Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca dla studenta dziennego.

14.12.12, 12:39
    Witajcie!

Od 3 miesięcy szukam pracy, bezskutecznie zresztą. Studiuję dziennie na UW, i niestety tak się składa, że mój wydział nie oferuje czegoś takiego jak studia zaoczne dla licencjatów (są tylko wieczorowe, a to bez sensu). Wykonałem parę zleceń (tłumaczenia, redakcja merytoryczna), aczkolwiek potrzebuję jakiegoś stałego źródła dochodów. Mogą być nawet niewielkie, byle by były jakiekolwiek. Mam dosyć zagmatwaną sytuację rodzinną. Po prostu nie wiem, gdzie mam szukać, za jaką pracą mam się rozglądać itp itd. Zależy mi na skończeniu studiów, a nie mogę sobie pozwolić na rezygnację na 2 roku. Ciężka sprawa, bo jestem świadom tego, iż dla pracodawcy, jestem praktycznie bezużyteczny jako student dzienny. Za wszelkie konstruktywne i wnoszące coś do wątku odpowiedzi, byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam was bardzo serdecznie,
    Ananga-Ranga
    Obserwuj wątek
      • Gość: Universal Agent Re: Praca dla studenta dziennego. IP: *.189.255.50.s.net.pl 23.01.13, 17:12
        Jesteś studentem i szukasz pracy, która pozwoli Ci zdobywać cenne doświadczenie?
        Chcesz się ciągle rozwijać biorąc udział w specjalistycznych szkoleniach?
        Lubisz kontakt z ludźmi i jesteś komunikatywny?

Jeżeli na wszystkie pytania odpowiedziałeś pozytywnie, mamy dla Ciebie dobrą wiadomość –
        ta oferta pracy skierowana jest właśnie dla Ciebie!
        www.universalagent.pl
      • Gość: bf Re: Praca dla studenta dziennego. IP: *.vfserver.com 24.01.13, 07:43
        pracuj poki mozesz bo masz status studenta . po ukonczeniu pracy juz raczej nie bedzie
      • Gość: absolwent wieczorowe IP: *.30.31.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 10:34
        W CV nie wpisujesz, czy dzienne, czy wieczorowe. A na rozmowach mów pracodawcom, że po znalezieniu pracy planujesz przeniesienie się na wieczorowe.
        Przecież jeśli byś zarabiał odpowiednio dużo by opłacić wieczorowe, to przecież możesz się przenieść.

Inne rozwiązanie: U mnie na wydziale (też UW) studenci wieczorowi mogli chodzić na zajęcia dla dziennych i na odwrót. Sprawdź, może u Ciebie tez jest taka możliwość. Nawet jeśli nie, to może dla Ciebie dziekan zrobi wyjątek i ze względu na trudną sytuacje rodzinną zezwoli Ci na zaliczanie części zajęć ze studentami wieczorowymi tak, byś mógł zarabiać na utrzymanie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka