Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

germaz wrocław opinia o pracy

01.07.11, 15:20
    Witam. Opiszę swoją przygodę z firmą Germaz i mam nadzieje ze kogoś uchroni to przed problemami. rozmowę kwalifikacyjną przeprowadzałem z dyrektorem Markiem Sroką który zapewnił mnie ze praca jest na umowę o prace i zarobki będą w wysokości 2200 zł netto i po okresie próbnym przejdę do serwisu forda lub nowego mitsubishi , okres próbny miałem na dziale produkcji specjalnej przy naprawie starych wojskowych Honkerów. Moim kierownikiem był Andrzej Straburski - ignorant, alkoholik. Potrafi obciąć pół wypłaty bez uzasadnienia . Moje zatrudnienie okazało sie na umowę zlecenie a zarobki w granicach 1700 zł . dyrektor Sroka zbywał mnie głupimi tekstami a interwencja u prezesa A. Mazura była nieskuteczna. Prezes okazał sie takim samym ignorantem jak kierownik i dyrektor. Moja sytuacja nie jest odosobniona. w takiej samej sytuacji jest wielu pracowników tylko ze siedzą cicho bo mają zobowiązania finansowe i nie mogą walczyć o swoje. Cała moja historia w germazie skończyła się nagle bez jakiejkolwiek informacji o nieprzedłużeniu umowy. Dzień przed końcem umowy zostałem zapewniony przez kierownika Skraburskiego że wszystko będzie dobrze i ironicznie zaprosił mnie do pracy. Dnia następnego rano 0 6.30 zapytał po co tu jestem skoro nie mam nowej umowy.ODRADZAM PODEJMOWANIA PRACY W TEJ FIRMIE BO JEST ONA TAK SAMO DZIADOWSKA JAK WIĘKSZOŚĆ JEJ KIEROWNIKÓW I DYREKTORÓW . ZWYKLI PRACOWNICY SĄ TRAKTOWANI JAK CIEMNA MASA . NIGDY NIE MA Z KIM POROZMAWIAC I NIKT NIE PODEJMIE ŻADNEJ DECYZJI. DYREKTOR SROKA OBIECUJE WSZYSTKO NA ROZMOWIE A PÓŹNIEJ WSZYSTKO OKAZUJE SIĘ OBIETNICĄ BEZ POKRYCIA.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Zuzza Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 18:51
        A co myslales ze na tasmie dostaniesz 2200?To wiecej niz ja jako nauczyciel.hahaha.
        • Gość: mechanik Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.centertel.pl 02.07.11, 10:40
          koleżanko praca mechanika samochodowego to praca na taśmie?? nie znasz firmy to nie wypowiadaj się . swoją drogą gratuluje wyboru fantastycznej pracy...
        • Gość: Wkurzona Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: 94.42.140.* 06.07.11, 09:18
          Jak za 20 godzin pracy tygodniowo to i tak duzo. Ja skończyłam dużo trudniejsze studia, bardziej ambitne, i za 40 godzin tygodniowo mam mniejsze wynagrodzenie niż poczatkujący nauczyciel, i urlopu tylko 26 dni, za nadgodziny tez mi nie płacą. Więc nie narzekaj bo nauczyciele nie są najgorzej opłacalną grupą zawodową, zwłaszca biorąc pod uwagę ich przygotowanie merytoryczne.
          A jak Ci się nie podobają praca nauczyciela i chcesz mieć zarobki jak Pan mechanik to nic nie stoi przeszkodzie, w każdej chwili możesz się przekwalifikowac.
        • Gość: gość Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 22:25
          Oj nauczycielu ,nauczycielu to jak nauczali Twoi poprzednicy że teraz tak mało zarabiasz ?Jeżeli kontynuujesz ten proceder to pewnie kolejne kadry rządzące też będą kiepsko płacić nauczycielom i nie tylko im. I nie należy zazdroscić mechanikowi że chce zarabiać 2200 zł bo to nie jest dużo .Ty powinnaś być może zarabiać 2500 zł ale to nie wina mechanika ,sprzątaczki idt. tylko kogoś innego.W latach 80-tych walczyliśmy o płace wszystkich a dzisiaj potrafimy tylko zadrościć bliźniemu ? Musi być bardzo źle aby Polacy, byli razem ale to pani nauczycielka pewnie z historii wie.
      • Gość: thomas Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 15:48
        zapraszam do przedstawiania opinii o firmach na www.pracodawiedz.pl
      • Gość: XY Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: 94.42.140.* 06.07.11, 09:11
        Mojemu mężowi na rozmowie Pan Dyrektor obiecywał zarobki w wysokości 5000 zł, a na umowie dostał marne gorsze + jakaś tam prowizja ostatecznie jak doszło do wypłaty jego wynagrodzenie wynosiło niespłena 1800 zł. Generalnie w firmie panuje kolesiostwo - kto ma dobrze zarobić to zarabia. Wypłata nigdy nie była na czas, bardzo często była źle naliczona.
        • Gość: gość Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 22:11
          Witam,
          tez miałem wątpliwą przyjemność pracować w tej firmie i również na warsztacie i potwierdzam większość faktów pana pierwszomówcy. Germaz od dawna i jak widać także dzisiaj prowadzi podobną polityke kadrową tzn. dużo obiecywać a poźniej wała.Nie podpisywanie umów na czas i opóźnione wypłaty to widać to stały punkt programu pracowniczego.Ciekawe co na to dzisiejsi pracownicy szczególnie ci fizyczni ?
          A wszystkim tym którzy narzekają na płace i to nie zależnie od wykształcenia współczuje i proszę nie mówcie kto ile powinien zarabiać bo WSZYSCY MAŁO W POLSCE ZARABIAJĄ i to nie ich wina.Jesteśmy tanią siłą roboczą Naszej UE i zawsze będziemy mieli mniej niż Niemiec czy Francuz ale uwaga więcej niż Rumun i Bułgar :-) Brawo PO ,PIS itd. wszyscy do urn na jesień. Zapraszam bo skończymy jak Grecja
          • Gość: były/worker Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.centertel.pl 08.07.11, 09:51
            Hej. również pracowałem w germazie jako pracownik fizyczny i niestety potwierdzam pierwszą wypowiedź na temat tej instytucji - kolesiostwo ,ignorancja ,głuchy telefon ,nieprawidłowości w rozliczeniach finansowych. ODRADZAM PODEJMOWANIE PRACY W TYM "KOŁCHOZIE". p.s. pozdrowienia dla ostatniego sprawiedliwego (jeżeli jeszcze tam pracuje) Pana Stasia W. mistrza serwisu.
            • Gość: koleżanka Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.11, 10:12
              Fakt być może w tej pracy wiele obiecują - jak nie tylko bo to nie jedyna firma która zapewnia piekne zarobki a w ostateczności wychodzi z tego jedno wielkie gó.... Nie mniej jednak w żadnej pracy nie trzymaja nikogo na chama, jesli sie nie podoba to się człowiek zwalnia i szuka innej pracy - proste ;)
      • Gość: roman Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 15:07
        tak w germazie pracuja sami alkocholicy.praca bez nadziejna
        • Gość: Lutoslaw Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 13:36
          Co tam płaca ważne ze gienkowka lala się strumieniami, to były czasy poprzedniej ekipy i to se newrati. Tylko wybrancy losu mogli sobie na to pozwolić. " Nie i h... "
      • Gość: Maciek Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: 217.153.67.* 16.09.11, 20:50
        Koleżko, jak Ty nawet nie wiesz jak nazywał się Twój kierownik to co się dziwisz że Cie olali
        • Gość: Staszek Re: germaz wrocław opinia o pracy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.09.11, 14:03
          Maciek,to jak się nazywał jego kierownik i czy on wiedział jak kierownik się nazywa nie miało żadnego znaczenia.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka