Gość: jasio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.11, 08:38 studiuję zarządzanie i chcę je rzucić - jestem na drugim roku licencjatu. Tak naprawdę nie potrafię niczego. Jest szansa że znajdę jakąś sensowną pracę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @@@ lepiej późno niż wcale IP: *.aster.pl 04.06.11, 11:01 Całe stada "apsolwętuf" nawet wiele lat po ukończeniu takich "studiów" nie dopuszcza do siebie myśli, że nic naprawdę nie potrafią. Chylę czoła przed mądrością, może nie jest to takie filozoficzne "wiem, że nic nie wiem", ale już naprawdę dużo. Zdecydowanie lepiej mieć konkretny zawód, obojętnie jaki, niż dyplom tego rodzaju. Możesz być dobrym fachowcem od układania paneli, flizowania, hydrauliki, a do tego dyplom nie tylko nie jest potrzebny, ale wręcz stanowi przeszkodę. No, chyba że chcesz z klientem dyskutować na tematy filozoficzne, lub związane z zarządzaniem, wtedy to co innego. Taka ciekawostka biologiczno-ekonomiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: lepiej późno niż wcale IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 13:04 Bzdury piszesz i powtarzasz ten mit o tzw. zawodzie. A tak naprawdę wśród bezrobotnych to właśnie ludzie z wykształceniem zawodowym stanowią najliczniejszą grupę. Do autora wątku: powineneś studia dokończyć, przynajmniej zdobyć stopień licencjata. Bez tego w obecnych czasach trudno zdobyć lepszą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: lepiej późno niż wcale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 16:50 Gość portalu: najmądrzejszy napisał(a): > Bzdury piszesz i powtarzasz ten mit o tzw. zawodzie. A tak naprawdę wśród bezro > botnych to właśnie ludzie z wykształceniem zawodowym stanowią najliczniejszą gr > upę. > > Do autora wątku: powineneś studia dokończyć, przynajmniej zdobyć stopień licenc > jata. Bez tego w obecnych czasach trudno zdobyć lepszą pracę. a jak za 2 lata dolaczy do rabarta, wycofanego i mojej skromnej osoby i zacznie wylewac swoje zale na forum, wyzwiesz go od idiotow ? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: chcę rzucić studia 04.06.11, 16:47 A nie mozesz przejsc na zaoczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadt powiem Ci tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 16:52 w Polsce mozxe i nieoplaca sie studiwoac. Jedynie co sie oplaca to medcyna, prawo,farmacja, weterynatia . To są odwieczne kasiaste kierunki. ale ze studiami jest ciężko znależć pracę, a co mówić bez nich. Zrób chociaż ten licencjat. Szkoda lat i wlozonego Twojego wkladu...Jak zacząłeś to skoń chciaż ten licencjacine. Odpowiedz Link Zgłoś
kazjenka Re: chcę rzucić studia 04.06.11, 16:54 A jak masz plan, jak rzucisz te studia? Co chcesz robić w życiu? Czy masz jakieś doświadczenie zawodowe? Z takimi informacjami łatwiej Ci doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: chcę rzucić studia IP: *.pabianice.msk.pl 04.06.11, 17:04 A może przejdź na zaoczne i dokończ studia (mogą się przydać, czasem brak jakiegokolwiek wyższego wykształcenia zamyka "furtkę" w życiu), za to zacznij pracę w jakimś zawodzie który Cię interesuje i daje szanse zarobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: chcę rzucić studia IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 19:13 nie. bo ze studiami mozesz przynajmniej pracowac jako ph-akwizytor a bez nawet nie wyslesz cv bo wszedzie chca studia w tym pojebanym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: chcę rzucić studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.11, 09:46 Jestem w podobnej sytuacji czuję że na studiach niczego się nie uczę. Gorzej uwsteczniam się. Wiedzy zdobywam niby dużo, ale mam wrażenie że jest nic nie warta. Chciałbym znaleźć pracę i rzucić studia. Wymagań dużych nie mam. Byle starczyło, na czynsz, rachunki i jedzenie. I mieć spokój od tych ch... studiów. Dobrze było by mógłbym zaoszczędzić na swój domek ale wiem że z tym może być trudno. Pomocy...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziekan Re: chcę rzucić studia IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 11:27 CHCESZ MIEĆ własny domek ? męczą cie nudne studia? a może nie boisz się naprawde dużych pieniedzy? jezeli chociaz na jedno z pytan odpowiedziałes tak złóz podanie do naszej nowoczesnej- wyszej szkoły przedsiebiorczych liderów czesne za 1 rok studiowania az 0ZŁ!!!!!!!wpisowe tylko 600zł poczuj inny wymiar studiowania!! www.prywatnauczelnialiderów.pl LICZBA MIEJSC OGRANICZONA (decyduje kolejność wpłaty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: chcę rzucić studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.11, 12:15 Sprawa sprowadza się do pieniędzy. Trudno jest znaleźć pracę. Z wykształceniem czy bez. Większość studiujących studiuje po to aby łatwiej zaleźć pracę i lepiej zarabiać. Niestety wykształcenie nie daje tak wiele jak by chcieli. Nie jest chyba też tak źle jak widzą to inni. Szukajcie pracy jako kanar lub dozorca(nie piszę tego złośliwie). Taka praca może da wam czas by przemyśleć niektóre sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apropo Re: chcę rzucić studia IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 18:19 ale oferty są i tak tylko na przedstawiciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximus Chyba jak szukasz na przedstawiciele.pl, to tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 08:57 Poza tym PH to jedna z lepszych posad jaką można mieć - nielimitowany czas pracy, samochód służbowy, większość czasu jeździsz sobie Focusem z klimą i wpadasz do klienta na kawkę na 15 minut. Nie wyobrażam sobie ślęczenia za biurkiem 8h jak jakaś małpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: chcę rzucić studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 08:39 To normalne co czujesz. Jeżeli znajdziesz jakąś pracę, co nie jest łatwe, to rzucaj te studia. Lepiej się poczujesz. Odpowiedz Link Zgłoś