Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przezwiska na szefów

• Gość: inny gość Re: przezwiska na szefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:45
        gosciu cos ci się miejsce nie mówiąc o sensie, wypowiedzi pomyliło, wypad gnoju
        do chlewika
      • Gość: :) Re: przezwiska na szefów IP: 195.136.116.* 17.10.03, 00:00
        I mnie jest po prostu "głupi" albo "mądry" - zależy jak kto woli, i tak wiadomo
        o co chodzi...
      • szczypior74 Re: przezwiska na szefów 17.10.03, 09:31
        Na założyciela firmy mówimy KREATOR
        cóż, przezwisko jego zastępczyni nasuwa się samo - KREATURA. Ale mówimy
        częsciej GRZYWKA, bo w specycyficzny sposób układa włosy.

Dyrektora administracyjnego ma przezwisko, które można interpretować w dwojaki
        sposób - facet pasjonujuje się komputerami (ale nic o nich nie wie) i nie
        grzeszy wzrostem - WIELKI CYBERNETYK
      • Gość: TV_MANIAK Re: przezwiska na szefów IP: 213.77.14.* 20.10.03, 11:37
        Pozdrawiam!

Fetorman, Śmierdziel, El Fetoro - od zapachu - śmierdzi facet niemiłosiernie.
        Bakłażan - od braku wiedzy, czyli zielony jak szczypiorek na wiosnę.
        Kotleciara - od pierwszej pracy jaką wykonywała - pomoc kucharza.
        Knypek - od wzrostu - 160 cm w kapeluszu.
        SeseMeS - od inicjałów.
      • Gość: tulek Re: przezwiska na szefów IP: *.zus.pl 24.10.03, 00:39
        a u mnie "MS Boss" - MS od inicjałów, firma informatyczna, brzmi jak Microsoft
        Boss ver.xxx
        • Gość: Monika Re: przezwiska na szefów IP: *.zigzag.pl 30.10.03, 15:13
          - "Wedel" - od często powtarzanego powiedzenia: "Jak ci się nie chce pracować,
          to idź do Wedla czekoladki pakować"

- "Mafioso" - łysy łeb, wąsy, groźna postura i zawsze ubrany na czarno

- "Struś Pędziwiatr" vel "Wąski" vel "Szpieg z krainy Deszczowców" - wysoki, b.
          szczupły, b. wścibski, wszędzie biegał z tajemniczym notesem, w którym wszystko
          zapisywał. Wielokrotne próby podwędzenia mu tego notesu spełzły na niczym :))

- "Zagadka" - kiedy miał zły humor, na pytania odpowiadał tekstami typu: "Jak
          będzie to będzie, a jak nie będzie to nie będzie!". Często nie było kompletnie
          wiadomo, o co mu chodzi. Szef z gatunku nieprzewidywalnych.

Więcej nie pamiętam! Cieszę się, że mam ich już za sobą!
      • Gość: ruda Re: przezwiska na szefów IP: 212.244.24.* 08.03.04, 09:01
        Na naszego szefa mówimy Siara - to z filmu kiler, albo Saruman to z wladcy
        pierscieni.Jeden z dyrektorów to trener bo ma pod sobą dwóch asystentów i ich
        ciągle szkoli i strofuje. A jak do firmy przyszedl dyrektor finansowy zeby
        poprawic sytuacje finansowa firmy to nazwalismy go kaszpirowski.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Nika Re: przezwiska na szefów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 01:07
        Szeryf:-)
        • Gość: XXX Re: przezwiska na szefów IP: 217.153.117.* 23.04.04, 16:10
          Nie jeść czytając to <przeprawszam za obrzydliwstwo:>:
          Moj szef narazie jeszcze nie ma przezwiski, ale wahamy sie przed nazwaniem go
          Charchacz (charchanie) albo Wciagacz (bo wciąga to co powinien wysmarkać). Fuj,
          wiem...
        • Gość: Ździchu Re: przezwiska na szefów IP: *.chello.pl 15.01.06, 20:08
          a u na Ojciec-Dyrektor.
      • emarcki Re: przezwiska na szefów 24.04.04, 20:33
        Szefowa:Karaluch, W Pancerz Kopana.Łazi toto w jednym i tem samem czarnem wdzianku (portki za 15zeteł), inteligencję ma owadzią, zapach, a jeszcze pcha się do kuchni, jak ludzie jedzą, z papierzyskami.
      • Gość: irka Re: przezwiska na szefów IP: *.chello.pl 07.06.04, 20:34
        Master, bo czasami czuje sie przy nim jak gollum :o)
        • Gość: Felek Pucybut IP: *.elpos.net 27.09.05, 21:16
          nie wiem dlaczego ale fajne:p
        • Gość: basza Re: przezwiska na szefów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:25
          u nas szef to po prostu WODZU albo FUHRER
          za to na kierowniczke jednego z dzialow nazywamy BLACK WIDOW, BEZA,
      • elaboh Re: przezwiska na szefów 08.06.04, 13:50
        Popieprzyło ci się cos. Masz jakieś ukryte kompleksy lub tajemnice rodzinne?
        A może masz Alzheimera, bo piszesz w kółko to samo?
        • Gość: Olo Re: przezwiska na szefów IP: *.amw.gdynia.pl 06.09.04, 10:55
          Nie to jest poprostu 10sekundowy Tom-kto glądał 50pierwszych randek ten wie:)
      • juniodj Re: przezwiska na szefów 09.06.04, 08:50
        Kierdówa lub betoniara (ot pseudo kierowniczki)

a gostek od kontaktów ściemek, chyba że ktoś go nie lubił to mówił
        cytuję: "brodaty chuj na kaczych łapach" - no ale człowiek już nie pracuje
        • Gość: szmerek Re: przezwiska na szefów IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 11:39
          Mój szef to:
          -Szeryf, Tato (księgowa -Teściowa)
          Mojego męża:
          -Perełka(nawet raz w gazecie jakas durna baba z wojewodzkiego oddziału
          napisała, ze na wojewodzkiego kandyduje z G. pan Perełka,ale był obciach)
          -był Biały Miś (straszny czereśniak) maiła jasne włosy, prawie jak albinos,
          -Faja (palił fajkę)
          pozdr
        • Gość: emula Re: przezwiska na szefów IP: 193.151.48.* 19.09.05, 21:16
          PELIKAN - łyka całą robote którą my musimy zrobic
      • gdotb Re: przezwiska na szefów 29.07.04, 20:44
        zdecydowanie masz coś nie tak z głową. wpieprzasz te bzdety o żydach na
        wszystkie fora? bo ja już widzę to po raz kolejny, po raz kolejny twój post jest
        'nie w temacie'.

dla równowagi zajmij się teraz szukaniem kosmitów wśród nas (obejrzyj 'Men in
        Black' w celu instruktażowym).

Lech Wałęsa - Tazar Abn Ysaam - Darklord z Układu Celesty
        Marian Krzaklewski - Mimi Beemee - uciekinier z Planety Oszołom

itp itd
        • Gość: the different Re: przezwiska na szefów IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 13:34
          [...]
          Marian Krzaklewski - Mimi Beemee - uciekinier z Planety Oszołom
          Raczej z planety Aszalom...
      • gdotb Re: przezwiska na szefów 29.07.04, 21:02
        z uwagi na to, ze szef byl niemcem, mowilismy o nim po prostu:
        goebels.

kolega czasem uzywal tez okreslenia:
        alfa i omega (bo szef 'wszystko' wiedzial)
        • wiedzma_ple_ple Re: przezwiska na szefów 04.08.04, 17:28
          U nas się przyjeło "Cappo di tutti Capi" ale i Szeryf, Mistrz Ceremonii
          • Gość: jeeh Re: przezwiska na szefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 23:42
            U nas się mówi ZAPCHLONY KARACZAN. pzdr.
          • Gość: emula Re: przezwiska na szefów IP: 62.233.185.* 26.06.05, 21:26
            Magilla :)
        • jaion.x Re: przezwiska na szefów 26.06.05, 19:04
          Gburas
      • Gość: Leniuch Re: przezwiska na szefów IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 05.09.04, 09:54
        Frazes- prezes co wali frazesy
        • ger21 Re: przezwiska na szefów 10.09.04, 16:29
          Kosmita, albo Marsjanin - od specyfiki jego pomysłów i sposobów ich
          realizacji :)
      • Gość: ochudzki Re: przezwiska na szefów IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.09.04, 20:41
        u nas mówi się po prostu "wuj" - bo to po prostu mój wujek. ale polewamy sobie
        z niego totalnie, łacznie ze mną:)
        pzdr
        • kaaarolinkaa Re: przezwiska na szefów 11.09.04, 21:22
          Ojciec Dyrektor
      • Gość: Indygo Re: przezwiska na szefów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:44
        Był Boss potem Bosski, a teraz często jest Bóg, ostatnio bywa wymiennie tata,
        ale to ktoś przyniósł jak łagodniejsza wersja "starego"
      • Gość: e Re: przezwiska na szefów IP: *.if-pan.krakow.pl 28.09.04, 14:08
        Antoni Maciarewicz-Izaak Singer.... to on napisał "Szatana w Goraju"
        i "Sztukmistrza z Lublina"?? No,no,nie podejrzewałem go o talent literacki....;-
        )))))
        Ale oszołomstwo..... Dac ci liste ukrytych cyklistów??
      • Gość: wotekb Re: przezwiska na szefów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:17
        Co? Jest się wojującym antysemitą? Prawdziwym - twoim zdaniem - Polakiem? A jaką ty masz gwarancję, że w ciągu tych kilkuset lat pobytu Żydów na ziemiach polskich twoi polscy przodkowie nie zmieszali z krwią żydowską? Piszę "ty" specjalnie z malej litery aby okazać ci brak jakiegokolwiek cienia szacunku. Gardzę takimi jak ty.
        I jeszcze jedno: gdy porównasz takie same populacje (np. 1000 osób) Polaków, Rosjan, Niemców, ... i Żydów to wsród tych ostatnich jest więcej niż u innych: świetnych muzyków, poetów, pisarzy, naukowców, lekarzy itp.
        • Gość: Polskie Piekło Re: przezwiska na szefów IP: 193.28.0.* 10.01.06, 12:19
          Bo oni wspierają swoich, zdolnych i ambitnych A my wręcz przeciwnie., tzw
          Polskie Piekło.
          Bo mamy szefów .... dalej piszcie te "nazwy" bo coś mi tu nudno się robi
      • Gość: yjs Re: przezwiska na szefów IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 27.06.05, 01:04
        Michał-MAJKEL lub RUDY-bo jest rudy
      • mimoza67 Re: przezwiska na szefów 05.07.05, 21:03
        koordynator, Andjru - to od imienia raczej sympatycznie
      • Gość: misia-arnisia Re: przezwiska na szefów IP: 213.25.20.* 06.07.05, 14:37
        Mieliśmy kiedyś któtko wice kierownika. Błyskawicznie zdobył sobie ksywę
        Paździoch. Podobieństwo do oryginału uderzające. Nie tylko w wygladzie
      • kamajkore Re: przezwiska na szefów 11.07.05, 14:49
        mojego ex-pracodawcę nazywaliśmy "Kret", bo kopał pod nami dołki... aż w końcu
        pod nim wykopano :>>>
      • koni70 Re: przezwiska na szefów 19.07.05, 13:51
        Dla szefowej "księżniczka" tępa, nieprzyjemna a słomka jej z butów wychodziła,
        na tyle prymitywna że nadawała się na swoje stanowisko...
        Teraz szef "korektor" super merytoryczny fachowiec jak nie wie to się pyta jak
        wie wszystko "poprawia" i tak uwe4ilbiany przez kierownictwo i szarych
        pracowników.
      • aginda Re: przezwiska na szefów 05.08.05, 13:24
        dyrektor - jeżowaty - ze wględu na włoski
        kierownik - w zależności o humoru - Napoleon, kierownik producent, z metra
        cięty, czesany na pożyczkę
        • Gość: Stella Re: przezwiska na szefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:34
          Prezesa mojej byłej firmy nazywaliśmy Szuwarek, od tego wodnika z dobranocki.
          Jest mały, gruby, okragły z kaprawymi oczkami :D
          • Gość: m Re: przezwiska na szefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:58
            U mnie na dyra mówi się ORYGINAŁ, a na zastępcę KSERO :)
            • Gość: kocur_kreskowy Re: przezwiska na szefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 02:30
              nasz glowny szef to "Dresik" - raz tak do roboty przyszedl po godzinach
              zobaczyc "co slychac"
              szefowa z poprzedniej firmy to "Stryjenka" - juz ma pare latek i taki mniej
              wiecej sposob kontaktu z pracownikami
              • odwazna Re: przezwiska na szefów 24.09.05, 19:55
                guru - prezes
                monaliza - sekretarka o tępym bawolim wzroku solarka z IQ pudela po butach
                wielka poznańska - jedna z dyrektorek o światopoglądzie "k*** ja tu jestem dyrektorem"
                HaeRka bez HR - kadrowa bz wiedzy
      • Gość: em Re: przezwiska na szefów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:02
        My mówimy na szefa Wielki Elektronik, bo jest równie złośliwy i niebezpieczny i
        ma złowieszczy śmiech (a poza tym wszystkim steruje)
        • Gość: Dzidkowaty Re: przezwiska na szefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:34

W poprzedniej pracy
          na własciciela: boss albo stary
          na dyrektora działu: OJCIEC DYREKTOR

Pozdrawiam kolegów

P.S. Nie pracowałem w Raduy Maryja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka