Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bank Twarzy - zgłoszenie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 11:29
    Co myslicie o Banku Twarzy działającym przy ABBFILM w łodzi? Czy ktoś
    podpisywał umowę z tą firmą? Czy jest szansa na jakies konkretne zlecenia?
    Czy są uczciwi? Przede mną podpisanie umowy.....jestem ciekawa czy
    warto...czekam na wszelkie informacje...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Inka Re: Bank Twarzy - zgłoszenie IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.05, 11:46
        Czy w związku z podpisaniem umowy będziesz musiała im coś zapłacić?
        Jeśli tak - odpuść sobie. Zajmują się tylko zbieraniem opłat, twarzy nikt nie
        będzie oglądał.
        • Gość: zainteresowana Re: Bank Twarzy - zgłoszenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:42
          Mam zapłacić 50 zł...niewiem jak to jest, ale wydaje mi się, że za umieszczenie
          wizerunku czy to w Agencji Modelek, czy własnie w Agencjach Castingowych płaci
          się.....jednak mogę się mylić...nie znam się...
          • Gość: Inka Re: Bank Twarzy - zgłoszenie IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.05, 18:31
            To mam nadzieję, że nie dasz im zarobić???
      • Gość: kkkk Prosty mechanizm ! IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 29.03.05, 15:26
        Agencja robi Casting, na który przychodzi 1000 osób. Każda płaci po 50 zł co
        daje 50.000. Oczywiście jest obietnica o staraniach agencji w kierunku
        sprzedaży twarzy. Takich castingów w ciągu miesiąca agencja robi około 15. w
        skali miesiąca daje to 750.000 zł. Po odliczeniu kosztów zakupu filmów,
        wynajęcia sal (z reguły małe tanie nory) reklamy i obsługi daje około 600.000 -
        650.000 zł. A żeby uwiarygodnić swoje działania agencja dogaduje się z paroma
        znajomymi prowadzącymi firmy i przygotowuje kilka rodzaji folderów po 500 szt i
        oficjalnie wybiera 10 twarzy, którym przelewa po 100 zł z obietnicą, że w
        przyszłości będą następne zlecenia i sprawa formalnie załatwiona. A następni
        naiwni czekają z nadzieją, bo kilka osób się załapało na nędzne ochłapy.
        Tak to w większości przypadków wygląda - NIESTETY !
        Więc często nie warto być zanadto łatwowiernym.
        • Gość: Zainteresowana Re: Prosty mechanizm ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:42
          Wiem, że są takie Agencje, które właśnie w ten sposób postepują. Wydaje mi się,
          że ta firma - Galeria Twarzy ABBFILM - jest wiarygodna. Mają profesjonalną
          stronę internetową, co chwilę odbywają się castingi do reklam (bezpłatne),
          jakos się tam to kręci. Jednakże to są tylko moje odczucia....tak naprawdę
          niewiem jak jest....dlatego myslałam ze odezwie się ktoś kto ma jakieś
          doświadczenia w tej dziedzinie. 50 zł nie jest aż tak duzą kwotą. W znanym
          warszawskim BAnku Twarzy płaci sie 220zł za zamieszczenie wizerunku. Tak
          naprawdę to chciałabym wiedzieć na ile jest to zbieranie kasy od naiwnych ludzi
          a na ile naprawdę szukanie zleceń. Czy odezwie się ktoś kto ta droga zdobył
          zlecenie?
      • Gość: BANK TWARZY Re: Bank Twarzy - zgłoszenie IP: *.toya.net.pl 14.04.05, 12:44
        Witam serdecznie. Bank twarzy to firma należąca do W.W. - GRUPY MEDIALNEJ, al.
        Jerozolimskie 113/115 Warszawa, znanego producenta programów telewizyjnych w
        Polsce. Bardzo ważne jest, żeby mieć świadomość, że BANK TWARZY jest nazwą dla
        nas zastrzeżoną i nikt na rynku Polskim nie ma prawa - od 1996 roku do jej
        używania. Oczywiście jest inaczej. Większość firm używa naszej nazwy
        nieświadomie - jednak są też takie, które robią to z premedytacją. Niestety nie
        ma takiej możliwości, żeby ścigać takie firmy. Przeważnie pojawiają się one w
        marketach na jeden dzień - następnego dnia nie ma już po nich śladu.
        PRZESTRZEGAM PRZED TAKIMI OSZUSTAMI. Firma ABB FILM UŻYWA NAZWY BANK TWARZY
        NIELEGALNIE.
        Ps. Nigdy nie płaci się Agencji za umieszczenie zdjęć "na jakiś czas w ich
        katalogach" - płaci się za realizację profesjonalnej sesji zdjęciowej, w studio
        fotograficznym, z obsługą stylisty i wizażysty.
        www.banktwarzy.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka