annnnnn89
14.09.23, 17:56
Jestem w takiej sytuacji 4 miesiące temu aplikowałem do pracy która od dłuższego czasu była moim celem a konkretnie ta firma jest to nieduża firma w związku z tym nie ma dużo stanowisk, jednakże gdy ogłoszenie się pojawiło aplikowałem i dostałem telefon od rekrutera że świetnie pasuje moje doświadczenie do ich firmy , kolejno otrzymałem zaproszenie na rozmowę o pracę z szefem. Na rozmowę przyszedłem punktualnie i ubrany elegancko ale casualowo. Cała rozmowa trwała ok 20 minut wydawało mi się że zrobiłem dobre wrażenie na koniec rozmowy mieliśmy jeszcze luźną pogawędkę. Zostałem poinformowany żę w przeciągu tygodnia dostanę odpowiedź. Minął tydzień i cisza, więc po ok półtora tygodnia napisałem do rekrutera sms z pytaniem czy została już podjęta decyzja na którego niestety nie dostałem odpowiedzi. A więc poczekałem jeszcze kilka dni i zadzwoniłem z pytaniem o decyzję Pani rekruter generalnie powiedziała, że miała mi już odpisywać (ale no nie odpisała) i poinformowała, że szef wybrał osobę kompletnie z poza rekrutacji jednakże wspomniała podczas tej rozmowy jeszcze, że moje doświadczenie dobrze pasowało na to stanowisko i że pozostajemy w kontakcie. I mam teraz pewien dylemat otóż minęło już ok 4 miesiące a ja nadal jetem zainteresowany pracą tam. Nie pojawiają się żadne oferty pracy z tej firmy w internecie i zastanawiam się czy zadzwonić z pytaniem cz kogoś obecnie szukają bądź bedą mieli zamiar i wyrazić swoje zainteresowanie ? Czy dobry to pomysł czy raczej nie ?