Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urząd kontroli skarbowej

IP: *.ae.krakow.pl 24.02.14, 17:37
    witam,
    czy był może ktoś na teście lub rozmowie w wyżej wymienionej instytucji albo też urzędzie skarbowym?
    Obserwuj wątek
      • usmamwh Re: urząd kontroli skarbowej 04.03.15, 07:35
        i
        • usmamwh Re: urząd kontroli skarbowej 04.03.15, 08:09
          Wyślą pismo z terminem kontroli . Podadzą rękę przedstawią się ( pełna kultura) a potem ich oczy się zmienią . Możesz zaproponować miejsce kontroli ( nie muszą koniecznie być w miejscu zarejestrowanej firmy) Przy dg jednoosobowej powiedziałem że w domu jest chory i nie zgadzam się . Urzędniczka powiedziała że może być kontrola u księgowej ( a według prawa nawet mogą to robić w urzędzie po dostarczeniu dokumentów) . Przyszedłem do księgowej zaniosłem dokumenty ( rachunki , wyciąg z banku z ostatniego roku ) i powiedziałem że nie mogę uczestniczyć ponieważ mam obowiązki ( oczywiście ton spokojny zrównoważony bez strachu ) Przygotuj się na masę podchwytliwych pytań, A TYLKO JEST JEDNO KONTO BANKOWE ? CZY BYŁY WPŁATY GOTÓWKOWE ? ( u mnie jest internet) A Z INNYCH STRON INTERNETOWYCH SPRZEDAŻ ? A GDZIE JESZCZE PROWADZONA DZIAŁALNOŚĆ ? CZY TO SĄ WSZYSTKIE WPŁYWY Z SPRZEDAŻY CZY SĄ NA INNYCH KONTACH I JAKIE . I choć odpowiadasz ( najlepiej wyrazami lub krótkimi zdaniami na temat ) nie rozciągaj się w wypowiedziach bo cię będą przesłuchiwać jak na policji. Ja odpowiadałem , nie mam , to jest wszystko , nie było itd. Potrafią po krótkim czasie powtarzać pytania w innej kolejności i próbować ciągnąć za język ( są psychologicznie przeszkoleni do przesłuchań ) Na drugi dzień dzwoni księgowa i mówi ze mam kłopot bo naliczyli obrotu kilkaset tysięcy i dojdzie jeszcze panu vat kara ( nawet 200-250 tyś) . Nic takiego nie mam , jedno konto , obrót 1/3 tego co powiedzieli , na vat nie wszedłem ( za mała kwota) i dokumenty ok. Podeszli księgową a wiedzą że księgowi współpracują z swoimi klientami i często pomagają próbują wyciągnąć klienta z kłopotu . Potrafią palnąć księgowej bo wiedzą że powtórzy klientowi i ten jeśli ma coś do ukrycia myśli że go złapali i się przyzna że ma boczne dochody lub ukryte z prowadzonej działalności i wyjedzie z dokumentami . U mnie jest cisza , czekam , mają być jeszcze raz . Jeszcze jedno , na przedstawione paragony powiedzieli A CO TO JEST ? TO NIE JEST DOWÓD , NIE JEST IMIENNY. Nie mam obawy ( ryczałt) mogą być też paragony . Kazali napisać co dostarczyłem i podpisać ( ale ksero i potwierdzenia mi nie dali) . Na wszelki wypadek ksera dokumentów i pliki z zestawieniami wysłałem im na urząd meilem . Akcja us przeciwko mnie trwa . Nie kojarz mojego nicku z us , oddziel wyrazy ( mam w h )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka