Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ludzie uwaga na prace w LPP (Cropptown)

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.05, 20:26
    Chcialbym przestrzec wszystkich ludzi ktory chcieliby w przyszlosci pracowac
    w croppie lub reserved.
    Nie bede opisywal calego syfu jaki tam panuje gdyz zajeloby to kilka
    stron.Powiem wam tylko ze za kazda inwentaryzacje przeprowadzona raz na
    miesiac - dwa MUSICIE PLACIC ZA UBYTKI - RZECZY KTORE UKRADZIONO!!!!!!!!
    Z ostatniej wyplaty obcieli nam po 800zl - uwaga za kazda inwentaryzacje
    obcinaja od 300 do 800 ZA KAZDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ta firme prowadza odrealnieni ludzie bez pomyslu na nia.
    Szefostwo tej firmy to bezmozgi i idioci rzygam na
    nich......................................................
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ajax Re: Ludzie uwaga na prace w LPP (Cropptown) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:02
        nie wiem czy masz umowę o pracę, ale jeżeli tak to odpowiednie zapisy KPracy
        mówią, że to jest nie zgodne z prawem, wynagrodzenie jest święte i nie podlega
        jakimś potrąceniom - tak ogólnie bez wdawania się w szczegóły. Także jeżeli nie
        zależy wam na pracy to się możecie sądzić.
        • Gość: Dilbert Re: Ludzie uwaga na prace w LPP (Cropptown) IP: *.chello.pl 18.04.05, 00:06
          LPP prowadzą agenci i subagenci i z nimi co najwyżej mozesz się sądzic ,a nie z
          franszyzodawcą , LPP jest wzorem jak można jednak w PL -u zrobic biznes.
          Pomijająć już fakt że wewnątrz firmy płacą sporo.
          • jeremy.white Re: Ludzie uwaga na prace w LPP (Cropptown) 18.04.05, 00:42
            dziwczyna moja tam pracuje... (re)
            o niczym takim nie słyszłąme a bywam u nich często.
            CO do kradziezy to jest limit strat na ktore moga (res) sobie pozwolic-do tej
            pory 7 miesięcy nie zdazylo sie ze pokryli coklwiek walsnej kieszeni.
            Poztym dostają premie za sprzedaz..
            dziwczyna jest zadowolona z pracy.
            Gość ktory ja zatrudnia-jest ok.
            I to jest pewnie Twój problem.. Masz szefa wała - ktory do koryta sie dopadl,
            nie zna realiów.
            Zamiast żrenic ma $, zamiast mózgu gó... W pyte takich.
            Ale można ich tępić - są mocni w gębie. Zwykle są głupi jak but. Typowe.
            Wystarczy nasłac na nich odpowiednie osoby ewentualnie ...hm,... urzędy ;)
            ewentualnie bronic swoich praw w odpowiednich miejscach.

Pozd
      • Gość: kieras Re: Ludzie uwaga na prace w LPP (Cropptown) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:19
        człowieku!!
        bardzo mi przykro kiedy czytam takie rzeczy bo są kompletną nieprawdą a
        internet to takie medium które wszystko przyjmie i nie da się zweyfikować ani
        klasy ani autentyczności autora - poprostu łatwo roznieść złe informacje po
        sieci. Tak się składa, że jestem kierasem w jednym z Croppów i sytuacja o
        jakiej piszesz jest baaardzo wybiórczo poskładanym zlepkiem bardzo kiepskich
        zdarzeń. Na wstępie - jeśli piszesz o pracy u franchyzobiorcy - nie komenuję -
        bo nie do końca znam realia - ale jesli to sklep sieci - powiem Ci jedno -
        jeśli nie zapłaciłbym któremuś z moich sprzedawców za pracę ponad godziny,
        jesli którys z nich w słusznej sprawie poskarżył by się na to - ze go oszukuję -
        to wystarczy że sprzedawca poinformuje moje szefostowo - a mój kontrakt z LPP
        jest tak skonstruowany - że dostanę mocno po dupie (jeśli chcesz poznać
        proporcje - to aby nie ujawniać tajemnicy handlowej - powiem tylko - aby
        przybliżyć Ci rząd wielkości i starań jakie ta firma dokłada aby nie robić u
        siebie Biedronki, że jeśli np. nie wydam raz na miesiąc, mając na poparcie
        wydatków odpowiednich faktur - odpowiednich pieniędzy na napoje dla pracowników
        to automatycznie jestem obciążany karą finansową w wysokości 1000 zł - powiedz
        która duża sieć tak dba o podstawowe prawa szeregowych pracowników - Mc
        Donalds, stacje paliw......zapomnij.
        To moje 7 miejsce pracy - pieniądze zarabiałem w życiu 3 razy wieksze - ale
        jest tu po prosu bardzo dobrze i bardzo profesjonalnie, Oczywiście nie
        zrozumieją i nie skorzystają z tego zblazowane dziewuchy co sprzedawały
        wcześniej w sklepie u baby z 6 półkami i było im tam średnio dobrze bo mogły
        być niemiłe, obgadywać klientów.....
        U mnie trzeba pilnować towaru - ale sytuacja o obcięciu pensji jest
        nieprawdopodobna. Jest odpowiedzialnośc majątkowa - niektórzy kierownicy
        podpisują ze sprzedawcami weksle (ale nikt Cie do tego nie zmusi - to bardziej
        kwestia uświadomienia Ci, że to nie zabawa tylko poważna praca i autetyczne
        pieniądze. LPP jest duże - więc jak to bywa pewnie i buraki sie tu
        zawieruszyły - ale w takim razie moja rada - zamiast obrażać szefów firmy
        którzy z niczego stworzyli 83 firmę co do wartości w Polsce (przedostatni
        ranking newsweeka - LPP m.in. przed PKP Cargo, ZEnergetycznymi itd.) to zaufaj
        im i wykręć telefon pod ogólniedostępny w firmie numer i poinformuj o
        nieprawidłowośćiach. Chyba że wolisz narzekac i żygać - ale jak znam życie to
        nic konstruktywnego nie wyrzygasz - a obsmarować kogoś na necie jest łatwo
        pzdr
        • Gość: realista robisz w PR... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:54
          ...że tak reklamujesz firmę???

> Jest odpowiedzialnośc majątkowa - niektórzy kierownicy
          > podpisują ze sprzedawcami weksle (ale nikt Cie do tego nie zmusi - to bardziej

weksel? to raczej uwiarygadnia pierwszą opinie o "dziwnościach i wynalazkach"

> kwestia uświadomienia Ci, że to nie zabawa tylko poważna praca i autetyczne
          > pieniądze.

Kotku, a która dzisiaj praca to zabawa. Jaja sobie robisz???? Płacicie tam dolarami z Myszką Miki i Kaczorem zamiast AUTENTYCZNYMI złotówkami :-)))
          • Gość: Mike Re: robisz w PR... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:10
            Przeczytalem tą płomienną wypowiedz - kierownika z LPP.
            Przeczytałem też inne.
            Jedyne wyjście to telefon do kierownictwa - bo i tak i tak sytuacje sięga dna.
            • Gość: kieras Re: robisz w PR... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 23:31
              ludzie czy tak trudno jest na tym forum przyjąc do wiadomości to, że ktoś moze
              chcieć napisać coś DOBREGo o jakimś pracosawcy?
              <<<cyt. robisz w PR ...że tak reklamujesz firmę???>>>> Czy to Wam przeszkadza,
              czy to musi się od razu wiązać z propagandą? też umiem narzekać - w mojej byłej
              firmie wszystko stało na głowie - prowadziliśmy we dwójkę biuro robiące 300 000
              zł obrotu miesięcznie i obsługujące w tym czasie 100 spraw a ostatniego dnia
              pracy przekładałem toner z zepsutego ksera do dobrego łyżką bo nikt nie wyraził
              zgody na naprawę żęcha... tu tak nie ma. Oczywiście też sa bzdury i
              niedociagnięcia. Coś nie działa - to naprawiają to dobrze. Grafik mam na dwa
              tygodnie wcześniej, jak coś komuś nie pasuje może się zamienić, ludzie się
              śmieją, zasuwają ostro ale gadamy sobie o dupie marynie. Lubimy się, płacimy na
              czas, mamy urlopy, chorobowe, premie motywacyjne motywują - lepsi je dostają
              gorsi nie. Jeśli ktoś jest opierdzielany to na pewno wie za co i jak może to
              zmienić.... Oczywiście że sprzedawca w LPP to nie praca do emerytury - ale za
              cholerę nie widzę podstaw do plucia na nią. I tyle chciałem napisać. Nie
              zachwycam się ani nie podniecam LPP niezdrowo, wcale też nie mam zamiru
              reklamować.
              <<<cyt. Przeczytalem tą płomienną wypowiedz>>>
              a co w tym złego - napisałem parę słów na tym forum bo jak tu czasem zaglądem i
              jak szukałem pracy to trudno mi było odsiać 90 % narzekających i płaczących
              maili od info które może mi się przydać bo zawiera konstruktywne treści.
              Myślałem że moje info może - bo w tym siedze - a taki sam ktoś piszący tu o
              swojej firmie "od wewnątrz" też mi się kiedyś przydał
              • Gość: romek Re: robisz w PR... IP: *.chello.pl 29.05.05, 19:05
                To fakt jest kilka takich porządnych firm na wybrzeżu,
                LPP, Diverse, Coltex - świadczą o tym że można nie tylko ciągle płakać ale i
                stworzyć coś wartościowego.
                A to że 90 % płacze to normalka. Ludzie w PL są po prostu wychowywyani od
                małego roszczeniowo( to choroba Europy oprócz może GB Holendrów). Na to
                nakłada się niska kultura osobista i techniczna.
                NIGDY NIE NALEZY SIĘ SPODZIEWAĆ WDZIĘCZNOSCI POLSKIEGO PRACOWNIKA !!!!
                Chodzbyś mu nieba przychylił - chętnie utopił by Cię w łyżce wody !
      • clk Re: Ludzie uwaga na prace w LPP (Cropptown) 30.05.05, 16:49
        pracuje na stacji benzynowej.
        placimy za niektore kradzieze paliwa (ciekawe, co mamy zrobic, rzucic sie na
        autpo???)
        jak kradziezy na sklepie jest wiecej niz 1% to tez placimy.
        Ciekawe, co ja , dziewczyna, moge zrobic bykowi, ktory wynosi piwa, rzucic sie
        na niego?
        A na szkoleniu mowili nam, ze pracownik przede wszystkim....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka