Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak się nauczyć ?

IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 04.06.12, 11:04
    Zależy mi aby mówić w języku angielskim na poziomie B1 ? Wcześniej uczyłam się angielskiego, ale tylko podstawy. Czy jest jakaś szkoła językowa lub portal on-line - aby uczyć się przez internet ? Nie mam możliwości ani kasy na dojazdy do szkoły lub nauczyciela.
    Obserwuj wątek
      • Gość: cougar Litosci IP: *.man.poznan.pl 04.06.12, 11:19
        kup sobie dobry słownik +książki do gramatyki i tłumacz z internetu, stron po ang. jest mnóstwo. Oglądaj dużo cnn, bbc i filmów
      • Gość: gosc Re: Jak się nauczyć ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 15:35
        www.supermemo.net.pl/
      • Gość: corett Re: Jak się nauczyć ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 15:49
        Oglądaj sobie dużo filmów i seriali po angielsku. W trakcie oglądania zapisuj sobie, których kwestii nie rozumiesz i potem oglądaj jeszcze raz z napisami wybrane sceny, żeby ci się różne zwroty utrwaliły. Oczywiście taka nauka to tylko na początek, bo wiadomo, że aktorzy z reguły mówią głośno, wyraźnie i z dobrą dykcją a w życiu możesz trafić na ludzi mamroczących, sepleniących czy mówiących z prędkością karabinu maszynowego.
      • Gość: gorliwa Re: Jak się nauczyć ? IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 04.06.12, 16:27
        Czy ktoś słyszał o kursie eTutor ? A może konwersacje w ESKK ? Nie wiem czy warto ?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka