Gość: zenada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 03:11 Przynudzacie juz z tym Avonem, Wyborczo. Sezon ogorkowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: `liberal` Byłam konsultantką Avonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 03:15 Gratuluję śledztwa, trzeba uwalić biedny naród (może otworzyć jeszcze jeden department np. do spraw avonu) Czym więcej pieniędzy w rękach obywateli tym lepiej!!! Jeżeli coś zarobię to powinienem mieć to dla siebie , a nie utrzymywać za to całej rzeszy rozpanoszonych urzędników (np. bogaty ZUS). Bzdurą jest mówienie że w imię jakiejś sprawidliwości wszyscy powinni płacić głupie podatki (jeżeli ktoś ich nie płaci to znaczy że nie jest okradany).Głupotą jest myśleć że osoba która pracuje dla Avonu jest bardzo bogata i trzeba ją oskubać. To wszystko!! PS.\wierzcie lub nie ale nie mam nic wspólnego z tą firmą, chodzi mi o całokształt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pele Re:Bzdurą jest mówienie że w imię IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 24.06.04, 04:15 "Bzdurą jest mówienie że w imię jakiejś sprawidliwości wszyscy powinni płacić głupie podatki." Liberal, jestes najlepszym przykladem polskiego warcholstwa, ktore nie poczuwa sie do ciagniecia wozu rownie mocno jak inni obok. Podatki, ciemnoto "liberalna", sa podstawa funkcjonowania panstwa (obok prawa). Ich sciaganie a podzial to osobna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <>,. Re:Bzdurą jest mówienie że w imię IP: 217.96.51.* 24.06.04, 08:09 Podatki, stary komuchu, służą do utrzymywania armii nierobów. Ty się z księżyca urwałeś czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman forever Re:Bzdurą jest mówienie że w imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:06 Chodziles baranie do darmowej szkoly ? (pewnie niezbyt dlugo) Jezdzisz po panstwowych drogach ? Jak Cie okradna biegniesz do policjanta ? Przyklady mozna mnozyc. Korzystasz tym samym z pieniedzy jakie wszyscy wplacamy w formie podatkow do wspolnej kasy. Tak jak ktos juz wczesniej napisal podzial tych podatkow to osobna para kaloszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Nie p.... misiu... IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 24.06.04, 14:48 Jak chce pojechac dobra droga to place za prywatna autostrade (do ktorej notabene tez ktos z moich podatkow dolozyl), jak chce bezpieczenstwa to place firmie ochroniarskiej za ochrone domu i samochodu, jak mi ukradli rower to policji jakos nie bylo i przydala sie jedynie do tego by wypisac papierek dla ubezpieczalni, jak zachoruje to musze isc do prywatnego szpitala bo w panstwowym mnie oleja albo i tak kaza zaplacic... O tym ile kosztuja felgi i zawieszenie 'eksploatowane' na naszych wspanialych polskich drogach za calkiem niemale podatki to juz nie wspomne. Trzoszke realizmu prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re:Bzdurą jest mówienie że w imię IP: 217.153.29.* 29.06.04, 17:42 Podatki, oprocz utrzymywania nierobow moga byc przeznaczone dla durnu ktorzy nie daja sobie rady w nowej rzeczywistosci. SOLIDARNOSC to sie nazywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio nie mam jak socjalizm IP: *.mofnet.gov.pl 24.06.04, 09:36 wbij sobie do glowy socjalisto (komunisto?), ze nie ma nic lepszego dla nas wszystkich, jak niskie podatki, nawet jak nie sa placone, a sie nalerza. A jak te zbierane sa dzielone, to ja obserwuje na codzien, bo pracuje w ministerstwie - jakbys ty zobazyl, to jakos odechcialoby ci sie tej "sprawiedliwosci" spolecznej. poza tym czesto ludzie moga pracowac na lewo albo pobierac zasilek i nic nie robic - co jest lepsze i "sprawiedliwsze"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipsa do Misia IP: *.chelmnet.pl 24.06.04, 16:17 Misio! Ty pracujesz w ministerstwie????? I kto tam jeszcze pracuje???? Tragedia!!! Co tam Avon- ratujmy ministerstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsultantka Avonu Re:Bzdurą jest mówienie że w imię IP: *.chello.pl 24.06.04, 16:06 Przecież płacę 22 procent podatku, kupując kosmetyki, a zazwyczaj kupuję je dla siebie. To mam jeszcze odprowadzać dodatkowy podadek od tych 23 procent ceny, które mi są "darowane" w przypadku miesięcznego zakupu na powyżej 100 zł? To już by w ogóle się nie opłacało kupowanie takich kosmetyków. Nawet dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `liberal` Re:Bzdurą jest mówienie że w imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 18:19 Tu "ciemnota liberalna' nie wiem jak to zrozumiales ale w swym komunistycznym rozumowaniu, wykreowales sobie chyba ze jestem anarchista.Tłumaczę: jest różnica pomiędzy wolnym rynkiem a państwem socjalnym,ja to zauważam. Podatki powinny zasilac tylko podstawowe funkcje państwa.Ta konsultantka płaci podatek na każdym kroku,kupując litr benzyny 0,75 litra kupuje od rządu, który za to daje jej dziurawe drogi, 10km autostrad rozcznie itp. zmirzam do tego że podatki nie powinny chamować przedsiębiorczości,a w Polsce chamują wszystko. PS. gdyby zlikwidować "darmową"służbe zdrowia i zwolnic połowę użedników to mielibyśmy wiecej kasy na godne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re:Bzdurą jest mówienie że w imię IP: *.ppp.dion.ne.jp 25.06.04, 09:08 podatki nie powinny chamować przedsiębiorczości,a w Polsce chamują wszystko. Hamowac nie pochodzi od chamstwa, to zupelnie inne slowo, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re:Bzdurą jest mówienie że w imię IP: 81.219.117.* 24.06.04, 19:38 Co powiesz o podatku na ZUS od dochodów, których nie zarobiłeś/aś. Dzieje się tak jeżeli minimalna składka na ZUS przekracza twój dochód. Dla mnie jest to grabież w majestacie prawa. Czy to też jest podstawą funkcjonowania państwa (pewnie nie tyle co państwa co urzędników). Podatki są niezbędne natomiast nie grabież Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart pele-ton lewicowy be-ton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 21:23 Ciemnote prezentujesz swoja wypowiedzia. podatek to wynalazek, by nieudaczne społeczeństwo przyzwyczaić do złudnego poczucia współudziału i współodpowiedzialności, za ten wózek, na który niewielki masz wpływ. Liberalizm zakłada cudowna rzecz odpowiedzialności za siebie. Kazdy ma swój wózek i niech go sobie ciagnie. nie chce ciągnąc-jego wybór. A jeśli nie może to znajdzie sie wielu chętnych, którzy podzielą się nadwyżką swego dochodu z tymi co nie mogą, bo chorzy albo starzy. Gdy człowiek ma dać sam z siebie, robi to dużo chętniej niz pod presją np.5000 pln kary... Teoria socjalizmu, do której miedzy wierszami piejesz lezy na filarach ideologicznej równości, a to z samego założenia jest bzdurą!!! Patrz: świat zwierząt. A czym innym my jesteśmy? Tyle,ze mamy wolna wolę, zeby dać kiedy chcemy, a nie kiedy ktos po to swoją bezczynna i leniwą rękę wyciąga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete PRACUJE DLA NICH KUPA LUDZI A DWA BABSZTYLE ! IP: *.chello.pl 24.06.04, 07:32 ktore zwolniono zaczely polskie poszczekiwania !!!! wstyd!!! nie chca pracowac nie musialy NIKT IM NIE KAZAL !!!!! PO CO DO CHOLERY PODPISALY TA JAKOBY NIEKORZYSTNA UMOWE !???? A GW zamienia sie w FAKT powoli bo w oczach dziadzieje :o((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MADRY Re: PRACUJE DLA NICH KUPA LUDZI A DWA BABSZTYLE ! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 08:46 Wiedzialy galy co podpisywaly chyba ze umowy nie czytaly! a jak nie czytaly to a podpisaly 10 lat pracowaly to na koncu zwariowaly? Dlaczego nie wczesniej ?dlaczego teraz? za myslenie z opoznieniem 10 lat tez bym zwolnil takich pracownikow. Debilnie nie przemyslaly ze skrzywdza tysiace tych ,ktore same do firmy wciagnely albo maja tych ludzi w d.... no to SWIETNIE!!!!! Gratuluje msciwosci po trupach - tego zadna firma nie uczy -to sie w sobie MA! Nie myslac o tych osobach dla ktorych te kilka zlotych stanowilo czasem jedyny budzet domowy na chleb z dzemem . Swinskie naturki i dobrze ze firma je zwolnila ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: PRACUJE DLA NICH KUPA LUDZI A DWA BABSZTYLE ! IP: *.p.lodz.pl 24.06.04, 11:24 Puknij sie w glowe jedna z drugim!! Najwiecej zarabia na Polakach amerykanska firma, pracownicy dostaja ochlapy i jeszcze nie maja prawa sie odezwac? Olac ta wiesniacka firme, tandetne bazarowe kosmetyki. Odpustowe prezenty- widzialem jak to wyglada, ToTALNA WIOCHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: PRACUJE DLA NICH KUPA LUDZI A DWA BABSZTYLE ! IP: *.agricolauz / *.pool21758.interbusiness.it 24.06.04, 11:50 Przeciez nikt ich nie zmuszal do pracy w Avon. Nikt tak naprawde nie zmusza nikogo do zadnej pracy. Przykre jest to, ze wiekszosc ludzi w Polsce nie rozumie tego faktu a w chwili kiedy kregoslup troche zaboli od roboty maja o to pretensje do calego swiata. Przyznaje, ze produkty oferowane przez Avon w Polsce maja niska jakosc. Szczesliwie nie ma przymusu ich nabywania. Ludzie, w jakim wyimaginowanym swiecie wy zyjecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes160@op.pl wszystko to jest marketingiem! IP: 217.153.47.* 24.06.04, 14:16 Czytam te wszystkie wypowiedzi i powiem,że wszystkie dyskusje tu poruszane mają sens.Cała dzisiejsza rzeczywistość opiera się na marketingu,ponieważ rynek jest tak przepełniony wszelkimi produktami i firmy aby przetrwać poprostu biją się o klientów.Oczywiście są różne formy zarabiania pieniędzy ale efektem każdej pracy jest jakiś produkt i aby praca owocowała dochodem,niestety ten produkt trzeba sprzedać.Wiadomo również ,że każdy produkt ma swoją wartość ale niestety nie zawsze wartość idzie w parze z jakośćią.Są firmy które niemuszą wydawać ogromnych pieniędzy na reklamę swoich produktów ,wolą one wynagradzać swoich współpracowników za stworzenie rynku i wykreowanie obrotu niż wydawać ogromne kwoty na reklamę,która w tym przepełnionym rynku jest mało spostrzegalna.Współczuję paniom z którymi Avon rozwiązał umowy,myślę że były ku temu powody ale nie mnie jest to osądzać.Na codzień spotykamy się z większymi lub mniejszymi problemami i nikt nie znalazł metody doskonałej aby było inaczej.Osobiście współpracuję z firmą która zajmuje się marketingiem bezpośrednim i otwarcie powiem ,że jestem zadowolony z tego w jaki sposób firma dzieli się zyskiem ze swoimi partnerami.Jak w każdej innej działalności najpierw trzeba wykonać jakąś pracę aby potem oczekiwać wynagrodzenia.Każda działalność jest określona jakimiś zasadami i jeśli te zasady są łamane,niestety któraś ze stron musi ponieść konsekwencje.Nadając taki rozgłos medialny temu przypadkowi,napewno nie przysporzy on korzyści ani Avon,ani całej rzeszy ludzi,którzy bardzo często dzięki tej działalności mogą poprostu wiązać koniec z końcem.Myślę że nikogo nie obraziłem tym co tu napisałem, a jeśli ktoś poczuje się urażony to najmocniej przepraszam. Zapraszam do współpracy grzes160@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodaczka Re: PRACUJE DLA NICH KUPA LUDZI A DWA BABSZTYLE ! IP: 64.213.237.* 24.06.04, 13:33 To nie tylko w Polsce tak dziala!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:35 A ja dalej jestem. Raz w miesiącu skłądam zamówienie na 160 zł, co daje mi upust w wysokości 23%. Kosmetyki są dla mnie i dla mojej rodziny. I co ?? Mam podatek od tego płacić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:54 Oczywiście, że nie. W umowie masz napiszane: na wlasne potrzeby i najbliższych, lub prowadzisz działalnośc gosp. Znam się na prawie a te debilki, które rozpętały wojne będą się smażyć w piekle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bluean Re: Byłam konsultantką Avonu 16.07.05, 17:58 Chyba muszę zrobić sprostowanie.Obecnie nie obowiązuje już minimalna kwota 160 zł do otrzymania 23% upustu.Teraz jest 15% upustu od zamówienia na 150zł a także na każdą kwotę zamówienia poniżej 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuk wyborcza jesteście juz gorsi od super expresu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:39 totalny brukowiec się z was robi i tyle !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja--r Re: Byłam konsultantką Avonu IP: 212.160.132.* 24.06.04, 10:02 Proponuje nawet specjalna komisję. Przeciez te tłumy oszustek zaopatrywały siebie i rodziny w dobre kosmetyki taniej niz w sklepach! To naraża inne firmy na dodatkowe wydatki! Trzeba opłacić dziennikarzy, którzy będą prowadzić śledztwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 17:33 A ciekawe, jak są zatrudnieni Ci goście, co sprzedają Wyborczą na skrzyżowaniach? Może by tam jakiegoś dziennikarza posłać, byłby ciekawy reportaż. Płacą ZUS i podatki? A wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiaczek Re: Byłam konsultantką Avonu IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 18:33 To jesszcze lipa w firmie należącej do mojego ojaca, a była to drukarnia w Jastrzębiu, pracował facet, niejaki Łukasz, nie był zbyt rozgarnięty i jak się okazało pracował jako konsultant Avon. Robil to tylko dlatego, że podobała mu się pewna pani ok. czterdziestoletnia (on miał 20), a nic z tego nie miał. Połowę wypłaty wywalał na telefon komórkowy, drugie pół na jeżdżenie do "klientek". Więc rada dla pań z Avonu - zatrudniajcie młodych głupoli płci męskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 20:14 sprzedając nawet siostrze 1 krem według uezędu skorbowego jest to juz działalność i nie ważne że nie zgłoszona ale popełnia się przestępstwo skarbowe nie trzeba nawet przechowywać 5 lat faktur avon je przechowuje i dostarczy skarbówce tak było w moim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
1szylider Podyskutuj o nie tylko o Avonie 24.06.04, 04:24 Witam! Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.com.pl 24.06.04, 07:48 Nie mogę już tego czytać!!! Może zajmie się ktoś firmami innymi np. Zepter, Oriflame - tam sa dopiero numery !!!! Jak zresztą wszędzie!!!! I dajcie sobie już spokój, to chyba logoczne jak pracuje na rzecz jakieś firmy to mam prowizję, nnikt nie robi tego zadarmo !!!! A te dręczone przez Avon zapraszam do psychologa, nie potrafią czytać?? Obudziły się po kilku latach, a może liczą na łatwą kasę! Jednym słowem dajcie już spokój!!!! Konsultantka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms za jakiś czas przejrzysz na oczy paniusiu.pozdr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aslen Re: za jakiś czas przejrzysz na oczy paniusiu.poz IP: *.ip.netia.com.pl 15.04.09, 15:10 ja jakoś pracuje juz ponad 10 lat i nie narzekam więc kolezanka pewnie tez tak ma nie ma więc co "przeglądać na oczy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:55 popieram, też KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos przeczytaj umowe jest dokładnie napisane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:10 ze trzeba załozyc działanosc , czy jest w tych dziennikarzach reszta uczciwosci czy są komletmnie skorupmowani ? myśle ze od disiaj zadna konsultantka nie kupi wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Bronicie swojej sekty, konsultantko, co nie ??? IP: *.comarch.pl 24.06.04, 08:25 Ciekawe ile Ci za to zaplaca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Bronicie swojej sekty, konsultantko, co nie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:09 Kazdy ma prawo bronic swojej "sekty" jak ma na to ochote. To jest ICH sprawa, to sa tacy sami ludzie jak ty i jakim moralnym prawem sie poslugujesz oceniajac ich dzialania i ich decyzje czy byc a Avonem czy nie? Mjie sie tez nie pdobaja piramidy ale skoro w nie nie wchodze to i nie atakuje - nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valet10 Re: Bronicie swojej sekty, konsultantko, co nie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:59 Bardzo rozsadna wypowiedz. Mam tylko jedna uwage .... AVON nie ma struktury "piramidy". Jest to normalna struktura korporacyjna. pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
jezowka Re: Bronicie swojej sekty, konsultantko, co nie ? 24.06.04, 12:07 W tej chwili myślę, że do tego dąży. Póki nie było koordynatorek, to jeszcze nie była to piramidka, teraz coraz bardziej się nią staje. Oriflame jest klasyczną piramidką, bo tam "odnogi" mogą iść od każdej konsultantki, tu nie od każdej. A co do obrony sekty - cóż, tysiące kobiet uczciwie pracuje i sobie dorabia. niech dorabiają, często nie mają innego wyjścia. Dla mnie produkt jest w porządku, cena w sumie też, a mojej OKS zawsze było mi żal, jak widziałam, jak trzęsie się przed swoja dywizyjną. A dywizyjna... ratunku, takiego ucieleśnienia Złej Czarownicy dawno nie widziałam, może nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bronicie swojej sekty, konsultantko, co nie ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 19:46 jakiej sekty?o czym ty mówisz człowieku? każdego,który pracuje nazwiesz sekciarzem? wszak zakład pracy to też"sekta"do której przynależysz i na rzecz której pracujesz,dbając o jej zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: przeczytaj umowe jest dokładnie napisane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:11 Nawet gdyby nie byla napisane to jest to sprawa samych konsultantek. Umowa moze , ale nie musi, jedynie przypomniec o obowiazku wyn ikajacym z obowiazujacego w kraju prawa. A czy ktos to zrobi czy nie to juz jego sprawa i jego stosunku do prawa wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 08:27 Przecież to standard w naszym kraju: właściciel sklepu nienabijając kwoty sprzedaży na kasie fiskalnej pracuje na czarno, to samo dotyczy taksówkarzy, lekarzy, pielęgniarek biorących nocne dyżury, wynajem mieszkań, remonty mieszkań itd., itd.To jest po prostu plaga, którą wszyscy tolerujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: Byłam konsultantką Avonu 22.03.05, 02:39 Jaka to praca, człowieku? Widać, że nie masz na ten temat zielonego pojęcia. Swojego czasu sprzedawałam te kosmetyki i zapewniam Cię, że więcej byłam na tym stratna, niż zyskałam. Tyle, że dzieki temu miałam tanie kosmetyki dla siebie, swojej rodziny i znajomych. A nigdy nie słyszałam, aby tanie kupowanie dla siebie i bliskiego kręgu ludzi podlegało opodatkowaniu? Gdyby nie moje własne potrzeby i rodzina, nie mam pojęcia, jak udałoby mi zebrać zamówienie na 160 zł. Zebrać zamówienie na większą kwotę wśród obcych jest niemalże niemożliwością, a jeśli już - pochłania MNÓSTWO czasu i środków! Sam musisz płacić za każdą próbeczkę, za testery, za opakowania, za katalogi, za upominki dla klientów (bez których nie miałbyś zapewne ani jednego klienta). Do tego trzeba się po klientów przejść, aby zebrać zamówienie, rozdać kosmetyki, wziąć pieniądze. A jeśli któryś z klientów zwróci Ci kosmetyk (bo ma dfo tego parwo), na własny koszt musisz taki zwrot odsyłać do Avonu. Naprawdę wychodzi sie na zero! W gruncie rzeczy główną motywacją by o tych klientów zabiegać, jest chęć skompletowania zamówienia na odpowiednim poziomie i ewentualnie otrzymania jakichś bonusów od firmy. Dodam, że jak skończyłam sie tym zajmować, zostałam z wielkim kartonem kosmetyków, które ostatecznie porozdawałam ludziom gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
bluean Re: Byłam konsultantką Avonu 16.07.05, 18:08 W dużym stopniu się z tobą zgadzam jako (jeszcze)obecna konsultantka.Na razie też trzymają mnie głównie te zakupy dla siebie i jakieś sporadyczne bonusy.Moje zamówienia zwykle nie przekraczają 170-180 zł więc przy obecnych nowych upustach nie zarabiam nawet 23% tylko 15%.I dlatego pewnie wkrótce rozstanę się z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzedawca Re: Byłam konsultantką Avonu IP: 62.29.248.* 24.06.04, 08:27 Dla mnie to tylko profesjonalne przygotowanie sprzedaży bezpośredniej. Co do rejestrowania działalności - proszę sprawdzić która hurtownia czy sklep każe podpisywać klientom oświadczenie, że jeśli towar jest do dalszej odsprzedaży to muszą mieć zarejestrowaną działalność ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikka Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:32 Dlaczego czepiacie się tak namiętnie tej firmy?Czyżby konkurencja podpłaciła? Mieszkam na wsi i często korzystam z usług Avonu, mogę spokojnie się zastanowić co potrzebuję, towar dostaję do domu.Nie mam samochodu i wyjazd do miastakosztował by mnie majątek.JESTEM ZA AVONEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop kosmetyki maja niezłe i w miarę tanie IP: *.chello.pl 24.06.04, 08:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAGA Co się stało z tą gazetą? IP: 62.233.171.* 24.06.04, 08:39 Artykuły faktycznie na poziomie brukowca. Zastanówmy się komu znowu przeszkadza Nasza przedsiębiorczość. Choćby w tak prostym wydaniu jak zbieranie zamówień na kosmetyki. Po co krytyka i obrażanie tych kobiet? Czy to kogoś dowartościuje. Może tych sfrustrowanych lub na "stołkach" za 2,5 tyś miesięcznie w urzędzie. To jest dopiero oszustwo i nie tylko wobec urzędów, ale Nas społeczeństwa. Co do dziennikarzy. Jaka misja, o co chodzi? Cóz takiego obnażyła ta Pani w rozmowie. Tylko umiejętności, które przydałyby się każdemu z Nas. Ot choćby żeby znależć pracę. Urząd Skarbowy, Zus - przecież wiemy co się dzieje z tymi pieniążkami.... A co do tych pań które zwolniono. To prezenty pewnie brały! A teraz co? Kasa się skończyła? Sądze że AVON dostał tanią reklamę! O to chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Co się stało z tą gazetą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:12 gazeta od dawna konkuruje z faktem kto lesze zdjecie z cudzej smierci pokaze , gdzie będzie bardziej makabrycznie , a teraz nikogo nie zabili i nikt tego gówna nie kupuje no to naczelny dzusuje dziennikarzy oni dzusują panie i bizes sie kreci a tak to co posucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 09:28 wyborczej juz od dluzszego czasu nie kupuje - a pomyslec ze kiedys pronumerowalem.artykul jest beznadziejny i najslabszy z tych dotychczasowych-gratuluje wyborczej elokwencji i finezji redaktorskich,tylko dlaczego szary obywatel ma za to placic az 2 zlote?znam wielu ludzi avonu to fantastyczni i przedsiebiorczy obywatele i nikt nie zmuszal pani z aby pani zostala konsultantka ja jak ide do kina i potem jestem zawiedziony to nie opisuje tego na łamach gazet.zgadzam sie ze caly ten dym w okol avonu juz dzisiaj daje mu nie tyle wiecej sily co faktycznie gratisowej reklamy pozdrawiam avon a wszystkim obywatelom zycze milego dnia w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: 217.153.67.* 24.06.04, 09:37 Ja natomiast popieram Wyborczą. Jeżeli coś jest nie tak, jeżeli jakaś firma oszukuje Państwo, to powinno się to nagłaśniać. A że wiele konsultantek jest przedsiębiorcza, że kosmetyki są tanie, że można odnieść korzyść - nie kwestionuję, ale nie jest to usprawiedliwienie. Usprawiedliwieniem nie jest też fakt, że ZUS nas okrada. Uważam również, iż warto, aby ludzie byli bardziej świadomi technik jakie stosują sprzedawcy. Chyba, że oburzenie konsultantek ciągiem artykułów o Avonie wynika z obaw, że wpływy będą się zmniejszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 09:42 przeciez podobno mamy demokracje i mozesz sobie czytac co chcesz a inni moga nie popierac wyborczej a jesli juz tak wszystko wiesz to powiedz o ile zmniejsza sie wplywy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: 217.153.67.* 24.06.04, 10:17 Proszę o argumenty na temat zasadności pisania o Avonie. Zdanie "przeciez podobno mamy demokrację.." nie wiadomo do czego przypiąć. To jest argument przeciw czemu lub przeciw komu? Ja mogę sobie czytać co chcę i Ty możesz czytać sobie co chcesz. Są artykuły o Avonie. Nie podobają Ci się one, to nie czytaj. Waszymi wpływami się nie interesuję. Zaznaczyłem, że ktoś, kto się oburza za artykuły o technikach sprzedaży, musi się również obawiać zmniejszenia skuteczności tychże technik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 09:45 avon nikogo nie oszukuje proponuje raz jeszcze przeczytac wszystkie artykuly albo zglosic sie do firmy - do zrodla i poinformowac sie o zasadach funkcjonowania.zanim napiszesz ze firma oszukuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: 217.153.67.* 24.06.04, 10:11 Masz rację nie powinienem pisać, że oszukuje. To przecież tajemnica. Poliszynela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 10:26 zaczyna mi sie podobac rozmowa z toba bo chyba jestes jasnowidzem ale mimo swoich nadprzyrodzonych mocy nadal nie powiedziales o ile zmniejsza sie wplywy a co do tajemnicy to sprawdz sobie znaczenie tego slowa - rozglasnianie od poniedzialku pewnych tematow nie jest chyba nadal tajemnica jest stekiem klamst w ktore ty jasnowidz wierzysz i takie masz swiete prawo bo jak juz wspomnialem jest demokracja czy jej nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: 217.153.67.* 24.06.04, 11:02 Haahha... coś się gubisz Kaska vel. Lila. O demokracji już Ci odpowiedziałem pod postem, w którym na ten temat zagadnęłaś. Znaczenia słów nie muszę sprawdzać. Raptem szczypta ironii. Potwierdzasz, że to już nie tajemnica. Zatem to musi być prawda na temat oszustwa. Gdyż nie-oszustwo nie musi być w tejemnicy, aby nie było oszustwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 11:13 mam wrazenie ze to ty sie pogubiles i pomyliles mnie z kims innym wystepuje tu jako kaska szkoda ze jestes taki bezradny bo nie bede mogl ci odpisywac bo platasz sie w zeznaniach i wyjdzie z tego kolejny artykl do wyborczej - poziom - ale i tak mi sie z toba milo pisze.czesc mam zajecia pozdrawiam i zycze ci wiecej obiektywizmu no i milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: 217.153.67.* 24.06.04, 11:29 Czy chodzi Tobie o post z godz. 9:42 "przeciez podobno mamy demokracje i mozesz sobie czytac co chcesz a inni moga nie popierac wyborczej a jesli juz tak wszystko wiesz to powiedz o ile zmniejsza sie wplywy?" Ja widzę, że jest podpisany przez Lilę. Przejrzałem inne Twoje posty i pytania o demokracje nie zauważyłem. Co do plątania się w zeznaniach, to szkoda, że nie chciało ci się przeanalizować tego, co napisałem wcześniej o prawdzie i oszustwie. Obiektywizm jest zawsze mniej lub bardziej subiektywny. Wykazując aż nadto subiektywizmu nie powinnaś wytykać go i mnie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 09:39 wszystko w tym kraju dzila na odwrot i dobrze temu szmatlawcowi i tym babskom narobily w okol siebie zamieszania bo brakuje im na luksusy niech sie zatrudnia na etat w slepie to zobacza ile im na reke zostanie a tak na marginesie slyszalam ze ta pani swidzinska ( to ta na srodkach uspakajajacych) ma chalpe najwieksza w lublinie z telewizorem plazmowym i z basenem mam nadzieje ze tym razem nie uslyszalam plotki bo sie mozna pogubic od poniedzialku czytajac wyborczaka ktory serfuje miedzy fikcja a klamstwami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: Co się stało z tą gazetą-KONIECZNIE ZOBACZ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 10:29 dobrze ze o tym piszesz popatrz no jaki ten babsztyl sprytny jeszcze jej malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosposia WYBORCZA SCHODZI NA PSY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 10:42 wyborcza schodzi na psy a Avon górą!Konsultantki, Koordynatorki, i inne tam nie dajcie się jestem z Wami sprzatając codziennie łazienkę mojej pani podkradam to i owo z Avonu macie cool kosmetyki a moja pani choć na stanowisku uważa że Avon górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika nasłac na tyle osób kontrolę to jest dopiero!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:54 Nie mam 20 lat i dokładnie pamietam jak czuli sie ludzie którzy prowadzili wląsną działanosc i bali sie urzędu skarbowego . tak jest równiez dzis , to chyba nie jest fajne nasłac na tyle ludzi / rozmumiem , ze część panie znaly osobiscie / kontrolę skarbową ? jakie jest wasze zdanie ? przecież cały stadion pracuje w szarej strefie , wszytskie gosposie , pomoce domowe nianie itd a co ze zlotymi raczkami tez do kontroli ? A pan zdzisio który reperuje w swoim garazu nasze auta bez podatku to jest szara strefa czy nie ? A murarze z Polski B budujacy domy w Polsce A to szara strefa ? czy fryzjerka co chodzi po domach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nasłac na tyle osób kontrolę to jest dopiero! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 09:00 kobieto nie wiesz o czym mowisz kontrole naslac na te babska ktore chca by innych kontrolowano a tylu ludzi czytaj uwazniej kiko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: nasłac na tyle osób kontrolę to jest dopiero! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:14 czytam myslisz ze jaki bedzie odzwiek tych artykółow dzieki tym paniom ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: nasłac na tyle osób kontrolę to jest dopiero! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 09:30 ni martw sie raczej przciwko nim pozdrawim cie - ide do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga avon+pranie mózgów+polska rzeczywistość+refleksja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:55 Zgadzam sie, troche juz przyndzacie tym AVONEM. Co to zresztą za nagonka? Sprawdźcie jak działają inne: Oriflame, Zepter, Amway. Mam wrażenie że pozew do sądu był potrzebny tylko po to żeby oto własnie wyjaśnić tłumom nieoświeconych czytelników, co to za paskudne praktyki firma stosuje (oszustwa, triki marketingowe). a prawda jest taka, ze każsy klient chyba ma swój rozum i potrafi zadecydować czy czegos potrzebuje czy nie i czy dać sie omotać czy nie. Uwaga! Też jestem konsultanką, też Avonu, zostałam nią, bo pracujac na etacie nie miałam czasu isć do drogerii wybierać kosmetyki. Też uczestniczyłam w tych szkoleniach i dzięki temuu przynajmniej dowiedziałam sie, czego MOJA skóra potzrebuje (NIEKONIECZNIE Z avonu). Zaprzyjaźnionym kokleżnkom podsuwam katalog z informacją, ze to, co kupowały wcześniej, to co lubią jest w promocji. Ale decyzje podejmuja one same. Firmy takie jak Avon czy Oriflame kwitną szczególnie na wsiach, gdzie kosmetyki sa dostepne w aptekach (VICHY i inne w cenach nieosiagalnych dla przeciętnego mieszkańca) lub jakieś drobiagi w kioskach. I z drugiej strony katalog z całkiem dobrym kremem czy kosmetykiem kolorowym za ok 10 zl, aż sie prosi zeby kupić. a tak szanowna Wyborczo, szanuję was bardzo, ale naprawde zaczynam podejrzewać, ze ktoś komuś podpadł. bo jakbby nie patrzeć AVON Operations Polska od kilku lat plasuje sie w czołówce polskich przedsiebiorstw. Po co ten szum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: avon+pranie mózgów+polska rzeczywistość+refle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:07 Droga Ago - szum robi sie zwykle po to aby komus popsuc interes. To sa zawsze dzialania "sponsorowane" - tak czy siak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pranie mózgu Re: avon+pranie mózgów+polska rzeczywistość+refle IP: 217.153.67.* 24.06.04, 09:48 Moim zdaniem dobrze, że troszkę się prześwietli takie organizacje jak Avon. Jeżeli Ty uważasz, że ta korporacja nic nie ma na sumieniu lub ma błachostki, to nie musisz się martwić. Obroni się sama. To, że Avon jest lub nie jest w czołówce przedsiębiorstw nie jest żadnym argumentem. TPSA jest liderem na rynku telekomunikacyjnym i co? Im większa organizacja, tym bardziej trzeba się jej przyjrzeć. Na tym polega praca dziennikarza, czy to się Wam podoba czy nie. I nie rozśmieszaj mnie, że klient sam podejmuje decyzje. Jemu się zdaje, że jego decyzja jest w pełni suwerenna/autonomiczna. Artykuły słusznie wytłuszczają te techniki sprzedaży, które mają na nas największy wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka5 Re: avon+pranie mózgów+polska rzeczywistość+refle 24.06.04, 13:09 Bylam konsultantka w 3 roznych firmach typu Avon. Niestety wszedzie przechodzi sie pranie mozgu. Dzisiaj jako osoba dojrzala nigdy bym juz sie nie zapisala do zadnej z nich. Oczywiscie mialam sprzedawac produkty w cenach katalogowych a reszte do kieszeni. Teraz wiem ze to byla praca na czarno :(,ale przynajmniej nie stalam na ulicy lub autostradzie jak inne panienki swiadczace uslugi. Wiem zadna praca nie hanby ale jedna i druga jest na czarno. Jesli juz robic porzadki z osobami pracujacymi na czarno to ze wszystkimi a nie tylko wybrancami.pozdr, Oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
1szylider Re: avon+pranie mózgów+polska rzeczywistość+refle 24.06.04, 14:07 Gość portalu: Aga napisał(a): > Zgadzam sie, troche juz przyndzacie tym AVONEM. Co to zresztą za nagonka? > Sprawdźcie jak działają inne: Oriflame, Zepter, Amway. Mam wrażenie że pozew do > > sądu był potrzebny tylko po to żeby oto własnie wyjaśnić tłumom nieoświeconych > czytelników, co to za paskudne praktyki firma stosuje (oszustwa, triki > marketingowe). a prawda jest taka, ze każsy klient chyba ma swój rozum i > potrafi zadecydować czy czegos potrzebuje czy nie i czy dać sie omotać czy nie. > > Uwaga! Też jestem konsultanką, też Avonu, zostałam nią, bo pracujac na etacie > nie miałam czasu isć do drogerii wybierać kosmetyki. Też uczestniczyłam w tych > szkoleniach i dzięki temuu przynajmniej dowiedziałam sie, czego MOJA skóra > potzrebuje (NIEKONIECZNIE Z avonu). Zaprzyjaźnionym kokleżnkom podsuwam katalog > > z informacją, ze to, co kupowały wcześniej, to co lubią jest w promocji. Ale > decyzje podejmuja one same. Firmy takie jak Avon czy Oriflame kwitną > szczególnie na wsiach, gdzie kosmetyki sa dostepne w aptekach (VICHY i inne w > cenach nieosiagalnych dla przeciętnego mieszkańca) lub jakieś drobiagi w > kioskach. I z drugiej strony katalog z całkiem dobrym kremem czy kosmetykiem > kolorowym za ok 10 zl, aż sie prosi zeby kupić. > > a tak szanowna Wyborczo, szanuję was bardzo, ale naprawde zaczynam podejrzewać, > > ze ktoś komuś podpadł. bo jakbby nie patrzeć AVON Operations Polska od kilku > lat plasuje sie w czołówce polskich przedsiebiorstw. Po co ten szum ? Witam! Może i Avon jest firma, która mieszka na wsi, ale Oriflame najsilniejsze zswoje grupy ma w miastach i to głownie wielkich... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ememe Oczywiscie Oriflame jest lepszy... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 18:35 ... a ja jaestem księżną Yorku. :-) Przestań się gościu wpieprzac z tą swoją reklamą. Przeczytaj swoja umowe gdzie masz zakaz sprzedawania przez internet bo doniosę do centrali i Cie wypi.. jak te cztery panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:57 Z Avonem wspolpracuje juz od wielu lat, wiem co to jest byc Konsultantka, Koordynatorem czy tez OKS, zawsze cenilam sobie jej profesjonalizm i zaangazowanie calego zespolu ludzi. Nie bede pisac jak tu sie pracuje, poniewaz zaraz by ktos mnie posadzil o to, ze ktos mnie przekupil :(, jestem zadowolona z mojej pracy i wiem, ze pracuje sie tu bardziej komfortowo niz w innych firmach. Mysle, ze cale to zamieszanie to manipulacja informacjami, moze jakiejs konkurencji, ktorej nie spodobalo sie, to jaka pozycje osiagnal Avon w polsce, a byle Panie OKS sa tylko swietnym narzedziem w rekach tejze konkurencji. PS. Zawszwe bylam "fanka" GW, ale ten tydzien na pewno to zmieni. I to nie dlatego, ze opisujecie firme Avon, ale dlatego w jaki sposob, nierzetelny i nieobiektywny. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ile w tych artykulach jest zaklamania. Uwazalam Was za rzetelna gazete, nie szukajaca rozglosu ani sensacji (takie juz mamy na rynku polskim i wystarczy). A moze w ten sposb chcieliscie sobie zwieksztc naklad? W tym tygodniu na pewno sie to udalo (w koncu 250 tyś. Konsultantek śledzi calą sprawe), a co będzie w przyszlym tygodniu, na pewno straciliscie moje zufanie. Z powazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsultantka Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:04 Popieram!!! Nigdy nie lubiłam GW a teraz uważam ich za szmatławca, nieobiektywnego, skorumpowanego, którego podpłacono! Odpowiedz Link Zgłoś
jezowka Re: Byłam konsultantką Avonu 24.06.04, 12:23 Gość portalu: Konsultantka napisał(a): > Popieram!!! Nigdy nie lubiłam GW a teraz uważam ich za szmatławca, > nieobiektywnego, skorumpowanego, którego podpłacono! Yyy... to dlaczego tu jesteś? Bo chyba nie rozumiem: nie lubisz GW, a jednak czytasz Forum na tyle dokładnie, żeby odnaleźć ten zagubiony w wątkach post. To jak z tym lubieniem/nielubieniem/czytaniem/nieczytaniem naprawdę jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultantka A ORIFLAME?To co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:12 Wcale nie 23%,bo to zależy od produktu,nieraz nie ma żadnego upustu,albo jest minimalny,a za katalogi i szkolenia się płaci,AVON to moje hobby i nie rozumiem krów,które narzekają,kto im każe się w to bawić?WYBORCZA to żydowski szmatławiec.ORIFAME,ZEPTER działają identycznie,ale że należą do Żydów to ich się "żydowska WYBORCZA" nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mann Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.06.04, 08:59 przesada z tym poszukiwaniem klijentow w tramwaju ,wyolbrzymiony problem latwij bylo napisac niz zrobic.zaklamane prowokatorki zemra z glodu ,idzcie do TESCO robic za 400 zloty .tam jest raj .haaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:14 No wlasnie a nikt przy tej nagonce nie pomysli, ze nawet tak "paskudne firmy" jednak ucza pewnej przesiebiorczosci i pokazuja ludziom, ze na wlasny grosz trzeba samemu zapracowac. To tez jest jakas wartosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol BEZ SENSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:04 Cala ta "sprawa" jest zupelnie bez sensu! Kazdy ma wola wole i podejmuje takie zajecia jakie sobie wybierze! Nic nikomu do tego. A jak sie mowi, ze taki Avon, Orioflame, Amway czy inne Zeptery sa beeee... czy cos takiego to jest to sprawa TYLKO tych co sie w nie wmotali i koniec. To sa przeciez dorosli ludzie i maja swoje rozumy. A ze podatni na sugestie i czasem "hipnoze zbiorowa" - to juz ich sprawa. Po co ten caly wrzask. Jak ktos nie chce przeplacac za produkty tych firm (z premedytacja drogie bo zawieraja juz dziesiatki procent tych wszystkich "upustow") - to ich po prostu nie kupuje a "konsultantkom" mowi dziekuje. I to wszystko. PO co ta cala awantura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez sensu Re: BEZ SENSU IP: 217.153.67.* 24.06.04, 09:57 Po to, że nie wszyscy wiedzą, jakie techniki sprzedaży się stosuje. Po to, że konsultantki mogą nie wiedzieć, że bycie okaeską nie jest różowe. Po to, żeby można było zbadać, czy działania Avonu nie wykroczyły poza prawo. I nie prawdą jest, że możesz sobie mieszkać w kraju i robić co Ci się podoba bez kontroli mediów. Taka jest ich rola społeczna. Taka jest rola ludzi, którzy w mediach pracują. I niech tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kn Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.kom / *.man.kn.pl 24.06.04, 09:10 Na całym świecie zwolnieni pracownicy często procesują się z firmą, ale tylko w Polsce socjaliści różnej maści, każą nam się pochylać na nimi ze współczuciem. Tam gdzie szanuje się tych, co tworzą miejsca pracy, robienie tematu miesiąca ze sprawy histerycznej paniusi, co się obraziła na firmę, bo kazali jej pracować, nie miałoby racji bytu. Fi donc. Marzenie Polaka: "jak zarobić, a się nie narobić". Praca hańbi i najlepiej, żeby ktoś płacił mi kokosy za samo istnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydona Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.olkusz.pl / *.olkusz.pl 24.06.04, 09:14 Już nudno takie artykuły mozecie pisać o każdej firmie, w której jest marketing. Bp marketing tak działa. a psychologia której uczą w szkołach to co? Dla kogo. po co? Po to by mieć wpływ na innych. takie są prawa rynku. Wytwórca chce sprzedać towar. Robią to kobiety które nie zostały zniewolone do tej przcy ale same zgodziły się tak pracować. do kogo zatem te pretensje? Toż to zwyczajna wojna wypowiedziana firmie Avon w zazdrości za miejsce które osiągnęła w sprzedaży kosmetyków. Ciekawe kto za tym stoi jaka firma? A wy ludzie jesteście podpuszczani by podważyć jej interesy. Każdy wie w co wchodzi i przyjmuje to lub odrzuca. Kobiety czy wy wszystkie jesteście blondynkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były akwizytor Re: Byłam konsultantką Avonu IP: 217.153.67.* 24.06.04, 10:04 "Każdy wie..." - chyba nie każdy. Byłem kiedyś akwizytorem i dopiero na ulicy zobaczyłem jak się ludzi robi w konia sprzedając jakiś chłam. Avon jest znacznie lepiej zorganizowany od tamtej firmy, w której pracowałem. Używa też subtelniejszych technik manipulacji. Może się zatem okazać, że większą blondynką jesteś Ty sama. Choć wierzę, że tak nie będzie. A tak na marginesie, to też bym się wkurzał, gdyby ktoś odsłaniał kulisy mojej pracy, gdybym pracował jako akwizytor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Byłam konsultantką Avonu IP: 80.51.227.* 09.08.05, 15:25 teraz sie mówi przedstawiciel handlowy bo akwizytor jest podobno obraźliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: Byłam konsultantką Avonu IP: 203.122.104.* 24.06.04, 09:20 TYLKO POMYSLEC ZE TAKICH SAMYCH SLOW I SPOSOBOW UZYWALY M,OJE KOLEZANKI ABY NAMOWIC MNIE DO KUPNA PRODUKTU! CZUJE SIE STRASZNIE ZMANIPULOWANA I W\YKORZYSTANA. CZY MOZNA SIE JAKOS PRZED TYM OBRONIC? Odpowiedz Link Zgłoś
jezowka Re: Byłam konsultantką Avonu 24.06.04, 12:28 Biedactwo zmanipulowane. Mysleć myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzia22 Re: do KASI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.05, 17:26 dziewczyno o co ci chodzi? Zmanipulowana i wykorzystana heh to dobre, chyba jak czegos nie potrzebujesz to nie kupujesz, czy cie zmuszają? A może myslalas ze twoje kolezanki nie zarabiaja na tobie- kupuja katalogi, probki itp. tak dla przyjemnosci. Jestem konsultantka i nie zarabiam 7 tyś tak jak tam bylo w tym artykule ale moje kolezanki i rodzina wiedzą ze mam z tego 20% bo przeciez za darmo bym sie tym nie zajmowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 09:24 O rany, jakis nalot domokrazcow z Avonu (zwanych "konsultantkami"). Drogie panie, nawet jak bedziecie co chwila zmieniac pseudonim w podpisie, to i tak wszystko sie wyda, bo host zostaje niezmieniony. To przykre, ze za marne grosze dalyscie sobie srobic wode (toaletowa) z mozgu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:33 ale to chyba moja sprawa co ja mam w mózgu czy Ty chcesz o tym porozmawiać idz do roboty i zarób pare groszy to pogadamy , bo chyba z tym masz problem zdzisiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka30 Re: Byłam konsultantką Avonu IP: *.c151.petrotel.pl 24.06.04, 09:24 Jestem klientką AVONU już ładnych parę lat i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń dbają o klienta polecają dobre i promocyjne produkty i jestem zadowolona kosmetyki sprzedaje moja kolezanka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky C.uje z wyborczej, napiszcie lepiej o SOLIDZIE!!! IP: 81.210.122.* 24.06.04, 09:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: C.uje z wyborczej, napiszcie lepiej o SOLIDZI IP: 217.153.67.* 24.06.04, 11:39 Solidzie ? Solidex ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky SOLID SECURITY, ro taka nędzna firma ochroniarska, IP: 81.210.122.* 24.06.04, 12:56 która jest najbardziej znana, a warunki zatrudnienia w niej przekraczają granice zdrowego rozsądku i w Polsce i w Rumunii i w Iraku i na całym świecie nie ma gorszego gówna. - podpisujesz zamiast umowy pustą kartkę, która potem gdzieś znika - nie wydają zaświadczeń, że pracowałeś, niczego (zależy ile się tam pracowało, tyle masz wycięte z życiorysu zawodowego, i z życia zresztą też) - zgubili mi dokumenty (zapodziały się gdzieś, czyt. już ich nie odzyskasz) - płacisz kary pieniężne za każde przewinienie - jesteś traktowany jak śmieć i zero (zazwyczaj przez śmiecia i zero) - mogę wymieniać w nieskończoność, ale jeśli ktoś chciałby o tym napisać to wówczas podam wszystkie szczegóły i adresy i numery telef, itp, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: SOLID SECURITY, ro taka nędzna firma ochronia 24.06.04, 14:15 lucky, to nie wiesz, co się robi w takiej sytuacji? zgłasza się to do Państwowej Inspekcji Pracy - nawet mailem - a oni mają obowiązek sprawdzić każde zgłoszenie, nawet anonimowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ross Re: SOLID SECURITY, ro taka nędzna firma ochronia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.04, 15:18 Zgadzam się w 100 procentach. Najgorsze są kary pieniężne, za nic. Muszą być podobno... Nie do udowodnienia, że istnieją. Przy wypłacie potrącają powiedzmy 150 zł, a ty podpisujesz, że dostałes wypłatę pomniejszoną o tzw "działę". Przelewy robią w podobny sposób. Jak to zmienić? Czy ktoś się tym zajmie, zainteresuje, że w Polsce istnieje firma tak działająca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarex Re: SOLID SECURITY, ro taka nędzna firma ochronia IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 30.07.04, 19:03 zgadzam sie firma i ochrona to jedna wielka sciema jedyne do czego sie tam przykladaja to do tego aby jak najwiecej zerznac z ciebie a ochrona nikt sie tam nie przejmuje aby tylko ktos stal i brali kase za niego a jemu rzuca 3,5zl/h i sie stoi nawet i 15h na nogach i 50 zl kary za splecione rece ciesze sie ze juz tam nie jestem chyba wojsko jest lzejsze i nie pracuje sie tam nawet i ponad 300 h w imiesiacu a grupom interw. nawet broni nie dadza-smieszne rzeczy podwyzke oferuja dopiero jak znajdziesz sobie co innego i odchodzisz od nich wtedy latwia ci ja w ciagu 12h a tak to przez rok nie umieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prześmiewca i po co to wszystko?? IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 24.06.04, 09:36 Nie wiem ale chyba to logiczne, że jeśli sie wchodzi do takiej firmy to chce sie coś z tego mieć... A jeśli ja chce mieć coś z tego to znaczy, że firma także. Organizuje więc darmowe szkolenie, które daje porady, jak to zobić, żeby miec większe zamówienie. Ja na tym korzystam, firma korzysta, no a do zakupu nikogo nie zmuszam. Nie widzę różnicy między takim rodzajem reklamy, a np. reklama telewizyjną. Jak dostajesz próbkę w gazecie, to czy różni sie ona czymś od takiej, którą ja dam bezpośrednio klientce???????? Nie za bardzo, ale ktoś postanowił sie doczepić i toczy tą kulkę o Avonie już kilka dni, a wszyscy to gładko łykają! Heh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: i po co to wszystko?? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 24.06.04, 09:45 Gazeto, zajmij się lepiej firmami farmaceutycznymi, które na naszej biedzie i zdrowiu (a raczej chorobie) zarabiają krocie. Nikt się nie przejmuje, że chorego nie stać na wykupienie leków a marża takiego producenta jest niebotyczna. I to jest nieetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Fajne sposoby na sprzedawanie... IP: 81.168.209.* 24.06.04, 09:38 ...i nic więcej, czy ktoś czyje sie naciągany bo kupił szampon?? Faceci w białych kołnierzykach wyciągają miliardy z budżetu i chodza wolno, a Wy sie czepiacie kobitek które chcą dorobić 30 zł.?? Od kiedy dziennikarze tak strasznie bronią polskiego chorego systemu fiskalnego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avonista wyborcza tez zatrudnia na czarno młodych dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:45 młodych dziennikarzy. I Super express, i fakt, i wszystkie inne redakcje. Pisamacy nie mają etatów, tylko wierszówke. Niby są wspolpracownikami, i gdyby nimi tylko byli, wszystko byłoby ok. ale oni mają swoje biurka, swoje telefony na biurkach i komputery, obowiązkowe dyżury. Czyli tak naprawde pracuja na etacie. Czemu o tym nie napiszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd poprzedniego Re: wyborcza tez zatrudnia na czarno młodych dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:50 a, i dodam, ze nie maja tez działalności, bo zgodnie z ustawa, wpisuja dzialalnosc literacka i o praw. autorskich, koszty 50 procent. Zapraszamy inspekcje pracy do kontroli, hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky I CO WY NA TO, PIER.OLONA WYBORCZO? MORDA W KUBEŁ? IP: 81.210.122.* 24.06.04, 10:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: I CO WY NA TO, PIER.OLONA WYBORCZO? MORDA W K IP: 217.153.67.* 24.06.04, 10:25 Easy man... Coś się tak napalił. Moim zdaniem wierszówka jest formą umowy o dzieło. Napiszesz tekst - dostaniesz za niego wynagrodzenie. Zatem jest OK. W Wyborczej, z tego co wiem, pracują również dziennikarze na etacie - umowy o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: I CO WY NA TO, PIER.OLONA WYBORCZO? MORDA W K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:34 lex, nie zrozumiales. Wyjasnie. "Moim zdaniem wierszówka jest formą umowy o dzieło". Zgadza sie. "Napiszesz tekst - dostaniesz za niego wynagrodzenie. Zatem jest OK." Zgadza sie. Ale niesgodne z prawem jest zatrudnianie ludzi w charakterze pracy na etacie a podpisywanie z nimi umowy o dzielo. O to chodzi. "W Wyborczej, z tego co wiem, pracują również dziennikarze na etacie - umowy o pracę" Zgadza sie, tacy tez są. Ale to nie zmienia faktu, ze są tez tacy, ktorzy pracują na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Asa nie gadaj z lexem - to idiota i "czarnuch"... IP: 81.210.122.* 24.06.04, 12:59 albo śmieć, który zatrudnia tak ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Asa nie gadaj z lexem - to idiota i "czarnuch IP: 217.153.67.* 24.06.04, 14:28 Chyba jednak Ci jeszcze nie przeszło.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wyborcza tez zatrudnia na czarno młodych dzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 10:06 ale jaja o tym nie wiedzialam dobrze ze piszecie.to klamcy szukajacy tanich sensacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem dokładnie tak! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 18:29 płacą grosze! za taki gniot jak ten o Avonie nie zarobisz więcej na czysto jak 60 złotych. Albo zatrudniają ZA DARMO(!) jako starzystów. Wiadomo kazdy chce miec staz w Wyborczej w cv, choćby i połroczny... Zacznijcie może sprzątać od swojego podwórka skoro kreujecie sie na świętych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Przerażające są te opinie! IP: *.energetyka.czest.pl 24.06.04, 09:48 Ludzie czy wyście na łeb poupadali! Przecież ten sposób funkcjonowania firm typu avon jest co najmniej naganny! A wy jeszcze ich bronicie! Wniosek że widzicie tylko mamonę! Czy w tym kraju jest, aż tak duże zepsucie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przerażające są te opinie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 09:59 hej ty to chyba jestes z konkurencji!!!!!!!!!!albo znasz te babska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Przerażające są te opinie! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 11:36 Obserwator, a co konkretnie w działalności Avonu jest wg Ciebie takie naganne? masz na myśli nierejestrowanie działalności gosp. przez konsultantki czy coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultantka Re: Przerażające są te opinie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 11:13 wstąp do avonu i poczekaj ze 3 -4 m- ce a zobaczysz co jest lub nie naganne itp przekonaj się osobiście Odpowiedz Link Zgłoś