contento 24.12.04, 09:06 Jak w temacie poszukuje informacji na temat kosztów przesyłek towarów z China , czy to możliwe że koszt przesyłki oscyluje w granicach 40 usd/kg ??? Bo mnie przeraziły te koszty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nika28wawa Re: Jakie koszta importu z Chin ?? IP: 62.233.204.* 24.12.04, 11:39 Ja importuje surowce z Chin i kiedy chińczycy przesyłali mi próbki surowców płacili za to około 2/3 USD/ kg. Zależy przez kogo wysyłali. Jak przez TNT to płacili chyba 3. Ale to było rok temu. I to oni płacili, nie ja.Pozdrawiam i Wesołych Świąt Monika Odpowiedz Link Zgłoś
contento Re: Jakie koszta importu z Chin ?? 24.12.04, 12:40 Teraz porównywałem ceny to najtańszą ofertę jaką znalazłem to za pierwsze 0,5 kg 36 usd nastepne kazde 0,5 kg - 6 usd , Jednorazowa wysyłka to 10-30 kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Jakie koszta importu z Chin ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 13:51 Poszukaj innych przewoźników - DHL, TNT, UPS i tym podobne firmy kurierskie załatwiają to na zasadzie "drzwi w drzwi" i najszybciej, ale są kilkakrotnie drożsi. Jeśli nie zależy tobie na czasie, to możesz mieć przesyłkę kilkakrotnie tańszą od tego co piszesz - oczywiście cały czas piszę o drodze lotniczej, bo transport morski jest "chory" tj. 40 -50 dni plus jeszcze odprawa celna i dostawa do właściwego punktu w kraju. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś