Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pokażemy Anglikom, jak się pracuje

• Gość: adam Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: 194.63.132.* 23.03.05, 09:08
        TO MY!!! Biali murzyni nowej Europy!!!
      • Gość: jasiu TO MY!!! BIALI MURZYNI NOWEJ EUROPY!!! IP: 194.63.132.* 23.03.05, 09:24
        Czym wy sie chwalicie???Że młodzi Polacy sięgają dna robiąc to czego inni nie
        chcą robić:robotnik budowlany,sprzątaczka itd. Najsmutniejsze w tym wszystkim
        jest to;ze te prace wykonują ludzie którzy ukończyli w Polsce studia.Co kraj to
        obyczaj...
        • xiv Re: TO MY!!! BIALI MURZYNI NOWEJ EUROPY!!! 23.03.05, 13:30

> Najsmutniejsze w tym wszystkim
          > jest to;ze te prace wykonują ludzie którzy ukończyli w Polsce studia.

Jasiu,

powtarzasz banaly...

1. tych po studiach, az tylu nie ma
          2. skonczyli studia, ale angielskiego sie na nich nie nauczyli
      • Gość: rocco siffredi [...] IP: *.102.119-80.rev.gaoland.net 23.03.05, 09:46
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • sunita Re: polak to murzyn ,polka malpa 23.03.05, 10:25
          Hej ty Rocco, coglione,jaki jest twoj problem? Moze Polki daja wszystkim a
          tobie nie? Musisz wyjatkowo nieciekawie wygladac skoro cie nie biora no i
          charakterek wyjatkowo wszawy. Zajmij sie raczej poprawieniem polskiego zanim
          zaczniesz pisac cokolwiek do gazet i szkalowac Polki ty bastardo.
          • Gość: do sunita Re: polak to murzyn ,polka malpa IP: *.102.119-80.rev.gaoland.net 23.03.05, 11:08
            wydocznie tez jestes malpa !!!
            • Gość: do sunita Re: polak to murzyn ,polka malpa IP: *.102.119-80.rev.gaoland.net 23.03.05, 11:25
              polki mam kiedy chce !!!!!bo mam pieniadze i urode !! ty wloch
              pie..ni,lepiej wroc do siebie ,a nie praj sie do polski na sex,erotoman
              urodzonni i skonczone !!!funkulo italiano !!!!
      • Gość: antyrasizm NIE OBRAZAC Murzynow!! Ich sila zmusili do pracy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:51
        A polacy sami ida!!!! niewolnicy UE, bravo, pracowac, pracowac, arbeit, arbeit,
        work., work, ....
      • Gość: w.p. Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: *.il.pw.edu.pl / *.il.pw.edu.pl 23.03.05, 09:56
        Nasi pracodawcy też mogą płacić naszym pracownikom 2-4 funty/godz, ale nie
        chcą tego robić tak jak i nie płacić podatków; robią łaskę że istnieją, że
        kogoś zatrudniają i własne majątki (dowody w dokumentacji firm; łatwo to
        wykryć). Niedługo będą sami pracować przy swoich maszynach i kupować własne
        wyroby.
      • aleks.sander Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje 23.03.05, 10:06
        Z tego wyciągnąc można poważny wniosek, że poprzedni system (socjalistyczny)
        umiał ukształtować i wyedukować Polaków na złote rączki czego jak widać
        Anglikom i nie tylko - brakuje
      • Gość: robol kto ma dla mnie prace? IP: *.internetlounge.co.uk 23.03.05, 12:26
        potrzebuje pracy!!!!! ino juz kuwa!
      • Gość: luigi mario polak to niewolnik,polka towar sexualni IP: *.102.119-80.rev.gaoland.net 23.03.05, 13:11
        --------------------------------------------------------------------------------

polak nie walczy o wlasne sprawach i da sie wyruchac w prace przez kazdy na
        zachodzie !!!nie dziwie sie ze anglik tego wykozystuje i to dobze !!!
        polka to malpa poniewaz ,ona szuka zawsze przygody za pieniadze ,i sex jest
        swoj jedyni zarabiania na zycie : nie dziwie sie ze duzo obcokrajowcow sa
        polsce ,zeby zrobic polek dzieci i sie zenic !!
        na zachodzie ,jest bieda sexualna i nie ma pieknych kobiet wiec
        pedofilow,erotomanow ( z wloch najwiecej), francusow (pedofilow )i innych z
        calej europ, niemcy ( blisko polski to wiadomo ),arabow,murzynow jada do
        polski na przygody sexualne bo za darmo z polkami !!!
        fakt jest ze polka to naprawde szmata, i na dodatek diskriminuje wlasne narod z
        wygladem(teraz dla polek byc opalony to norma zeby ja miec w lozku )
        polka to naivna ,glupia szmata i niech tak zostanie !!!
        les polonaises ,bande de salopes !!
      • Gość: qba ROBOL jedź do Angli przecież tam jes raj ! IP: 194.63.132.* 23.03.05, 13:14
        Nie czytałeś tego artykułu. Przecież jest w nim zawarta recepta na dostatne
        życie. Nie zwlekaj tylko zastosuj się do niej...
        • ceilidh raport HO do obejrzenia! 23.03.05, 13:50
          Od roku mieszkam w Szkocji. Tak to prawda, ze bierzemy prace ktorych
          brytole nie biora ale... to glownie dlatego, ze maja 'idealnie
          dzialajacy'system opieki spolecznej. Znajomy (Szkot) zmienial prace i swoj
          stary etat kierowcy zaproponowal koledze (Szkotowi). Gdy ten dowiedzial sie o
          zarobkach powiedzial ze to tylko 30 funtow wiecej niz dostaje z opieki
          spolecznej wiec nie oplaca mu sie ruszac tylka z domu. Wiele z tych prac to po
          prostu zwykle prace i nie ma w nich nic upadlajacego. Gdyby Polakom
          zaproponowano ta sama prace za te same pienadze w Polsce zaloze sie, ze nie
          mieli by zadnych oporow aby ja przyjac.

Zalosne historie o zle traktowanych Au pair - prosze! To od ciebie zalezy
          jak cie traktuja! A jesli nie podoba ci sie rodzina to ja zmien! Ale nie,
          lepiej nazekac i nie robic nic. Gdyby au pair czytaly umowy i znaly swoje prawa
          to moze wreszcie staly by sie paniami swego losu.

Podstawowym problemem Polakow jest JEZYK ANGIELSKI, naucz sie go a
          dostaniesz prace, ktora chcesz i nie bedzie toba pomiatal byle Paki! Masz
          wyzsze wyksztalcenie i nie podoba cie sie bycie au pair?! To nie badz! Kto ci
          kaze, zreszta au peir to NIE JEST PRACA ZAROBKOWA! tylko wyjazd w celu nauki
          jezyka.

I nie jest prawda, ze bierzemy tylko prace, ktorych nie chca brytole,
          zamieszczam adres raportu home office na temat pracownikow z nowych panstw EU w
          Wielkiej Brytanii - tam sa liczby, wykresy i kazdy kto chce wiedziec jak to na
          prawde wyglada moze sobie sprawdzic:

www.ind.homeoffice.gov.uk/ind/en/home/0/reports/accession_monitoring.Maincontent.0007.file.tmp/Final%20Feb%20accession%20report.pdf
      • Gość: Maciekkk Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.03.05, 14:25
        Rzeczywiscie jakis kretyn pisal ten artykul.
        Ja w UK jestem od maja 2004. Pracuje jako Grafik. Jakos nie zauwazylem roznicy w traktowaniu mojej
        osoby i innych pracownikow. Jest tylko jedno ale... do wyjzadu przygotowywalelm sie ponad rok,
        zarowno jezykowo jak i do do umiejetnosci jakie sa wymagane na tym konkretnym rynku pracy (duza
        roznica miedzy Polska a UK). Po przyjezdzie pracy szukalem prawie 2 miesiace.. Ale sie udalo! Teraz
        pracuje robiac to co lubie i zarabiam odpowiednio do stanowiska. Czasami wlasnie spotykam au-perki
        z polski po studiach, ktore sa maksymalnie rozczaroane tym krajem i ludzmi. "Skonczylam w Polsce
        studia i zasluguje na lepsza prace niz jakies sprzataczki albo opiekunki". Zawsze im odpowiadam, to
        czemu nie zloza aplikacji o prace jako kierownik biura, ablo manager, skoro sadza, ze maja szanse tam
        pracowac. Na tym rozmowa sie zazwyczaj konczy. Brak jezyka i praktycznych umiejetnosci
        dyskwalifikuje tutaj WIEKSZOSC ludzi, wszytsko jedno czy po studiach, czy po zawodowce.
      • Gość: jasiu Do Brytyjskich karierowiczów... !!! IP: 194.63.132.* 23.03.05, 14:58
        ...mnie się udało,mnie też..itd. Wszyscy jesteście zadowoleni bo przeliczacie
        funciuaki na złotówki i kalkulujecie co sobie za to w Polsce kupicie. Prawda
        jest jedenak smutna; gdybyście chcieli żyć za zarobione w U.K pieniądze na
        takim pozimie na jakim żyją Brytyjczycy to po tygodniu zabrakłoby wam kasy.
        Żeby zaoszczędzić rezygnujecie z rzeczy z których byście nigdy nie zrezygnowali
        w Polsce. spanie..praca,spanie..praca-to wasze całe życie w wymarzonum kraju.
        • Gość: Maciekkk Re: Do Brytyjskich karierowiczów... !!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.03.05, 15:00
          Skoro jezdzenie 4 letnim Volvo S40 i latanie do USA na wakacje uwazasz za zycie "nie na poziomie"... to
          rzeczywiscie chyba masz inne patrzenie na prace...
        • Gość: olo Re: Do Brytyjskich karierowiczów... !!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.05.05, 10:55
          A to bardzo ciekawe... Moglam miec w Polsce bardzo dabry start: mlodosc,
          wyksztalcenie, talent, mieszkanie, w ktorym moglam zamieszkac z moim
          ukochanym... Tylko bez szans na znalezienie pracy w zawodzie za co placilabym
          rachunki, za co kupilabym jedzenie i papier toaletowy? Jestem osoba ktora
          uwaza, ze nie po to ksztalcilam sie tyle lat w kierunku, ktory jest
          jednoczesnie moja pasja i moim zyciem, zeby latwo z tego zrezygnowac.
          Wyjechalam, mam prace w zawodzie, moj partner rowniez, mozemy sobie pozwolic na
          co tylko chcemy i co kochamy. Kupno komputera, samochodu, wyjazd kilka razy w
          roku w miejsca ktore zawsze chcielismy zobaczyc nie jest wydatkiem ktory
          odczuwamy. Oprocz tego kazdego miesiaca odkladamy ustalona z gory sume, aby w
          przyszlym roku zakupic mieszkanie. Odpowiedz mi teraz - czy tak wyglada
          codziennosc w Polsce? Czy tak wiele sie zmienilo w ciagu tych kilku miesiecy
          ktory spedzilam na obczyznie?
      • Gość: anglopol Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: 81.171.156.* 23.03.05, 14:59
        Pokazcie Polaka ktory tu przyjechal i na czyms sie dobrze zna. Wiekszosc
        wszysko umie..... ale spartolic a wymagania maja lepsze od Anglika.
      • Gość: jasiu Maciek jesteś żałosny; tylko na to cię stać? S40? IP: 194.63.132.* 23.03.05, 15:14
        ...zapraszam do Łodzi; w mojej firmie sekretarka jeździ LEXUSEM. >SORAYA
        ul.Piotrkowska117 Łódź< zapraszam!
        • Gość: U/R Re: Maciek jesteś żałosny; tylko na to cię stać? IP: 80.50.49.* 31.03.05, 13:17
          Gość portalu: jasiu napisał(a):

> ...zapraszam do Łodzi; w mojej firmie sekretarka jeździ LEXUSEM. >SORAYA
          > ul.Piotrkowska117 Łódź< zapraszam!

Chetnie przyjmiemy zaproszenie Jasiu, takze pojezdzilibysmy LEXUSEM
          Para/wroc

• Gość: Paweł 1980 Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 17:54
        Teraz jak wyjazd do pracy w Anglli to tylko z agencja i to taka certyfikatem
        wydanym przez ministerstwo pracy i polityki spolecznej nie biora kasy(-:bo nie
        moga:-),a praca pewna i warunki znane od poczatku sam wyjechalem i goraco
        polecam www.staff-office.pl, ale sa tez inne pewnie tez dobre firmy pozdrawiam
        z U.K Pawel
        • Gość: revealer Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: *.macrospace.com 29.03.05, 13:46
          do tej pory myslalem ze w uk to jest BT a nie TPSA. no ale jak widac, mylilem sie ;)
      • Gość: dziadekdo orzechów Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: 217.153.6.* 23.03.05, 18:57
        BRITS OUT
        • Gość: gk Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:03
          w Anglii jest super.
      • Gość: Kasia Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 07.05.05, 17:04
        Czy ktos moze mi powiedziec czy majac 18 lat da sie tam zarobic kase, zeby
        wyzyc i jeszcze przywiezc pare tysiecy do Polski?
      • Gość: Jack Re: Pokażemy Anglikom, jak się pracuje IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.05, 13:13
        Nie pokazujcie Anglikom, tylko swoim rodakom w Polsce
        to nie bedziecie musieli sie "sprzedawac" za granica !!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka