Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowe reguły w pracy

IP: *.flash-net.pl 19.05.12, 16:43
    a jak już dzięki tym wszystkim sposobom szczura na życie odniesiesz tzw sukces to zwymiotujesz na samego siebie
    Obserwuj wątek
      • Gość: dziadek Nowe reguły w pracy IP: *.neanet.pl 20.05.12, 11:11
        Pan takiego szybko awansuje, a i premię da pod stolikiem.Taka szuja zasłuży wśród pracowników na nienawiść. Pan stawia coraz to nowe wymagania, w końcu obniża wynagrodzenie na umowie za brak wyników i efektywności.Efektownie to już było i w końcu poniża go w obecności współpracowników , aż sam się zwalnia lub dostaje kopa.To są reguły, a najlepiej aby murzyn przynosił pieniądze panu w zębach.
      • Gość: Specjalista Ja zapytałem szefa: Adam, dlaczego nie ma wypłaty? IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.05.12, 11:49
        bo facet z mieszkaniem za dwa miliony nie płacił pensji od kilku miesięcy i zwalił na śmieciowych pracowników ciężar odpływu klientów. A skąd wziął na mieszkanie ? Z krojenia tych samych śmieciowych specjalistów. Dlatego warto pisać zabawne bajki o pozytywnych liderach i ukrytych potencjałach.
      • Gość: usta prawdy frazesy IP: *.173.27.109.tesatnet.pl 20.05.12, 12:15
        dlaczego jest tak, że gdy czytam tego typu wypociny albo gdy słucham porad mądralińskich pań haerówek bełkoczących coś na tok fm czy w innych mundrych mediach, to mam wrażenie, że jestem bombardowany ogólnikowymi frazesami, produkowanymi przez ludzi po wybitnie teoretycznych studiach, którzy nie wiedzą, jak wygląda praca w większości firm w Polsce?
        • pumpernik Re: frazesy 21.05.12, 14:11
          Nie tylko Ty tak masz.
      • Gość: news101 Re: Nowe reguły w pracy IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 12:22
        "Trzeba uważnie obserwować, czego oczekuje od nas przełożony. Niekiedy może się okazać, że to, co jeszcze wczoraj było niemile widziane, dzisiaj znajduje się na szczycie listy oczekiwań."

Czyli w skrocie instrukcja pod tytulem jak lizac rowa przelozonym

"Obecnie o wiele więcej można ugrać pracą zespołową."

Ugrac czyli poza poza i jeszcze raz poza. Patrzenie na innych wilkiem pod katem wlasnych profitow. Jakby tu k... wiecej ugrac...

"Dziękuję, nie plotkuję (...) Unikniemy w ten sposób łatki "narzekacza" i zyskamy obiektywną opinię osoby niezaangażowanej w wewnętrzne konflikty."

Jaaasne, obrabianie dupsztala wspolpracownikom to naturalne zjawisko w korporacji. W szczegolnosci te indywidua, ktore chca jak najwiecej dla siebie ugrac.

"Usprawiedliwianie się chorobą dziecka czy problemami rodzinnymi robi na współpracownikach coraz mniejsze wrażenie"

I znowu 'ugrac'. Tym razem instrukcja jakby tu ugrac dobre wrazenie. Jak jakis szczurek nie rozumie, ze ktos moze miec problemy rodzinne itp to wpada z pluskiem do dolu kloacznego bo sam wczesniej czy pozniej bedzie je mial. Jak kazdy. A potem znow bedzie musial wlaczyc tryb korporacyjnego kures.twa tym razem pod tytulem "jakby sie tu wyrwac z roboty wymyslajac durne usprawiedliwienie takie zeby wspolpracownik nie zorientowal sie ze robie dokladnie to samo co on wczesniej"

"Liczy się wszystko, co wyróżnia z tłumu. Może to być noszenie nietypowych krawatów, uprawianie wspinaczki wysokogórskiej lub ogródka na dachu w bloku. Nieważne, po prostu wszyscy muszą o tym wiedzieć"

A to juz ewidentny przyklad szczurzego myslenia. Ja sie tylko pytam po co tak sie scigac??? Czy ten bezsensowny wyscig daje spokoj i szczescie? Jak patrze na wspolpracownikow szczurzym nastawieniu to wrecz przeciwnie-non stop az sie gotuja w srodku (na twarzy zazwyczaj przyklejony usmiech)
        • Gość: maciek Re: Nowe reguły w pracy IP: *.warszawa.mm.pl 21.05.12, 12:04
          A jak przyjde do pracy z kijem w d....pie to będe odpowiednio sie odznaczal? CZy tez dla gwiazd hijaru to za mało? CZy ktoś tym hr-owym wycieruchom wreszcie powie, ze sa zbędną pasozytniczą grupą osób reprezentujących zerowe umiejętności i że ich wypociny wzbudzaja wylacznie śmiech i ubaw. I że ich metody rekrutacji to czysty smiech na sali i nie daja zadnego efektu. Że nic nie zastąpi zwykłej rozmowy przszlego szefa z pracodawcą? Czas aby pracodawcy przestali dawac się naciągac na te wszytskie oszustwa zwane metodami rekrutacji i żeby zaczeli wreszcie myslec rozsadnie bo obecnie to na starcie przez zastosowanie durnych metod odpadają ci najlepsi ktorzy mysla a nie sa robotami od klepania testów i belkotania z gory wyuczonych formułek.
      • Gość: korporacja_jest_ok Re: Nowe reguły w pracy IP: *.gemini.net.pl 20.05.12, 13:44
        Przesadzacie, pracowalem w roznych miejscach od panstwowej posadki, przez mala firme, do korporacji. I najlepiej jest mi w korporacji. Ze wzgledu na swoja wielkosc wymuszone sa procedury, ktore skutecznie eliminuja swinie do bardzo przewidywalnego zakresu jak to okreslonego "obrabiania d...", ktore latwo przewidziec. Jesli nie chcesz wychodzic przed szereg jest to jak najbardziej mozliwe, robisz co swoje i koniec. Praca i ot. Oczywiscie zjawisko szczurowatosci wystepuje jest i bedzie ale to jest nie do unikniecia. A wlasnie korporacje cenie za to, ze jest tak bardzo przewidywalna, przy odrobinie inteligencji mozna spokojnie zyc.

A, ze mowi sie do szefa po imieniu? Trudno by bylo inaczej w firmie o korzeniach anglosaskich gdzie "you" uzywa sie w znaczeniu Pan. Taka nasza nadgorliwosc przy przeszczepianiu zagranicznych zwyczajow, ot co.
        • Gość: corpoRATe Re: Nowe reguły w pracy IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 23:10
          Też robię w korporacji, i to jak jest bardzo zależy od ludzi na których trafisz. Akurat jestem w zespole gdzie większość to starsi pracownicy, mający wy***ne na robienie kariery, i atmosfera pracy jest całkiem sympatyczna. Ale w tej samej firmie są też działy gdzie wyścig szczurów trwa na maksa a historyjki z Dilberta to codzienna rzeczywistość.
      • Gość: Michał Tusk Ja tam nie rozumiem. IP: *.aster.pl 20.05.12, 15:15
        Ja nie rozumiem skąd wy macie te problemy ze znalezieniem pracy. Ja praktycznie nic nie umiem, kompetencje mam żadne, współpracownikami pomiatam a dyszka co miesiąc na konto wpływa. A z tego co tata wczoraj mówił już jest lepsza fucha dla mnie gotowa za 2 dychy. Mam być jakimś doradcą czy coś. Moje koleżanki, np. Maja R. też nie narzekają.
        • Gość: Artur Re: Ja tam nie rozumiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 21:25
          To ty chyba żydem jesteś !
          • Gość: maciek Re: Ja tam nie rozumiem. IP: *.warszawa.mm.pl 21.05.12, 12:06
            Przeczytaj nick. To syn premiera sługi oligarchii on rzeczywiscie ma nieograniczone mozliwości i jest bardzo zadowolony z 'postepów" jakie czyni zielona wyspa.
      • Gość: bartek Nowe reguły w pracy IP: 78.133.202.* 20.05.12, 23:10
        słodkie teorie. wytykaj błędy i niekompetence szefa, to pry najbliższej okazji szef posadzi cię na minę, na której wylecisz w powietrze. szef - osoba, która uniknęła dekomuniacji, ruski konfident nie znający słowa po angielsku. to wciąż reguła na wysokich stanowiskach nawet w firmach prywatnych....
        • Gość: maciek Re: Nowe reguły w pracy IP: *.warszawa.mm.pl 21.05.12, 12:07
          Dokladnie tak. 100% racji.
      • sselrats Mow o bledach innych tylko nie o swoich 21.05.12, 00:34
        Ty przeciez bledow nie robisz. A o bletach innych najlepiej mow do szefa, z ktorym jestes po imieniu. Jak jest swoj chlop to dostaniesz podwyzke. Jak jest normalny to cie pogoni z pogarda.
      • Gość: emigracyjny Nowe reguły w pracy IP: *.pools.arcor-ip.net 21.05.12, 00:37
        Ja totalnie nie rozumiem po co pisac takie puste frazesy w czyms, co ma byc gazeta opiniotworcza. To kompletne bzdury. W prawdzie firmy polskie chetnie prezentuja sie jako te, ktore chetnie przyswajaja sobie najnowsze trendy, wysylaja ludzi na mase niepotrzebnych nikomu szkolen, zatrudniaja niby-specjalistow od HR i Zasobow Zarzadzania Ludzmi, ale poza tymi gornolotnymi teoriami kochaja wrecz donosicielstwo, podlizywanie sie, nepotyzm i bezwzgledne wpasowanie w tlum swoich pracownikow a nade wszystko uwielbiaja szare, durne mrowki bez wlasnego zdania, ktore beda zapierdzielaly ile wlezie za gowniane pieniadze - co sie nazywa wydajnoscia :)

emigracyjny.blogspot.de
      • aktyntasza Nowe reguły w pracy 21.05.12, 07:59
        Ja się mogę Wam pochwalić miłą serdeczną atmosferą bo w pracy czuję się tak jak w domu. W taki sposób mógł bym pracować nawet do siedemdziesiątki. Mamy czas na kawę, mamy czas porozmawiać sobie, jeździmy na imprezy integracyjne, tanie wczasy, kolonie dla dzieci i uważam że firma w której ja pracuję czyli ZUS jest super firmą BEZSTRESOWĄ.
      • Gość: tak tak obce... reguły w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 09:23
        Wszystkie te wskazówki wzięte są z innego świata pracodawców niż ten, w którym niestety muszą pracować Polacy. Tu gdzie szef jeździ najdroższym modelem auta a nie ma pieniędzy na wypłaty śmieciowe dla pracowników jest INNY świat. Stąd tylko można pośmiać się z tych porad wyrwanych z obcej rzeczywistości.
        Może by tak jakiś psycholog-naukowiec ruszył głową i podpowiedział jak podejść do szefa-polskiej-hieny??? Ale cóż... nie wiadomo jak się brać za taki temat jak się ma na uczelni szefa-feudała w polskim stylu...:))))
      • Gość: Gosc Nowe reguły w pracy IP: *.146.95.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.05.12, 10:48
        1. Szef ma zawsze racje.
        2. Jesli szef nie ma racji to patrz punkt 1.

A poza tym, to aby osiagnac sukces w pracy nalezy:
        1. Podlizywac sie szefowi.
        2. Donosic do niego na swych kolegow z pracy.
        3. Swiadczyc szefowi rozne usugi z seksualnymi wlacznie.
        4. Nigdy nie wychodzic z pracy wczesniej niz szef i nigdy nie byc w niej pozniej niz On.
        5. Najlepiej jest tez pracowac za darmo, albo przynajmniej na smieciowej umowie.
        • Gość: Piotr Re: Nowe reguły w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 14:31
          W firmie gdzie ja pracuję jest więcej punktów:
          6 nie wolno rozmawiać przez telefon komórkowy a telefony zostają na portierni
          7 nie wolno rozmawiać w czasie pracy ze współpracownikami
          8 nie wolno palić papierosów w pracy
          9 nie wolno pić kawy w czasie pracy (tylko w czasie śniadania 15 minut)
          10 każde spóźnienie to minus 10 procent premii a 3 spóźnienia w miesiącu to zwolnienie z pracy
          11 w firmie są kamery i w razie nie dostosowania się szef bez powiadomienia może zabrać premię lub część wypłaty
          • Gość: IS Re: Nowe reguły w pracy IP: *.ae.wroc.pl 21.05.12, 15:48
            Słabe te kary... Za mało poniżające :) U mojego byłego pracodawcy za jedzenie na stanowisku produktu spoza listy ściśle określonych rzeczy myło się samochód szefa, albo sprzątało teren wokół firmy...
            • Gość: Gosc Re: Nowe reguły w pracy IP: *.play-internet.pl 21.05.12, 17:03
              A jak tam bylo z podcieraniem szefowskiego tylka?
          • Gość: Gosc Re: Nowe reguły w pracy IP: *.play-internet.pl 21.05.12, 17:04
            Ze nie mozna palic, to OK, ale jak to jest legalnoscia tych kamer?
            • Gość: Piotr Re: Nowe reguły w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 20:19
              U prywaciarza niema legalne czy nielegalne, albo się z tym zgadzasz i pracujesz albo się z tym nie zgadzasz i wynocha.
              Mój szef zawsze powtarza że walczyliście o wolność i demokrację a teraz bezrobotni mają wolność a pracujący demokrację.
              • Gość: Gosc Re: Nowe reguły w pracy IP: *.181.78.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.05.12, 22:57
                Znaczy sie ze Polacy wystrajkowali wolnosc od pracy dla bezrobotnych i postawienie kapitalu ponad prawem...
      • atchor Nowe reguły w pracy 12.07.12, 14:01
        Bardzo często o tym, jaka wolność panuje w miejscu pracy nie decyduje odwaga pracowników, a widzimisię szefa/kierownika. Przesadnie zachwyceni własnym modelem świata nie akceptują modeli innych, ludzi. Są oni dopiero na pierwszym poziomie przywództwa wg Johna Maxwella:
        www.alfabetsukcesu.pl/komunikacja/przywodztwo/badz-najlepszym-liderem-przez-5-poziomow-przywodztwa/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka