Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rekrutacja w IBM...

IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:42
    witam!
    czy ktoś wie jak przebiega u nich proces rekrutacji (stanowisko księgowe)??
    Tyle wiem, że najpierw testy językowe, ale jakiego typu czy słownictwo
    stricte branżowe...trochę mam mętlik bo nie wydaje mi się, abym odpowiadała
    wymaganiom ale jak zadzwonili, to kto wie :)
    Obserwuj wątek
      • mike_mike Re: rekrutacja w IBM... 04.11.04, 16:23
        Gość portalu: ann napisał(a):

> witam!
        > czy ktoś wie jak przebiega u nich proces rekrutacji (stanowisko księgowe)??
        > Tyle wiem, że najpierw testy językowe, ale jakiego typu czy słownictwo
        > stricte branżowe...trochę mam mętlik bo nie wydaje mi się, abym odpowiadała
        > wymaganiom ale jak zadzwonili, to kto wie :)

Czy kadrowcem nadal jest Sokalski???
        • Gość: ann Re: rekrutacja w IBM... IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:57
          niestety nie wiem bo kontaktowała się ze mną kobieta, ale jutro może coś więcej
          będe wiedzieć. chyba, że polegnę na testach
          • mike_mike Re: rekrutacja w IBM... 04.11.04, 17:06

> niestety nie wiem bo kontaktowała się ze mną kobieta, ale jutro może coś
            więcej
            >
            > będe wiedzieć. chyba, że polegnę na testach

Startujesz na subcontractora, czy etat w IBMie będzie?
            • Gość: ann Re: rekrutacja w IBM... IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:15
              poki co tyle wiem, że możliwość pracy na czas nieokreślony...
              • mike_mike Re: rekrutacja w IBM... 04.11.04, 23:10

> poki co tyle wiem, że możliwość pracy na czas nieokreślony...

No ciekawe... Za moich czasów jak zatrudniali, to na określony, przez
                TempService. Obiecywali, że w ciągu paru miesiecy będzie etat w IBM, ale w moim
                przypadku obietnica okazała się pusta....
                • Gość: ann Re: rekrutacja w IBM... IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:26
                  dziś byłam na testach z 2 języków - nastawiałam się na coś znacznie gorszego.
                  Ja odpowiadałam bezpośrednio na ich ogłoszenie a nie przez TempService. Ale
                  chyba nic z tego, bo z księgowości to ja mocna nie jestem, a drugi etap to już
                  rozmowa a nie test :)
                  • mike_mike Re: rekrutacja w IBM... 06.11.04, 00:00

> dziś byłam na testach z 2 języków - nastawiałam się na coś znacznie gorszego.
                    > Ja odpowiadałam bezpośrednio na ich ogłoszenie a nie przez TempService. Ale
                    > chyba nic z tego, bo z księgowości to ja mocna nie jestem, a drugi etap to
                    już
                    > rozmowa a nie test :)

Ja też nie odpowiadałem na ogłoszenie z TempService. Po prostu jak wyszlo, że
                    chcą mnie zatrudnić, raczyli poinformaować, że nie IBM tylko TempService.
                    • Gość: ann Re: rekrutacja w IBM... IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 14:44
                      mam przyjsc na rozmowe w dwoch jezykach + po polsku(2 kobiety + manager
                      projektu). i troche sie boje, o co oni moga mnie wogole pytac jak moje
                      doswiadczenia w ksiegowosci sa zerowe.
                      jak ktos wie jak wygladaja warunki pracy, stawka, rodzaj umowy i na czym wogole
                      polega ta praca to bardzo prosze o info. wole wiedziec wczesniej i sie
                      nastawic, a nie potem robic przy nich zdziwiona mine:)
          • Gość: kazik Re: rekrutacja w IBM... IP: *.chello.pl 12.11.04, 20:14
            Ja wiem jak tam przyjmują do pracy! Pare lat temu mój kolega zaczął tam prace-
            byliśmy jeszcze na studiach-jego matka tam siedzi na jakimś stanowisku-dzisiaj
            troche mi szkoda,że nie poszedłem razem z nim-proponował,ale młody byłem nie
            chciało mi się!-Nic nie robi,duzo zarabia,jeżdzi super samochodem.bez
            znajomości troche ciężko,ale powodzenia
      • Gość: old ..... Re: rekrutacja w IBM... IP: *.alan.krakow.pl 04.11.04, 21:29
        Uwaga , tylko pisemnie, bo niestety IBM to tak, tylko na Lubicz jest "nowo-
        stara" firma Quanc jako partner IBM"a, UWAGA !!! Długi ciągną się aż do
        Katowic.A jeden dawny "szef" to nigdzie nie jest zameldowany ,aby mu wyroku
        prawomocnego nie wręczono, ja bym najpier zrobił kontakt do W-wy , a potem ...
        • Gość: ann Re: rekrutacja w IBM... IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:00
          to chyba mam pecha bo właśnie na lubicz mam się zgłosić:(a tak się ładnie
          zapowiadało...
          • diablo1987 Re: rekrutacja w IBM... 12.11.04, 20:31
            A rekomendacja z ambasady!
            • Gość: AnnaMm Re: rekrutacja w IBM... IP: *.autocom.pl 13.11.04, 08:30
              a czy ktos wie ile tam zarabia ksiegowy? a ile team leader, ja podobno mam
              szanse na team leadera, prosze o jakies info!
              • diablo1987 Re: rekrutacja w IBM... 13.11.04, 11:35
                A moze CEO po Szturmowiczu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka