Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

umowa o pracę

01.08.12, 10:06
    witamd dziś idę pierwszy dzień do pracy na 14 na umowę zlecnie i mam pytania.
    Mam w umowie wpisane "5000 elementow. Szlifiarz" mam na to 2 tygodnie. Mają oni prawo zmienić mi stanowisko roboty ze szlifierki na montaż a pod koniec umowy powiedzieć , że sie nie wywiązałem z tego? bo chodzą pogłoski , że oszukuja w tym zakładzie co chce iść i boje się że mnie też oszukają

Mój kolega tam już pracuje 4 dni i ciagle mu zmieniaja na coś innego. Więc nie wiem co mam robić . KAzali mu też zostac od 6 do 16 , 2 godziny więcej. Mogą tak ?
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: umowa o pracę 01.08.12, 14:22
        opti1992 napisał(a):

> witamd dziś idę pierwszy dzień do pracy na 14 na umowę zlecnie i mam pytania.
        > Mam w umowie wpisane "5000 elementow. Szlifiarz" mam na to 2 tygodnie.

A co to znaczy "5000 elementów. Szlifiarz"? Masz przewieźć 5000 elementów? Sprzedać? Kupić? Narysować? W umowie powinieneś mieć napisane co masz zrobić. Masz?

> Mają on
        > i prawo zmienić mi stanowisko roboty ze szlifierki na montaż a pod koniec umowy
        > powiedzieć , że sie nie wywiązałem z tego? bo chodzą pogłoski , że oszukuja w
        > tym zakładzie co chce iść i boje się że mnie też oszukają

Masz zrobić to, co jest zapisane w umowie. Nie zrobisz - nie powinni ci zapłacić, bo niby dlaczego? To nie jest żadne oszustwo.

> Mój kolega tam już pracuje 4 dni i ciagle mu zmieniaja na coś innego. Więc nie
        > wiem co mam robić . KAzali mu też zostac od 6 do 16 , 2 godziny więcej. Mogą tak ?

Jeśli jest zapisane w umowie, że mogą, to mogą kazać, a ty musisz się zgodzić. Jeśli nie jest, to mogą kazać a ty możesz się nie zgodzić.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka