Gość: Kitka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:25 Witam, jestem studentka i zastanawiam sie czy warto podjac prace w mc donalds. Ile oni placa? czy jest tam jakakolwiek szansa ze sie awansuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hayek1 Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 24.02.05, 17:45 A co studiujesz? Może jakieś korepetycje zamiast tego? Łatwe przyjemne, a kasa bardzo rozsądna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: Czy warto pracować w Mc Donalds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:47 nie pracuj w Mc donalds tam pracuja sami brzydcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Czy warto pracować w Mc Donalds IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 27.02.05, 23:50 ja pracowałam ale 2 lata temu i wrzeszowie, płacili wtedy 3.5zl teraz podobno 4 zl dla granatowych, menedzerowie, asystenci i kierownicy maja wyzsza stawke no i pracuja na umowe o prace a nie na umowe o zlecenie. zalezy na jakich ludzis ie trafi,ja miałam zgrana ekipe z paroma wyjatkami, ucza dyscypliny, porzadku i samoorganizacji,mozna sobei samemu układac grafik kiedy mozesz przyjsc do pracy a kiedy nie, ale u mnie zdrzało sie tak ze raz wychodizłam wczesneij bo nie było pracy a raz zostawałam dłużej. Ogólnie mam miłe doświadczenia, co prawdza trzeba wyuczyć się KOSów na pmięc (kart obsługi stanowiska)jak nei umiesz to wylatujesz, chodzi o to ze maja swiatow enormy, tu maja tylko wykupiona licencje i musza dostosowywac sie do reszty swiata i ich ustaleń, ale musez Ci powiedziec ze jak teraz pisze w CV praca w Mc Donalds t inaczej na to patrza w firmach-poprostu mają świadmosc ze tam trzeab nauczyc sie dyscypliny i wiedza ze jesli ktos pracowal w mc donalds to wie c znaczy praca, zaznaczam ze nei pracowal na kasie a jedynei na kuchni,lobbie(sprzateni stolików) i frytownicach-bardzo lubiłam garnirowanie bułek,za to nei cierpiałam grilla i tosterów-pare razy sie poparzyłam\(a temp sa duze). Jesli bedzies ztam parcowac to pewnie niejednokrotnie zdziwisz sie jakie sa wymagania i standardy, np jak jestes na kuchni i swedzi cie nos i sie podrapiesz to musisz umyc rece w odpoiednije temp zeby móc z powrotem wejsc na kuchnie. Wszytsko jest sterylnie czyste i jesli ktos powie ze dfaja tam syf do żarcia to grubo sie myli, jest wszystko szczelnei pakowane, mrożone itd... nie ma mowy o jakichs bakteriach itp. jedynei mała dygresja-że te bułki nei są wg mnie warte swojej ceny jeśli chodzi o ilość materiałów wykorzystanych do ich zrobienia Powodzenaiw wyborze pracy Odpowiedz Link Zgłoś
e883 Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 28.02.05, 15:50 Ja pracuję w Maku od września. Wcześniej mi się podobało a teraz mam już troszkę dosyć. Ale to przez szefa, który oszczędza na wszystkim:/ Nikt go nie lubi. Gdyby nie on by było naprwdę spoko. Kasy nie ma z tego jakiejś olbrzymiej, ale ja opłacam sobie sama studia i jeszcze zostaje mi 300-350 zł. Pracuje na 3/4 etatu. Jestem być może w o tyle dobrej sytuacji że pracuję tylko na kasie albo na drivie. Bo są osoby, które są wysyłane tylko na sale lub na odśnieżanie:/ Wszystko zależy od szefa i atmosfery w pracy. Ja myślę teraz nad zmianą pracy albo obiektu, bo patrząc na szefa i słysząc jego odzywkę "sorry winetu" :/ to mi się zygać chce:-) Poza tym mój szef potrafi stać nawet i 2 godziny przed serwisem i gapić się jak obsługujesz gości... a nie daj Boże usłyszy że nie powiedziałaś zapraszam ponownie... KOMEDIA...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziabaa Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 01.03.05, 17:36 hmm chyba pracowałam tam gdzie Ty :) czy mozesz szepnąc mi chociaz ulice ?? bo soory Vinetu to mam koszmar w glowie po tym:) ja pracowalam miesiąć!!! ale nie dalo sie wiecej .. nikt po mnie nie bedzie jezdzil :( teraz nie mam pracy a wiem ze cos znajdę i bede zadowolona a nie szła i myslala jesuuuu dzis 9 godzin na kuchni:( tzw:!!dziaba Odpowiedz Link Zgłoś
dziabaa i jeszcze jedno 01.03.05, 17:38 :) mozesz na priva mi szepnąć ulice gdzie miesici Sie Mack?? moj menager tez stal prz serwisie :) tzw:!!dziaba Odpowiedz Link Zgłoś
byks Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 01.03.05, 12:48 Pewnie, ze warto, ale tylko w USA ;) Jako chłopak od bulek zarabiasz wiecej niz tu prezes malej firmy, jako manadzer jeszcze drugie tyle. Jesli chodzi o Polske to nie mam doswiadczenia, ale z opinii innych slyszalem ze nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licon Re: Czy warto pracować w Mc Donalds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 14:50 nie,nie i jeszcze raz nie!!!! kasa marna, zaloga sie nie liczy, ponizenie przez kliientow i niektorych wyzszych szczeblem.czystosc??? przed kontrola oczywiscie na blysk a normalnie.....hm....roznie ale generalnie nie polecam w draivach calodobowych w nocy-stare i reanimowane-napewno takie w czestochowie!!! wiem to z doswiadczenia bo tam dosc dlugo pracowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
e883 Licon.. 01.03.05, 15:16 owszem przed jakąś zagraniczną wizytacją jest szorowanie wszystkiego itp. , ale np. operacyjni wpadają bez zapowiedzenia i przynajmniej jeśli chodzi o mojego maka nie mają zbyt wielu zastrzeżeń.... Wszystko zależy od ludzi, którzy tam pracują... Odpowiedz Link Zgłoś
ulapod Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 01.03.05, 16:59 Moj kolega na studiach zaczał pracować w MacD. na stanowisku kasjera, z biegem czasu awansował na managera zmiany nocnej. Wydaje mi się, ze to juz ładnie wyglada w CV :) no i kończąc studia masz juz praktykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Czy warto pracować w Mc Donalds IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.03.05, 17:39 Lepiej czas, który być zmarnowała w McD itp. syfie, poświęcić na naukę i relaks. W hamburgerowni niczego poza dodatkową frustracją (i ewentualnymi zmarszczkami) się nie dorobisz, a możesz zaniedbać naukę, co będzie stanowiło przeszkodę w przyszłości, gdy będziesz ubiegała się o jakąś sensowną pracę. Jaki awans miałaś na myśli? Z mopa na kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
e883 Dziabaa 01.03.05, 20:00 Ja pracuję w Maku w Wilanowie, ul. Wiertnicza/Obornicza... a ten szef to P.Kidoń:/ Odpowiedz Link Zgłoś