alternativa 07.10.04, 19:43 Witam, jestem zainteresowana tą pracą. Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniami? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewak Re: DETEKTYW SKLEPOWY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 19:45 czesc, mam znajoma.jest detektywka.zarabia ok 1000 zł w markecie. a reszte to premia od zlapanych osob.pracuje juz 5 lat i sobie chwali.ale to tez trzeba miec oko.bo jak nie zlapiesz to ci podziekuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alternativa Re: DETEKTYW SKLEPOWY IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 07.10.04, 19:51 Czy zdarzają się jakieś nieprzyjemne sytuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
dorian_the_grey Re: DETEKTYW SKLEPOWY 07.10.04, 22:09 Tak, zdarzają sie. Musisz liczyc sie z tym, ze mozesz byc powolywana do Sadu w sprawach w ktorych bylas swiadkiem kradziezy lub innego przestepstwa. Pozatym jesli mieszkasz w niewielkim miescie musisz liczyc sie z tym, ze dla niektorych osob ktore "zlapiesz" nie bedziesz anonimowa i z czasem naprawde bedziesz bala sie wracac sama po ciemku do domu. Tzn. ja Cie nie strasze ze akurat tak musi byc, ale pracowalem troche w markecie, mialem znajomych w ochronie i monitoringu i dobrze znam ich opinie na ten temat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt. Re: DETEKTYW SKLEPOWY IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.10.04, 11:00 hmm to chyba już nie jestem zainteresowana.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: DETEKTYW SKLEPOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 11:18 Praca jako detektyw sklepowy ma dwa aspekty. Jako detektyw nie musisz ujawniać swojej tożsamości. Informację o zauważonej kradzieży przekazujesz do ochrony i to ochroniarz ujawnia kradzież, więc przed sądem zeznaje ochrona. To pierwszy aspekt Drugi to zachowanie anonimowości w pracy. System monitoringu (o ile jest) obejmuje znaczną część sklepu, ale "nie widzi" szczegółów. Zadaniem detektywa jest wychwycenie momentu kradzieży pozostając przy tym nierozpoznawalnym. W dużym sklepie jest to dość nietrudne, w mniejszym o wiele trudniej "wtopić się w tłum" Rozumiem, że sklep zatrudnia widoczną ochronę i chciałby zatrudnić detektywa? Jako ochrona musiałabyś się borykać ze złodziejami. Znam przypadki, gdzie ochrona bywa zmuszana do użycia środków przymusu bezpośredniego. Ty raczej nie będziesz mieć (nie powinnaś mieć) kontaktu z "klientem" dorian_the_grey pomylił funkcje i obowiązki. To, co napisał odnosi się faktycznie do ochrony. Ty będziesz mieć zupełnie inne obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorian_the_grey Re: DETEKTYW SKLEPOWY 09.10.04, 01:12 Jacek, w duzych sklepach osoby ktore zajmuja sie kradziezami znaja "lookaczy" na wylot, sam znam przypadek ze detektyw sklepowy (nie ochroniarz, nie pracownik monitoringu) dostal kose jak wracal do domu. Zlodziejaszki wiedza wiecej o sklepach, w ktorych kradna niz sie wszystkim szefom ochrony wydaje:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alternativa Re: DETEKTYW SKLEPOWY IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.10.04, 09:36 Właśnie tego się obawiałam.. wprawdzie mieszkam w dużym mieście, ale i tak pewnie szybko byłabym zidentyfikowana przez złodzei.. dzięki za wszystkie odpowiedzi! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś