geek93
09.03.19, 20:19
Witam.
Dostałam skierowanie na staż. W urzędzie tlumaczenia typu, szukam pracy na 1/3 etatu i staże mi nie odpowiadają ich nie obchodzą. W poniedziałek mam rozmowe z pracodawcą i będe kompletnie szczera na temat mojej sytuacji. Mam w domu osobe chorą której bez opieki zostawić nie mogę. Nikt inny z rodziny nie jest w stanie przejąć opieki bo każdy ma prace i nikt z tego powodu zwalniać się nie będzie. Tym bardziej że pieniadze są w takiej sytuacji potrzebne. Nie mam nikogo kto by mi pomógł, a to że ktoś doglądnie, i wpadnie na 5 minut sprawy nie załatwia,bo o nieszczęscie niestety nie trudno tym bardziej jak osoba będzie sama w domu przez 8 godzin. Osoba stopnia niepełnosprawności nie ma (jeszcze) I tu moje pytanie co musiałabym ( jakie papiery musiałabym przedstawić urzędnikom) żeby im udowodnić że na chwilę obecną nie mogę podjąć pracy/stażu ze względu na opiekowanie sie chorym członkiem rodziny.
Czy oświadczenie o przewlekłej chorobie wystawione przez lekarza coś da, czy mam np przynieść dokumenty potwierdzające że inni domownicy pracują i nie mogą sprawować opieki?
Będę wdzięczna za jakąkolwiek radę, bo naprawdę jestem w patowej sytuacji.