Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Amsterdam Bike Taxi

IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.11, 09:54
    Witam.
    Czy ktos mial do czynienia z firma Amsterdam Bike Taxi ? To polska firma zatrudniajaca kierowcow riksz w Amsterdamie. Podobno mozna tam zarobic od 500 do 1000 euro tygodniowo i nie trzeba miec zadnego doswiadczenia tylko mowic komunikatywnie po angielsku. Czy ktos cos wie na ten temat albo pracowal w podobnym biznesie ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Amsterdamczyk Re: Praca w Amsterdam Bike Taxi IP: *.cm-6-2a.dynamic.ziggo.nl 04.02.12, 16:53
        Hej, pracowałem w Amsterdam Bike Taxi. Może nie wydaje się to realne z tym zarobkiem a tak faktycznie jest. Jak to wygląda w praktyce? Firma posiada bazę niedaleko centrum A-damu. Mają w zasobie kilkanascie riksz na wynajem. Wszystkie są elektryczne więc prowadzi się bardzo łatwo. Za wynajem rikszy w zimie płacisz ok 150-180 euro a w sezonie ok 250-270euro na tydzien. I w drogę, co zarobisz to twoje! Praca polega na rozwożeniu turystów po placach Amsterdamu, z dyskoteki do coffe shopu, z imprezy do hotelu, z hotelu do burdelu lub na dworzec centralny itp. Zwykle jeden kurs nie trwa dłużej niz 10min. Najlepiej zarabia się w nocy tj ok 21 - 4:00. Na jedną nockę przewozisz ok 10-12 klientów i od każdego zbierasz 10eu za wejscie do rikszy to normalna cena ale jeśli utargujesz więcej lepiej dla ciebie. W nocki od piątku do niedzieli jesteś w stanie zarobic spopkojnie po 150-200eu za jedną noc. Mogę Ci opowiedziec wszystko o rikszach w Amsterdamie. Jakie są fakty a w co nie wierzyc wynajmującym. Jak jestes zainteresowany napisz maila na: glogowscy.nl@gmail.com Pozdrawiam.
        • Gość: AMSTERDAM ŚCIEMA!! Re: Praca w Amsterdam Bike Taxi IP: *.cm-7-4b.dynamic.ziggo.nl 21.03.14, 22:16
          Zadufany kretyn, który jest niby szefem tego niby biznesu to zwykły naciągacz! amsterdam Bike Taxi dał mi tak popalić że musiałem dopłacić do interesu. To nieprawda że zarabia sie bóg wie jakie kokosy. To zwykła ściema! Nie wierzcie w ich obietnice bo wrócicie do Polski tak jak ja z debetem w euro na koncie. Owszem duża to firma ale miasto amsterdam jest tak restrykcyjne że nie zarobisz nigdy tego co obiecują. Teraz pracuję w Bike taxi Rotterdam i jest super. Właściciel Holender spoko i zarobki dobre. Pracujemy głównie w sezonie bo nie mamy takiej turystyki jak w Amsterdamie ale warte polecenia. W zeszłym roku zaliczyłem jeszcze Bike Taxi Groningen (róznież fajna praca ale riksze się czesto psują, ale dobrze się zarabia tylko trzeba cisnąć na mechanika) i miesiąc przejeździłem w Bike Taxi Zandvoort (właściciel Polak w porządku, praca fajna sezonowa, ale nie miałem zakwaterowania w okolicy i musiałem przerwać, koledzy jedzili tam dlużej i chwalili) Praca na rikszy jest fajna i dobrze sie zarabia to prawda ale nie w jakichś niby firmach w Amsterdamie. Tam to psychoza na maxa... Ja w tej branży jeszcze zostanę bo fajnie sie zarabia tylko zawsze problem z kwaterą... Pozdrawiam. Artur
          • Gość: Przemek Re: Praca w Amsterdam Bike Taxi IP: *.kpn.net 08.05.14, 17:25
            To ciekawe bo ja jestem szefem Amsterdam Bike Taxi i nikt kto nie jest narkomanem lub idiota nie narzeka na prace w mojej firmie. Przepisy sa rzeczywiscie restrykcyjne ale ten kto podchodzi powaznie do pracy nie ma zadnych problemow z ich przestrzeganiem. Tak pozatym to nie przypominam sobie aby pracowal u mnie jakis Artur.
          • Gość: J.K. Re: Praca w Amsterdam Bike Taxi IP: *.chello.nl 09.05.14, 15:22
            Odstaw narkotyki ziom!
            W zadnej innej pracy polak nie zarobi tak jak tu. Sa tylko dwa warunki:
            1. Trzeba pracowac - to dla wielu naszych rodakow przeszkoda nie do przejscia. Przeciez zamiast pracowac mozna siedziec w coffee shopie i sie narkotyzowac.
            2. Trzeba przestrzegac przepisow ruchu drogowego - kolejny wielki problem nie jezdzimy pod prad zbyt trudne do ogarniecia dla umyslow przezartych przez marihuane.
            Przyznaj sie ze zostales zwolniony z pracy i nie wypisuj bzdur z zazdrosci ze inni moga zarabiac lepiej niz ty. To ile firm zaliczyles i w zadnej nie zagrzales miejsca tez swiadczy o tobie w bardzo jasny sposob. Ja pracuje tu juz kilka lat i jest to najlepsza praca jaka mialem, jedyna w jakiej jestem w stanie zyc na przyzwoitym poziomie i jeszcze odkladac pieniadze , wiec podobnie jak inni normalni kierowcy trzymam sie jej rekami i nogami.
            Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszlych kierowcow.
            • miha-lll Re: Praca w Amsterdam Bike Taxi 22.11.15, 08:44
              panowie potrzebuje kilku wskazowek. czy teraz, poza sezonem, da sie zahaczyc i ruszyc z robotą w tym biznesie? ja juz przebieram nogami pod stolem, uwielbiam rower a jezeli mozna jeszcze na tym zarobic to do szczescia nie trzeba nic wiecej. jakby komus chcialo sie napisac pare slow na moakth@gmail.com to bede bardzo wdzieczny.
              Pozdrawiam
              Michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka