Dodaj do ulubionych

Konkurs Chopinowski

05.10.25, 18:35
www.polskieradio.pl/8,dwojka

ktoś śledzi?
Szansa raz na 5 lat, niemniej biletów już dawno nie ma.
Mój problem z tym konkursem jest taki, że jak dla mnie to oni wszyscy grają tak samo, czyli wybitnie.
Widać nie mam tego czegoś jeżeli chodzi o słuch.
Oczywiście Bążur musiał wszystko zepsuć rozkopkami w okolicy, mimo, że termin był znany od 5 lat właśnie.
Obserwuj wątek
    • dom.pogrzebowy001 Re: Konkurs Chopinowski 05.10.25, 18:44
      Tak to prawda.
      Też nie wiem, o co chodzi. Ale jeżeli się w Chopinie zakochałeś, to miłe jest, niemniej mam alergię na Chopina.
      Ciekawie gra go Micheangeli właśnie.
    • boggi_dan Re: Konkurs Chopinowski 05.10.25, 18:48
      Nie jestem melomanem tego. Ale wykopki w Warszawie to nie nowość. Cały czas coś się tam robi. Najczęściej bywam na parkingu koło Pałacu Kultury Stalina. Bo tam mam zbiórki. Też tego nie można skończyć. Teraz odwiedzę Warszawę 11 października na proteście, na placu Zamkowym.
      • don.kulawy Re: Konkurs Chopinowski 06.10.25, 00:31

> wykopki w Warszawie to nie nowość.
        > Teraz odwiedzę Warszawę 11 października na proteście, na placu Zamkowym.

Spójrz na to pozytywnie. Nie będziesz musiał kopać okopów jak Tusk wyślę na was swoich siepaczy. 🤡
    • mazala2 Re: Konkurs Chopinowski 05.10.25, 18:52
      Wpadam na chwilkę bo uszy mam wielkie niczym osioł ale drewniane. Podobno wygrał Polak.
      PS
      Żeby nie być uzależnionym od pop kultury trzeba mocno pracować. Dotyczy to nie tylko muzyki ale literatury, sportu a szczególnie polityki.
      • boggi_dan Re: Konkurs Chopinowski 05.10.25, 20:00
        mazala2 napisał:

> Wpadam na chwilkę bo uszy mam wielkie niczym osioł ale drewniane. Podobno wygr
        > ał Polak.
        > PS
        > Żeby nie być uzależnionym od pop kultury trzeba mocno pracować. Dotyczy to nie
        > tylko muzyki ale literatury, sportu a szczególnie polityki.
        >
        > Tu nie jest modne słuchanie Szopena. Tu trwa walka ideologiczna na słowa😁 Miałem kiedyś płyty CD z muzyką poważną. Z ręką na sercu bym wysłuchał dwa razy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka