Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM

09.02.05, 17:59
    UWAGA!!!

Wszystkim oszustom żerującym na bezbronnych, zdesperowanych i gotowych na
    wszystko, byle tylko znależć pracę Bezrobotnych, WYPOWIADAM WOJNĘ!!!
    Od dziś każdą próbę wyłudzenia pieniędzy poprzez udział w oszukańczych
    piramidach, łancuszkach, budowniu pseudo struktur i kierowania na płatne
    strony lub telefony będę bezlitośnie tępił i podawał dane personalne na tym
    Forum. Na pierwszy ogień pójdzie przynajmniej ze dwudziestu „życzliwych” ,
    którzy proponują zakup tzw.RAPORTÓW po 20zł.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kraków Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM IP: 212.160.172.* 09.02.05, 19:04

Znowu ta Łódź ;)
        • janulodz Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM 09.02.05, 19:23
          Pozdrawiam Kraków.
          Wchodzisz w to?
        • Gość: czyżby? Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM IP: *.nomi.com.pl / *.nomi.com.pl 10.02.05, 10:10
          znowu te katowice udajace kraków...
      • losiu4 Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM 09.02.05, 20:09
        janulodz napisał:

> Na pierwszy ogień pójdzie przynajmniej ze dwudziestu „życzliwych
        > którzy proponują zakup tzw.RAPORTÓW po 20zł.

zapowiedzi przynajmniej śmieszne były :) Chociaż przyznaję, ze czytane po raz
        dwudziesty mogły się stac nieco nudne. Masz moze choć jeden z tych raportów? bo
        na mój apel że i owszem, odkupie, ale po niższej cenie, jakoś nikt nie
        odpowiedział ;)

Pozdrawiam

Losiu
      • janulodz Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM 09.02.05, 21:06
        Bardzo śmieszne:))) Losiu jest to jak skołowany bezrobotny za ostatnie
        pieniądze zadzwoni na komórkę i usłyszy jak jakiś cwaniak kieruje go na
        sprytnie podany numer zaczynający sie na 00 70 05..... ( przykład ogłoszenie
        pt:" Wydawnictwo zleci uczciwym pracę") albo np. zapłaci firmie za pośrednictwo
        i nic nie dostanie(przykład firma obiecująca ludziom zatrudnienia jako opiekuni
        dzieci i osob starszych m. Łódź), albo wyśle 20zet na raport. Znasz taką grę w
        pocztówki, która polegała na wysyłaniu iluś tam pocztowek i umieszczaniu siebie
        na pierwszym miejscu listy. Te raporty to to samo tylko bardziej wyrafinowana
        forma oszustwa. Pozdrawiam
        • doradca1 Już dawno wypowiedzialem wojnę OSZUSTOM 09.02.05, 22:44
          Zdecydowanie popieram Twoje postanowienie. Jeśli chcesz otrzymać dostęp do
          profesjonalnej bazy danych z ofertami pracy to moge podesłać na Twój e-mail.
          Pozdrawiam i życze powodzenia.
          ps. Daj mi tutaj odpowiedz czy mam Tobie podesłać wspomniane linki do ofert
          pracy.
          • Gość: Dilbert Re: Już dawno wypowiedzialem wojnę OSZUSTOM IP: *.chello.pl 09.02.05, 22:50
            Ja się nie loguję , a działa..
          • janulodz Re: Już dawno wypowiedzialem wojnę OSZUSTOM 10.02.05, 00:08
            Proszę o te linki.
            Zdaję sobie sprawę, że to wojna z wiatrakami, ale mam już dość tych
            hien, które najczęśćiej dopadają najsłabszych. Wiadomo prawo buszu.
            Tylko koni, tylko koni,tylko koni żal.
            janulodz@gazeta.pl
            • doradca1 Re: Już dawno wypowiedzialem wojnę OSZUSTOM 10.02.05, 09:31
              Wysłane. Miłego korzystania.
          • beatka5 Re: Już dawno wypowiedzialem wojnę OSZUSTOM 10.02.05, 14:45
            doradca1 napisał:

> Zdecydowanie popieram Twoje postanowienie. Jeśli chcesz otrzymać dostęp do
            > profesjonalnej bazy danych z ofertami pracy to moge podesłać na Twój e-mail.
            > Pozdrawiam i życze powodzenia.
            > ps. Daj mi tutaj odpowiedz czy mam Tobie podesłać wspomniane linki do ofert
            > pracy.
            >
            Witam, a czy ja równiez mogłabym prosić o te linki do ofert pracy? Ostatnio
            otrzymuje same takie "super-propozycje". Mozna by zrobić liste takich oszustów,
            choc to nie łatwe.
            dziekuję i pozdrawiam.
            • doradca1 Re: Już dawno wypowiedzialem wojnę OSZUSTOM 10.02.05, 22:30
              Przepraszam ale dopiero teraz podesłałem. Jeśli możesz to mi odpisz czy
              otrzymałaś. Pozdrawiam i życze powodzenia
            • doradca1 Już dawno wypowiedzialem wojnę OSZUSTOM 11.02.05, 11:49
              Pozwoliłem sobie coś jeszcze do Ciebie podesłać. Prosze odwiedzić skrzynkę.
          • Gość: Thx a lot Re: Już dawno wypowiedzialem wojnę OSZUSTOM IP: *.acn.waw.pl 11.02.05, 19:59
            doradca1 = mam proźbę, jeśli nie miałbyśnic przeciwko, też podziękował bym ci za te linki, cięzka jest sytuacja na rynku pracy. utrzyuje się pracujac w paru niejscach, ale bez zusu. Czasem jestem tak zmeczony, że nie czuję juz zmeczenia. Dzieki za ew. info?link

Adres mpopo@poczta.onet.pl
            • doradca1 Re: Już dawno wypowiedzialem wojnę OSZUSTOM 12.02.05, 00:42
              Już wysłałem. Powodzenia życze.
        • losiu4 Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM 10.02.05, 07:35
          janulodz napisał:

> Bardzo śmieszne:))) Losiu jest to jak skołowany bezrobotny za ostatnie
          > pieniądze zadzwoni na komórkę i usłyszy jak jakiś cwaniak kieruje go na
          > sprytnie podany numer zaczynający sie na 00 70 05..... ( przykład ogłoszenie
          > pt:" Wydawnictwo zleci uczciwym pracę")

stary numer, i ilekroć ktoś się pyta na forum, staram się przestrzegać. Też nie
          lubię osobników, którzy żerują na ludzkiej biedzie.

> i nic nie dostanie(przykład firma obiecująca ludziom zatrudnienia jako
          > opiekuni dzieci i osob starszych m. Łódź),

o! tego nie znałem (znaczy jeśli wymagałyby wpłaty wstępnej nie gwarantując
          nic, wiedziałbym o co chodzi). Daj może namiary na te firmy, wielu osobom może
          to oszczedzić rozczarowań.

> albo wyśle 20zet na raport.

jak już pisałem: dość spora doza humoru. Na poczatku za darmo (oferta
          zachęcająca), a potem za 20 PLN. Bilet na kabaret kosztuje zazwyczaj więcej ;)

> Znasz taką grę w
          > pocztówki, która polegała na wysyłaniu iluś tam pocztowek i umieszczaniu
          > siebie na pierwszym miejscu listy. Te raporty to to samo tylko bardziej
          > wyrafinowana forma oszustwa.

znam, wszak to "odwieczny" łańcuszek św. Antoniego :) tudzież typowa piramidka.
          Dziwie sie tylko ludziom, którzy czytając zachętę nie widzą o co w tym
          wszystkim chodzi. Przecież wszystko czarno na białym jest napisane.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Margo Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 00:39
        Ale o jakie raporty chodzi? Nie jestem w temacie.
        • losiu4 Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM 10.02.05, 07:39
          chodzi o typową piramidkę. Masz do kupienia 4 raporty, wstawiasz swoje nazwisko
          na listę i szukasz naiwniaków, którzy od Ciebie kupią owe raporty.

Pozdrawiam

Losiu
          • drambui Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM 10.02.05, 23:08
            Zasada jest prosta ;)
            Szukasz pracy, znaczy szukasz ludzi, którzy będą ci płacić kasę , a nie ludzi ,
            którym będziesz płacić kasę. Taki, który oferuje ci kasę za wykonanie pracy, to
            pracodawca, taki, który oferuje ci usługę, czyli np jakiś raport za pieniądze,
            choćby nie wiem jak krzyczał, że nazywa sie pracodawca, pracodawcą nie jest, to
            co najwyżej sprytny nachalny sprzedawca, albo oszust.
            • janulodz Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM 11.02.05, 01:31
              Im dalej zagłebiam sie w poszukiwaniach ogłoszeń o pracę, tym bardziej jeży mi
              włos na głowie.
              Przecież to wszystko jest chore. Czy już teraz nie ma normalnie? Czy nie można
              po prostu pracować i otrzymywać za to wynagrodzenia? NIE!! Teraz, żeby
              zarobić musisz: kupić raport, kupić starter, kupić katalog, kupić instrukcję,
              zapłacić za niewiadomo co zawierającą przesyłkę, otworzyć stronę w internecie,
              zadzwonić na 0-700...,podać nie wiadomo komu wszystkie swoje dane ....... , a
              potem to już z górki.
              Proponujesz to samo kolejnym zdesperowanym, ogłupiałym , pozbawionym instynktu
              samozachowawczego biedakom i robisz kasę. Jasne ?
              • Gość: fred Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:57
                To o czym piszesz jest oszustwem ale czytając ten wątek poczujesz dopiero co
                oznacza polski kapitalizm! Pozdrawiam i życzę sukcesów!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=19886795
                • oliwija Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM 11.02.05, 15:14
                  ja juz dawno to zrobiłam> nawet taiego jednego dupka podałm do sądu. i co?
                  wszczeli postępowanie ale zawiesili bo isneje długotrwała przeszkoda w
                  prowadzeniu postępowania.!!!!! RADA po prostu nie odpowiadać na takie
                  ogłoszenia nikomu za nic nie płacić.
      • Gość: Asia Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:10
        ja też juz sie paree razy przejechałam, tzn mam zasadę, ze nigdy nic nie
        wpłacam, bo jeśli juz na początku chcą kasy, tzn że to jest ściema.
      • janulodz Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM 19.02.05, 10:12
        UWAGA!!!
        Podaje adres bandziora, który kieruje poszukujacego pracy na numer telefonu za
        który zaplacisz ponad 7 zl za 1 min polaczenia.
        Ogloszenie:
        " Wydawnictwo zleci przepisywanie 0-506-117-169" Pod tym numerem automat
        glosowy kieruje Cie na bandycki numer 0-701-874-426
        Nie dzwonilem tam. SprawdziBem tylko ile bym zaplacil za polaczenie.
      • marko.polo Re:doradca1 19.02.05, 12:21
        czy mógłbyś mi też podesłac info??
        na gazetową,z góry dziękuję
        • witaminki Re:doradca1 19.02.05, 20:30
          A ja mam jeszcze jeden kamyczek do tego ogródka - na adres domowy z podanymi
          kompletnymi danymi osobowymi przysłano mi ofertę zachęcającą do podjęcia
          legalnej pracy sezonowej w Niemczech. Jedynym warunkiem podjęcia pracy było - w
          terminie 2 tygodni - uzupełnienie w przysłanych papierach moich danych
          osobowych,dokonanie wyboru terminu rozpoczęcia pracy oraz odesłanie dokumentów
          wraz z dowodem wpłaty kwoty 193 PLN na konto firmy w Berlinie.
      • Gość: kryzys Re: WYPOWIADAM WOJNĘ OSZUSTOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 11:01
        I tak skutek będzie żaden!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka