Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Help!!! Zgubiam paszport!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:26
    hej mam straszny problem:( zgubiłam paszport i nie wiem co robić?? na 23.08
    mam opłacona wycieczkę za granicę i nie wiem co mam teraz zrobic jak załatwić
    nowy paszport?? mam iść na Policjię czy do Uryedu_ ile trwa yaatwienie nowego
    pasyportu HELP!!!!

Obserwuj wątek
      • Gość: Kaśka Re: Help!!! Zgubiam paszport!! IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 10.08.04, 20:20
        Zależy dokąd lecisz? Jeżeli do kraju UE, to don't worry!
        • Gość: Mery Re: Help!!! Zgubiam paszport!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:28
          No własnie jadę do Grecji ale przez Serbie i cos tam jeszcze... :( nie wiem co
          teraz zrobić pomóżcie!!!!
      • nikasob Re: Help!!! Zgubiam paszport!! 11.08.04, 09:53
        Paszport w sytuacji awaryjnej można wyrobić w 2-3 dni. Trzeba tylko mieć
        poważne podstawy (jak np. wykupiona wycieczka, o której mówisz). Napisać
        wniosek - powinni Ci wszystko powiedzieć na miejscu w Urzędzie.
        Ale opłaty są dość wysokie (rozp w sprawie opłat paszportowych):
        § 6. 1. Za wydanie nowego paszportu przed upływem terminu ważności dotychczas
        posiadanego paszportu pobiera się opłatę paszportową w wysokości 300 zł, jeżeli
        paszport został utracony z przyczyn zawinionych przez jego posiadacza.
        2. W razie kolejnej utraty ważnego paszportu z przyczyn, o których mowa w ust.
        1, za wydanie nowego paszportu pobiera się opłatę w wysokości 400 zł.
        • Gość: mery Re: Help!!! Zgubiam paszport!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 16:48
          dzieki bardzo za wiesci to mnie ratuje mimo ze drogo to jednak wycieczka
          drozsza pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka