Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA PRACODAWCÓW

• Gość: Marcin Re: IP: 193.201.167.* 15.10.08, 14:25
        Żeby ocenić pracodawców skorzystajcie z www.jobomba.pl
      • Gość: zmęczony1234556 Re: Wincanton o. Piaseczno IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.08, 18:04
        Wincanton o. Piaseczno praca na magazynie ,ASM,DT to porażka niskie płace,ludzi coraz mniej , miały być podwyżki,ale chodzą słuchy że już po nich.i kurde tylko coraz więcej znajomków,teraz szukają kierownika do spraw zieleni .Chryste i jeszcze ci wiecznie nadęci zapatrzeni w siebie ludzie z biur nie mający o niczym pojęcia,tylko masę głupich pomysłów bleee....
      • Gość: Pulina Miśkowiec czarna lista pracodawców IP: *.dsl.krak.bdi.inetia.pl 20.10.08, 20:22
        ja pracuje w lufthansa w krakowie.dostałam tam prace przez biuro
        karier akademii ekonomicznejpPraca nieciekawa...ksiegowosć a zarobki
        małe.dodatkowo nie miła kadra zarzadzajaca.wracam do domu i ciagle
        pracuje.tylko praca,praca,praca...zer czasu dla siebie.nie polecam!
        • Gość: marek Re: Derksen -czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 17:20

Derksen to nieuczciwa firma pracowałem dla nich w 2007r. w Polsce obiecują a w
          Holandii jest zupełnie inaczej nie wywiązują się z obiecanych stawek i stanowisk
          praca jest przerywana a za mieszkanie ci potrącają czy pracujesz czy nie
          mieszkania średnie i złe, nie dają umowy w języku polskim, a na koniec tak cię
          podliczą że potrącą wszystko co dali łącznie z butami roboczymi i za kołdry oraz
          pościel, radzę nie jechać a jeśli już to mieć w Polsce podpisaną umowę o prace,
          dobrze przeczytać zanim się wyjedzie a na miejscu się od razu domagać spełnienia
          uzgodnionych warunków bo inaczej się nie doczekacie
          pozdrawiam
      • Gość: Pulina Miśkowiec Re: czarna lista pracodawców IP: *.dsl.krak.bdi.inetia.pl 20.10.08, 20:23
        Ja pracuje w Lufthansa w Krakowie.Dostałam tam prace przez Biuro
        Karier Akademii Ekonomicznej.Praca nieciekawa...ksiegowosć a zarobki
        małe.Dodatkowo nie miła kadra zarzadzajaca.Wracam do domu i ciagle
        pracuje.Tylko praca,praca,praca...zer czasu dla siebie.Nie polecam!
        • renatz Samat Polska 23.10.08, 16:50
          Nie polecam:( kobiety po macierzynskim sa zwalniane. Dyrektor
          stosuje rozne sztuczki zeby pozbyc sie niewygodnej, majacej cos do
          powiedzenia kadry. Cenione sa osoby ktore sa potulne i ciagle mu
          przytakujace....itd
        • szukaniepracyxxx brak nazwy Firmy w ogłoszeniu.... 13.11.08, 10:43
          Nazwa firmy - pracodawca ukrywa się za firmą rekrutującą lub nie podaje nazwy
          firmy w ogłoszeniu. Najczęściej powodem jest to, że właśnie ma zamiar wyrzucić
          obecnych pracowników i szuka nowych kandydatów na ich miejsce. Kolejnych
          pracowników może za jakiś czas spotkać to samo. Pewnego dnia dowiedzą się, że
          już nie pracują w firmie.

"Naszym Klientem jest wiodący dystrybutor papieru dla poligrafii i biur mający
          sieć oddziałów na terenie całego kraju. Obecnie poszukuje osób z doświadczeniem
          w sprzedaży oraz obsłudze klienta na stanowisko:

Specjalista ds. Sprzedaży

Biuro w ......

Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za ścisłą współpracę z
          Przedstawicielami Handlowymi oraz za samodzielną obsługę Klientów (realizacja
          zamówień, aktywna sprzedaż telefoniczna).

Oferujemy:

* Pracę w młodym, nowocześnie zarządzanym zespole, w prężnie rozwijającej
          się międzynarodowej firmie, profesjonalne narzędzia pracy i interesujący pakiet
          wynagrodzeń."

żenada
          "Dobra firma nie musi nic ukrywać.

Naprawdę dobrego pracodawcę poznamy po metodach jakie stosuje podczas
          rekrutacji. Wystarczy przyjrzeć się ogłoszeniom, które publikuje, obejrzeć
          stronę WWW firmy oraz zapoznać się z opiniami innych o pracodawcy np. na forum.

Transparentność oferty.

Firma nie ukrywa swoich zamiarów. Podaje wynagrodzenie oraz dodatki jakie może
          otrzymać kandydat do pracy. Już w ogłoszeniu dowiemy się gdzie będziemy
          pracować, w jakiej firmie, na jakie wynagrodzenie i premie możemy liczyć. Dobra
          firma nie musi ukrywać, że aktualnie poszukuje pracowników. Rekrutację prowadzi
          publicznie, ujawniając wszystkie możliwe warunki pracy i płacy. Ogłoszenie jest
          napisane profesjonalnie i wyczerpująco. Nie zawiera błędów merytorycznych ani
          formalnych.

Przyjazna firma.

Łatwy dostęp kandydata do informacji o firmie: przejrzysta strona WWW,
          informacje o rozwoju i zasobach przedsiębiorstwa. Warto zapoznać się z opiniami
          na forum. Jeśli takich nie ma, to zawsze możemy jako pierwsi zadać pytanie o
          warunki pracy i płacy w danej firmie. Warto poszukać w Internecie informacji
          prasowych o pracodawcy. Dobra firma będzie miała dobrą prasę. Przyjazna firma
          nie musi ukrywać ilości zatrudnionych pracowników, warunków panujących w miejscu
          pracy. Część firm decyduje się nawet na podanie swoich zysków lub obrotów. W ten
          sposób buduje się dobry wizerunek pracodawcy oraz zaufanie.

Profesjonalna rekrutacja.

Rozmowę kwalifikacyjną przeprowadzi kompetentna osoba, sprawdzi naszą wiedzę i
          poinformuje o możliwościach rozwoju, pracy i wynagrodzeniu. Dowiemy się kiedy
          podpiszemy umowę o pracę na czas nieokreślony oraz jakie premie i dodatki
          czekają nas w nowej pracy. Naszą wiedzę będzie sprawdzał specjalista w danej
          branży, a nie oddelegowany do wszystkiego Pan/Pani od HR.

Dobra firma informuje swoich obecnych pracowników o planowanej rekrutacji. Nawet
          jeśli to nie znajdzie zrozumienia wśród obecnej kadry to pozwoli uniknąć
          nieporozumień później. Pracownicy powinni znać plany firmy: zmiany czy też
          poszerzenia kadry.

Metody poszukiwania pracowników przez firmy w Polsce budzą zdziwienie fachowców
          z zagranicy. Np. w wielkiej Brytanii w ogłoszeniu z ofertą pracy podaje się
          oprócz informacji o firmie: roczną pensję oraz wszystkie dodatki, na które może
          liczyć pracownik (auto, komórka, laptop, premie). Tak sformułowana oferta jest
          wiążącą deklaracją pracodawcy do zatrudnienia pracownika na określonych
          warunkach. Pensja w takim przypadku rzadko jest przedmiotem negocjacji. Ocenie
          podlegają kwalifikacje kandydata."
      • Gość: Aresso Re: Czarna lista pracodawców - Efektima IP: *.4web.pl 22.10.08, 20:55
        To co napisała larwa to prawda, do tego należy jeszcze dołączyć czynności wogóle
        nie związane ze stanowiskiem np pracownik produkcji mial za zadanie np.
        odśnierzać teren zakładu, skuć lód wokół posesji, grabić liście, zrywać
        gruszki(autentyk). Rozładowywać surowce (np. beczkami 200kg+ zjeżdzać po
        pochylni w dół do piwnici. I to wszystko za psie pieniądze. Szefowa wszystko
        robi po kosztach - byle taniej, nawet kosztem pracowników.
        Podsumowując odradzam prace w tym zakładzie.
        • Gość: kaja Re: Czarna lista pracodawców - Efektima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 14:48
          masakra syfffffffff wszystko jak najmniejszym kosztem. z dala od tej firmy
      • Gość: marek Re: "Derksen" Czarna Lista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 17:05
        Derksen to nieuczciwa firma pracowałem dla nich w 2007r. w Polsce obiecują a w
        Holandii jest zupełnie inaczej nie wywiązują się z obiecanych stawek i stanowisk
        praca jest przerywana a za mieszkanie ci potrącają czy pracujesz czy nie
        mieszkania średnie i złe, nie dają umowy w języku polskim, a na koniec tak cię
        podliczą że potrącą wszystko co dali łącznie z butami roboczymi i za kołdry oraz
        pościel, radzę nie jechać a jeśli już to mieć w Polsce podpisaną umowę o prace,
        dobrze przeczytać zanim się wyjedzie a na miejscu się od razu domagać spełnienia
        uzgodnionych warunków bo inaczej się nie doczekacie
        pozdrawiam
        • lola_montez Bakalland 08.11.08, 23:19
          Masakra!
      • Gość: ja 33 Re: CZARNA lista pracodawców IP: *.e-wro.net.pl 11.11.08, 21:28
        na czarnej liscie powinien sie znaleźć PROVENTUS PERSONAL SERVICE z wrocławia
        • Gość: kolo33 Re: CZARNA lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 13:53
          Odpowiedziałem na Twój post powyżej. Dlaczego nie masz odwagi pójść i powiedzieć
          im tego w twarz. Pracowałem u nich przez całe wakacje i pracuje teraz; ani razu
          nie spóźnili się z wypłatą wynagrodzenia. Szanują tych, którzy pracują.
          • szukaniepracyxxx Re: CZARNA lista pracodawców 13.11.08, 16:03
            Ale komu mam coś iść powiedzieć, ja szukam pracy w Warszawie i takie ogłoszenia
            bez nazwy pracodawcy pojawiają się regularnie i jest ich całe mnóstwo.
            Przepraszam, jeżeli źle odebrałeś mój post,po prostu chciałam poruszyć temat
            braku nazw Firm w ogłoszeniach.

Wiesz co! zachęciłeś mnie i wyślę dokumenty. Może nie warto, sugerować się
            opiniami, że jak ktoś nie podaje nazwy to coś ukrywa albo coś jest nie tak.
            Zresztą tak szczerze to człowiek wolałby wiedzieć gdzie aplikuje.
            • Gość: gość Re: CZARNA lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 23:54
              Ale lewaki ! Ludzie z tej samej firmy piszą sami ze sobą. Widać, że to DNO
              !!!!!!!!!!
          • Gość: gość Re: CZARNA lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 00:07
            RUDY nie musisz tutaj zgrywać kretyna! Każdy wie kim jesteś i jakie machlojki
            robisz. A złe wieści szybko się rozchodzą. Ogoliłbyś się czasem ;-P
          • Gość: gość Re: CZARNA lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 15:49
            olek ćwoku nie pisz z firmy i nie podszywaj się !!!!! Byłem u nich i jak zwykle
            nic nie wiedzą tępaki.....
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=87089944&a=87179255
      • Gość: Obecny Wydawnictwo C.H Beck IP: *.aster.pl 13.11.08, 20:02
        Odradzam do Becka z Wydawnictwa Wiedza i Praktyka i bardzo, bardzo żałuję. WiP
        to była atmosfera i człowiek był człowiekiem...
        • Gość: g Re: Wydawnictwo C.H Beck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 18:51
          Hahahaha

Gość: kolo33 IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 13:53

znów ten ich dyrektorek, który dużo gada mało robi, a w dodatku jest głupi jak
          but założony na lewą stronę. Kanciarz jeden! On jest z Bolesławca, tylko po
          technikum, więc nie muszę nic więcej tłumaczyć !
          • Gość: gosc Re: Wydawnictwo C.H Beck IP: *.centertel.pl 19.02.09, 23:35
            ej koleś, co z tym Bolesławcem wyleciałeś? Ja też jestem z tego miasta, tak się
            składa że po technikum (acz nie tylko) i nie będzie mi tu jakiś buc mojego
            miasta obrażał.
        • Gość: br Re: Wydawnictwo C.H Beck IP: *.timplus.net 10.02.09, 21:58
          A może wrócisz?
      • Gość: dyrektor Proventus Personal Service IP: *.e-wro.net.pl 30.11.08, 20:27
        Jeśli planuje zatrudnić się przez agencję pracy to polecam odwiedzić poniższy link. Tam znajdziecie przykład traktowania pracowników a jaki to ocenicie sami.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=87089944&wv.x=1&a=87089944
      • Gość: asia Re: CZARNA LISTA IP: *.bsb.vectranet.pl 04.12.08, 21:20
        sieć sklepów ccc,ludzie pracują tam bez umów,ociągają się z podpisaniem umowy
        nawet miesiącami,zwodzą pracowników a potem cisza nie ma papieru ani kasy!
      • Gość: była pracownica NOVA 2 salony kosmetyczne IP: 195.90.102.* 04.12.08, 23:53
        Z całą stanowczością odradzam salony Nova 2 jest to też wyłączny imorter solariów Mega Sun na Polskę .
        Pracowałam tam jakieś dwa lata temu ,a wspomnienia jakie pozostały to:
        Praca tam to niewolnictwo : nie ma mowy o urlopach ,chorobie czy odebraniu ustawowo wolnego dnia,jedynie zastraszanie i wykorzystywanie.
        Umowa zazwyczaj na pół etatu ,ale pracujesz ponad pełny, jak szefowa(Baśka Chmielewska) ma ochotę to zapłaci Ci za niewykorzystany urlop,prowizję lub opłaci ZUS.
        Kosmetyczki jak chcą u niej pracować to z własnej kieszeni muszą pokrywać wszystkie dosłownie wszystkie kursy i szkolenia lub masz wybór podpisujesz na siebie umowę tzw.Lojalkę z której to wynika ,że musisz pracować 5-6lat przez ten okres nie wolno
        !!!np. zajść w ciążę . Jeżeli naruszysz któryś z paragrafów umowy masz obowiązek zwrócenia kosztów szkoleń + koszty własne.
        Na porządku dziennym jest fakt ,iż wspomniana szefowa zabrania recepcjonistką nabijania na kasę fiskalną zakupionych przez klientów usług i kosmetyków,nawet tych na kartę(aż prosi się o kontrolę z Urzędu Skarbowego)
        Ciekawe czy od tamtej pory coś się zmieniło?
      • Gość: m dołączam IP: *.aster.pl 05.12.08, 02:41
        www.shell.o2.pl/?id=user&uid=9161
        o
        • Gość: Agnieszka Re: dołączam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 00:32
          To chyba jakieś pomówienie i straszna nienawiść.Pracowałam w Nova2 przez kilka lat jako recepcjonistka - studiujac, po ukończeniu studiów odeszłam według umowy i rozpoczęłam pracę w swoim zawodzie.Z bardzo wielką sympatią wspominam pracę w gabinecie.W tej chwili zmieniłam już dwie siedziby .Tym bardziej doceniam wielką kulturę osobistą właściciela , olbrzymią wiarygodność ,sprawiedliwość,zawsze wywiązywanie się z określonych umów.Nova2 jest generalnym przedstawicielem na Polskę kilkunastu zachodnjch firm,dlatego zawsze wszystkie osoby pracujące miały możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji i odbywania szkoleń przez własnych szkoleniowców i szkoleniowców z zagranicy. A tak apropo nigdy nie miałam problemu z urlopem i pracowałam na cały etat.Wydaje sie, że włascicielka listu ze względu na dużą ilość chętnych nie miała możliwości rozpoczęcia pracy.Pozdrawiam Agnieszka
      • Gość: gość aquatherm - Polska Warszawa IP: *.spray.pl 05.12.08, 10:14
        patrz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=88132663
      • Gość: crux Re: CRUX Katowice IP: 80.48.225.* 10.12.08, 09:20
        CRUX KATOWICE. Totalny wyzysk. Na 25 przedstawicieli handlowych w
        firmie czekaja az 3 komputery,samochod by dojechac do klienta
        oczywiscie ale po wczesniejszym zgloszeniu,podstawa to pisanie stanu
        licznika kilometrow od a do z pomimo ze samochod posiada gps i
        kierownik sledzi nasza trase,telefon nam niepotrzebny bo i po co
        przedstawicielowi telefon jesli jest stacjonarny w firmie. Otoczke
        jaka robia na zewnatrz ni jak sie ma do tego co sie dzieje w srodku
        firmy. Wiec po miesiacu kazdy pada psychicznie a gdy dostaniesz
        pasek z wyplata to zastanawiasz sie czy starczy Ci na obiady.
        • Gość: dorian praca CRUX Katowice IP: *.wilan.pl 06.08.09, 23:16
          Praca w firmie CRUX ?
          Coś na ten temat mogę powiedzieć.
          Pracowałem tam miesiąc na umowie zlecenie i gdy na koniec tego
          okresu doszło do rozmowy na temat dalszej pracy w oparciu o umowę o
          pracę to usłyszałem, że narazie nie ma oczym mówić mimo, że
          osiągnołem wymagany w pierwszym miesiącu półap obrotu.
          Oczywiście nie zgodziłem się na dalszą pracę bez obiecanej umowy o
          pracę po czym z ust kierownika Pana Przemka usłyszałem, że w tych
          okolicznościach zmuszeni jesteśmy zakończyć wspólpracę. Co ciekawe
          gdy doszło do podliczenia mojej pracy parametry, ktore wzięto pod
          uwagę okazały się dla mnie tak niekożystne, że finalnie zarobiłem
          mniej niż gdybym zajął się roznoszeniem ulotek. A najlepsze jest to
          że firma zwlekała z wyplatą należnego wynagrodzenie do ostatniego
          dnia wynikającego z zobowiązań prawnych.
          Nie pakujcie się w taką współpracę bo firmie tak naprawdę zależy
          tylko na współpracownikach, którzy w oparciu o umowe zlecenia nie
          będą przysparzać firmie zbędnych kosztów.
          Niech nie zwiedzie Was reprezentacyjny budynek. Ludzi którzy z nimi
          pracują dłużej niż kilka miesięcy można policzyć na jednej ręce.
          Idealna firma dla kogaś z niskim poczuciem własnej wartości, bez
          ambicji i niskiej kulturze osobistej.
          • Gość: Szkwarek Re: praca CRUX Katowice IP: *.chello.pl 17.06.10, 20:01
            Popieram całkowicie. Ten reprezentacyjny budynek jest dzierżawiony
            od kopalni, firma twierdzi że jest jego własnością, park samochodowy
            to kilka zdezelowanych Opli Corsa + dwie bardzo wiekowe Skody Pick-
            up, które ledwo zipią. Na 25 handlowców-telemarketerów są trzy
            stanowiska komputerowe, pieniądze są wypłacane zawsze z opóźnieniem
            lub trzeba się o nie prosić. Rotacja ludzi jest ogromna, praktycznie
            kilu pracowników z stażem dłużym niż kilka miesięcy, wszyscy
            pozostali zdążyli już odejść.
            • Gość: Zainteresowany Re: praca CRUX Katowice IP: 188.118.195.* 09.04.11, 21:18
              To prawda fatalnie zorganizowana firma, bardzo nieprofesjonalna, nie szanująca swoich prawowników i klientów!
        • Gość: w Re: CRUX Katowice IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 01:39
          Nie wiem czemu nie ma żadnych opinii ale było ich mnóstwo i 95% oczywiście nie korzystne dla tej "firmy", ja jako były już na szczęście pracownik, całkowicie i definitywnie odradzam pracę u tych oszustów. To tylko ładne opakowanie, a tak to kompletny burdel i nieprofesjonalność, wciskanie ludziom "reklamy" za którą trzeba słono zapłacić a która nic im kompletnie nie daje. Kalendarze- niby ok 2000 egz nakładu, z czego połowa jak nie więcej leży w "magazynie", głównie po to żeby naiwni przedstawiciele mieli co prezentować nieszczęsnym ofiarom. A do tego oczywiście czuwający i wspaniały dyrektorek przemysław "Azor" d. Jedna, wielka ściema, powiedzą wam że nie oczekują doświadczenia i biorą wszystkich jak leci byleby chęć do pracy była a nawet jeśli jest, ale jak to bywa Wam nie pójdzie, to do widzenia i jeszcze prawdopodobnie nie zobaczycie ani złotówki, a jeśli już to marne kilkaset złotych za cały miesiąc marnowania dla nich czasu ( oczywiście jeśli Wam się poszczęści). Do tego obiecywane premie których nigdy nie było, no chyba że dla kierownictwa. Wszystko fajnie, starasz się, uszy Ci odpadają od dzwonienia i kłamania ludziom w żywe oczy na spotkaniach jakie to niby korzystne rzeczy są ( bo stanowisko przedstawiciela u nich to głównie nic innego jak telemarketing) a nic z tego nie masz i jeszcze oczywiście zawsze znajdą coś żeby obciąć z wypłaty. No i jeśli chodzi o komputer to jest jeden na kilka osób a telefon służbowy, to oczywiście jest ale stacjonarny do telemarketingu bo tak to wszystkie rozmowy na tel. komórkowy to ze swojego prywatnego telefonu, za co "firma" wam oczywiście nie zwróci. I na koniec, samochód jeśli już uda Wam się zapisać na jakiś ( tak, tak, nie dostaniecie swojego auta, są kolejki i trzeba się zapisywać) to jest to kompletny złom, który bardzo prawdopodobnie rozkraczy się na środku drogi... było więcej aut ale porozbijały się :] Ja też znałem te opinie jak szedłem tam do pracy i popełniłem błąd bo pomyślałem żeby samemu się przekonać czy naprawdę jest tam tak źle, czy po prostu komuś się nie powiodło i wypisuje z zemsty pierdoły. Niestety, tam naprawdę jest tak źle i jeśli chcesz tracić czas i jednocześnie ładować bucom forsę do kieszeni za darmo to proszę bardzo, idź i daj się wykorzystać... a później jeszcze będziesz się musiał prosić o to co Ci się należy.

Odradzam i pozdrawiam
          Ja
          • Gość: klient Ostrzezenie przed firma CRUX Katowice druk kalenda IP: 83.143.128.* 16.12.10, 15:56
            Ostzegam przed nawiazywaniem wspolpracy z firma CRUX z Katowic druk kalendarzy. Miałem watpliwa przyjemnosc zetknac sie z ta firma co poskutkowalo umieszczeniem reklamy na kalendarzu "Miasto Warszawa 2010". Mialo byc wydrukowane 2500 szt i wykonana dystrybucja conajmniej 150 szt mozliwie blisko mojej siedziby. Mialem otrzymac potwierdzenia wykonania dystrybycji calego nakladu czyli 2500 szt. Nie zostalo to wykonane. Wystrzgajcie sie tej firmy!
            • Gość: firma z łodzi Re: Ostrzezenie przed firma CRUX Katowice druk ka IP: *.31.0.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.14, 16:09
              W 100% popieram. Wydawnictwo unika , przeciaga i stosuje rozne chwyty by tylko nie odpowiedziec. Nie wywiazac sie z umowy! Przestrzegam nie placcie calej kwoty lub w ogole nie wspolpracujcie z "TAKIMI" firmami. sprawa trwa juz 2 miesiace bez efektu a pieniadze zaplacone pol roku wczesniej! Crux obiecuje kalendarze wedlug zatwierdzonego wzoru co z tego jak tego nie stosuje!!!
          • Gość: Piotr Wolny Re: CRUX Katowice IP: *.hotelsviva.com 23.06.11, 21:51
            CRUX to zodzieje i oszuci!!! Zwykli nacigacze ktrzy wykorzystuj ludzi traktujc ich jako tani si€ robocz!!! Z daleka od nich!!!
      • Gość: GOŚĆ [...] IP: 195.117.97.* 11.12.08, 13:33
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: wacia1 Re: strata pracy IP: *.aster.pl 11.12.08, 21:10
        Szanowni Państwo bardzo proszę o informację czy wszedł wżycie
        projekt +50 ponieważ jestem osobą która została zwolniona z pracy z
        powodu redukcji stanowiska pracy oczywiście jest to tylko pretekst
        ponieważ 16 lat pracowałam w TRW Pruszków ( bardzo huczna nazwa
        wielkie konsorcjum amerykański a tak naprawdę firma która traktuje
        ludzi przedmiotowo)Obecnie panujący tam dyrektor to człowiek bez
        jakiegokolwiek zmysłu menadzerskiego niemyśląca marionetka przy tym
        ludzi po piędziesiątce traktuje jak zło konieczne nie zwraca uwagi
        na doświadczenie i oddanie preferuje młody bezmyślny narybek któremu
        płaci dużą kasę Owszem są to ludzie po studiach ale czy osoba kóra
        ich nie ma jest mniej wartościowa Jestem pewna obaw czy mam jakąś
        szansę na zdobycie pracy czy wszyscy pracodawcy preferują młodość
        chciwość i głupotę (oczywiście są wyjątki) może ktoś z Państwa zna
        receptę na moje obawy ponieważ popadłam w wielką apatię nie
        wyobrażam sobie abym całkowicie musiała się przestawić i wbrew sobie
        zostać przymusową bezrobotną mam duże doświadczenie logistyczne ale
        czy to mi pomoże
        pozdrawiam

• Gość: zastraszona biuro rach. Fortuna s.c. Radomsko IP: *.euronet.net.pl 25.01.09, 23:24
          Biuro Rachunkowe FORTUNA s.c. z Radomska.
          Obrażanie, zastraszanie, wyśmiewanie pracowników. Już niejedna osoba stamtąd
          uciekła.
      • Gość: home24h.pl Czarna Lista Pracodawców IP: 213.156.119.* 23.12.08, 16:16
        www.home24h.pl/

ul. Romana Maya 1
        61-371 Poznań

tel.: (061) 6530782
        fax: (061) 6530781

Firma zajmuje sie tworzeniem stron www.
        Nie sa wyplacalni, wykorzystuja mlodych ludzi, nie daja im umowy, nie wyplacaja naleznego wynagrodzenia i przeciagaja wszystko w czasie. Uwazajcie i nie idzcie tam pracowac bo wam nie zaplaca!!!
      • Gość: Kasia Re: IP: *.hhgroup.com 12.01.09, 15:17
        Carpenter Consulting, za podejście do człowiek na rozmowie,
        nieprofesjonalną przełożoną, nie rozliczanie nadgodzin i za chory
        nastrój.
      • Gość: EDZIO1962 Re: czarna lista pracodawców IP: *.cust.tele2.pl 12.01.09, 20:39
        Witam! we Wrocławiu jest firma :evil: GAMP Marcin K. ul. Górnicza 17/2, której
        nie polecam. Zacznę od tego, że właściciel firmy na wstępna rozmowę umawia się z
        pracownikiem w Macdonaldzie bo jego biuro mieści się w prywatnym domu, więc jest
        niedostępne dla "zwykłych pracowników". Umowa ustna jest bo na wydrukowanie
        zwykłej papierowej to nie ma czasu albo nie posiada wzoru, po prostu nie wie jak
        dany dokument ma wyglądać- również dotyczy to wszelkich zaświadczeń potrzebnych
        pracownikowi np. do wzięcia telefonu na abonament. Pracodawca nie dba w ogóle o
        pracownika- szatnia w koparce lub aucie, daje po 20-30l. paliwa dziennie i przy
        pracy od 10 godz do bólu uważa że pracownik i tak jest złodziejem bo i tak coś
        ukradnie. Powodem do zwolnienia też niedawno było zapytanie się pracownika czy
        za pracę w niedzielę dostanie coś extra. Z wypłatami również spory problem bo
        pieniędzy nigdy nie ma na czas ( a to przelew nie doszedł, to nie może podjechać
        aby wypłacić lub jego najlepsze rozwiązanie to nie odbieranie w ogóle telefonów
        -może w końcu pieniądze przestaną być potrzebne pracownikowi). Wstyd być takim
        pracodawcą :oops: . Współczuje wszystkim którzy wybierają się do niego do pracy-
        powodzenia.
      • edzio1962 GAMP 12.01.09, 21:15
        Witam! we Wrocławiu jest firma :evil: GAMP Marcin K. ul. Górnicza 17/2, której
        nie polecam. Zacznę od tego, że właściciel firmy na wstępna rozmowę umawia się z
        pracownikiem w Macdonaldzie bo jego biuro mieści się w prywatnym domu, więc jest
        niedostępne dla "zwykłych pracowników". Umowa ustna jest bo na wydrukowanie
        zwykłej papierowej to nie ma czasu albo nie posiada wzoru, po prostu nie wie jak
        dany dokument ma wyglądać- również dotyczy to wszelkich zaświadczeń potrzebnych
        pracownikowi np. do wzięcia telefonu na abonament. Pracodawca nie dba w ogóle o
        pracownika- szatnia w koparce lub aucie, daje po 20-30l. paliwa dziennie i przy
        pracy od 10 godz do bólu uważa że pracownik i tak jest złodziejem bo i tak coś
        ukradnie. Powodem do zwolnienia też niedawno było zapytanie się pracownika czy
        za pracę w niedzielę dostanie coś extra. Z wypłatami również spory problem bo
        pieniędzy nigdy nie ma na czas ( a to przelew nie doszedł, to nie może podjechać
        aby wypłacić lub jego najlepsze rozwiązanie to nie odbieranie w ogóle telefonów
        -może w końcu pieniądze przestaną być potrzebne pracownikowi). Wstyd być takim
        pracodawcą :oops: . Współczuje wszystkim którzy wybierają się do niego do pracy-
        powodzenia.
      • Gość: AA SITEL - Warszawa - najgorszy Call Center IP: *.121.113.82.net.de.o2.com 16.01.09, 12:40
        Z calego serca odradzam Ci prace w jakimkolwiek call center. Zreszta spojrz
        sobie nawet na tym forum co pisza ludzie o swojej pracy w call center. Takim
        przykladem jest firma SITEL z Warszawy, ktora jest tez opisana na tym forum -
        ponad 205 wpisow, 99 % ludzi niezadowolnonych z pracy. Przeczytaj sobie cos o
        tej firmie na tym forum, to bedziesz mial / miala pojecie jaki to koszmar
        pracowac w call center. Ja tez mam doswiadczenie w pracy w SITEL, czyli w call
        center i to byla najgorsza moja praca. Przede wszystkim pracujesz na akkord,
        licza sie wyniki a nie czlowiek. Klient jest zawsze najwazniejszy i nigdy nie
        popelnia bledow; nawet jak sie na Ciebie wydziera to musisz tego wysluchac (a
        czesto ludzie sie na ciebie wydzieraja, ja to wiem...). Poza tym atmosfera w
        pracy jest nieciekawa, przynajmniej w firmie SITEL: my bylismy nieustannie
        krytykowani, nie mielismy przerw (bo klient i wyniki itd.), musielismy pracowac
        w soboty i niedziele lub wieczorami a takze w Swieta Bozego Narodzenia. W SITEL
        na ok. 450 pracownikow bylo tylko 2 kibelki. Przyglupawi team leaderzy
        przesladowali niektorych pracownikow. Do tego dochodzi slaba pensja, nawet jak
        na Polske. Ta praca sie nie oplaca. Odradzam
      • realistkanr7 [...] 20.01.09, 11:31
        • realistkanr7 [...] 20.01.09, 11:33
      • Gość: AA SITEL - Warszawa IP: *.106.113.82.net.de.o2.com 20.01.09, 18:17
        Z calego serca odradzam Ci prace w jakimkolwiek call center. Zreszta spojrz
        sobie nawet na tym forum co pisza ludzie o swojej pracy w call center. Takim
        przykladem jest firma SITEL z Warszawy, ktora jest tez opisana na tym forum -
        ponad 205 wpisow, 99 % ludzi niezadowolnonych z pracy. Przeczytaj sobie cos o
        tej firmie na tym forum, to bedziesz mial / miala pojecie jaki to koszmar
        pracowac w call center. Ja tez mam doswiadczenie w pracy w SITEL, czyli w call
        center i to byla najgorsza moja praca. Przede wszystkim pracujesz na akkord,
        licza sie wyniki a nie czlowiek. Klient jest zawsze najwazniejszy i nigdy nie
        popelnia bledow; nawet jak sie na Ciebie wydziera to musisz tego wysluchac (a
        czesto ludzie sie na ciebie wydzieraja, ja to wiem...). Poza tym atmosfera w
        pracy jest nieciekawa, przynajmniej w firmie SITEL: my bylismy nieustannie
        krytykowani, nie mielismy przerw (bo klient i wyniki itd.), musielismy pracowac
        w soboty i niedziele lub wieczorami a takze w Swieta Bozego Narodzenia. W SITEL
        na ok. 450 pracownikow bylo tylko 2 kibelki. Przyglupawi team leaderzy
        przesladowali niektorych pracownikow. Do tego dochodzi slaba pensja, nawet jak
        na Polske. Ta praca sie nie oplaca. Odradzam
      • catsi Hotel Sielanka w Warce 21.01.09, 17:08
        Przyjmują praktycznie już na rozmowie, wysylają na szkolenie a w jego polowie
        dzwonia w poznych godzinach wieczornych, ze dziekuja. Oburzenie gdy chce sie
        poznac przyczyne, mozna uslyszec jedynie, ze "nie musza sie tlumaczyc". na
        koniec rzucenie sluchawki.
      • Gość: go Społem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:56
        Społem PSS Chełm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka