Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ochłapy za prace

IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 16:56
    Czarna lista zawodów – zarobki poniżej 2000 zł brutto (mediana)

1. sprzątaczka - 1376 zł
    2. szwaczka - 1400 zł
    3. pracownik gastronomii - 1426 zł
    4. pracownik ochrony - 1500 zł
    5. kelner - 1500 zł
    6. fryzjer - 1500 zł
    7. asystentka stomatologiczna - 1500 zł
    8. kasjer-sprzedawca - 1517 zł
    9. pracownik gospodarczy - 1530 zł
    10. telemarketer - 1700 zł
    11. barman - 1700 zł
    12. pokojówka - 1700 zł
    13. pakowacz/konfekcjoner - 1738 zł
    14. sekretarka medyczna - 1750 zł
    15. nauczyciel wychowania przedszkolnego - 1800 zł
    16. fizjoterapeuta - 1850 zł
    17. recepcjonista - 1900 zł
    18. listonosz - 1900 zł
    19. bibliotekarz - 1921 zł
    20. pracownik produkcji - 1927 zł

Źródło danych: Wynagrodzenia.pl (Sedlak & Sedlak).
    Obserwuj wątek
      • wycofany Re: ochłapy za prace 20.07.11, 17:05
        Chyba 1386.
      • Gość: Zuzza Re: ochłapy za prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 18:40
        Dlatego trzeba stąd spier....ać póki stać nas na bilet w jedną strone!Byłam już raz to wiem.Wróciłam-jest jeszcze gorzej niż było w 2005 roku.Tu naprawde nie ma do czego wracać. Co miesiąc martwie sie do 1 mam jakies 100-50 zl, gdyby wyskoczylo coś "większego" nie ma szans.Robi sie na rachunki i dobrze , ze sa lumpeksy to sie mozna odziać.Nie mówiąc już o odkladaniu czegokolwiek i posiadaniu dzieci.pa.
        • tanebo Re: ochłapy za prace 20.07.11, 19:07
          Bo nie wiesz jak to się robi. Kandydujesz do Sejmu lub Senatu i masz taką fuchę...
        • nchyb Re: ochłapy za prace 20.07.11, 19:38
          > Dlatego trzeba stąd spier....ać póki stać nas na bilet w jedną strone!Byłam już
          > raz to wiem.Wróciłam-jest jeszcze gorzej
          to po co wracałaś?
      • rabart Re: ochłapy za prace 20.07.11, 19:10
        "Najśmieszniejsze" że nawet te prace są po znajomości.
        • miniofilka Re: ochłapy za prace 20.07.11, 19:12
          rabart napisał:

> "Najśmieszniejsze" że nawet te prace są po znajomości.
          nie sądzę, by ktos po znajomości sprzątaczki zatrudniał:)
          • rabart Re: ochłapy za prace 20.07.11, 23:18
            No to możesz się ostro zdziwić.
          • hansfakir Re: ochłapy za prace 22.07.11, 10:06
            > rabart napisał:
            >
            > > "Najśmieszniejsze" że nawet te prace są po znajomości.
            > nie sądzę, by ktos po znajomości sprzątaczki zatrudniał:)

to byś się zdziwił większość sprzątaczek sprzątających w biurach jest z polecenia. Szczególnie ze względu na to ,że mają kontakt z dokumentami rozlożonymi na biurkach.
            • lecho_75 Re: ochłapy za prace 23.07.11, 14:21
              hansfakir napisał:

> > rabart napisał:
              > >
              > > > "Najśmieszniejsze" że nawet te prace są po znajomości.
              > > nie sądzę, by ktos po znajomości sprzątaczki zatrudniał:)
              >
              > to byś się zdziwił większość sprzątaczek sprzątających w biurach jest z polecen
              > ia. Szczególnie ze względu na to ,że mają kontakt z dokumentami rozlożonymi na
              > biurkach.

No i mogą dzwonić na audiotele kiedy pracowników nie ma w biurze. Miałem do czynienia z takim przypadkiem :)

nie daj się bezrobociu! zmienzawod.pl
          • Gość: Itzhelia Re: ochłapy za prace IP: *.play-internet.pl 22.07.11, 11:38
            No!!! Możesz się zdziwić. Tam gdzie pracowałam była już kolejka znajomych czekających na fuchę sprzatacza/ki. A nawet bili się o stanowisko stróża nocnego. Dodam, że budżetówka.
        • Gość: STOP NIEUDACZNIKOM Re: ochłapy za prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 09:58
          Jak się skończyło Uniwerek to jakakolwiek praca tylko po znajomości :)
      • Gość: realistaa Re: ochłapy za prace IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 23:13
        Nie wiem skąd te dane, ale dla mnie są niewiarygodne. Taki barman, sprzątaczka, czy np. kierowca w gastronomii drugie tyle zarabia na czarno albo z napiwków i innych fuch nieopodatkowanych i nigdzie nie zgłaszanych. Już to chyba kiedyś pisałem, ale dane GUSu to można sobie między pośladki włożyć.
        • rabart Re: ochłapy za prace 21.07.11, 23:46
          No co ty. Ludzie przecież w Polsce zarabiają miliony, tylko mówią że mało, na złość rządowi.
          • Gość: STOP NIEUDACZNIKOM Re: ochłapy za prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 09:59
            Połowa roboli na budowie - 2000 na umowie, drugie 1000-2000 do łapy.
          • Gość: heh Re: ochłapy za prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 15:40
            przecież ty nikogo nie znasz i nigdy nigdzie nie pracowałeś, więc skąd ta ironia?

aha, rozumiem, ty dwubiegunowy jesteś. Pracy albo nie ma, albo każda jest po znajomości. Ludzie albo nie zarabiają, albo zarabiają za mało, by przeżyć.

Taki dupek jesteś, dla którego istnieją tylko skrajne przypadki :) Taki mały propagandowy karaluch, co to wie lepiej jak jest, chociaż wiadomości ma tylko z trzeciej ręki z internetu, od kilku sobie podobnych frustratów. Mało tego, jeszcze wmawia WSZYSTKIM mającym pracę, że mają głodową pensję, a pracę na pewno po znajomości :) Co za żałosny smutny człowiek z ciebie rabart...
            • rabart Re: ochłapy za prace 23.07.11, 15:43
              O proszę, zwykły troll, który na prawdę o rynku pracy odpowiada wieśniaczym stekiem bluzg. Jakże typowe. No cóż, coś w weekend w przerwie po "pracy" u cioci/kuzyna/kolegi z partii trzeba robić.
              • Gość: heh Re: ochłapy za prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 10:09
                hahahahahaha, no właśnie :) O tym właśnie pisałem, "praca tylko za znajomości". Twoja prawda jest mocno naciągana - nie zasłaniaj się nią, pisałem o tobie :)

Co za żałosny typ, żal mi ciebie, tak bardzo żal...
      • hansfakir Re: ochłapy za prace 22.07.11, 09:26
        Najważniejsze ,że 460 posłów ma się dobrze reszta może tylko jeść ochłapy z koryta. Dziwie się ,że wszyscy się na to zgadzamy. Po tym jak politycy PiS i PO wykupili solidarność dając im pense wyższe od swoich nawet strajki się skończyły. Jesteśmy jak stado baranów co idzie na rzeź ale za to możemy wybrać która patria nas wykończy. Idz na wybory i wybierz swojego oprawcę co doprowadzi Cię do biedy i bankructwa.
      • lecho_75 Re: ochłapy za prace 23.07.11, 14:33
        Większość zawodów z listy rzeczywiście nisko płatna, ale w przypadku fryzjera, asystentki stomatologicznej i pracownika produkcji wielu pracujących w tych zawodach roześmiałoby się po usłyszeniu takich stawek. W tych przypadkach wszystko zależy gdzie się pracuje i co się potrafi.

nie daj się bezrobociu! zmienzawod.pl
      • agulha Re: ochłapy za prace 24.07.11, 07:22
        Bzdura. Każdy, kto porozmawia szczerze ze swoją fryzjerką, się dowie, że fryzjer żyje z % (prowizji), a pensję ma minimum krajowe. Wcale biedakami fryzjerzy nie są. Fakt, że często pracują grubo ponad normę.
        Kelnerzy na całym świecie spory procent dochodu czerpią z napiwków, tyle, że w cywilizowanych krajach płacą od napiwków podatki.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka