Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Doradztwo personalne w Łodzi?

15.06.04, 13:41
    Jestem na etapie szukania pracy i chciałabym złożyć swoje dokumenty w takich
    firmach. Stąd moje pytanie. Które z łódzkich firm DP są dobre, mają dużą
    ilość ofert pracy, gdzie warto w pierwszej kolejności się udać.
    Nie chcę trafić do takiej gdzie mają jedną ofertę na dwa miesiące.
    Dzięki za pomoc.
    Paulina
    Obserwuj wątek
      • asiulka.l Re: Doradztwo personalne w Łodzi? 15.06.04, 20:41
        Ja też jestem z Łodzi i też szukam pracy. A firmy doradcze wybieram z "Pracy"
        GW i te które często mają oferty pracy nie tylko z Łodzi np. MPS Polska, FPL Sp
        z o.o., Adecco Poland Sp.z o.o. To są firmy które mają oddziały czy siedziby w
        Łodzi. Nie wiem czy coś Ci to pomoże. Życzę powodzenia.
        Jeśli masz jakis plan, strategię szukania pracy to daj znać bo ja szukam już od
        3 lat z małą przerwą i nic:(
        Pozdrawiam
        • paulinka91 Re: Doradztwo personalne w Łodzi? 16.06.04, 10:30
          Ja przeglądam ogłoszenia gazety+internet, pytam znajomych, wysyłam do róznych
          firm w których chciałabym pracować dokumenty a teraz zamierzam przejść się do
          firrm doradztwa personalnego (od poniedziałku). Szukam pracy od początku maja.
          Mam wyższe wykształcenia, doświadczenie na kierowniczym stanowisku a ty?
          • Gość: ania Re: Doradztwo personalne w Łodzi? IP: *.novartis.com 16.06.04, 10:35
            ja kiedys zlozylam papiery w Tempservice. szukali osoby do recepcji we wloskiej
            firmie. musialam znac biegle angielski i komputer.2 godz. dziennie przez 5 dni.
            po dlugiej rozmowie kwalifikacyjnej okazalo sie ze chodzi o 5 zl brutto za
            godz!! to akurat na bilety autobusowe. smiech i zdzierstwo.
            • uli Re: Doradztwo personalne w Łodzi? 16.06.04, 10:44
              :-)
              mnie w workservice zaproponowali ostatnio 4,30 za godzinę:-)
              w tpsa, praca w systemie 3-zmianowym. zarobiłabym 516 zł + wracanie o różnych
              porach dnia i nocy z dzielnic, po których lepiej nie chodzić po zmroku.
              też mam "fajne" CV, pracy szukam niecały rok...
              chyba zacznę pracować społecznie, już nie wiem, co robić...
              • Gość: ania Re: Doradztwo personalne w Łodzi? IP: *.novartis.com 16.06.04, 11:24
                w Polsce w takich firmach chodzi glownie zeby jak najmniej czlowiekowi
                zaplacic. aha bylam tez w Adecco na Pietrynie. biuro rozpieprzone, ja
                rozwiazywalam na komputerze test jezykowy, a koles kul sciane. jedna z
                pracownic - totalna idiotka, wymalowana blondynka w dzinsach prawie
                przerzynajacych jej tylek na pol, rzucala (przy mnie!!!) teksty do robotnika;
                lubi pan swoja prace??? fajnie tak kuc sciany nie?? ojoj, pogniewam sie, jaja
                panu urwe. serio!!! nie wiem jaka jest jej rola w Adecco ale firma jest niby
                prestizowa a zatrudnia ludzi z ilorazem ponizej 80. lepiej dac sobie spokoj.
                • uli Re: Doradztwo personalne w Łodzi? 17.06.04, 09:53
                  wymyśliłam taką nazwę, sorry za ordynarność: whoreservice :-)
                  fefefe
      • asiulka.l Re: Doradztwo personalne w Łodzi? 16.06.04, 15:56
        Też przeglądam gazetę(poniedziałkową GW), internet(nie zawsze mam dostęp).
        Kiedyś rozniosłam 40 aplikacji do biur rachunkowych (pracowałam rok w
        księgowości) i NIKT nie odpowiedział więc dałam sobie spokój z myślą że może
        gdzieś kogoś akurat potrzebują. 2 miesiące temu wysłałam 15 ofert i też żadnego
        odezwu. Teraz wysyłam tylko na ogłoszenia. Robię kurs księgowości i mam małą
        nadzieję że może tym razem coś znajdę. Już nie mam pomysłów co zrobić by dostać
        pracę. Mam wykształcenie licencjackie a większość pracowdawców chce pracowników
        z wyższym. A ja zacznę studia jak będzie mnie na nie stać. W tej chwili pracuję
        ale za grosze i cały czas szukam czegoś innego (i chociaż te 800 zł na rękę
        żebym mogła iść na studia uzupełniające).
        Myślę żeby napisać jakieś nietypowe CV które zwróci uwagę, nie wiem, może w
        jakiejś innej formie(gdzieś czytałam o tym). Czasami wydaje mi się że cuduję z
        tymi pomysłami.
        • uli Re: Doradztwo personalne w Łodzi? 17.06.04, 10:01
          może warto skusić pracodawcę na całkowicie refundowane szkolenia dla
          pracowników + opkrycie kosztów stworzenia nowego stanowiska pracy przez PUP?
          wtedy mogabyś popracować np. trochę taniej, ale za to zrobić mgr bez kosztów ze
          swojej strony, a potem poprosić o podwyżkę, a jeśli nie - to z mgr w kieszeni
          zmienić pracę?

o refundowaniu szkoleń itp pisze w poniedziałkowym dodatku "praca". co prawda
          nie ma jeszcze przepisów wykonawczych do nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu
          bezrobociu, no ale jest to jakaś iskierka nadziei.

myślę, że problem nie lezy tylko w mgr, ja mam mgr i nawet więcej, a największa
          zmiana, jaką wniosło to w moje zycie, to 3 nowe literki przed
          nazwiskiem...powiem więcej, na studiach więcej pracowalam (i nie chodziło tylko
          o ZUS).

pozdrawiam i trzymam kciuki
          uli
          • asiulka.l Re: Doradztwo personalne w Łodzi?-do Uli 17.06.04, 10:47
            Proszę napisz dokładnie co masz na myśli pisząc o refundowaniu szkolenia przez
            pracodawcę i pokryciu kosztów stworzenia nowego stanowiska pracy. Czy chodzi o
            to żebym namówiła firmę na pokrycie kosztów studiów? A do gazety zajrzę
            wieczorkiem i poszperam w necie.
            Co do tego mgr to wiem że biorąc dyplom do ręki wcale nie otworzą się drzwi do
            firm chcących zatrudnić mnie.
            Dzięki za radę.
            • uli Re: Doradztwo personalne w Łodzi?-do Uli 19.06.04, 09:44
              cały artykuł tutaj:

praca.gazeta.pl/praca/1,47341,2125598.html
              pozdrawiam!
              • asiulka.l Re: Doradztwo personalne w Łodzi?-do Uli 19.06.04, 17:19
                Dzięki, przeglądałam już w poniedziałek:) ale jak o tym wspomniałaś to myślałam
                że coś przeoczyłam. Tylko tam jest o bezrobotnych a ja w tej chwili pracuję
                (choć opłacałoby mi się brać bezrobotne bo pensja - koszty dojazdu <
                bezrobotne).
                pozdrawiam
      • kasiabru Doradztwo personalne w Łodzi 20.06.04, 10:46
        Tez jest Lodziankai tez szukalam pracy. Przez ogloszenia i doradcow. Niestety,
        Lodz wydaje sie zacofana i niedoinwestowana. Mialam kilka spotkan, ale z zadnej
        takiej firmy nigdy nie dostalam zadnej pracy. Dla mnie (jako specjalisty ds
        rekrutacji, hehehe..) te firmy nie pracuja efektywnie (w porownaniu z Wa-wa).
        Znalazlam prace poza Lodzia. Nie bylo szans dla mnie ani na prace ani na
        godziwa pensje. Proponuje rozejrzec sie gdzie indziej. Przynajmniej rozeslac cv
        i isc na rozmowe (kazda rozmowa to doswiadczenie na przyszlosc).
      • hapgood4 Re: Doradztwo personalne w Łodzi? 23.09.13, 11:23
        Ja od siebie mogę polecić Ci > www.pba.com.pl. Mają jeszcze większy zasięg odkąd otworzyli odział w Poznaniu [w 1999 roku bodajże]. Mi znaleźli prace w błyskawicznym tempie, aż byłem zdziwiony!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka