Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

STRASZNY DZIEN

IP: *.chello.pl 30.08.04, 19:51
    DZISIAJ STRACILAM PRACE,KOMPLETNIE NIE WIEM CO ROBIC,TO SIE STALO TAK
    NAGLE.POTRZEBNE MI JEST ZAJECIE,BO ZACIAGNELAM KREDYT, MOZE KTOS Z WAS MA COS
    NA OKU? MOGE PRZEPISYWAC JAKIES PRACE,HANDLOWAC,PRACOWAC Z LUDZMI.A JEZELI
    NIE MACIE ZADNEJ PROPOZYCJI TO NAPISZCIE OD CZEGO MAM ZACZAC SZUKAC PRACY?
    NIE MAM O TYM ZIELONEGO POJECIA.TAM GDZIE DOTYCHCZAS PRACOWALAM,TO WLASCICIEL
    SAM MI ZAPROPONOWAL PRACE.ZALAMALAM SIE WIECIE,WSZYSTKO BYLO TAK DOBRZE,AZ ON
    MI DZISIAJ OSWIADCZYL,ZE MOJE MIEJSCE ZAJMIE JEGO KUZYNKA,BO ONA JEST W
    POTRZEBIE.SZOK
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lech Re: STRASZNY DZIEN IP: 192.168.77.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:25
        Witam.
        Nie jesteś pierwsza ani ostatnia która znajduje się w takiej sytuacji.
        Wyciągnąć wszystkie dokumenty od pracodawcy ,najważniejsze świadectwo pracy i
        piecząka w legitymacji ubezieczeniowej. Jeżeli nie wykorzystałaś urlopu to
        należy Ci się ekwiwalent. Zgłosić się do PUP celem zarejestrowania się jako
        bezrobotna(y).Opracować cv i list motywacyjny. Rozpocząć szukanie nowej pracy
        od czytania ogłoszeń w poniedziałkowej GW w internnecie itp., powiadomić
        znajomych o tym że szukasz pracy,zarekomendować się na stronach internetowych -
        szukam pracy. A tak na marginesie to ciekawe jaką podstawą zwolnienia Twojego
        wpisał Ci pracodawca w świadectwo pracy. Pozdrawiam.
        • Gość: mary Re: STRASZNY DZIEN IP: *.chello.pl 30.08.04, 20:35
          ja tylko prowadzilam jego interesy,bo on nie ma czsu,zamawialam
          towar,handlowalam,zus sama oplacalam-z jego pieniedzy plus moja pensja,mi
          pasowalo,jemu taz,bo wspolpracowalismy tak ponad 2 lata.ale minelo.co to jest
          PUP,gdzie sie to miesci,co mi tam jest potrzebne,powinnam tam isc?ja powaznie
          nie mam o tym zielonego pojecia,dzieki, ze sie odezwales.pozdrawiam
          • Gość: camel Re: STRASZNY DZIEN IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.04, 20:39
            PUP.----brzmi jak powietowy urzyd pracy.
            popytaj wsrod znajomych i klientow firmy, w ktorej pracowalas. Czasem to dobre
            rozwiazanie.

camel
            • Gość: mary Re: STRASZNY DZIEN IP: *.chello.pl 30.08.04, 20:55
              zapomnieliscie jak to jest ze znajomosciami?!! kazdy tylko mowi,ze sobie jakos
              poradze,wielcy mi znajomi,glupie usmieszki,i powodzenia z ironia na ustach,a ja
              juz widze najgorsze perspektywy,nawt boje sie isc tam jutro do pracy-ostatni
              dzien,najchetnij bym na wszystkich krzyczala.normalnie to chyba boje sie
              zyc.jeszcze ten nieszczesny kredyt,zalamalm sie.co to bedzie ze mna.patrzac na
              te oferty, to wszedzie tylko z doswiadczeniem.a co ja pootrafie,pracowac w
              papierach,i sprzedawac prase i papierosy,to bez sensu,nigdzie mnie nie
              przyjma.dzieki i tak Wam za poswiecenie czasu.
              • Gość: camel Re: STRASZNY DZIEN IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.04, 21:13
                Co znaczy nei masz doswiadczenia? 2 lata pracy to nie doswiadczenie??
                A co znaczy pracowalas w papierach?

camel
                • Gość: mary Re: STRASZNY DZIEN IP: *.chello.pl 30.08.04, 21:23
                  przez pojecie "praca w papierach" mam na mysli,rozliczenia co miesiac do urzedu
                  skarbowego,zus,rozne faktury,segregowanie ich,sprawdzanie,wysylanie zamowien i
                  takie tam inne duperele,ale i tak wszystko sie tyczy okreslonego produktu-
                  prasa,papierosy i reszta drobiazgow.moze wiecie jak mam zamiescic swoje cv w
                  intarnecie,na jakiej stronie?
                  • Gość: camel Re: STRASZNY DZIEN IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.04, 21:36
                    dziewczyno, przeciez z takim doswiadczeniem to ty prawie wszedzie znajdziesz
                    robote. polecam warszawe. wiesz jaki takie rzeczy sa poszukiwane.

camel
      • peterli Re: STRASZNY DZIEN 30.08.04, 21:20
        kuzynka? no to widac ze sie nic nie zmienilo w kraju.....tylko po znajomosci
        dostaniesz prace i niewazne jest czy sie znasz na tym czy nie.....nic dziwnego
        ze tak jest!
        • Gość: mary Re: STRASZNY DZIEN IP: *.chello.pl 30.08.04, 21:25
          powiem Wam szczerze,ze w glebi serca mam nadzieje,za sobie nie poradzi ta jego
          kuzynka,
      • Gość: M Re: PODPUCHA albo JAJA :) ntx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka