Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca praca praca szukam

27.04.12, 09:10
    Witam wszystkich forumowiczów
    szukam bezskutecznie pracy już przesło rok , cv wysyłam w próżnię , na rozmowach niby jest ok a później okazuję się , że rekrutacja jest dla "oka" ...
    nie mam już pomysłu gdzie uderzyć w poszukiwaniu , nie mam znajomości zdana więc jestem tylko na siebie. Czy w Warszawie można trafić na normalną ofertę pracy nie mam tu na myśli call center (bez urazy dla kogokolwiek ale tego rodzaju zatrudnienie to lipa i bzdura).
    Bardzo proszę o wsazówki i porady ale tylko poważne
    z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • pamplemousserose Re: praca praca praca szukam 27.04.12, 10:14
        Najprostszy sposób szukania pracy - wyszukujesz w internecie bazę firm w Twojej miejscowości i okolicach. Nawet książka telefoniczna się zda.

Każdą firmę guglasz - większość ma strony internetowe. Wchodzisz na strony, szukasz zakładki kariera/praca i może akurat Ciebie szukają. Zajmie Ci to kilka dni, ale skoro nie masz pracy, to czas masz. A przynajmniej masz gwarancję, że pracownika naprawdę szukają.
        Codziennie widzę w internecie strony firm, które pracowników szukają. Widełki pensji tez podają. Może warto tej metody spróbować?
      • uthark Re: praca praca praca szukam 17.10.15, 16:39
        Jak można Tobie doradzić cokolwiek, jeśli nie piszesz nic o swoim wykształceniu, umiejętnościach, silnych stronach, o tym, co mogłabyś potencjalnie dać pracodawcy?
      • ak-69 Re: praca praca praca szukam 18.10.15, 14:38
        Warto było, przynajmniej w moim przypadku, założyć sobie konta na portalach typu Pracuj, Goldenline, Jobrapido.
        Można na nich nie tylko szukać konkretnych ofert pracy pokazując swój rejon, zawód, preferencje zawodowe, ale też automatycznie emailem otrzymywać na bieżąco propozycje wybrane na bieżąco z aktualnych ofert pracodawców.
        Jest też możliwość umieszczenia swojego aktualnego CV w wersji elektronicznej, do której na bieżąco maja dostęp pracodawcy szukający pracowników.
        Jak masz profil z CV, podanym miastem, zawodem, rodzajem pracy która Cię interesuje, to na pewno mieszkając w Warszawie z zawodem nauczyciela nie dostaniesz oferty dla informatyka z Poznania, księgowej z Krakowa itp.
      • zuzka.sc Re: praca praca praca szukam 05.11.15, 20:19
        Najważniejsze, żeby się nie poddawać. Ja szukałam półtora roku i już miałam dni czarnej rozpaczy, gdy myślałam, że już nigdy mi się nie uda. Ale jednak brałam się w garść i robiłam plan poszukiwań na następny dzień. W moim przypadku odniosło skutek roznoszenie podań osobiście po firmach. Codziennie sprawdzałam ogłoszenia, łaziłam do urzędu pracy, chodziłam na konkursy na stanowiska urzędnicze, wysyłałam Cv "w ciemno" do firm, które się nie ogłaszały. A w końcu zadzwoniła firma gdzie uderzyłam osobiście z CV. Szukaj różnych możliwości. Powodzenia
      • ewa.kawecka Re: praca praca praca szukam 08.11.15, 21:36
        Witam,
        warto by się było zastanowić, co jest takiego w procesach rekrutacji, że Pani przez nie nie przechodzi. Część oczywiście może być cytując Panią "dla oka", ale część z pewnością nie. W Warszawie akurat można "trafić na sensowną ofertę pracy". Polecam przeczytanie artykułu z mojego bloga dostępnego na www.jobcoaching.com.pl "7 grzechów głównych popełnianych podczas rozmowy rekrutacyjnej".
        Pozdrawiam
        Ewa Kawecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka