Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jawny wyzysk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:17
    Hejka
    Właśnie dowiedzieliśmy się, że mamy pracować w biurze od 9 do 19 i
    przychodzić co 2-gą sobotę. Zaraz naślę na nich PiP. Gruntownie przyśpieszylo
    to moją decyzję o szukaniu nowej pracy..... ZNÓW.
    Obserwuj wątek
      • Gość: dilbert Re: Jawny wyzysk IP: *.chello.pl 26.01.05, 20:59
        to zależy ile masz godzin w umowie,
        co druga sobotę powinno się przyhodzić przy osmiogodzinnym dniu pracy
        8 x 5 = 40
        jako pracownik biurwowy i tak nic nie wnosisz - lepiej idz i zarób uciwie na
        chleb
        • gdotb Re: Jawny wyzysk 27.01.05, 01:59
          Skoro pracownicy biurowi sa niepotrzebni, wykasuj cala biurowosc i administracje
          z kazdej firmy, przeciez nic one nie wnosza.

Ciekawe, gdzie wtedy znajdziesz ta 'uczciwa' prace.
          Bez zarzadu, ksiegowosci, administracji - zadna firma nie istenieje.
          Nawet "Bolek dzwigajacy woreczki" potrzebuje kogos, kto wskaze GDZIE te woreczki
          ma doniesc i kogos, kto wypelni za niego PIT-a.

• Gość: Smutny Re: Jawny wyzysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:37
            Dilbert, jezeli nie znasz calej sprawy, to bardzo cie prosze nie obrazaj
            innych. Nie siedze w urzedzie gminy, tylko w firmie prywatnej, a wyobraz sobie,
            ze mam 26 lat i pracuje od 18 roku zycia, wiec sie nie dziw, ze chce troche
            pozyc, a nie siedziec wieczorek, faktycznie bezproduktywnie. bardzo cie prosze
            zamknij jadaczke i idz kopac rowy, bo to chyba tak bardzo "fizycznie"
            wykonujesz.
            • Gość: marabuci@wp.pl chetnie wezme to kopanie rowow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:54
              bo to 5 za godzine
              zebys sie franco nie przemeczyla

>Panu >Bogu dziekuj ze masz prace, ludzie z zwyzszym nieraz marza o kopaniu rowow
      • Gość: marabuci@wp.pl Re: Jawny wyzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:50
        ciesz sie dupku ze tylko tak masz, w telepizzy (a do tego tez sie nadajesz) jako dostawca zarabialbys 1,10 na godzine z sobotami i niedzielami, za darmo otwieral i zamykal lokal, sprzatal, skrobal kuwety i zajezdzal wozek dostajac 4,20 od kursu i czasami zlotowke napiwku

lepiej na nich PiP by mozna naslac, bo na dodatek nieszczegolnie chce im sie placic

a tak a propos to metropol placi 12 zetow za 3 godziny stania na skrzyzowaniu w ruchu ulicznym i wciskaniu ludziom gazet a mandat policji kosztuje 50 i placi gazeciarz - tyz by sie ktos tym wyzyskiem zajal

jak ci sie nie chce pracowac biurwo to won, ja z przyjemnoscia zajme twoje miejsce za 700 na reke :p i moge zapirzac od dziewiatej do dziewiatej bez mrukniecia
        • Gość: marabuci@wp.pl no wlasnie ciesz sie ze masz prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:52
          jakbys byl plakaciarzem dostawalbys 20 groszy od rzyczepionej sztuki, tak 12 zetow na dzien, aha niektore korporacje nazywaja ulotkowcow kuponistami i placa im 2 gr minus vat od sztuki, niektore nawet i grosza, ale zmuszaja do tego dostawcow pizzy
          • Gość: asia Re: no wlasnie ciesz sie ze masz prace IP: *.sbi.com 28.01.05, 10:28
            marabuci jesteś debilem i nigdy nie znajdziesz pracy, a ja siedząc w ciepłym
            biurze i kasując 6tys za miesiąc mam w dupie takich głupków jak ty

idź się powieś
          • bond.jamesbond1 Re: no wlasnie ciesz sie ze masz prace 28.01.05, 13:15
            Równać w dół - oto Polska właśnie. Jeśli Tobie się nie wiedzie, to inni też
            mają mieć przerąbane?
            Pomyśl nad sobą (o ile nie przekracza to Twoich możliwości...).
          • chorazy_orszanski Re: no wlasnie ciesz sie ze masz prace 03.02.05, 01:22
            Chodzilo sie na wagary, trzeba dzwigac ciezary.
        • nihiru Re: Jawny wyzysk 28.01.05, 12:07
          Tylko kto Cię będzie chciał?
          Żeby pracować w biurze trzeba coś sobą reprezentować, coś umieć (no, chyba że
          ktoś ma mocne plecy, ale to wbrew pozorom nie jest takie częste).
          Z tego co piszesz widać, że nie masz pojęcia o niczym poza rozwożeniem pizzy i
          roznoszeniem ulotek. Jak Ci się nie chciało uczyć, to teraz nie pluj jadem na
          tych, którzy na swój sukces ciężko zapracowali
          • szczurkova marabucikmiotek :) 28.01.05, 16:05
            Ja siedzę w biurze od 8 do 18 dopiero od pół roku mam wolne weekendy ale za to
            mam w miarę sensowne pieniążki i lubię to co robię :) nooo ale trza było uczyć
            się, zdobywać doświadczenie itp itd. a tego złośliwościami i zawiścią nie
            uzyskasz. bądź miły to i ludzie będą dla cię mili :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka