Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Podrabiane CV

IP: *.pl 23.07.04, 20:22
    Czołem
    Mam takie pytanie. Szukam roboty i pojawił się problem. Otóż mam już parę lat
    ale wszystkie moje dochodowe przedsięwzięcia miały charahter nieformalny -
    nigdy nie miałem etatu i nie mam co za bardzo wpisac do cv - w dzisiejszych
    czasach to duży grzech. Mam natomiast znajomego który ma prywatny interes i
    zastanawiam się czy jest sens się do niego zwracać z prośbą o jakiś rodzaj
    podrasowania mojego życiorysu - co trzeba by zrobić żebym mógł 'fikcyjnie' u
    niego pracować przez ostatnich np. 2 lata tak żebym miał stosowny ślad w
    papierach i czy to jest w ogóle możliwe? A jeśli tak to co trzeba zrobić
    jakieś świadectwo pracy? studia niedawno skończyłem więc Zus miałem płacony.
    Jeśli ktoś uzna że to głupie pytanie to sorry
    józef k.
    Obserwuj wątek
      • Gość: arni Re: Podrabiane CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:26
        niech Ci wystawi opinie z praktyki bezpłatnej ... i juz nie masz problemu ale
        najlepiej jakbys znalazł kilka takich firm ...i powiecmy niech Ci wystawia ze w
        2000 roku w Kwietniu co drugi dzień przychodziłeś w ramach praktych bez płatnie
        pomóc i byłes bardzo przydatny ... ach no i raczej wazne musisz miec dosc wazny
        powód ze nie podjełeś tam pracy teraz ... wiec najlepiej jesli te
        praktyki "odbywał byś" przynajmniej 1/2 roku temu mozesz w tedy powiedziec ze w
        tedy nie byłeś zainteresowany praca bo ... musiałeś wyjechać studiowałeś
        itp ... a teraz nie maja tam wolnego etatu ...
      • Gość: Lech Re: Podrabiane CV IP: 66.144.4.* 23.07.04, 23:38
        Tez mialem podobny dylemat i w koncu przelamalem swoje niezlomne zasady.Narazie
        bez efektu ale wiecej firm sie do mnie odzywa.W CV jest wylacznie prawda tyle
        tylko,ze poprawilem kilka cyferek by lepiej wygladalo.Nie sadze by ktokolwiek
        mial to ochote sprawdzac. Szczerze mowiac innej mozliwosci nie widzialem bo o
        prace trudno i mozna ja zdobyc tylko po znajomosci.Ja takich nie posiadam wiec
        ratuje sie malym "podrasowaniem" swojego CV. Moze sie w koncu uda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka