pogromczyni_goopkoof 03.06.09, 17:27 Czy ktoś wie o co w tym cyrku chodzi? to jakiś koszmarek! Instrukcja obsługi jest grubsza od książki telefonicznej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ec24 Re: UNISales 03.06.09, 18:47 Świetna aplikacja, krok do przodu zdecydowanie. Niestety nie działa szybko. Jak wdrożą wszystko co ma w nim być i poprawią szybkość to rewelacja. Instrukcja jak instrukcja po szkoleniu wydaje mi się, że wiedza wystarczająca do obsługi. Zawsze mieć wydrukowaną w segregatorze jedną aby każdy mógł zajrzeć jak jakaś "trudna sprawa się trafi". Mam nadzieję, że to co mi derektor opowiadał co w tej aplikacji będzie to wdrożą i poprawią szybkość a wtedy to dwa kroki naprzód. Odpowiedz Link
gramofon20 Re: UNISales 03.06.09, 19:06 ec24 przyznaj się Ty nie pracujesz i nie będziesz pracował na tym "cudzie myśli ludzkiej"? Dlatego się nie przejmujesz rolą? No ale niestety my głupie szaraczki będziemy musieli na tym pracować i to przy kliencie. Z resztą zgodnie z naszymi nowymi zakresami czynności, które nie były napisane dla nieudaczników tylko dla fenomenów wiedzi merytorycznej i technicznej Banku Pekao SA - 1 stanowisko:czynności od kasjera do administratora kredytów hipotecznych poprzez sprzedaż wszystkich produktów i czynności dysponenckie - to będzie masakra i dla pracowników i dla klientów! Odpowiedz Link
ec24 Re: UNISales 03.06.09, 19:09 Nie widziałem nowych zakresów więc się nie wypowiadam. Co "cudu myśli ludzkiej" to nadal uważam, że to krok do przodu pod warunkiem, że będzie w przyszłość działał tak jak w BPH "cud myśli ludzikiej" Odpowiedz Link
igielnik Re: UNISales 03.06.09, 19:30 to ulubiona zabawka dyrektora - ma super podgląd na wykon i ranking doradców Odpowiedz Link
ec24 Re: UNISales 03.06.09, 19:33 to może znikną w końcu głupie tabelki i raporty bo jest ich zdecydowanie za dużo Odpowiedz Link
ec24 Re: UNISales 03.06.09, 20:39 To niech między sobą powiymieniają się tabelkami a nie z oddziałów ciągną Odpowiedz Link
mikrobi73 Re: UNISales 03.06.09, 21:18 i generalnie tak ma być, że tabelki będą robić sobie sami z UNIS-a Nie skreślajcie na początku tego systemu. Jak na Pekao jest to duży krok w przód, nie da się oczywiście wszystkiego zrobić od razu. A do UNISa idzie się przyzwyczaić i na nim pracować. Niech w końcu ten bank będzie bardziej nowoczesny, każda aplikacja mniej do otwierania przy jednym kliencie to postęp do przodu. Odpowiedz Link
1maestro Re: UNISales 03.06.09, 19:57 To cudo już kiepsko działało w PBI - po włączeniu detalu będzie coraz gorzej, bo może to i dobre narzędzie ale pod warunkiem że działa szybko. Niestety Bank nie ma wpływu na to aby poprawić ten parametr. Wszystko zależy od tego pod jaki kabel podpięty jest oddział. W niektórych placówkach może i śmiga ok. ale w większości jest lipa. Odpowiedz Link
prawdziwy_d_k Re: UNISales 03.06.09, 22:37 Bardzo podobny do BPH-owskiego SWS-a - tamten system był bardzo dobry. Gdyby jeszcze wdrożono w UNISa obsługę funduszy, zrobiono z niego nakładkę na Rocketa (zakładanie rachunków, wyciągi, zlecenia stałe itp) to by bardzo ułatwiło pracę. W SWSie pracowało mi się dobrze wiec większych problemów przy UNISie nie miałem choć dopiero się go uczę. Odpowiedz Link
teneo0 Re: UNISales 04.06.09, 20:52 Rewelacja!!!(???) A spróbujcie wyszukać klienta po peselu. Przychodzi klient, daje d.os. wpisujesz pesel i brak takiego klienta. i kłania się rocket i szukanie cis-u. Osobny temat to jakość baz. Odpowiedz Link
kazar2 Re: UNISales 04.06.09, 21:29 ja dam szansę temu systemowi, w sws-ie też początkowo były problemy z szukaniem klientów po peselu jednak z czasem to nie był już problem. Odpowiedz Link
doradca.1 Re: UNISales 06.06.09, 18:43 Kiedyś nie było"systemów", wszyscy normalnie pracowali i jakimś cudem banki osiągały zyski.Nawet były pieniądze na premie miesięczne,kwartalne ,dwa razy do roku bonusy ,zapomniane już trzynastki i jeszcze... nagrody Odpowiedz Link
niuniek80008 Re: UNISales 06.06.09, 19:29 Ale kiedyś dyrektorzy brali godziwa ,uwazam, dyrektorska pensję , a nie tak jak teraz po kilkadziesiat tysiecy zl bonusow i oto w tym wszyskim chodzi, teraz juz nikt nie chce sie zadowolic zwykla pensja jesli ma mozliwość pogonić chołote do roboty i otrzymać takie wynagrodzenie o jakim nam sie nie śniło ,to bardzo motywuje do tego zeby wycisnąc ostatnie soki z robola .kazdy sposob jest dobry. Ajaki to jest sposob to kazdy z nas wie najlepiej Odpowiedz Link