Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chwytliwy list motywacyjny

02.12.04, 20:52
    Proszę o dobry wzór na list motywacyjny.Branża informatyczna.
    Z góry dziękuję!

Zagubiona studentka.
    Obserwuj wątek
      • Gość: budzik Re: Chwytliwy list motywacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 00:25
        Obudź się kaja, najważniejsza jest oryginalność a nie kopiowanie "dobrych
        wzorów", po prostu pomyśl, wysil się. Wpisz w wyszukiwarce, tego jest masa jak
        pisać LM, studentko, jeśli macie biuro karier na uczelni, to tam idź. Kończyłem
        w 98 i wtedy już to świetnie na mojej politechnice funkcjonowało. Do tego do
        dzisiaj podsyłają mi oferty pracy i umawiają na terminy.
        Czy w branży inf. niepotrzebne jest myślenie?
      • Gość: rusz się! Re: Chwytliwy list motywacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:15
        Oj Kaja, to strasznie naiwne, jeśli Ci się wydaje, że ktoś nawet mimo
        najlepszych chęci jest w stanie Ci taki hiper-uniwersalny wzór dać. Po
        pierwsze, nikt nie wie co potrafisz, jakie są Twoje silne a jakie słabe strony,
        czego oczekujesz a co możesz dać. Po drugie - próbujesz pójść na straszą
        łatwiznę szukając "dobrego wzoru" do branży informatycznej. Nie jestem
        informatykiem, ale wiem jak różne dziedziny specjalizacji mają informatycy.
        Dziewczyno, albo jesteś bardzo leniwa, albo weź się do roboty i poświęć trochę
        czasu na SAMODZIELNĄ SOLIDNĄ PRACĘ. Bo co będzie potem? Na rozmowę
        kwalifikacyjną też kogoś poślesz? i do pracy też?
        Weż się w garść i do roboty!

Powodzenia.
      • diablo1987 np 04.12.04, 16:39
        byla narzeczona agenta ABW

kaja1978 napisała:

> Proszę o dobry wzór na list motywacyjny.Branża informatyczna.
        > Z góry dziękuję!
        >
        > Zagubiona studentka.
      • Gość: Ania Re: Chwytliwy list motywacyjny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 20:45
        Nie przesadzajcie, może dziewczyna ma po prostu problem z pisaniem tego typu
        tekstów, nie wszyscy to potrafia. Może za to być dobrym informatykiem. Mam
        kolegę grafika komputerowego, który nie potrafi porządnie sam przygotować
        swojej oferty, a jest naprawdę niezły w tym, co robi. Akurat w branży
        indormatycznej pewnie bardziej się liczą konkretne umiejętności (wyliczoone w
        CV). Radzę w LM podkreślić doświadczenie, czym się wykazałaś w tej konkretnie
        pracy (stażu, projekcie na studiach itp.), takie a takie cechy charakteru
        przydały ci się w tym a tym. Do tej pracy wniesiesz to a to. To naprawdę nic
        trudnego, po pewnym czasie pisze się kolejne listy motywacyjne (każdy musi byc
        dopasowany pod konkretne wymagania, chyba że wysyła się bez ogłoszenia) szybko
        i sprawnie. Radzę zajrzeć do wzorów np na portalu gazeta.pl w dziale Praca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka