Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Axel Springer Kontakt

28.10.04, 16:23
    Czy ktoś może wypowiedzieć sie na temat Axel Springer Kontakt? Jaki to
    pracodawca, w jaki sposób prowadzą rekrutację?
    Madi
    Obserwuj wątek
      • Gość: magda Re: Axel Springer Kontakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:13
        nie wiem o jakie stanowisko tam się ubiegasz, ale ja swojego czasu wysyłałam
        tam swoje cv na telemarketaera! Byłam po studiach i chciałam jak najszybciej
        znaleźć pracę i nie wybrzydzałam tylko postanowiłam brac cokolwiek.
        Jeśli chodzi o rekrutacje to była długa i dosyć dziwna. Dzwoniono do mnie
        kilkakrotnie, przeprowadzano telefonicznie jakieś dziwne testy. Wreszcie
        zaprosili na rozmowę. Gdy tam zajechałam oprocz mnie było chyba ze 20 osób.
        Zaprosili nas wszystkich do jednej sali a potem kazdemu po kolei zadawali
        pytania, a my siedzac w kółeczku musieliśmy na nie odpowiadać. Na przykład
        każdy miła powiedzieć jakś wyraz - przedmiot, a potem powiedzieli żebysmy sobie
        wyobrazili że własnie jesteśmy tym przedmiotem i jakie posiadamy w związku z
        tym cechy. Ja byłam piłką...Improwizacja
        Potem podzielono nas na grupy , rozdano jakieś słomki, zapałki itp i kazano
        zrobic jak największą wieżę. po tym zadaniu musieli śmy omawiac jaka była
        strategia w grupie. Na koniec każdy miał przeprowadzic telefoniczną rozmowe z
        rozierdzonym klientem, który rekalmuje zakupony towar. Mi sie tarfiła jakaś
        rozwścieczona do nieprzytomnosci Pani, która nie dała mi prawie dojść do
        głosu , a poniewąż rozmowa ta była w obecności wszystkich, był to spory stres.
        Oczywiście dzwoniacy klienci byli fikcyjni.
        Było jeszcze kilka innych równie dziwnych pytań i zadań , ktoryc już nie
        pamiętam, może to i lepiej, bo tak naprawde nie wpominam teg dnia miło
        (naprawdę prawie cały dzień to trwało) i ciesze sie że nie dostałam tej
        pracy.Juz same dojazdy do Wołomina mnie przerazały!
        • Gość: lol Re: Axel Springer Kontakt IP: *.crowley.pl 29.10.04, 10:38
          Na forum ' Praca w Warszawie' są 2 wątki, które b. dokłądnie opisują jak
          wyglada rekrutacja w ASK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka