Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Macierzynski, opieka, wychowawczy

18.10.22, 21:02
    Witam, po urlopie macierzyńskim miałam 26 dni zwolnienia chorobowego, a później przeszłam na urlop wypoczynkowy. Nie wybrałam go całego gdyż w międzyczasie dziecko zachorowało i miałam 8 dni opieki (zasilek opiekunczy na chore dziecko). Nie składałam żadnego druku z15a. Po opiece od razu byłam na chorobowym na siebie. Po zakończonym l4 chciałabym kontynuować opieke na dzieckiem chorym ( okazało się że dziecko wymaga specjalistycznego leczenia). Dodam że zostało mi jeszcze 21 dni urlopu wypoczynkowego. Planowałam, że po zakończonym leczeniu wybiorę urlop, który mu został a później wypisze wniosek o urlop wychowawczy. Jednak kierownik powiedział mi że po skończonym leczeniu mam przyjść po skierowanie na badania pracownicze. Chciałabym w trakcie chorobowego na 21 dni przed końcem złożyć wniosek o urlop wychowawczy. Podobno kierownik musi się zgodzić, nie może odmówić. I pytanie moje czy jesli wypisze wniosek o udzielenie mi urlopu wychowawczego na 35miesiecy (prawie 3 lata) to urlop wypoczynkowy mi przepadnie? I czy mam obowiązek iść na te badania pracownicze jeśli chce iść później na urlop wychowawczy. Co radzicie mi zrobić.
    Obserwuj wątek
      • malamimi1231 Re: Macierzynski, opieka, wychowawczy 18.10.22, 21:07
        Dodam że chodzi mu o wniosek o urlop wychowawczy złożony na 21 dni przed rozpoczęciem tj. We wniosku będzie wypisana data Rozpoczęcie urlopu o te 21 dni do przodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka