Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy warto pracować w Mc Donalds

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:25
    Witam,

jestem studentka i zastanawiam sie czy warto podjac prace w mc donalds. Ile
    oni placa? czy jest tam jakakolwiek szansa ze sie awansuje?
    Obserwuj wątek
      • hayek1 Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 24.02.05, 17:45
        A co studiujesz? Może jakieś korepetycje zamiast tego? Łatwe przyjemne, a kasa bardzo rozsądna. :)
      • Gość: klaudia Re: Czy warto pracować w Mc Donalds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:47
        nie pracuj w Mc donalds tam pracuja sami brzydcy
      • Gość: aaaa Re: Czy warto pracować w Mc Donalds IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 27.02.05, 23:50
        ja pracowałam ale 2 lata temu i wrzeszowie, płacili wtedy 3.5zl teraz podobno 4
        zl dla granatowych, menedzerowie, asystenci i kierownicy maja wyzsza stawke no
        i pracuja na umowe o prace a nie na umowe o zlecenie. zalezy na jakich ludzis
        ie trafi,ja miałam zgrana ekipe z paroma wyjatkami, ucza dyscypliny, porzadku i
        samoorganizacji,mozna sobei samemu układac grafik kiedy mozesz przyjsc do pracy
        a kiedy nie, ale u mnie zdrzało sie tak ze raz wychodizłam wczesneij bo nie
        było pracy a raz zostawałam dłużej.
        Ogólnie mam miłe doświadczenia, co prawdza trzeba wyuczyć się KOSów na pmięc
        (kart obsługi stanowiska)jak nei umiesz to wylatujesz, chodzi o to ze maja
        swiatow enormy, tu maja tylko wykupiona licencje i musza dostosowywac sie do
        reszty swiata i ich ustaleń, ale musez Ci powiedziec ze jak teraz pisze w CV
        praca w Mc Donalds t inaczej na to patrza w firmach-poprostu mają świadmosc ze
        tam trzeab nauczyc sie dyscypliny i wiedza ze jesli ktos pracowal w mc donalds
        to wie c znaczy praca, zaznaczam ze nei pracowal na kasie a jedynei na
        kuchni,lobbie(sprzateni stolików) i frytownicach-bardzo lubiłam garnirowanie
        bułek,za to nei cierpiałam grilla i tosterów-pare razy sie poparzyłam\(a temp
        sa duze).

Jesli bedzies ztam parcowac to pewnie niejednokrotnie zdziwisz sie jakie sa
        wymagania i standardy, np jak jestes na kuchni i swedzi cie nos i sie
        podrapiesz to musisz umyc rece w odpoiednije temp zeby móc z powrotem wejsc na
        kuchnie. Wszytsko jest sterylnie czyste i jesli ktos powie ze dfaja tam syf do
        żarcia to grubo sie myli, jest wszystko szczelnei pakowane, mrożone itd... nie
        ma mowy o jakichs bakteriach itp. jedynei mała dygresja-że te bułki nei są wg
        mnie warte swojej ceny jeśli chodzi o ilość materiałów wykorzystanych do ich
        zrobienia

Powodzenaiw wyborze pracy
      • dziabaa Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 28.02.05, 10:53
        :) inne poproszę
        • e883 Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 28.02.05, 15:50
          Ja pracuję w Maku od września. Wcześniej mi się podobało a teraz mam już
          troszkę dosyć. Ale to przez szefa, który oszczędza na wszystkim:/
          Nikt go nie lubi. Gdyby nie on by było naprwdę spoko.
          Kasy nie ma z tego jakiejś olbrzymiej, ale ja opłacam sobie sama studia i
          jeszcze zostaje mi 300-350 zł. Pracuje na 3/4 etatu.
          Jestem być może w o tyle dobrej sytuacji że pracuję tylko na kasie albo na
          drivie. Bo są osoby, które są wysyłane tylko na sale lub na odśnieżanie:/
          Wszystko zależy od szefa i atmosfery w pracy. Ja myślę teraz nad zmianą pracy
          albo obiektu, bo patrząc na szefa i słysząc jego odzywkę "sorry winetu" :/ to
          mi się zygać chce:-)
          Poza tym mój szef potrafi stać nawet i 2 godziny przed serwisem i gapić się jak
          obsługujesz gości... a nie daj Boże usłyszy że nie powiedziałaś zapraszam
          ponownie...
          KOMEDIA...:-)
          • dziabaa Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 01.03.05, 17:36
            hmm chyba pracowałam tam gdzie Ty :) czy mozesz szepnąc mi chociaz ulice ?? bo
            soory Vinetu to mam koszmar w glowie po tym:)
            ja pracowalam miesiąć!!! ale nie dalo sie wiecej .. nikt po mnie nie bedzie
            jezdzil :(
            teraz nie mam pracy a wiem ze cos znajdę i bede zadowolona a nie szła i myslala
            jesuuuu dzis 9 godzin na kuchni:(

tzw:!!dziaba
            • dziabaa i jeszcze jedno 01.03.05, 17:38
              :) mozesz na priva mi szepnąć ulice gdzie miesici Sie Mack??

moj menager tez stal prz serwisie :)

tzw:!!dziaba
      • byks Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 01.03.05, 12:48
        Pewnie, ze warto, ale tylko w USA ;)
        Jako chłopak od bulek zarabiasz wiecej niz tu prezes malej firmy, jako manadzer
        jeszcze drugie tyle. Jesli chodzi o Polske to nie mam doswiadczenia, ale z
        opinii innych slyszalem ze nie warto.
        • Gość: licon Re: Czy warto pracować w Mc Donalds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 14:50
          nie,nie i jeszcze raz nie!!!! kasa marna, zaloga sie nie liczy, ponizenie przez
          kliientow i niektorych wyzszych szczeblem.czystosc??? przed kontrola oczywiscie
          na blysk a normalnie.....hm....roznie ale generalnie nie polecam w draivach
          calodobowych w nocy-stare i reanimowane-napewno takie w czestochowie!!! wiem to
          z doswiadczenia bo tam dosc dlugo pracowalem.
          • e883 Licon.. 01.03.05, 15:16
            owszem przed jakąś zagraniczną wizytacją jest szorowanie wszystkiego itp. , ale
            np. operacyjni wpadają bez zapowiedzenia i przynajmniej jeśli chodzi o mojego
            maka nie mają zbyt wielu zastrzeżeń....
            Wszystko zależy od ludzi, którzy tam pracują...
      • ulapod Re: Czy warto pracować w Mc Donalds 01.03.05, 16:59
        Moj kolega na studiach zaczał pracować w MacD.
        na stanowisku kasjera, z biegem czasu awansował na
        managera zmiany nocnej. Wydaje mi się, ze to juz ładnie wyglada
        w CV :) no i kończąc studia masz juz praktykę.
      • Gość: radca Re: Czy warto pracować w Mc Donalds IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.03.05, 17:39
        Lepiej czas, który być zmarnowała w McD itp. syfie, poświęcić na naukę i
        relaks. W hamburgerowni niczego poza dodatkową frustracją (i ewentualnymi
        zmarszczkami) się nie dorobisz, a możesz zaniedbać naukę, co będzie stanowiło
        przeszkodę w przyszłości, gdy będziesz ubiegała się o jakąś sensowną pracę.
        Jaki awans miałaś na myśli? Z mopa na kasę?
        • e883 Dziabaa 01.03.05, 20:00
          Ja pracuję w Maku w Wilanowie, ul. Wiertnicza/Obornicza... a ten szef to
          P.Kidoń:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka