Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szef kombinator, co robić?

IP: *.subscribers.sferia.net 18.09.11, 13:13
    Szef (dyrektor działu) pracując na etacie w naszej korporacji otworzył ze swoim kumplem spółkę na boku. Profil działalności jest w 100% zbieżny z tym co robi w naszej firmie na etacie (jest niezgodne z polityką korporacji). Szef mojego szefa wszystko wie i podobno jest z tym ok. Informować w takim razie zarząd? - przecież mnie wyleją i będę spalony na rynku - co mam zrobić? Może odpóścić i szukać innej firmy? Generalnie sytuacja nie podoba sie wszystkim pracownikom naszego działu, a najgorsze jest to że pracujemy w obszarze korporacji zwanym Compliance.
    Obserwuj wątek
      • Gość: advert Re: Szef kombinator, co robić? IP: 94.75.112.* 18.09.11, 15:49
        czy ta sytuacja ma jakikolwiek wpływ na Twoją sytuacje w firmie, czy chcesz szefa podkablować ot tak, dla samego kablowania?
        • Gość: Robinson Re: Szef kombinator, co robić? IP: *.subscribers.sferia.net 18.09.11, 17:01
          No właśnie to jest moim dylematem - czy akceptować ten stan rzeczy, czy się niemu przeciwstawić? Gdyby jego jego biznes był zupełnie inny niż to co robimy w naszym biurze, miałbym pewność że nie sprzedaje np. moich pomysłów, czy inne nasze korporacyjne know-how. W tej chwili nie chce mi się angażować w pracę. Najgorsze jest to, że potrafi czas w pracy sprytnie wykorzystywać do prywatnego biznesu. Boli mnie to, bo długo pracuję w tej firmie, a z drugiej strony nie chce narazić siebie na utratę pracy idąc do szefostwa i kablując. Co byście zrobili na moim miejscu?
          • Gość: advert Re: Szef kombinator, co robić? IP: 94.75.112.* 18.09.11, 17:10
            przecież jeśli go podkablujesz, to jedyne co może się stać, to (w najlepszym dla Ciebie wypadku) wyrzucenie szefa z pracy. skomplikujesz mu życie, owszem, ale żadnych profitów z tego nie będziesz miał, więc po co? dla czystego sumienia? kup karmę żarcia i zanieś do schroniska, więcej dobrego zrobisz dla świata, niż uwalniając korporację od jednego z tysięcy krętaczy jacy tam pracują.

no chyba że masz szansę na jego stanowisko jak on wyleci - wtedy kabluj jak w dym i sie nawet nie zastanawiaj.
            • Gość: advert 'kup worek karmy' miało byc IP: 94.75.112.* 18.09.11, 17:11
              jakiś dziwny skrót myślowy mi się wkradł.
            • Gość: Robinson Re: Szef kombinator, co robić? IP: *.subscribers.sferia.net 18.09.11, 17:15
              Ajeśli go nie wyrzucą tylko dadzą np. naganę to po mnie...Może rzeczywiście dać sobie spokój i tak jak większość społeczeństwa schować głowę w piasek i udawać, że się nic nie widzi i nie słyszy.
              • Gość: advert Re: Szef kombinator, co robić? IP: 94.75.112.* 18.09.11, 17:25
                zadajesz ciągle te same pytania i rzucasz głupimi frazesami, zamiast przeanalizować sytuację i wybrać wyjście najbardziej dla Ciebie odpowiednie.

zrób to, co Ci się opłaci i nie przyniesie szkody. pytać o rozwiązanie na forum jest bezsensem, bo nikt nie wie w jakiej firmie pracujesz, jakie są procedury, itp.
          • nchyb Re: Szef kombinator, co robić? 18.09.11, 19:45
            > Co byście zrobili
            > na moim miejscu?

założylibyśmy podobną firmę o podobnym profilu, najlepiej na żonę matkę siostrę lub kochankę - by samemu nie podpaść - i tam wykorzystywali swój potencjał i swoje know-how i know-who...
      • Gość: Kagan Re: Szef kombinator, co robić? IP: *.dsl.telepac.pt 18.09.11, 19:47
        Dac mu w morde. Nie samemu, ale przez podstawionych "tanich drani".
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka