Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

GEERS Akustyka Słuchu mobbing !!

01.11.11, 21:40
    W firmie GEERS Akustyka Słuchu w oddziale na ul. Półwiejskiej i innych pod kierownictwem tej samej pani jest MOBBING !! ...ta kobieta skrzywdziła wiele osób, stosuje przemoc psychiczną wobec pracowników, nie potrafi współpracować z ludźmi ani też nimi kierować - jak taka osoba bez jakiegokolwiek poczucia moralności może być kierownikiem ?! ... nie mówiąc już o tym, że pracuje z chorymi ludźmi... "kwaśna" atmosfera pracy, zastraszanie, fałsz i zakłamanie
    Obserwuj wątek
      • anett_k Re: GEERS Akustyka Słuchu mobbing !! 23.10.12, 10:16
        Mobbing psychiczny??? Co ci ta kobieta zarobiła, ze tak mówisz???to bardzo mocne słowa. Może nie nadajecie na tych samych falach, bądź jest po prostu osobą wymagającą. Ja pracuje w geersie już kilka lat i nigdy dotąd nie spotkałam się z taką sytuacją. To ze kierownik wymaga od swoich pracowników to rzecz normalna, każdy musi wypracować swoje zadania, taki kierownik tez ma założone plany do realizacji. Ale żeby od razu mobbing?? Wychodzę z założenia ze nie ma co narzekać, jeżeli komuś nie odpowiada praca z różnych względów to szuka sobie nowej.

• ellexx1 Re: GEERS Akustyka Słuchu mobbing !! 22.11.12, 16:33
          Widzę strasznie krytyczne opinie.. nie sadze, zeby bylo az tak tragicznie akurat w tym oddziale, bo w innych ludzie nie narzekaja. Ja jakis czas temu objelam stanowiska kierownika i nie czuje, zebym krzywdzila swoich procownikow tak, zeby nawywali to mobbingiem- ludzie chyba mylą pojęcia, albo nie znaja dokladnego wytlumaczenia tego slowa.. Pracujac jako kierownik musisz wymagac od pracownikow. Ale od tego zalezy zarowno ich, jak i jego pensja, dlatego chyba kazdy powinien miec motywacje zeby sie starac, nie sadzicie? Kazdy pracuje na wlasny dorobek, wiec nie nainterpetujmy falszywych oszczerstw..
          • kr_ystian Re: GEERS Akustyka Słuchu mobbing !! 30.12.12, 22:13
            Mobbing i wyzysk ? Co takiego. Łatwo tak kogos oskarzajac na forum, bedac anonimowym, zero konsekwencji. Rowniez pracuje w formie z tej branzy i jak to w pracy bywa nie zawsze jest kolorowo i milo. Szef jest szefem, wiec bedzie wymagał. JEst niemily, ok nie musimy sie lubic, to w koncu praca. ALe nigdy nie chodzilo mi po glowie zeby kogos o mobbing posadzac. Mysle ze te zarzuty sa troche nadwyrost.
            • ank_ap Re: GEERS Akustyka Słuchu mobbing !! 29.04.13, 11:50
              nie wiem jak tam u nich z praca jednak jestem ich stałą klientką i chwale sobie jakość obsługi. Sadze ze gdyby było tak źle odczuwaliby to na sobie klienci. Korzystam z ich usług od dawna, chwale sobie jakość i cenę aparatów, podoba mi się również opieka nad klinem już po zakupie, poprzypominają mi o konserwacji, jak mam jakikolwiek problem moge sie zgłosic do salonu i wyjasnic moje watpliwosci.
              • danuta_kk Re: GEERS Akustyka Słuchu mobbing !! 25.06.13, 16:53
                Moim zdaniem gdyby było tak źle pracownikom, to odbijałoby się to na obsłudze i klientach. ja jestem zadowolona mili, rzetelni pracownicy, zawsze doradza podpowiedzą co trzeba. poza tym, firma dba o swój pozytywny wizerunek. A pracownik jest pierwsza osobą, na która napotyka się klient. ja miałam pozytywne odczucie po wizycie w tej firmie. A poza tym asortyment jakim dysponują również przekonuje mnie do korzystania z ich usług.
          • nemmmezis Re: GEERS Akustyka Słuchu mobbing !! 28.09.13, 14:10
            Na jakiej podstawie niby twierdzisz, że nie rozumiem pojęcia "mobbing" i skąd możesz wiedzieć, że są to "fałszywe oszczerstwa"? Bardzo dobrze rozumiem to pojęcie i zachowanie pani kierownik w pełni spełnia kryteria tego zjawiska opisane przez psychologów. Gdybyśmy nie żyli w Polsce, miałabym duże szanse wygrania sprawy w sądzie. Jest jasna różnica między wymaganiem od pracowników, motywowaniem, a nawet wykorzystywaniem pracowników przez pracodawcę a mobbingiem! W opisanym tu przypadku można użyć właśnie tego ostatniego pojęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka