Dodaj do ulubionych

Spotkania modlitewne......

IP: *.kat.3s.pl 11.04.06, 09:25

Wiceminister edukacji Jarosław Zieliński wezwał kuratorów oświaty, żeby
rozpropagowali w szkołach spotkania modlitewne młodzieży w Lednicy
Organizatorem spotkań jest dominikanin o. Jan Góra. - Osobiście poprosiłem
pana ministra, aby zaprosił uczniów i nauczycieli do wzięcia udziału w tym
wydarzeniu. Lednica jest wielkim dobrem, a istotą dobra jest to, że trzeba się
nim dzielić.
Spotkania modlitewne w Lednicy to inicjatywa godna poparcia. Ale czy powinien
ją tak ostentacyjnie popierać minister rządu? Patrząc na ostre reakcje i głosy
oburzenia z niektórych środowisk, widać, że nie. Przykro mi, że na skutek
działań resortu pada cień na bardzo wartościową i cenioną przez samą młodzież
inicjatywę. Minister Zieliński już nie pierwszy raz w problematyce oświaty
porusza się jak słoń w składzie porcelany. Pora się zastanowić, czy to
właściwa osoba na właściwym miejscu.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3273686.html?skad=rss
...eh !!! duchowni " sieją" a nic nie " wschodzi".. Niech młodzież w koncu
zacznie się modlić!!! ,bo z polską edukacją i wychowaniem jest tak żle ,ze
pozostaje w trosce o lepsze jutro już tylko modlitwa;)
Obserwuj wątek
    • pit-zeolit Re: Spotkania modlitewne...... 11.04.06, 09:29
      Ech Fesiu zapewniam Cię, żę ci co tak krytykują Lednicę nie mają nic przeciwko
      przystankowi woodstock Owsiaka. Bardzo chętnie by widzieli pana Jerzego Owsiaka
      jak jeździ po szkołach z krisznowcami i propaguje tę imprezę.
      • Gość: fesia Re: Spotkania modlitewne...... IP: *.kat.3s.pl 11.04.06, 09:36
        it-zeolit napisał:

> Ech Fesiu zapewniam Cię, żę ci co tak krytykują Lednicę nie mają nic przeciwko
        > przystankowi woodstock Owsiaka.

.....bo to taki Woodstock dla Katolików, z tym, że zamiast rock'n'roll'a
        masz pieśni katolickie (w wersjach Dominikanów i nie tylko ;) a zamiast gorzały
        pijesz... co masz :) Różnic w imprezach ja nie widzę ;)
        • myha1 Re: Spotkania modlitewne...... 11.04.06, 10:36
          no chyba jednak fesiu jest różnica....chociaż syn mojej koleżanki jeździ i na
          Woodstok i na spotkania lednickie..

I bardzo dobrze , że kościół wyszedł z nową , nowoczesniejszą ofertą dla
          młodzieży ...
          • Gość: fesia Re: Spotkania modlitewne...... IP: *.kat.3s.pl 11.04.06, 11:15
            myha1 napisała:

> no chyba jednak fesiu jest różnica....chociaż syn mojej koleżanki jeździ i na
            > Woodstok i na spotkania lednickie..
            >
            > I bardzo dobrze , że kościół wyszedł z nową , nowoczesniejszą ofertą dla
            > młodzieży ...

...nie mam nic przeciwko mądlącej się młodzieży .Ale niech takie pielgrzymki
            organizuje kościól.Jak kosciól chce tak zachęcać to niech to robi w kosciele
            albo wykupi powierzchnię reklamową np. w pismach dla młodych ludzi. Ale po jaką
            cholerę wtrąca sie do tego nawoływania minister edukacji?W szkołach nie powinno
            być miejsca na zadną indoktrynację.
            • myha1 Re: Spotkania modlitewne...... 11.04.06, 11:48
              Gość portalu: fesia napisał(a):
              Ale po jaką
              > cholerę wtrąca sie do tego nawoływania minister edukacji?W szkołach nie
              powinno
              > być miejsca na zadną indoktrynację.

Tu akurat ja Ci przyznaję rację....też jestem za całkowitym rozdzieleniem
              kościoła od państwa..
        • braid Re: Spotkania modlitewne...... 11.04.06, 10:40
          Dzis w radiu slyszalem ze MTV wywolalo jakas aferke ..
          bo planuja nowy smieszny filmik animowany ...z Papiezem

O ile to prawda ( wspominali komentatorzy w radiu) jest tez sekwencja gdzie
          pan Jezus siedzi w fotelu przed TV ( obok pusty krzyz) i komentarz
          ze czasem lepiej robic cos sensownego niz tylko sobie nudno wisiec .

Komentatorka byla zniesmaczona ...ale jej kolega tlumaczyl ze religia to
          tez prawo do humoru . Ciekawe jak przyjelöi by muzulmanie taki filmik animowany
          o swoim roroku ???
          • p_iki Re: Spotkania modlitewne...... 12.04.06, 10:50
            o ile pamietam to Papiez juz sie pojawial na przyklad w 'nagiej broni' z leslie
            nielsenem i jakos nie bylo afer.. trzeba tylko umiec szanowac granice dobrego
            smaku. a jako doskonaly przyklad polecam odcinek 'the simpsons' gdzie bart
            trafia do katolickiej szkoly i zaczyna sie z homerem zastanawiac czy lepiej byc
            katolikiem czy protestantem, naprawde rewelacja ;-))

a co do reklamowania w szkolach spotkan w legnicy to jest to jedna wielka bzdura
            i przegiecie paly, szczegolnie po tym jak zabroniono owsiakowi przeprowadzac
            szkolenia pierwszej pomocy.. dojdzie to tego ze jak ktos zaslabnie na ulicy to
            zamiast pomoc bedziemy sie potrafili tylko pomodlic
            • braid Re: Spotkania modlitewne...... 12.04.06, 12:03

hallo,
              samo pojawienie sie papieza w jakiejs serii nie jest niczym niestosownym

Osobiscie uwazam za wypaczenie sceny typu:
              "pan Jezus siedzi w fotelu przed TV ( obok pusty krzyz) i komentarz
              ze czasem lepiej robic cos sensownego niz tylko sobie nudno wisiec "

> a co do reklamowania w szkolach spotkan w legnicy to jest to jedna wielka
              bzdur
              > a
              > i przegiecie paly, szczegolnie po tym jak zabroniono owsiakowi przeprowadzac
              > szkolenia pierwszej pomocy.. dojdzie to tego ze jak ktos zaslabnie na ulicy to
              > zamiast pomoc bedziemy sie potrafili tylko pomodlic

;))) a wyposarzenie apteczek samochodowych tez ulegnie "dopasowaniu"
              zamiast opatrunkow dywanik - klecznik i masc do ostatniego namaszczenia ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka