spartacus01 30.08.11, 14:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ponury_swiniarz Ktora to telewizja? 30.08.11, 15:04 Według doniesień serwisu Press.pl, TVN 24 we wrześniu chce zorganizować "warsztaty dziennikarskie". Uczestnicy mają płacić po 2 tys. zł za odbycie praktyk i zdobycie cennego doświadczenia... gazetapraca.pl/gazetapraca/1,91734,6833578,Chcesz_pracowac_w_TVN__Najpierw_zaplac.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchy Nie płacą,bo się im to opłaca IP: *.acn.waw.pl 30.08.11, 16:27 Okradanie pracowników jest w środowisku "biznesmanów" powszechne,akceptowalne i pochwalane.Kary?Kary są śmiesznie małe,inspektorzy PIP są skorumpowani,a inspekcje to udawane farsy. To sie po prostu opłaca,bo to dodatkowy,darmowy kredyt dla firmy. I to sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Okradanie pracowników jest tolerowane przez rząd! IP: 193.200.183.* 30.08.11, 23:18 Okradanie pracowników jest przede wszystkim tolerowane przez rząd i PO. To oni tworzą prawo, to oni rządzą w interesie swoich sponsorów - firm, które im dają na kampanię. Dlatego właśnie Polacy to naród białych Murzynów tyrających od świtu do nocy za 1000 zł (70 % pracujących Polaków nie osiąga nawet średniej krajowej), pracujących za darmo na stażach studentów i absolwentów, tyrających na śmieciowych umowach o dzieło pracowników. By żyło się lepiej... Mirom, Zbychom i Rychom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Praca tylko na próbę IP: *.tvk.torun.pl 30.08.11, 20:39 Osoby które idą do sądu albo narzekają nigdzie pracy nie znajdą !!! - taki poPZPRowski system współpracy firm, uczelni... i nawet urzędów pracy ! Dużo by pisać - możecie mi uwierzyć na słowo znam większość firm i cały ten system doskonale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Praca tylko na próbę IP: *.tvk.torun.pl 30.08.11, 20:41 Poza tym PwC wcale nie jest lepsze... partner szkoły koźmińskiego - co tu komentować... TVN, onet i spółka... a Koźmiński siedzi sobie w radzie nadzorczej TP SA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Praca tylko na próbę IP: *.play-internet.pl 30.08.11, 22:09 Inspekcja pracy zapowiada swoją wizyte wtedy właściciel karze tym pracującym na czarno zostać w domu. Zresztą najczęsciej kontrolują oni smak kawy , biuro i jak działa katering. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Praca tylko na próbę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 10:20 w.kropa napisał: > Gwalt niech sie gwaltem odcisnie . Ale co jeżeli pracodawca-oszust jest płci żeńskiej i oszukana pracownica też? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Praca tylko na próbę 31.08.11, 08:25 A co na to, zawsze bardzo mądry i zatroskany o polskich biznesmenów, pan Mordasiewicz z Lewiatana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no cóż Ludzie sami sobie zgotowali ten los IP: *.aster.pl 31.08.11, 11:07 Podziękujcie tym wszystkim jelonkom-naiwniakom, którzy pracują za friko, miłośnikom "wolontariatów" (przypominam, że zgodnie z polskim prawem, wolontariat może odbywać się na rzecz instytucji non-profit, a nie na rzecz nastawionych na zysk firm i instytucji komercyjnych). Podziękujcie różnej maści studenciakom i innym naiwniakom, którzy sądzą, że jeśli popracują za darmo tydzień... miesiąc... 3 m-ce, niektórzy kretyni zasuwają nawet parę lat, to w nagrodę (za frajerstwo) dostaną wymarzoną pracę w wymarzonej firmie. A tymczasem dostaną, ale kopa w doopę, i krzyżyk na zdrowie plus bezwartościowe "referencje", czyli w praktyce zaświadczenie o dymaniu. Skoro jest na to przyzwolenia społeczne, to też pracodawcy cynicznie to wykorzystują. Nie ma się czemu dziwić. Gdy idę na spotkanie w sprawie pracy, i cwaniaczek mi mówi, że "pierwsze 3 dni na próbę i za darmo", to ja z równie cynicznym uśmiechem odpowiadam: "OK, to ja przyjdę w czwartym dniu i wtedy podpiszemy umowę". Radzę wam spróbować tej metody, powinniście sami zobaczyć jak gotuje się w tych cwaniaczkach, jakiego dostają małpiego rozumu. Indyczą się i bulgoczą, a wtedy wstaję, dziękuję za spotkanie i wychodzę, z szyderczym śmiechem na ustach. Wcześniej mówię takiemu cwaniaczkowi prosto w nos co o nim sądzę. Czasem też, spotykając kolejnych kandydatów czekających na rozmowę, informuję ich o oszustwie tego "pracodawcy", i publicznie rozgłaszam informacje na temat danej firmy. Do PIP zgłaszam przeważnie wszystkie takie przypadki (choć to raczej bezsensowne, albowiem inspekcja niewiele zrobi w takim przypadku, gdy nie byłem tam zatrudniony, dlatego zgłaszam jedynie prewencyjnie), w kilku przypadkach zgłosiłem "pracodawcę" do urzędu skarbowego, gdyż ich działalność i zatrudnianie darmowych niewolników była przestępstwem karno-skarbowym. Nie miejcie litości. Nie dawajcie się dymać, na litość boską. A jeśli już dajecie się dymać, to potem nie narzekajcie, że nie macie pracy. Inni przez was też nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Ludzie sami sobie zgotowali ten los IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 11:00 szkoda że dopiero po fakcie dowiedziałem się o takich technikach nieuczciwych pracodawców -cwaniaczków! ALE WIĘCEJ NIE DAM SIĘ ZROBIĆ NA SZARO! TRZEBA O TYM MÓWIĆ ABY NIE DAĆ SZANSY OSZUSTOM! Odpowiedz Link Zgłoś