Oczywiście, że są klienci indywidualni i są oferty dla klientów indywidualnych. Chyba, że mówisz o Idea Expert a nie Idea Bank.
                                        • Gość: enigma Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.static.espol.com.pl 20.04.12, 16:25
                                          Witam
                                          Czy ktoś może przekazać mi informację o Idea financial banku. Zostałem zaproszony na rozmowę jako Przedstawiciel handlowy.
                                      • Gość: Akinom25 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 31.6.248.* 26.01.12, 22:33
                                        Kacha-84 możesz mi tylko powiedzieć czy odezwali się do Ciebie po zakończeniu rekrutacji tzn. jak ogłoszenie wygasło, czy wcześniej?????
                                        • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 27.01.12, 12:20
                                          Ja wysyłałam CV-kę na ogłoszenie z ich strony - kariera, ogłoszenie nadal "wisi"
                                          • Gość: viki Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.12, 21:13
                                            Pracuję w tym banku od grudnia, miałam duży dylemat żeby tu przyjść a to tylko dlatego że czytałam te głupie fora. Podjęłam decyzję i w 100% nie żałuje. Chociaż póki co nie zarabiam jeszcze gigantycznej kasy ale myślę że to kwestia maksymalnie 2 miesięcy. Może ludzie z centrali sa z innego świata ale ja robie swoje i mam wywalone. Przynajmniej nie ma tu mobbingu jak w niektórych bankach gdzie miałam przyjemność pracować
                                    • hanka2501 Akinom25 26.01.12, 22:23
                                      Z jakiego jesteś miasta bo u mnie też 9 dni do końca oferty:)
                                      • Gość: Akinom25 Re: Akinom25 IP: 31.6.248.* 26.01.12, 22:32
                                        Wałbrzych a Ty?
                                        • hanka2501 Re: Akinom25 26.01.12, 22:39
                                          Ja z kujawsko - pomorskiego :)
                                          • Gość: Akinom25 Re: Akinom25 IP: 31.6.248.* 26.01.12, 22:45
                                            haha to w sumie dobrze, prawda?
                                            • hanka2501 Re: Akinom25 26.01.12, 22:50
                                              :)
                                          • kacha-84 Re: Akinom25 27.01.12, 12:21
                                            Idea Bank.. rekrutuje NON-STOP , jeśli placówka robi plany.. dostaje dodatkowy etat.. Jak wszędzie jest też rotacja, powstają nowe oddziały..
                                            • Gość: Akinom25 Re: Akinom25 IP: 31.6.248.* 27.01.12, 13:19
                                              Ja odpowiadam na ogłoszenie z portalu pracuj.pl, na stronie banku nie ma tego ogłoszenia. Startuję do nowo powstałego oddziału. Może w przyszłym tygodniu się odezwą, bardzo bym tego sobie życzyła :)
                                              • Gość: Czytająca forum Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.maxnet.biz 27.01.12, 16:29
                                                Oj była bym taka nie pewna co do ogłoszeń zamieszczonych przez Idea Bank. Czy to czasem nie jest pic na wode fotomontarz. Ja niestety uzyskałam informacje takie, że obecnie nie poszukują pracowników na stanowisko ani asystentki, kasjera ,a Tym bardziej bankiera w swoim województwie. Nawet sama Pani Office Menager do której udało mi się uzyskać cudem telefon komórkowy nie miała zielonego pojecia.

Pozdrawiam,
                                                • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 27.01.12, 18:10
                                                  No ja wysłałam.. i się udało.
                                            • agulenka34 Re: Akinom25 02.04.15, 14:56
                                              Rekrutuje non-stop czytaj przyjmuje potem wywala, potem znowu przyjmuje następnych i tak co kilka miesięcy. Gó... warta praca.
      • Gość: Ja Ile zarabia analityk IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.12, 20:56
        Hej, ile może dostać analityk d.s. wyceny nieruchomości w tej firmie?
        • Gość: Fruzia Opiekun klienta ds. zakładania działalności gospod IP: *.centertel.pl 19.04.12, 18:49
          Witam,

czy ktoś wie jak wygląda praca opiekuna klienta ds. zakładania działalności gospodarczej?
          Ile można zarobić na takim stanowisku?

Sprawa dość pilna dlatego prosiłabym o szybką odpowiedź.
          Z góry dzięki za kilka słów na ten temat :)
          • Gość: ja Re: Opiekun klienta ds. zakładania działalności g IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.13, 21:30
            nie polecam!!!!! a wręcz odradzam, przełożeni - bezmózgie tyrany. Pensja marna i wiecznie nie w terminie!
            ODRADZAM!
      • rade.k Doradca ds. Księgowości - Idea Bank 27.01.12, 17:44
        Witajcie,

czy wiecie może coś więcej nt. stanowiska Doradca ds. Księgowości ???

jaki jest system wynagradzania - w tym jego wysokość, forma zatrudnienia, czy wiąże się to z realizacją jakichś planów? nie jestem bankowcem ani sprzedażowcem, ale na księgowości się znam.

Warto zawracać sobie głowę rekrutacją?

Dziękuję za pomoc.
        • kacha-84 Re: Doradca ds. Księgowości - Idea Bank 27.01.12, 18:12
          Ja ci nie pomogę.. nie znam tego tematu :(
        • Gość: Jark Re: Doradca ds. Księgowości - Idea Bank IP: *.96.232.135.tvksmp.pl 28.01.12, 20:28
          Doradca do spraw ksiegowości ma umowę o pracę, dokładnie nie znam kwoty ale coś około 3500 brutto plus premie za plan sprzedazowy. Ma plan na sprzedawanie abonamentów ksiegowych. chodzi na spotkania z doradcami i przedstawia klientowi swoją oferrtę. Klientami banku sa w dużej mierze małe działalnosci jednoosobowe wiec takie osoby chetnie dosc korzystają z wykupionego abonamenty bo potem bank zajmuje sie ksiegowoscia firmy tego klienta.
          No ale ma plany ma pewne cisnienie na to, raportuje i td.
          • kacha-84 Re: Doradca ds. Księgowości - Idea Bank 28.01.12, 22:25
            3500.. + premia ;) ładnie...
          • rade.k Re: Doradca ds. Księgowości - Idea Bank 03.02.12, 14:20
            dzięki.
            to już jakaś informacja
            ile wynosi ta premia?
            no i czy te plany są jakieś duże, realne?
            ile wynosi taki abonament i czy jest łatwo sprzedawalny w mieście ok. 100 tyś ?
      • Gość: K44 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 29.01.12, 08:53
        dajcie sobie spokój z pracą w IB... to nie ma nic wspólnego z bankowością. Wiem bo pracowałem w prawdziwym banku i pracowałem w IB. Nastawienie w zasadzie głównie na sprzedaż produktów inwestycyjnych nie koniecznie rentownych dla klienta.. kredyty.. hmm najdroższe na rynku. "prawdziwi" klienci śmieją się doradcy w twarz słysząc warunki - kosmiczne. pracownik traktowany jak szmata. jeden miesiąc powinie Ci się noga i bezwzględnie "get out" co nie jest zasadą w każdym banku.
        • Gość: Jark do K44 IP: *.96.232.135.tvksmp.pl 29.01.12, 11:07
          a jaki to jest ten "prawdziwy bank"?
          a na koncu piszesz ze jak sie noga powinie to zasadą KAŻDEGO banku jest "get uot"-więc jak to?
          w Idea Banku nikt tak znowu nikogo nie zwalnia bo ludzie są na działalnościach.....
        • kacha-84 do K44 29.01.12, 12:27
          Kolego ! aby pracować w takiej firmie musisz mieć samozaparcie, dobrą organizację pracy ! widocznie nie nadawałeś się do tego typy sprzedaży..
        • Gość: P85 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.ideabank.pl 30.01.12, 14:32
          Może Ciebie traktowali jak szmatę bo sobie na to pozwoliłaś/łeś :) Co do tych potknięć i "get out" to zależy od tego jak sobie radzisz tak za jedno potknięcie nie wywalają. Dużo do powiedzenia ma też dyrektor w sprawie zwolnienia.
          • kacha-84 Re: Rekrutacja Idea Bank 03.02.12, 11:06
            hello.. czy jest ktoś kto jedzie na szkolenie 6-10 luty ?
            • Gość: sara87 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.internetia.net.pl 12.02.12, 13:31
              ktoś wie czy oddział w Białymstoku powstanie w ogóle? aplikowałam niedawno, wcześniej we wrześniu były ogłoszenia na które też odpowiadałam... żadnego odezwu
              • zuzanna-80 rekrutacja - KASJER 27.02.12, 16:01
                Witam wszystkich!
                Byłam dziś na rozmowie, jak się okazało, na stanowisko kasjera (aplikowałam też na asystenta i doradcę). CV i LM wysłałam 17 stycznia, czyli na kilka dni przed wygaśnięciem ogłoszenia (jest 27 luty). Jedynie co mnie zachęciło do złożenia oferty do IB na to stanowisko, to brak "pozyskiwania klientów" w obowiązkach kasjera. Ktoś kto wymyślił sprzedaż na kasie prawdopodobnie nigdy na niej nie pracował ;P Dowiedziałam się w skrócie, jak wygląda praca na każdym ze stanowisk. Rozmowa była bardzo krótka - jedynie 30 minut. Dyrektorka szczegółowo wypytała mnie o każde moje miejsce pracy. Otrzymałam informację, że skontaktują się ze mną w tym tygodniu i przekażą informację, czy zakwalifikowałam się do następnego etapu rekrutacji. Bardzo miło było, gdy kobietka zapytała mnie, na którym ze stanowisk widziałabym się najbardziej ;) W ciągu dwóch dni mają wyselekcjonować osoby na asystenta i kasjera. Nie wiem, co z doradcami, ale po wieściach tu i na stronie bankier.pl lekko się przeraziłam - nie po to wybrałam bankowość, żeby żyć w stresie wiecznie martwiąc się o pensję. Dodam tylko, że moje oczekiwania to 3 000 brutto - przesadzone? W jednym z banków można na kasie zarobić 3 000 netto - bez planów sprzedażowych.
                Wszystkim życzę powodzenia!
                Pozdrawiam Inkę, Hankę i Kachę (dziewczyny dzięki za aktywność na forum - dużo się dzięki Wam dowiedziałam).
                • hanka2501 Re: rekrutacja - KASJER 27.02.12, 16:31
                  Dzięki :)

No u mnie cisza. Nadal. Ja aplikowałam ok. 10 stycznia. A aplikowałam na kasjera i managera. Bardziej widzę się na stanowisku managera no ale mając 2500 brutto bez planów to też by mnie zadowoliło. Tylko to mało rozwojowe. A mnie się znudziło samo siedzenie. Chcę coś ambitniejszego robić. Powoli tracę nadzieję czy się odezwą. Z drugiej strony jeśli otwierają nowy oddział to myślę, że takie przesunięcia mogą mieć miejsce. A co będzie to będzie. Nie ma co się martwic na zapas.
                  • Gość: Akinom25 Re: rekrutacja - KASJER IP: 31.6.249.* 28.02.12, 22:37
                    Wiesz, ja też długo czekam na jakąkolwiek odpowiedź, ale teraz myślę, że to już za długo, więc nie robię sobie nadziei. A faktycznie bardzo zależało mi na stanowisku OM, szkoda, ale cóż może kiedyś. Pozdrawiam
                • kacha-84 Re: rekrutacja - KASJER 28.02.12, 15:03
                  na 3000 brutto nie masz co liczyć, asystent kredytowy ma 2200 brutto.. + prowizję za sprzedaż kasjer jakieś 2500....
                  • Gość: Artur Re: rekrutacja - KASJER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 23:34
                    Teraz będzie znowu jakieś szkolenie, bo zaczynają nabór. Wie ktoś coś o tym? Ja byłem na rozmowie, ale nie wiem nawet kiedy mnie zaproszą na drugą rozmowę.... wie ktoś coś o pracy w księgowości? Trzeba mieć doświadczenie? Piszesz jakiś test?
        • Gość: gośććć Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 89.22.192.* 08.08.12, 03:08
          Miał ktoś kiedyś styczność z Idea Bankiem, szczególnie interesuje mnie oddział w Katowicach? Rozmowy są przeprowadzane indywidualnie czy grupowo? Może ktoś zdradzi o co pytają? :D
          Czego można się spodziewać na stanowisku bankiera lub opiekuna klienta biznesowego? Warto się z nimi wiązać, bo w internecie większość opinii niezbyt przychylna?
      • Gość: Hot-Dog Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.12, 13:47
        Cześć wszystkim , dołożę swoje pięć groszy do tego tematu. Pracowałem w holdingu p.Czarneciego w spółce Home Broker i Idea Bank do niego należy jeszcze kilka innych, ale to nie ważne. Doświadczenia straszne wszędzie działalność gospodarcza i tzw " wyzysk " premie są ale w porównaniu z tym co wypracowujesz to jest śmiech na sali. System oparty na zasadach MLM proszę poczytać to taka nowoczesna piramida , gdzie wszyscy pracują na jedna osobę czyli...
        Szkoda czasu zarówno dla doświadczonych jak i zdobywających doświadczenie.

pzdr
        • Gość: nikodem30 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.centertel.pl 17.04.12, 01:29
          czesc, a czy cos na dzisiaj sie zmienilo? jak plany dajecie rade? co z tymi kontaktami z CC? Sa czy trzeba samemu działać?

ja jade na szkolenie 7 maja. Ktos tez jedzie moze w tym terminie? :)
          • aga2108 Re: Rekrutacja Idea Bank 17.04.12, 23:26
            Ja tez jade na szkolenie 7 maja.
            • Gość: nikodem30 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.centertel.pl 18.04.12, 19:55
              to widzimy sie w warszawce :D
      • hanka2501 zuzanna-80 17.04.12, 13:49
        Napisałam do Ciebie na priv.

Czy na stanowisku Office Managera mam szansę na 4500 brutto? Miasto 100 tys.

Myślałam o 3500-4000 ale wszyscy znajomi - pracownicy banku mówią, że nie mniej niż 5000 na początek i ewentualnie powoli schodzić ale nie więcej niż do 4000.
        • Gość: narul Re: zuzanna-80 IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 01.05.12, 18:10
          Nie licz na takie pieniądze na tym stanowisku 2600 brutto to max :) plus premia jak placówka wyrobi target :)
          • hanka2501 Re: zuzanna-80 01.05.12, 19:32
            2600 brutto????? Śmiech na sali. To teraz mam więcej....
            • Gość: Prezes Sadło Re: zuzanna-80 IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 00:47
              Banki w tym roku zwolnią po 2/3 załogi - wszedzie robi się taka lipa że aż piszczy
              • Gość: Doradca VIP BOS Re: zuzanna-80 IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 12:33
                BNP Paribas zamierza zwolnić maksymalnie 410 spośród 2996 zatrudnionych w Polsce pracowników
                • Gość: abc Re: zuzanna-80 IP: *.205.127.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.12, 19:58
                  super opinie zapraszam do fabryki na taśmie płace do 16 na godzine plus premia akord 8 godzin jak co to nadgodziny trzeba nóż umieć trzymać!!
                  • Gość: erme Re: zuzanna-80 IP: *.net-serwis.pl 16.05.12, 20:54
                    pracuje w idei prawie rok i bede pracowac dalej.
                    1. ASYSTENTKA ODDZIALOWA zarabia 1500 netto i 1500 brutto premii raz na 3 miesiace zawsze wita klientow robi kawe
                    2. OFFICE MENAGER 1700 netto ale ma jakis procent od zarobku baku, jesli oddzial robi plany- ma lepiej niz dobrze. jest organizatorem i wewne3trzna bramka, nie sprzedaje, ale musi byc ogarnieta jak jakis doradca ma problem.
                    3. BANKIERZY po 3 mcach zarabiaja min krajowa, maja zalozone dzialalnosci gospodarcze, ale i tu sobie wierzcie albo nie, maja naprawde super prowizje, zaden bank takich nie zapewnia, gdy bankier jest ogarniety tj zrobi plan moze zarobic spokojnie 10.000 zl (nie wierzycie malo mnie to boli). jest cisnienie na sprzedaz, po prostu masz sprzedawac, ale sa kontakty z call center, musisz miec swoich posrednikow, oferta nie jest zla, ale musisz lubic to co robisz. nie wiem jak jest w kazdym oddziale, ale tu pracuja naprawde fajni, mlodzi i sympatyczni ludzie!
                    jasne w centrali jest kumosterstwo, ale zwyklych bankieow to nie dotyczy! robisz swoje i tyle.
                    asystentki kredytowe to pomoc dla bankierow dostaja 1600 netto plus 1000 brutto z centrali jak icvh bankier zrobi plan, zalezy od bankiera- zajmuja sie tylko administracja albo administracja i sprzedaza.
                    gdy nie jestes sprzedawca nie masz co aplikowac do tego banku.

sprzedajesz kredyty inwestycjer ksiegowosc- masz mase mozliwosci, ale jestem bankierem co to w miesiacu musial zalozyc 3 konta 5 lokat i sprzedac 4 karty kredytowe to nie odnajdziesz sie w IB. Tu licza sie osoby ktore sprzedadza regsa ze skladka roczna 12 k, a jesli nie sa inwestycyjni to sprzedadza chociaz dwa kredyty gotowkowe na 100.000 zl z doklejkami.
                    swoja droga junbior bankierowy wystarczy ze sprzeda taki jeden kredyt i ma plan wyrobiony,
                    jak chcesz pracowac bedziesz zarabial. a takich bzdur co tu czytam nigdy nie doswiadczylam!!!!!
                    spedzam z tymi ludzi mnostwo czasu, jedni sa lepsi drudzy gorsi, ale skoro w weekend chce mi sie z nimi isc na impreze to chyba znaczy ze lubie to co robie i z kim?
                    • Gość: Miki Re: zuzanna-80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 18:36
                      Hey! Jak Tobie się praca w IB podoba to znaczy, że masz jakieś tendencje sado - maso. Ale to chyba nie o tym forum jest wiesz ... ? W IB pracuje się jak w każdej spółce Czernego. Kto się otarł ten wie.
                      • kacha-84 Re: zuzanna-80 09.06.12, 23:53
                        mnie się pracuje super :) 3 miesiąc za mną i 7-ka na koncie :)
                        • Gość: erme Re: zuzanna-80 IP: *.net-serwis.pl 10.06.12, 18:28
                          Miki,
                          dlatego, że nie potrafisz robić planów nie musisz nikogo obrażać. Nie mówię, że praca w grupie jest idealna dla każdego, że będę w niej pracować do śmierci i że wszystko mi się podoba, ale nie rozumiem tylu negatywnych komentarzy- wolny rynek jest? Jest.
                          ja jestem zadowolona, a zamiast narzekać proponuję znaleźć pracę, która spełnia cudze wymagania.
                          dziekuje
                          • Gość: Anka007 Re: zuzanna-80 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.12, 13:18
                            Zuza nie no ja też nie wiem czemu jest tyle złych opinii. Pracowałam na stanowisku Bankiera i z dnia na dzień ze wszystkimi dostałam aneks zmieniający warunki pracy z i tak niskiej podstawy do najniższej krajowej. To samo niedawno zrobiono z księgowymi. Mieli etat i normalną podstawę. Zrezygnowali z innych prac bo zaoferowano im przyzwoite warunki i co ? I wszystkim wręczono aneksy na najniższa krajową i kazano założyć działalność gospodarczą. Jak ktoś zastanawia się nad zmianą pracy na IB to niech nie wierzy w to co mu mówią na rozmowach. Taka ilość złych opinii nie może kłamać.
                            • kacha-84 Re: zuzanna-80 25.06.12, 22:59
                              hmmmmmmm... ja tam jestem zadowolona :D plan zrobiony z górką.. i dyszka $$$$ wpada na konto :D
                              • Gość: Niki Re: zuzanna-80 IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 12:04
                                Witam,
                                Zatstanawiam sie nad praca w ideabank. Jak tak naprawde wyglada. wiem że podstawa na etat to 1500 brutto plus premia na działaności za każdy abonament. Ile ma sie netto za kazdy taki abonament i ile takich abonamentów ma sie na poczatku.Czy działaność jest od razu czy dopiero po trzech miesiacach.Jak często wypłacane są premie, co miesiąc czy co trzy miesiace.Co w przypadku urlopu i l4 czy tylko goła podstawa? Czy księgowość dla klientów to taks Care a pracując tylko sprzedaję abonamenty i doradzam jaki rodzaj działaności itp.Jak wygląda taka praca. Nigdy nie pracowałam w handlu, ale mam doświadczenie w biurzeachunkowym i szkoliłam kiedyś ludzi z rozpoczynania działaności gospodarczej.Zastanawiam sie czy to praca dla mnie. Interesują mnie szczegóły bo mam mało czasu na podjecie decyzji a muszę byc jej pewna.Byłam juz na rozmowie. Jak wygląda szkolenie, czy duzo daje jeśli chodzi o wdrożenie sie do pracy.
                            • Gość: Onomatopeja Re: zuzanna-80 IP: *.146.151.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.12, 08:34
                              Potwierdzam co pisze Anka. Pracowałam jako księgowa. Zrezygnowałam z pracy bo w idea obiecano mi umowę o pracę ok podstawę i wysokie premie. Po chwili wręczyli Aneks na najniższą krajową a jak chce premie to mam sobie działalność założyć. Z aneksami przyszły od razu wypowiedzenia jak by kto podpisać nie chciał. W poprzednim miejscu pracowałam 3 lata i pracowała bym pewnie nadal. Teraz muszę szukać pracy.
                              • Gość: elmona Re: zuzanna-80 IP: *.centertel.pl 17.07.12, 18:01
                                A czy ktoś z Was wie, co to za firma pod nazwą IDEA EXPERT ma się pojawić na rynku? Dużo ogłoszeń w sprawie pracy się ukazuje. Czy to oznacza, że zamkną Idea Bank? Czy może Expert będzie działać równolegle?
                                • Gość: autor Re: zuzanna-80 IP: *.sta.asta-net.com.pl 24.08.12, 15:22
                                  Idea Expert to zmieniona nazwa Powszechnego Domu kredytowego - też p. Czarneckiego
                    • Gość: samłan Re: zuzanna-80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.13, 17:50
                      zastanawiam sie czy w dalszym ciągu pracujesz w tym pie...iku ?
                      może teraz opiszesz swoje odczucia ?!
                      Czy być może zwolnili Cię za reklamacje, wały i okłamywanie klientów ? hhmm
                      Bańka prysła ...

• Gość: pracownik Idea Ban Re: zuzanna-80 IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.14, 16:25
                      Asystentka nie robi kawy, tylko siedzi na kasie i liczy kase. Ma odpowiedzialność kasową i dostaje za to marne grosze.
        • Gość: gośćć Re: zuzanna-80 IP: 89.22.192.* 08.08.12, 03:09
          Miał ktoś kiedyś styczność z Idea Bankiem, szczególnie interesuje mnie oddział w Katowicach? Rozmowy są przeprowadzane indywidualnie czy grupowo? Może ktoś zdradzi o co pytają? :D
          Czego można się spodziewać na stanowisku bankiera lub opiekuna klienta biznesowego? Warto się z nimi wiązać, bo w internecie większość opinii niezbyt przychylna?
          • Gość: zzz Praca IB - administracja kredytów IP: *.nau.pl 12.09.12, 15:24
            czy ktos był na rekrutacji w wawie na Domaniewskiej do pracy w dziele administracji kredytów?
            ile się czeka na decyzje o przejściu czy tez nie rekrutacji i jakie są tam zarobki srednio i atmosfera?

pozdrawiam
        • Gość: wojtek Re: zuzanna-80 IP: *.uniqa.pl 28.09.12, 14:59
          Czy ktoś może pracował w IB w centrali na domaniewskiej jako młodszy analityk ds. produktów ? Dzisiaj miałem rozmowę telefoniczną. Ponadto przesłali mi zadania na maila które mam zrobić do poniedziałku. Wie może ktoś jak wygląda ta praca i jak miej więcej kształtują się zarobki na tym stanowisku?
          Pozdr.
      • Gość: MD Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 16.10.12, 10:47
        Ja w IB pracuję prawie rok, jeśli chodzi o wynagrodzenie to masz najniższą krajową tj na dzień dzisiejszy 1500 zł brutto. Po 3 miesiącach (lub jeśli zaczniesz sprzedawać wcześniej) zakładasz DG, płacisz składkę zdrowotną w ZUS 255 zł a prowizje ze sprzedaży masz płaconą osobno na działalność - ile zarobisz tyle dostajesz. Ja zarabiam miesięcznie na samej działalności między 2 a 5 tys - w zależności od miesiąca i tego ile i czego uda mi się sprzedać. Podsumowując masz stałą miesięczną pensję ale nikt nie ogranicza twoich zarobków - wszystko zależy od twojego zaangażowania no i miasta w którym będziesz pracował - w większych miastach są większe szanse na dobre prowizje bo i klientów jest więcej.
        • Gość: iwona Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.11.12, 14:32
          a jak wygląda praca doradcy klienta firmowego ile zarabia i czy jest to praca w oddziale czy w ciągłym ruchu
          • Gość: ex doradca firmy Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.ideabank.pl 21.12.12, 18:41
            Jesli pytasz o stanowisko Doradcy Firmy, dawniej doradca ds ksiegowosci, to : zakładasz wlasna dg, podpisujesz umowe o wspolprace, lapka, komore, niestety auta sluzbowego niet :) masz target na sprzedaz abonamentow ksiegowych, uslug faktoringu, leasingu. . nie wiem, czy maja jakas podstawe, czy tylko wystawiasz fakture za sprzedaz, ale mozna niezle zarobic, jak jestes "sprzedażowy" i posiadasz wiedze jak zalozyc firme, znasz formy opodatkowania i generalnie podstawy ksiegowosci podatkowej, masz otwarta glowe by nauczyc sie produktow leasingowych i faktoringu. stawki za wyrobienie targetu sa wysokie, jak to wyglada bez wyrobienia planu - nie wiem. najczesciej siedzisz w oddziale, chodzisz na spotkania, na poczatku napewno. a jak masz klientow wlasnych i jedziesz w teren to nikt ci nie zabroni :)
            • Gość: Agata Praca - kasjer IP: *.180.51.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.13, 02:34
              Cześć
              Jestem zainteresowana pracą na stanowisku kasjera w Idea Bank. Nie wiecie czy na te stanowiska prowadzą nabór przez pracuj.pl Od jakiegoś czasu nie ma żadnych ofert.
              • Gość: ewela Re: Praca - kasjer IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.13, 09:55
                Idea bank pod koniec roku zlikwidowało stanowiska kasjerskie więc dlatego nie ma ogłoszeń.
          • Gość: Mietek Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 15:47
            Generalnie uważam że praca w roli doradcy klienta to jest swego rodzaju akwizycja w tym banku jak i każdym innym. Liczy się tylko sprzedaż tj. wciskanie klientom na siłe produktu bankowego a najlepiej jeszcze bez dopowiedzenia kruczkiem pisanych warunkach umowy. Co do samego Idea Bank - to mają oferty na doradców klienta stacjonarnego w oddziale i mobilnego doradcy klienta. Ale co mnie śmieszy to wymagają założenia działalności gospodarczej w obu przypadkach. Na rozmowach kwalifikacyjnych opowiadają bajeczki o niewyobrażalnych zarobkach. A tak naprawdę chodzi im o obniżenie swoich kosztów, zero odpowiedzialności po swojej stronie i liczenie że cokolwiek się sprzeda a jak nie to znowu reklama w sieci i następni naiwni do roboty. ŚMIECH NA SALI - jak pracować to tylko na umowie o pracę, ew. umowa zlecenie a nie żądać zakładania działalności - i konto pewnie u nich :) Otwierać działalność to tylko w przypadku własnego biznesu a nie dla pracy w charakterze doradcy klienta !!!!!!!!!!!! NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ
      • Gość: gość Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 176.97.31.* 27.08.13, 09:56
        Idea bank jako pracodawca to jedna wielka ściema!
        Jako bankier dostajesz najniższa krajowa a jak chcesz zarabiać to musisz robić plan który z reguły jest nie wykonalny, prowadzisz własną działalność gosp co wiąże się oczywiście z kosztami, a z czego masz zapłacić zus, us jak dostajesz 1200 zł? + plus ochłapy (niby premia) o ile oczywiście takowa dostaniesz bo ostatnimi czasy bank przyjął taktykę nie wypłacania premii swoim bankierom (argumentując to zwolnieniami w działach rozliczeń - ŻENADA! ) oprócz tego jeden wielki mobbing!
        • Gość: Kedar Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.globalconnect.pl 28.12.13, 12:30
          Jak wyżej, nie polecam !!!
      • Gość: Pracownik Idea ban Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.14, 16:20
        W Idea banku pracuje rok.
        Wszysycy doradcy są zatrudnieni na umowę o pracę oraz mają w obowiązku założyć działalność gospodarczą. Doradcy dostają miniamlną płacę za umoe o pracy czyli około 1600 zł brutto.
        Wystawiają faktury z prowizją do wypłaty przez centralę. Można dużo zarobić ale różnica między wynagrodzeniami jest ogromna. Prowizyjnie można dostać od 4000 zł do 20.000 zł miesięcznie.
        Asystencie Banku zarabiają bardzo mało a pracują również na kasie. Dziwię się że za takie pieniądze chcą pracować w Banku do godziny 20.00. Dostają 2000 zł brutto czyli 1500 zł netto
        • Gość: _____ ika___ Re: Rekrutacja Idea Bank IP: 193.34.220.* 10.02.14, 20:14
          a mnie idea oszukala na kupę kasy. .Dlaczego Wy oszukujecie ludzi? nie macie wyrzutów sumienia?
      • Gość: Kima Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.14, 11:45
        Nie polecam.

Po pierwsze to co pozytywne to to, że podstawa zawsze jest na czas, multisport i Medicover,

Po drugie to już minusy: Podstawa niska, a prowizja jak się przełożonym zechce podpisać świstek to będzie, jak mówią, że w poniedziałek to trzeba zapytać w który, którego miesiąca i czy w tym roku.

Po trzecie: Idea jak z resztą wszystkie spółki Leszka Czarneckiego - Getin, Noble, TaxCare, HomeBroker, OpenFinance, itd są nastawione tylko na jedno: wepchnąć Klientom jak najwięcej struktur i regsów - programów regularnego oszczędzania - na których bank ma największą prowizję, a dla klientów przynoszą małe zyski.
        Generalnie chodzi o to, żeby wpuścić klienta w maliny, czyli jak ktoś przychodzi po lokatę ma wyjść z produktem obciążonym ryzykiem inwestycyjny, ale Klient ma myśleś że to jest bezpieczne. I tak do każdego produktu.

Po czwarte: szkolenia, a raczej ich brak, a jak już są to niski poziom

Po piąte: wynik, wynik, wynik, któy masz robić z Klientów któych masz znaleźć sobie sam
        • kam-i82 Re: Rekrutacja Idea Bank 16.03.14, 15:10
          Witam

Pracował może ktoś w Idea Banku na stanowisku Młodszy Specjalista ds Parametryzacji Produktów jak wygląda proces rekrutacji, czy konieczne jest zakładanie działalności ile można zarobić pracując na takim stanowisku.
      • Gość: autortaki Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.14, 22:07
        Szanowni Państwo,

Proszę o opinie o pracy w IB.

Doradca Call center - z tego co wiem 2000 brutto.

Jak wyglądają prowizje? Czy trudno jest wyrobić poziom ok. 5000 brutto?
        • Gość: ell Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.elblag.vectranet.pl 06.08.14, 16:57
          Jedzie ktoś na szkolenie do Warszawy 18.08??
          warto tam nadal pracować? Jak warunki?
          • Gość: ania86 Re: Rekrutacja Idea Bank IP: *.30.76.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.08.14, 10:41
            Witam,

Czy ktoś wie jak wygląda praca trenera biznesu, na czym to dokładnie polega i jakie są warunki?
          • e_sad_czeka Re: Rekrutacja Idea Bank 07.10.14, 00:07
            poczytaj:
            testerka-blogerka.blog.pl/2014/09/23/nieidealny-bank/
            i podejmij decyzję...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka