Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Poszukiwani księgowi do centrów usługowych

IP: *.sttb.pl 25.06.14, 20:39
    Co to za bełkot jestem księgowym { certyfikat znajomości jęz. ang.} od ponad roku po upadku mojego pracodawcy poszukuje pracy, odpowiadam na każdą ofertę setki wysłanych CV tylko kilka odmownych odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • Gość: Andrzej Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.14, 20:44
        Prowadzimy profesjonalną kancelarię podatkową. Ludzie z takich centrów niestety nie mają zielonego pojęcia o podatkach i księgowości. Nadają się tylko do innego korpo. Przykre. A wymagania ogromne. Na rzeczywistym rynku takich usług nie mają przyszłości.
        • Gość: Adam Na rzeczywistym rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.14, 00:34
          Przepraszam, a na jakim rynku oni teraz działają? Nierzeczywistym?
        • Gość: AA Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: 2.25.146.* 26.06.14, 20:49
          ale za to w korpo maja przyszlosc, poza tym w korpo zarabiaja wiecej niz wy w waszej kancelarii podatkowej

BTW skad nazwa "Kancelaria"?????? nie jestescie prawnikami wiec???
      • Gość: lolek Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.play-internet.pl 25.06.14, 20:55
        No i gó... z tego artykułu wynika !!!
        ACCA i takie tam inne /bardzo trudne studia podyplomowe/, perfekcyjna znajomość języka i ?????
        I dalej nic nie wynika, a najlepiej mieć doświadczenie. Ha, ha ha ....
        A gdzie kasa. Ile tego firma proponuje ?????
        Beznadziejny wywiad. Żenada !!!!!!
        Chodźcie młodzi do roboty,pokażcie co umiecie, a potem pogadamy o kasie ......
        Wracajcie z zagranicy !!!! Tutaj jest praca .....
        W UK z takimi kwalifikacjami i 10 letnim stażem w księgowości i finansach dają 30 - 35 tys. funciaków. A wy ????????????????????????????????????????????????????????????
        • Gość: AF Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.143.citypartner.pl 25.06.14, 23:18
          Nawet w Polsce z takim stażem i certyfikatem CIMA czy ACCA poza firmami BPO/SSC można zarabiać 150-200 tys. PLN rocznie, czyli porównywalnie do kwot jakie wyminiłeś(aś) w UK. Oczywiście poza BPO/SSC, bo nikt nie zainwestuje 30-40 tys na szkolenia i egzaminy, żeby zacząć pracę jako księgowy za 3-4 tys. PLN.
        • Gość: mmms Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.spine.pl 26.06.14, 01:23
          30k funtów? Z 10 letnim stażem? To jest 150k złotych. W takim centrum outsourcingowym bez problemu z 10 letnim stażem zarobisz 120k - 150k PLN. To jest duża różnica, biorąc pod uwagę obcy kraj i jednak różnicę w sile nabywczej?
      • Gość: Steffi Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.204.11.161.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.06.14, 21:08
        Jestem komunikatywna , otwarta , inteligentna , wysoka kultura osobista, posiadam doskonałą znajomość księgowości , biegle posługuję się językiem rosyjskim , słabo niemieckim. Mam 60 lat. Czekam na ofertę pracy. Aha , jestem zdrowa , sprawna psycho - fizycznie.
      • Gość: xxx Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.14, 23:39
        Mafia poszukuje ksiegowego, wiec zglasza sie trzech gosci.
        Pytaja sie pierwszego: ile jast 2x2?
        Cztery pad odpowiedz. Niestety, dziekujemy panu, nie nadaje sie pan.
        Pytaja sie drugiego: ile jet 2x2?
        Facet robi sie lekko czerwony i niepewnie odpowiada, cztery?. Niestety, panu tez juz dziekujemy, nie nadaje sie pan.
        Pytaj sie trzeciego: ile jest 2x2?
        A ile ma byc? Gratulujemy, bedzie pan naszym ksiegowym.
        • Gość: bibuchna nie mafia IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.14, 09:19
          ...tylko budżet, albo zwykła polska firma.

Na marginesie: "Dodatkowo najchętniej rozpatrywani są kandydaci z branży, pracujący w bezpośredniej konkurencji danej instytucji. W zależności od proponowanych stanowisk, firmy określają swoje oczekiwania w zakresie cech charakteru kandydatów, jednakże zazwyczaj oczekiwane są: proaktywność, umiejętność współpracy w zespole oraz orientacja na cel".
          ...z tym, że kandydat ma być oczywiście lojalny. A z tego wszystkiego to wynika, że to ma być taka... prostytutka. Niby lojalna i zachwycona pracą i szefem, ale sprzeda się konkurencji.

A już poza wszystkim to najlepiej być psychopatą, oddanym pracy, bo taki nie potrzebuje mieć rodziny, tylko całe życie oddaje pracy....rodzinę ma kto inny a psychiatrzy mają pracę. I pełno klientów "z sukcesem życiowym na koncie".
        • Gość: Ktos Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: 81.219.145.* 27.06.14, 07:51
          Mysle ze nie mafia ale urzad skarbowy :D
      • mniklasp Poszukiwani księgowi do centrów usługowych 26.06.14, 05:40
        w USA gdzie mieszkam bylem analitykiem finansowym, pozniej specjalista finansowym I pozniej specjalista od wycen projektow dla departamentu obrony USA oraz szefem finansowym kontraktow.prze 15 lat Uwielbiam biznes I prace dla wielkich korporacji, place okolo 120 tys dol rocznie plus pelen pakiet ubezpieczeniowy i 5 tygodni platnego urlopu. Moja funkcja w biznesie byla najwazniejsza w korporacji poniewaz decydowalem o wartosci kosztowej projektow firmy 350 pracowonikow,Wartosc projektwo : 1 mld 200 ml dolarow rocznie. Oprocz MBA finansow mialem bardzo dobra znajomosc FAR ktore nie istnieja jako odpowiednik w Europie( regulacje biznesu miedzy rzadem a korporacja)
      • Gość: JAK Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.14, 09:16
        Propozycja GENIALNA. Wymagania, specjalistyczne wykształcenie, najlepiej ACCA, certyfikat księgowego, rozległa wiedza z zakresu podatków, księgowości, prawa gospodarczego. Doświadczenie zawodowe, najlepiej ok. 15 lat, perfekcyjna znajomość co najmniej dwóch języków obcych, w tym angielskiego, dyspozycyjność, czyli możliwość pracy po 12 godz. dziennie, najlepiej przez siedem dni w tygodniu.
        Warunki - dwa miesiące okresu próbnego, bezpłatnie,
        Umowa na czas określony na rok za 1200 PLN brutto,
        Po tym okresie: góry złota
        • Gość: mmms Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.spine.pl 26.06.14, 09:23
          dlaczego kłamiesz?

z ~5 letnim doswiadczeniem i jakims certyfikatem + b. dobra znajomoscia jezyka dostaniesz w tych centrach 6-8k PLN, praca 8h dziennie, sporadyczne nadgodziny... Od razu.

Nie rozumiem po co takie historie z, ze tak uzyje rzadowego jezyka, d*py. Ogarnij sie, to moze tobie tez tyle zaoferuja.
          • fackir Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych 26.06.14, 09:24
            nie masz pojęcia o czym piszesz
            • Gość: mmms Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.spine.pl 26.06.14, 09:49
              może rozwiniesz swoją jakże głęboką wypowiedź? bo jak na razie jestes zwyklym tumanem jak ten wyzej.

pojęcie mam, na pewno większe od ciebie i od tego na górze. Pracuję z takimi ludźmi i kwoty które podałem dostaje się bez większych negocjacji. A 15 lat i acca mozna spokojnie dostac 150k rocznie.
              • Gość: moe Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.homenett.pl 26.06.14, 11:33
                Z biegłym angielskim lub niemieckim itd. to mozna pracować przy nauczaniu i w sumie tyle samo zarobić co ty tam proponujesz
              • fackir Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych 26.06.14, 23:44
                pol mojej rodziny pracuje w finansach. sa i biegłymi i samodzielnymi. prowadza biura rachunkowe... moja szwagierka ma ACCA i wiem, że samo to już świadczy, że te osoby znają angielski lepiej niż większość angoli. w Polsce jeśli księgowy zarobi na rekę ok 4 tys to juz ma bardzo dobra prace, główny jak wytarga 10 to też świetnie. a nawet w sporych firmach głowni pracują za 4 tys. w tych centrach wcale tak super nie płacą i jest bzdura, że aby tam pracować trzeba mieć ACCA. pewnie, że są i tacy co targają po 20 tys ale dostać się na te posadki jest bardzo bardzo ciężko. znajomości lub ogromny fart. jeśli wiesz gdzie szukają takich osób lub polskich biegłych za takie pieniądze ta proszę o informację. bo wg mojej wiedzy to najchętniej by zatrudniali (głównych) za 3 -5 tys i skoro 150 tys jest "tak na start" to dziwne, że rekruterom szczęki opadają po usłyszeniu mniejszych kwot i bynajmniej nie na szeregowego księgowego w koziej wolce.
        • tajemnicapanstwowa Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych 27.06.14, 07:07
          Początkujący AP / AR z angielskim jako językiem biurowym i niemieckim do komunikacji z klientem w Szczecinie ma na start 3000-3500zł brutto bez żadnego doświadczenia, wymagane wykształcenie wyższe ekonomiczne lub księgowe. Praca 8h dziennie + (pół)godzinna przerwa w ciągu dnia na załatwienie swoich spraw bądź po prostu długi posiłek. Praca 8-16/17, pn.-pt. w jednej z firm za dodatkowym wynagrodzeniem możesz też pracować w soboty.
          Umowy bez żadnych okresów próbnych, z miejsca umowa na 3 miesiące, a potem roczna. Po tym roku podwyżka i umowa bezterminowa.
          Pakiet prywatnej opieki medycznej, karta wstępu do wielu obiektów sportowych, liczne bilety na wydarzenia kulturalne (2 z tych opcji dostępne w każdej firmie, a trochę ich jest).
          Jedna z firm oferowała pracownikom dofinansowania do szkoleń językowych na miejscu jeżeli tylko znaleźli się chętni w odpowiedniej ilości.

Jedyny, ale to gigantyczny minus - jak w każdym korpo - zasuwasz z fakturami tak, że po 5h jedyne o czym marzysz to pójść na przerwę i niechętnie wracasz na stanowisko, a czas i przemieszczanie się do niemal każdego pomieszczenia w biurze masz rejestrowany na czytnikach zbliżeniowych.
          • mariuszdd Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych 27.06.14, 09:45
            tajemnicapanstwowa napisał:

> Początkujący AP / AR z angielskim jako językiem biurowym i niemieckim do komuni
            > kacji z klientem w Szczecinie ma na start 3000-3500zł brutto bez żadnego doświa
            > dczenia, wymagane wykształcenie wyższe ekonomiczne lub księgowe.

Czy to mało ,czy dużo ?
            Bo jak dla mnie to cholernie mało i w sumie nieopłacalne żeby w takie coś inwestować czas i zdrowie i w efekcie zarobić 3 tysiące ?
            • tajemnicapanstwowa Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych 27.06.14, 09:53
              Cholernie mało? Dla żółtodzioba w branży, który jest na początku kariery zawodowej, a od którego nie wymaga się niczego po za ukończonymi studiami i językami, których się uczył przez kilka dobrych lat? Bez przesady.

A zapomniałem.
              Niektórym się wydaje, że wszyscy mają ceny jak w Warszawie...
              No chyba, że porównujesz różne branże co nie ma zupełnie sensu.
              • mariuszdd Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych 27.06.14, 10:57
                tajemnicapanstwowa napisał:

> Cholernie mało? Dla żółtodzioba w branży, który jest na początku kariery zawodo
                > wej, a od którego nie wymaga się niczego po za ukończonymi studiami i językami,
                > których się uczył przez kilka dobrych lat? Bez przesady.
                >
                > A zapomniałem.
                > Niektórym się wydaje, że wszyscy mają ceny jak w Warszawie...
                > No chyba, że porównujesz różne branże co nie ma zupełnie sensu.

Napisałeś: angielski biegle zawodowy ,plus biegły angielski w mowie o piśmie,
                niemiecki komunikatywny czyli inaczej mówiąc biegły
                Za te jedynie umiejętności mozna z mety dostać pracę za wyższa stawkę i to bez posiadania innych umiejętności,nawet bez wykształcenia wyższego.
                Mało kto po szkole zna język na poziomie np B1
                Aby go opanować :
                1)Wydaje sie niemałą kasę na kursy
                2)Bez wyjazdu za granice trudno opanować język na tym poziomie o jakim piszesz .
                Na lektoratach ludzie wykładający język nie znają pojęć,należy opłacać lektoraty specjalistyczne a to znacznie wyższy koszt
                • Gość: adam Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.xdsl.centertel.pl 27.06.14, 11:25
                  Rzeczywiście grosze. Znajomość biegła dwóch języków i płacą całe 2500 zł netto czyli jakieś 14 zł za godzinę. To lepiej dawać lekcje, chętnych nie brakuje a 20-30 zł za godzinę lekcji to tanio. I nie trzeba tyrać jak w tych centrach, gdzie człowiek po 8 godzinach jest pewnie jak sflaczała dętka. Mam znajomego, zna biegle niemiecki i zarabia na etacie w firmie transportowej 3500 zł netto. Odbierze pare telefonów, skrobnie maila, generalnie ma luzik w pracy. Trzeba być niespełna rozumu żeby znając biegle angielski i niemiecki dać się zaprząc w kierat w takim centrum za te pieniądze
      • fackir kolejny stek bzdur 26.06.14, 09:23
        to nie są wymagania dla szeregowego księgowego. chyba komuś się we lbie pop!@#$ i chce mieć szeregowych pracowników z lepszymi kwalifikacjami niż ma on sam i jego zagraniczne kierownictwo. przy czym za nędzne grosze. ludzie po takim ACCA liczą na kierownicze stanowiska wysokie pensje i nie celują w prace w Polsce.
        • Gość: mmms Re: kolejny stek bzdur IP: *.spine.pl 26.06.14, 09:52
          masz racje z tymi wymaganiami dla szeregowego ksiegowego, ale skad bierzesz swoja teoretyczna wiedze o nedznych groszach i ludziach nie celujacych w prace w Polsce - nie wiem. Akurat ludzie z dobrym doswiadczeniem i dobrym certyfikatem dostaja dobre pieniadze. Chyba nie masz pojecia ile wlasnie takich osob wraca caly czas z emigracji.
          • fackir Re: kolejny stek bzdur 26.06.14, 10:26
            w jednym zdaniu potwierdzasz, a w drugim negujesz? to sa dwie lub nawet trzy zupelnie inne sprawy. owszem sa tacy którzy "wracają" tyle, ze najczęściej w ramach jakiegoś oddziału corpo w PL i nie zajmują sie już księgowością (przynajmniej ta polską) bo cala ich wiedza w tej materii jest G warta.
      • Gość: koko Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.telpol.net.pl 26.06.14, 09:53
        A może lepiej sprawdzać wiedzę niż certyfikaty? Naprawdę dobry specjalista nie ma czasu chodzić na te wszystkie kursy u kursiki. Uczy się sam.
        • Gość: kroks Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: *.mediaingenuity.com 26.06.14, 14:11
          jesli masz ACCA i 10 lat doswiadczenia jak ktos powyzej wspominal to w UK dostanie od 50K wzywz a nie 30-35K
          • Gość: AA Re: Poszukiwani księgowi do centrów usługowych IP: 2.25.146.* 26.06.14, 19:59
            ja mam ACCA , 32 lata i zarabiam 400 funtow dziennie w Londynie na kontrakcie
            • Gość: Adam 400 funtów dziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.14, 00:58
              Jakaś duża korpo? Napisz więcej :)
              • Gość: AA Re: 400 funtów dziennie IP: 2.25.146.* 27.06.14, 08:15
                duzy bank,

stawki generalnie zaczynaja sie od 300 f dziennie, przykladowa oferta:

www.cityjobs.com/job/private-equity-fund-accountant-950709514?src=search&tmpl=lin&sctr=FI
                SalaryGBP340 - GBP340 p/day
                • mariuszdd Re: 400 funtów dziennie 27.06.14, 09:43
                  Gość portalu: AA napisał(a):

> duzy bank,
                  >
                  > stawki generalnie zaczynaja sie od 300 f dziennie, przykladowa oferta:
                  >

Nakład pracy aby uzyskać taki poziom wykształcenia ,to są normalne stawki żadne w stylu mało robiłem,a dużo zarabiam .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka